Nişan atma derecesine geldim lütfen bana fikir verin

Daha en temel konularda uyuşamıyorsunuz gibi duruyor. Gerçekten stresten veya bilmediğinden, buzdolabından anlamadığından öyle davrandığına ve sonra pişman olduğuna inanırdım, eğer size "isteyici", "yiyici" gibi bir tabir kullanmamış olsaydı. Bu pişmanlıkla düzeltilecek bir durum değil, bu onun bakış açısı. Şu an en azından evlilik konusunu rafa kaldırın ve nişanlınızı daha iyi tanımaya çalışın derim. Eğer şu an evlenirseniz her şeyi size lütfediyor gibi davranmaya devam eder. Üzülen siz olursunuz.
Sen isteyen ben almayan mi olucam demiş ben yanlış anlamışmışım..? Bu para konusunda tartismaktan daral geldi erteleyebilirsem erteleyecegim ama onlarin taraf hiç yanaşmıyor erteleme olayına özellikle de annesi. Bilmiyorum nasıl olacak

Sen isteyen ben almayan mi olucam demiş ben yanlış anlamışmışım..? Bu para konusunda tartismaktan daral geldi erteleyebilirsem erteleyecegim ama onlarin taraf hiç yanaşmıyor erteleme olayına özellikle de annesi. Bilmiyorum nasıl olacak
Cadı kaynana da şimdiden iş başında. Paranoma yı harcıcaklar matmazel😥

Komik geldiği için gülme emojisi atmadigimi anlayacaginizi umaraktan yazmıştim o şekilde. Sizin için bir dahaki sefere parantez içine beliritirim :)
Siz kendiniz için parantezler kullanın bence. Bazı şeyleri anlaması gereken biri var ama ben değilim.

Hâlâ burun sürtmeyle böyle birinin düzeleceğini düşünüyorsunuz. Yaşınız küçük olsa anlayacağım o da yok. Neyse daha çok eşinizi değiştirmeye çalışırsınız kolay gelsin.

Demin bı konuda 2 yaş sendromundan bahseden bıkmış bı anne vardı. Sizde o anneyi gördüm. Aksi bı çocuğu evlat ediniyorsunuz farkındasınız insaAllah.

Lütfen kendinizi sevin. Çiçek bahçenizi bu şekilde talan ettirmeyin

Merhabalar,

Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var vaktiniz varsa okuyup degerlendirirseniz gerçekten çok mutlu edersiniz beni...

Nişanlımla 3.5 yıllık bir birlikteligimiz var. 2 ay sonra da düğün var. Sorunuma gelecek olursam nişanlım her zaman kendi istedigini yaptirmaya dayatmaya çalışıyor. O istanbulda çalışıyor ben izmirde yaşıyorum. Calisiyordum ama bıraktım yeni bir iş kabulum olmuştu ama istanbulda yasayacagiz diye işi reddettim( her ne kadar istanbulu sevmesem de geçici bir sureligine İstanbul'da yasamaya ikna edildim ekonomik şartlardan ötürü). Şu zamana kadar her şeye bir şekilde tamam dedim kendisi agresif ve çabuk daralan bir insan olduğu için fedakarlik yapmak bana düştü. Neyse ev tutuldu kendi istediği sitede tuttuk deprem korkum olmasina rağmen 12 katlı binada 3. Katta anlaştık. Sıra beyaz esya almaya geldi. Kendisi biraz değil baya bir tutumlu birisi ona ne gerek var uygun olsun ucuz olsun markaya para vermeyelim kafasinda hep. Evimizde yatak odasiyla buzdolabı hariç beyaz esyalarin hepsini ailem alacak mutfak eşyaları her şey tamam zaten annem aldi hepsini. Nisanlimla ben sadece oturma grubu, buzdolabı tv ve halı grubuyla perdeleri alacağız. Tv olarak kendisi seçti awox diye bir marka ucuz diye. ben istemedim ama tamam dedim yine. Tv yi sen sectin buzdolabıni da ben seceyim o zaman dedim tamam dedi. Bosch seçtim 12 bin lira olandan ( suanki ekonomide bence orta halli olarak secebilecegim ideal aile dolabi) ama nisanlim ben ona o kadar para vermem bıktım marka takintindan diye kavga cikardi. Sen isteyici ben alıcı mi olucam diye gurur kırıcı bir laf etti ve bu agrima gitti artık. Perdeleri mobilyalari bile siradan uygun almaya razi geldim süpürge bile almayalim masraf olmasin benim süpürgemi getiririm dedim her şeye tamam dedim ama yetti artık ailemle sürekli tartisiyorum böyle gelin olmaz diyorlar bu kadar kendini ezdirme diyorlar ama ben sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorum. Çok şükür kendi gelir kaynağım var calismasam bile su ana kadar nisanlimdan hiçbir şey istemedim onu al bunu al demedim aksine ogrenciyken ben yardimci olurdum hep her konuda ama buzdolabini bile çok görmesi sinirlerimi bozdu. Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum lütfen siz bana fikir verin ben abartiyor olamam değil mi surda düğüne iki ay kalmış heves kalmadi bende. Bundan bir hafta once de annesini arayıp yurtdisina gidicem evliligi erteleyelim diye bi laf etmiş annesinden ogrendim onu hallettiik aramizda şimdi de esyadan kavga etmeye başladık...
Fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Insanlar ne yapsın ya. Korkunç bir emflasyon var. Kendimi düşünüyorum da bir buzdolabı, bir çamaşır makinesi alsam param bitiyor. Diğer arkadaşlar gibi damat beye sövemeyeceğim valla.haa madem evlenecek seviyeye gelemedin evlenme o başka mevzu. Bu ülkede maddiyat belasına ilişki bile yaşayamıyoruz.gerçekten için acıyor.

şimdi bunu dedim diye beni taşlayanlar, linçleyenler olabilir ama erkeğe para harcatırsan kıymetli oluyorsun güzel kardeşim. bu erkeklere yaranılmıyor. bak eminim şu an ayrılsanız ve senden sonra nişanlansa, evlense her şeyin en güzelini, iyisini, pahalısını isteyen birine kul köle olur. bunlara iyilik yaramıyor. her şeye evet demek, alttan almak, bu kadar sırtlanmak, sürekli huyuna gitmek falan iyi değil. üstelik ben yurt dışına gidicem evliliği erteleyelim demiş bir adamla sahiden o nikah masasına oturmak istediğine emin misin? bu şekilde olmamalı, tamam ülke ekonomisinin hepimiz farkındayız ama sana karşı tavrı çok itici. bence asla abartmıyorsun. ve sen haklısın. kesinlikle kendinden veren, fedakarlık yapan kadının kıymetini bilmiyorlar. nerede bi kök söktüren var, 4s kuralı derler herhalde buna şimdi açık açık yazamam ban yemek istemiyorum ama öyle olmak lazım herhalde. istisnalar elbette vardır genelleme yapmıyorum yanlış anlaşılmasın, bütün erkekler böyle demiyorum ama ben çevremden oradan buradan hep böyle gördüm, böyle üzücü hikayeler duyuyorum yani. cimri, agresif insanla da hayat geçmez yaz bi kenara.
Harcamayana hayatta harcatamazsın.istesen sanki harcatabileceksin.bak harcatmaya çalışmış. karakter meselesi karşındaki kişiye göre değişmez.cimri cimridir. Katılmıyorum.bırakıverir gider.eski erkekler gibi sevişmek için evlenmeye mecbur değiller ki.

Harcamayana hayatta harcatamazsın.istesen sanki harcatabileceksin.bak harcatmaya çalışmış. karakter meselesi karşındaki kişiye göre değişmez.cimri cimridir. Katılmıyorum.bırakıverir gider.eski erkekler gibi sevişmek için evlenmeye mecbur değiller ki.
Hayır doğru bence bunu bir psikolog da söylüyor erkek yatırım yaptığı kadını daha çok sever değer verir diye. Tabi yatırım derken mal mülk değil tabi, bir hediye gibi.
Birkaç ay önce bile konuştuğum kişi bana birkaç süprizi olduğunu eve hediye göndermek istediğini söylemişti de gerek yok demiştim bütün arkadaşlarım söylendi neyin gururu bu bırak göndersin daha kıymetli olursun diye. Sonra fark ettim ki ben aman ayıp olur mahcup olmayayım derken Her şeyin en güzelini alırım bizim için diyen kişi yavaş yavaş benden bir şeyleri kısmaya başladı. İlerisi için hiç gerek yok öyle çok eşyaya, fotoğraf çekimine vs

Biz istersek değil kendi isterse harcar zaten. Cimriligi huy sanıp ömrünüzü yediriyorsunuz , o cimriler sevdiği kadının önüne dünyayı serince anlıyorsunuz ama çok geç.

Merhabalar,

Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var vaktiniz varsa okuyup degerlendirirseniz gerçekten çok mutlu edersiniz beni...

Nişanlımla 3.5 yıllık bir birlikteligimiz var. 2 ay sonra da düğün var. Sorunuma gelecek olursam nişanlım her zaman kendi istedigini yaptirmaya dayatmaya çalışıyor. O istanbulda çalışıyor ben izmirde yaşıyorum. Calisiyordum ama bıraktım yeni bir iş kabulum olmuştu ama istanbulda yasayacagiz diye işi reddettim( her ne kadar istanbulu sevmesem de geçici bir sureligine İstanbul'da yasamaya ikna edildim ekonomik şartlardan ötürü). Şu zamana kadar her şeye bir şekilde tamam dedim kendisi agresif ve çabuk daralan bir insan olduğu için fedakarlik yapmak bana düştü. Neyse ev tutuldu kendi istediği sitede tuttuk deprem korkum olmasina rağmen 12 katlı binada 3. Katta anlaştık. Sıra beyaz esya almaya geldi. Kendisi biraz değil baya bir tutumlu birisi ona ne gerek var uygun olsun ucuz olsun markaya para vermeyelim kafasinda hep. Evimizde yatak odasiyla buzdolabı hariç beyaz esyalarin hepsini ailem alacak mutfak eşyaları her şey tamam zaten annem aldi hepsini. Nisanlimla ben sadece oturma grubu, buzdolabı tv ve halı grubuyla perdeleri alacağız. Tv olarak kendisi seçti awox diye bir marka ucuz diye. ben istemedim ama tamam dedim yine. Tv yi sen sectin buzdolabıni da ben seceyim o zaman dedim tamam dedi. Bosch seçtim 12 bin lira olandan ( suanki ekonomide bence orta halli olarak secebilecegim ideal aile dolabi) ama nisanlim ben ona o kadar para vermem bıktım marka takintindan diye kavga cikardi. Sen isteyici ben alıcı mi olucam diye gurur kırıcı bir laf etti ve bu agrima gitti artık. Perdeleri mobilyalari bile siradan uygun almaya razi geldim süpürge bile almayalim masraf olmasin benim süpürgemi getiririm dedim her şeye tamam dedim ama yetti artık ailemle sürekli tartisiyorum böyle gelin olmaz diyorlar bu kadar kendini ezdirme diyorlar ama ben sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorum. Çok şükür kendi gelir kaynağım var calismasam bile su ana kadar nisanlimdan hiçbir şey istemedim onu al bunu al demedim aksine ogrenciyken ben yardimci olurdum hep her konuda ama buzdolabini bile çok görmesi sinirlerimi bozdu. Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum lütfen siz bana fikir verin ben abartiyor olamam değil mi surda düğüne iki ay kalmış heves kalmadi bende. Bundan bir hafta once de annesini arayıp yurtdisina gidicem evliligi erteleyelim diye bi laf etmiş annesinden ogrendim onu hallettiik aramizda şimdi de esyadan kavga etmeye başladık...
Fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Nişanlıyken bunları yapanlar evlenince iki katı daha fazla üstüne gelecek. Ailenle konuş. Şimdi onların sözleri sana zor gelir ama sonra için rahat eder. Kusura bakmayın ama size değer vermiyorlar. Tabi ki pahalı ucuz diye tartışma hep oluyor ama sonunda orta yolu bulmak yerine hakaretler çıkıyor ise sıkıntı. Daha sonra büyük problemler karşınıza çıkacak. Alın karşınıza konuşun. Sevgi karın doyurmuyor gerçekten. Nişanlınız biraz mücadele etsin sizin için.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Haklısınız ve haklı olmanız durumu daha üzücü ama gerçek. Yaşım 29 oldu onun vermis olduğu baskı da var sanırım üstümde. Yapım gereği orta yolu bulmaya çalışırım hep. Karşımdaki daha değerli olur kendimi ezerim ama benim gibiler daha kıymetsiz olur bunu sadece kendim için değil bunu okuyan benim durumumda olanlar için de yazıyorum. Ders cikarsinlar.
Yanlış insanla olmak yalnız olmaktan daha iyi değil. Yaşa takılmayın. Daha niceleri gelip geçecek. Hiçbir şey sizden değerli değil.

Evlendikten sonra yaşayacaklarınızın fragmanı olabilir bu tutumları.
İyi düşünün, bu davranışlarını törpülemesi lazım yoksa çok zorlanacaksınız.
Evet şuan için törpülemeye çalışıyor Çarşamba günü istanbula gidicem eşya almaya. Istediğini alicam ses cikarmiycam dedi ama bakalım

Insanlar ne yapsın ya. Korkunç bir emflasyon var. Kendimi düşünüyorum da bir buzdolabı, bir çamaşır makinesi alsam param bitiyor. Diğer arkadaşlar gibi damat beye sövemeyeceğim valla.haa madem evlenecek seviyeye gelemedin evlenme o başka mevzu. Bu ülkede maddiyat belasına ilişki bile yaşayamıyoruz.gerçekten için acıyor.
Kesinlikle öyle. Ülkede yaşanacak hâl kalmadı. Geçen sene olsa 12 bin buzdolabına verilir mi yazık günah modundaydim bu sene eh normal şu ekonomide ama yine de pahalı mı acaba ben mi abartiyorum modundayim. Ne yapacagimizi şaşırdık iyice. Allah sonumuzu hayır etsin.

Kesinlikle öyle. Ülkede yaşanacak hâl kalmadı. Geçen sene olsa 12 bin buzdolabına verilir mi yazık günah modundaydim bu sene eh normal şu ekonomide ama yine de pahalı mı acaba ben mi abartiyorum modundayim. Ne yapacagimizi şaşırdık iyice. Allah sonumuzu hayır etsin.

Yalnız bu durum nişanlınızın fevri hareket ve hakaretlerini haklı çıkartmıyor unutmayın. Ne demen sen isteyici ben alıcı mıyım? Avox mu ne o nedir Allah aşkına duymadım hiç. Sonra bozulacak ne yerkili servis bulacaksınız ne bişey. Siz yol yakınken bu hatadan vazgeçin, enflasyon öküzlüğe ve cimriliğe bahane olmaz.

Alakası yok bal gibi de kişiye göre değişir. Karakteri öyle diye kabullendiğiniz adamları sizden başkasıyla görün bi de, bak nasıl harcıyorlar. Erkeklerde para ile sevgi arasında bi bağlantı kesinlikle var. 20k maaş alan adamın cimriliği mi olur güzel kardeşim? Avutmayın kendinizi böyle şeylerle. Bak seninki de sağlam ayakkabı değil mesela biliyoruz konularından. Benim şu an ilişkim yok ama son dönemlerde çok fazla yeni tanışma, ilk buluşma gibi aksiyonlara girdim. Bazıları daha ilk günden hediye almaya kalkarken bazılarının eli hesap geldiğinde cebine gitmedi. O elini cebine atmayanlarla da zaten ikinci kez görüşmeyeceğim belliydi neden para harcasın ki kendine göre.

X