Nişan atma evresi uzun ama fikre ihtiyacım var lütfen okuyun

Sanki ortada bir sorun yok da siz şımarıklık yapıyorsunuz, dememizi mi bekliyorsunuz. Ben anlamadım. Bu kadar olay uzerine hala gereksiz mi kaygi yaratiyorum diye soruyorsunuz.
Böyle bir insanım siz bana haklısınız yazdıkça kendimi iyi hissediyorum hakliymisim diyorum gerçekten çok samimi söylüyorum bunu burda bana kizdikca kendime daha çok güven geliyor demekki ben yanlış değilmişim diye düşünüyorum demekki yanlış olan onlar ben değilmişim diyorum

Üniversite mezunuyum çalışmıyorum
Ben bir yerde çalışıyorsun diye anlamışım, neden çalışmıyorsun, o izin vermediği için değil mi? Allah bilir üniversiteyi de yalvar yakar okudun sen, bitirmeni hatta girmeni bile istemedi. Git evlen kızım sen, kendi ayağıyla ateşe yürüyene dur denmez. Ünv hayatı da yaşamamışsındır zaten, okula gitmel dışında nefes almana bile izin vermemiştir bu

Burda kimsenin size bunu söyleyeceğini sanmıyorum. Durumunuza bir uzaktan bakın. Belki daha sağlıklı düşünürsünüz. Ben sizin yasinizdayken şehir sehir geziyordum kendi başıma. Siz ki ailenize gitmenizin bile lütuf olarak göruldugu bir hayatı yasamaya hazırlanıyorsunuz.

Kızın ailesinin de etkili bir şekilde devreye girmesi lazım. Kıymetli oğlunuza başlatmayın, diye çıkacaklar üste. Hayır kim ki o ya! Sinir basıyor bu hadsizleri gördükçe.
Aile yapısını bilemem ama ben şahsen bana geniş diyen dünürü çok fena yapardım, kızım seviyor diye bile böyle bir hakareti yutamam sakin de kalamam, heee ama kızım ağlayacak aşığım seviyorum evleneceğim derse güle güle kızım, aklın başına gelip evimize temelli dönmediğin sürece ne halin varsa gör de derim.

Konu sahibesini de hayretle okuyorum, eski konusunda yazmış el bebek gül bebek yetiştirilmiş ailesi ne dese yapmış ne istese olmuş gözünün içine bakıyorlarmış, ailesinin bakmalara doyamadığı kız kalkmış kendini el aleme ezdiriyor, ailesine geniş deniyor bir özürle bunu sindiriyor, kendi hayatını mahvedeceği gibi ailesini de üzeceği halde hala o yüzük parmakta

Allah hiçbir aileyi böyle ailelerle karşılaştırmasın.

Bir çok iş teklifim gelddi hepsini red ettim nişanlım istemedi ama yüzün atttigimiz netlestikten sonra hemen bı ise giricem
Bu iş tekliflerini nişanlın için red etmene ailen ne tepki verdi? Nişanlınla nişanlının ailesinin ne olduklarını biliyor o zaman değil mi? Onlar ne tepki veriyorlar? Hiç bugüne kadar kavga etmediler mi?

Seni eze eze aptala çevirmiş bu adam, gençliğini yemiş, en güzel yıllarını elinden almış. Şimdiye kadarki zamanda bile yazık etmişsin kendine, dahasına zorlama.

Bu fedakarlık falan değil kendini kandirma...Körlük,saflık,akıl tutulması, mazoşistliktir olsa olsa.Aşırı sağlıksız bir ruh hali.

Olayları dışardan görebilsen şöyle okkalı bir Osmanlı tokadı yapıştırasin gelir kendine,uyandırmak için.

Nişanlım yüzüğü almaya gelsin ,iki ağlar salya sümük barişiriz,bitmez diye saçma ümitlere kaptırma kendini

Yüzüğü, eşyaları vs. üçüncü bir kişiyle gönder,telefonlarını engelle ve iki rekat şükür namazı kıl güzel kardeşim.

Kızı için hayal kurar anneler. Mezuniyette, işe başlayınca, evlenirken ne giyeceğini planlar, özenle seçer. Gözünden sakınır. Sonra bir zırtapozun anası gelsin, nişanda kendi istediği elbiseyi giydirmeye çalışsın, ailesine hakaret etsin, üni okumuş kızını ekmek almaya bile göndermesin Konu sahibi ya kendine gelir ya da başını yakar

Var bir tanesi herkesi eksilemiş, konuyu tamamen okumadan yorum yazanlar var.

Konu sahibi bunun duygulsallıkla burçla alakası yok sen mazoşist ruha sahip olmalısın kendisine pislik gibi davrananları, eziyet edenleri seven insanlar var. Bir zaman sonra ama sıkılır karşıdaki döver söver sonra yine terk eder

Son düzenleme:
Yengeçler romantik ve ailesine bağlı olur, evet ama bu kendilerini ezdirecekleri anlamına gelmez. Senin ilişkinde romantizmin zerresi yok. Günaydın yazmasın kimse, bırak. Günlerini karartacak adam, mesaj atsa ne, atmasa ne!

Aynen öyle, böyle konuları okuyunca hem üzülüyorum hem kızıyorum, insan bile bile kendisini ateşe atar mı?
Aşk nedir bizler de biliyoruz çoğumuz aşk evliliği yaptı ama her şeyin bir oluru var, ailemin karışmadığı giyimime nişanlımın ailesi karışacak ne münasebet, markete gitmeme, aileme tek başına gitmeme yasak koymak kimin haddine?

Hadi annesi kayınvalide sıfatının arkasına sığınıyor diyelim hiçbir hakkı yok ama diyelim ki kayınvalidelik yapmaya çalışıyor, nişanlısı neci? Demek ki nişanlısının kendine ait hiçbir görüşü yok, annesi istemese nefes bile alamayacak birey olmayı becerememiş birisi, aşkımdan sürünsem birey olamamış biriyle evlenmem, bana evime karıştırtmam, aileme laf söyletmem.

Şu ailenin yaptığının binde birini ailesi yapsa isyan ederdi ama nişanlısıyla annesi yapınca ses çıkmıyor buna çıldırıyorum, yine diyeyim büyük konuşmayayım kızım var ama böyle bir şey yaşasak kızıma da çıldırırdım.

Okuyamadım..

O zaman sanırım yol yakınken ayrılmanız daha hayırlı. Allah hakkınızda hayırlısını versin.

ŞUan çalışmadığın için hep evde misin? Evde böyle durdukça olmaz. Kasiyerlik, satış elemanı vs ne bulursan işe başla. Önce bir hayata karış, insan gör kendine gel.

En son polisliğe basvurucaktim izin vermedi annem çok kızdı üstelik onun adına da basvurcaktim 6 ay eğitim var nasıl olcak gerek yok dedi onada basvuramadim

Ve sosyal yaşantım 0 a indi bı çok arkadaşım ile arama mesafe koydum sosyalmedyalarimiz kendi telefonlarimizda açık ayrı hesaplarımiz var ama arkadaşlarım ile konuşmalarimizi okumuş onların yazdıkları yüzünden de kavga çıkarmıştı ertesi gün geri özür diledi

Evet çok haklısınız ki babamın evinde bunlaei hiç yaşamadım Allah bin kere razı olsun okuttular bu yasa getirdiler bir kez olsun yüzümü asmami istemediler ne istediysem oldu ne giyimimle yargilandim ne dışarı çıkamam la ailem çok iyi bir aile hayattaki tek sansim böyle bir aileye sahip olmak hatta

Babamlar tartıştı genişsiniz deyince kv babam namusumuza kadar laf ediyor dedi bu kadın sana ileride iftira atar dedi bitsin dedi bende o an bitsin dedim alın yüzüğünüzu gidin dedim ama gitmediler kayinbabam odaya çekti nisanlim çekti sürekli ara bulmaya çalıştılar. Evet kendimi çok ezidirdim şimdi ailemi de eziyolar artık buna rağmen nasıl gidipte özür diliycektim bilmiyorum birde bu kv ile olanları anlattığımda bana yalan söylüyor dedi ne desem ben öyle bişey demedim dedi Allah'tan ki mesajlar duruyordu yoksa yalancı olcakrik bide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…