Nişan Alışverişinde terkedildim

Balık baştan kokmuş cnm hic üzülme... onun kuzeni gelince ses yok seninki gelince mi sorun oluyor...Olay bundan ibaretse eğer çok sessiz kalıp baya alttan bile almışsınız... Bu saatten sonra tekrar dönseler bile asla kabul etme ilerde daha büyük sorunlar çıkar... Elbet seni gerçekten seven değer veren biri çıkar karşına... :KK69:

Olduğu gibi anlattım keşke başka bir şey olsa da bir sebebe tutunssam yada bir hatam olsa da kendimi sorgulasam benci bir insan da değilim
o zaman kuzen bisey dedi. ya da teyzelerin kendi munasip gördüğü biri vardi. damat adayinin da kafasi karışmıştı kendi topragimizdan kendimizden bizim gibi olsun dediler diye. sonra biri fitili atesledi patlatip gittiler.

kaynanam nisan konuşulduğu gün anneme hazirda bekleyip de cok istekli olan mükemmel gelin adayini anlatiyodu mesela. söz kesildiği aksam eltisi de anneanneme kaynanamin yaptiklarini beni tanimasina bilmesine rağmen istemiyorum diye veryansin edip sagda solda kiz baktigini soylemis.

is adamda bitiyo ki ben evliyim cocugum da var. damat bey de istese böyle olmazdi. konunun basinda demissiniz ya farklılık vardi ailemi ikna ettim diye. siz ikna edene kadar erkek tarafı da damadi ikna etmis. iki ay sonra nisanlandigini ogrenirseniz sasirmayin.

böyle insanlar için de aglamayin lütfen. karaktersizmis.

Annenize bağırıp çağırmış sorun yada rahatsız olduğu bir şey varsa anlatır adam gibi cevabını alır.ben en çok buna takıldım gömerdim onu arabaya haddini bilecek böyle biri için mi ağlıyorsunuz

Annenize bağırıp çağırmış sorun yada rahatsız olduğu bir şey varsa anlatır adam gibi cevabını alır.ben en çok buna takıldım gömerdim onu arabaya haddini bilecek böyle biri için mi ağlıyorsunuz

Evet evde konuş annemle aşağı arabaya neden çağırıyorsun koca kadını o an ben de ne kadar salakmışım hiç bir şey diyememişim
Allah razı olsun hepinizden daha iyiyim gececek inşallah tez zaman da

Evet evde konuş annemle aşağı arabaya neden çağırıyorsun koca kadını o an ben de ne kadar salakmışım hiç bir şey diyememişim
Allah razı olsun hepinizden daha iyiyim gececek inşallah tez zaman da
Gececek tabi ki.Sana ve ailene deger vermeyen bu adam musveddesiyle evlensen ne olacakti?Once birey olmayi ogrensin.Teyzesinin onun bunun lafiyla hareket etmesin.

Merhaba Yeni üye oldum canım çok yanıyor bana tarafsız yardımcı olun ne olur. 3 yıllık bir ilişkim vardı. O İstanbul da ben Bursadayım sonra taini nedeniyle Hakkari ye göreve gitti. Artık ciddileşmesini istedi aileme konuyu anlattım meshep değişikliğinden kabul etmediler aylarca ailemi çevremi ikna etmek ile geçirdim günlerimi sonunda kızımız mutlu olsun deyip razı geldiler ailesi geldi tanıştı benim ailem onlara gitti yerlerini yurtlarını gördü izni olur olmaz İsteme ve nişan olacaktı uzak yerden gelecekleri için git gel yapmasını istemedim. Nişan alışverişine çıktık onun kuzeni ve benim benden 15 yaş büyük kuzenim yanımda geldi ne olduysa ondan sonra oldu kuzenimi getirdim diye bağırdı çağırdı istemiyorum dedi arasından çok geçmeden ablamı bize gönderdim uygun bir dille bizde artık eve dönecektik eve gider gitmez teyzesi buna ne söylediyse beni aşağı çağırdı arabada konuşçaz dedi teyzemi ve annemi de aldı araba da anneme bağırdı çağırdı kuzeni geldi alışverişe herşeye karıştı bizim huzurumuzu bozdu dedi teyzesi de misafiriz sayın biz böyle gideriz demeye başladı arabada. Anlattım ablam hiç bir şey demedi istemedi sadece saat nişan da mı takılacak düğünde mi diye sordu sebep sadece bu. Annem de arabada bu sorun edilecek şeyler değil oğlum sen sakin ol ben konuşurum bir daha gelmez katmayız işin içine dedi ama yine dinlemiyor o kadar sinirli ki hala konuşuyor bir çözüm önerdiği de yok bu böyle olmaz falan diye sonra eve çıktık babamın ne kadar zor ikna olduğunu biliyorsun babamın karşısına geçip bizim aileyi şikayet etti biz mutluyduk kızınızla herşeyi bunlar bozdu utandım babamın yanında çarşıda benim görmediğim ne oldu bu kadar niye abarttınız diyorum teyzesi bir yerden bağırıyor kuzeni bir yerden bağırıyor herkesi birbirine kattılar kesseniz kanım akmaz şaşırdım kaldım. Babam da olur cahillik etmiş gelmiş dedi ablası yok onun öyle farz et dedi benim anlamadığım diye bu kadar uzadı dedi biz biraz düşünelim dedi sonra kıyametler koptu :KK43: ben kendimi suçluyorum vicdan azabı çekiyorum bir gün sonra herşey hazırdı elbisem nişan pastam yüzüklerimiz hepsini teyzesi sinirle sürükleye sürükleye çıkardı evimizden sonra ne arayan ne soran oldu 1 hafta oldu ben çok sessiz bir insanım kırmam kimseyi o gün bile idrak edemedim neler olduğunu kimseye bir şey demedim ağlamaktan başka benim hakkım emeğim bu muydu çok içime oturuyor nasıl dayanıcam bilmiyorum
Puffy ve böyle birinden kurtuldun diye kına yak bence

Siz kendiniz çıkmışsınız tecrübelisinizdir bende kayınvalide adayıyım (1-2yıl içinde kalkışıcaz bu işlere)bu tarz sorunlar çıkmaması için ben de oğlumla gelinimi yanlız göndermek istiyorum ama maddiyatda kafamı çok kurcalıyor mesela ben 20-23bin liralık bir set takımı alabilirim bunu söylemeye utanırım oğlumda söyleyemez bu konuları nasıl halledebilirim yani alışveriş öncesi oğlumlamı konuşmalıyım şu aralıklarda alabilirsiniz diye bu şekilde gelinimde kırılmazmı kıyafetine eşyasına tabiki karışmam çok uç olmadığı sürece ama duyuyorum bazı gençlerde çok acımasız ne kopardık kâr havasındalar başka fikri olanda yazabilir

çok nazik bi bayansiniz. ben size bi arkadasimi örnek vermek istedim. aklınızda bulunsun.

arkadaşım kaynanasi ve gorumcesi mesafeli durdu parayı verip siz alin seçin dediler diye sürekli oturup agladi. hep sorun yasadilar. yani o istediki hali mobilya ev hatta tırnak makası bile birlikte alinsin.

bide bazen bi taraf gitmek istemese de diğer taraf gitmek görmek için çok hevesli oluyo. ben de herseyi eşimle yalnız yaptim. babamın tek sarti buydu kimse sizin ne aldiginiza karışmayacak herşeyi ikiniz secip alacaksiniz yoksa bu is biter. ne bizden ne onlardan kimse karisamaz demisti. yani herkesin huyu suyu farklı.

siz konusurken dünürünuze x hanım ben gençler ne isterse nasil derse öyle yapma taraftariyim. kizimiz oglumuzla yalniz almak isterse de cok sevinirim. bizleri davet etmek isterse de çok sevinirim. yeter ki huzurlu mutlu olsunlar deyin. tabiki gelinle de aynı şekilde konusursaniz çok şık olur.

ben bütçeyi de söyleme taraftariyim. siz 20 bin ayirirsiniz onlar isterse 25 30 a tamamlayip alsin ister 10 bine alsin. ama limitsiz sanmasinlar. zorlanmayin bos yere

Bende ailecek bu kadar sus pus kalmalarina cok sinirlendim özellikle konu sahibinin ailesini ezdirmesine. Daha yolun başından eşikten adım atılmamış bu ne terbiyesizlik saygısızlık erkek tarafında cidden garip.

çok nazik bi bayansiniz. ben size bi arkadasimi örnek vermek istedim. aklınızda bulunsun.

arkadaşım kaynanasi ve gorumcesi mesafeli durdu parayı verip siz alin seçin dediler diye sürekli oturup agladi. hep sorun yasadilar. yani o istediki hali mobilya ev hatta tırnak makası bile birlikte alinsin.

bide bazen bi taraf gitmek istemese de diğer taraf gitmek görmek için çok hevesli oluyo. ben de herseyi eşimle yalnız yaptim. babamın tek sarti buydu kimse sizin ne aldiginiza karışmayacak herşeyi ikiniz secip alacaksiniz yoksa bu is biter. ne bizden ne onlardan kimse karisamaz demisti. yani herkesin huyu suyu farklı.

siz konusurken dünürünuze x hanım ben gençler ne isterse nasil derse öyle yapma taraftariyim. kizimiz oglumuzla yalniz almak isterse de cok sevinirim. bizleri davet etmek isterse de çok sevinirim. yeter ki huzurlu mutlu olsunlar deyin. tabiki gelinle de aynı şekilde konusursaniz çok şık olur.

ben bütçeyi de söyleme taraftariyim. siz 20 bin ayirirsiniz onlar isterse 25 30 a tamamlayip alsin ister 10 bine alsin. ama limitsiz sanmasinlar. zorlanmayin bos yere
Sanırım bu şekilde söyleyebilirim çok zor vallahi Allah herkesin yardımcısı olsun çok teşekkürler

Siz kendiniz çıkmışsınız tecrübelisinizdir bende kayınvalide adayıyım (1-2yıl içinde kalkışıcaz bu işlere)bu tarz sorunlar çıkmaması için ben de oğlumla gelinimi yanlız göndermek istiyorum ama maddiyatda kafamı çok kurcalıyor mesela ben 20-23bin liralık bir set takımı alabilirim bunu söylemeye utanırım oğlumda söyleyemez bu konuları nasıl halledebilirim yani alışveriş öncesi oğlumlamı konuşmalıyım şu aralıklarda alabilirsiniz diye bu şekilde gelinimde kırılmazmı kıyafetine eşyasına tabiki karışmam çok uç olmadığı sürece ama duyuyorum bazı gençlerde çok acımasız ne kopardık kâr havasındalar başka fikri olanda yazabilir
Ne kadar naif düşünceli bir yapiniz var maşallah.
Bir set takımı icin cok iyi bir meblağ bana göre fazlası ne olabilir bilemedim açıkçası.
Eşimin ailesinin durumu belliydi kayinvalidem Allah razı olsun en başında durumunu yapabileceklerini anlattı herşey ona göre bakılıp alındı.
Takımı en başta bensiz almak istediler uygun bir dille kendimin görüp bakıp beğenmek istediğimi söyledim pek hoşuna gitmese de tamam dedi. Beraber çıktığımız da bütçesini söyledi ona göre birşeyler beğendim bende iki tarafta mutlu oldu diye düşünüyorum.
Siz de önce oğlunuz ile sonra gelin hanım ve ailesi ile konuşup dürüstce kendinizin yapabileceğini söyleyin derim, insani bir şekilde anlayışlı olup olmamak onlara kalmış.
Mobilya ve beyaz eşya alışverişinde kayinvalidem ben gelmeyeceğim kızım sizin zevkiniz başka benim ki başka uyuşamayız kırgınlık olmasın ikiniz gidin bütçenize göre alın demişti annem gelmek istiyordu ama kayinvalidem oyle deyince gelmedi bence iyi de oldu ikisi arasında fikir ayrılığı olacaktı mutlaka bizde zorda kalacaktık. Bu konuyu da oğlunuz ve gelininize danışarak çözebilirsiniz.
Rabbim iyi ve hayrli insanlarla aile olmak nasip etsin inşallah.

Tatlım Allah yüzüne bakmış,kendilerinden sebep olmuş.sukret.simdi neler yapan,yarın ne yapmaz.baska erkek mi yok..nisandan döndü ,boşandı diyene kadar ,bu şekilde bitsin.uc dört gün üzülür hayatına bakarsın.Aklini başına al.barismaya çalışıp,kendini yakma.

Abla en guzelini en dogrusunu düşünmüşsün. Oğlun a simdiden mutluluklar dilerim. Şöyle birsey yapabilirsin,ogluna 20_23 bin lira herneyse verirsin. Oglun nişanlısına bunu söyler. Cekinebilir illaki ama şöyle,hayatim annem bana siz kendiniz çıkın dedi hem daha rahat oluruz diye sana bir set alcam gel secmeye gidelim ama bütçem bu kadar derse kiz oglunuzu sevdigi icin hiçbişey demez. Benim kayinvalidem oglunu aramisti. Yolladim baksin demisti kipkirmizi olmustum. Kendisi cok anlamaz whatsap matsap bende actim baktim 3 tane set utanarak. 2.si guzelmis demistim bu sekilde de yapabilirsiniz. Oglunuz mesela onla cafede kahve iciyorken oglunuzu ararsiniz. Bizde aynen boyle olmustu.evet bazi kizlar gercekten cok acımasız. Yani abla sen oğlunla konus tabi oglun kalkipta annem bana boyle boyle dedi derse gelin hanim hemen aaa annesi karisiyor diye dusunebilir hayatim birikimimiz boyle bu civarda set baksan olurmu der. Zaten gorucu usulu de degil kiz hicbiseycik demez

Bence kizin ailesine söyleme neden biliomusun soyle bisey olmustu. Beni istemeye geldiler. Yuzuk takıldı kaynanam kelepce taktı bana uzerinde taşları vardi 22 ayar . Oturduk kahveler iciliyor tatli borek vs yeniyor iste nisan zamanini konusuyoruz nişanı nerde yapalim tarzinda ay kaynanam densizi tuttu ne dese begenirsin biz takimizi düğünde yapariz. Nisanda da ufak tefek seyler. Benim annemde babamda amcamda kimse bise demedi herkes sustu ortamda bir sessizlik oldu. Bence biraz kotu bir durum yaa. Sormadik ki biz kendisine. Ama gitmis guzel bir sette almış simdi ederi 11 bin falan kadar galiba ince 22 ayar di. Dugunde ayrı set taktı. Orda ben gicik olmuştum herkesin içinde.

Merhaba Yeni üye oldum canım çok yanıyor bana tarafsız yardımcı olun ne olur. 3 yıllık bir ilişkim vardı. O İstanbul da ben Bursadayım sonra taini nedeniyle Hakkari ye göreve gitti. Artık ciddileşmesini istedi aileme konuyu anlattım meshep değişikliğinden kabul etmediler aylarca ailemi çevremi ikna etmek ile geçirdim günlerimi sonunda kızımız mutlu olsun deyip razı geldiler ailesi geldi tanıştı benim ailem onlara gitti yerlerini yurtlarını gördü izni olur olmaz İsteme ve nişan olacaktı uzak yerden gelecekleri için git gel yapmasını istemedim. Nişan alışverişine çıktık onun kuzeni ve benim benden 15 yaş büyük kuzenim yanımda geldi ne olduysa ondan sonra oldu kuzenimi getirdim diye bağırdı çağırdı istemiyorum dedi arasından çok geçmeden ablamı bize gönderdim uygun bir dille bizde artık eve dönecektik eve gider gitmez teyzesi buna ne söylediyse beni aşağı çağırdı arabada konuşçaz dedi teyzemi ve annemi de aldı araba da anneme bağırdı çağırdı kuzeni geldi alışverişe herşeye karıştı bizim huzurumuzu bozdu dedi teyzesi de misafiriz sayın biz böyle gideriz demeye başladı arabada. Anlattım ablam hiç bir şey demedi istemedi sadece saat nişan da mı takılacak düğünde mi diye sordu sebep sadece bu. Annem de arabada bu sorun edilecek şeyler değil oğlum sen sakin ol ben konuşurum bir daha gelmez katmayız işin içine dedi ama yine dinlemiyor o kadar sinirli ki hala konuşuyor bir çözüm önerdiği de yok bu böyle olmaz falan diye sonra eve çıktık babamın ne kadar zor ikna olduğunu biliyorsun babamın karşısına geçip bizim aileyi şikayet etti biz mutluyduk kızınızla herşeyi bunlar bozdu utandım babamın yanında çarşıda benim görmediğim ne oldu bu kadar niye abarttınız diyorum teyzesi bir yerden bağırıyor kuzeni bir yerden bağırıyor herkesi birbirine kattılar kesseniz kanım akmaz şaşırdım kaldım. Babam da olur cahillik etmiş gelmiş dedi ablası yok onun öyle farz et dedi benim anlamadığım diye bu kadar uzadı dedi biz biraz düşünelim dedi sonra kıyametler koptu :KK43: ben kendimi suçluyorum vicdan azabı çekiyorum bir gün sonra herşey hazırdı elbisem nişan pastam yüzüklerimiz hepsini teyzesi sinirle sürükleye sürükleye çıkardı evimizden sonra ne arayan ne soran oldu 1 hafta oldu ben çok sessiz bir insanım kırmam kimseyi o gün bile idrak edemedim neler olduğunu kimseye bir şey demedim ağlamaktan başka benim hakkım emeğim bu muydu çok içime oturuyor nasıl dayanıcam bilmiyorum
Kurtulmuşsun. Teyze kuzen bu kadar söz sahibi olmamlı. Evlendiğinizde herşeyinize karışırlardı. Erkek arkadaşınızda dolduruşa gelen birine benziyo. Ömür boyu üzülmekten iyidir.

3 sene emeğin olmuş sevmişsin diye koca ömrünü feda etme bence. Balık baştan kokar. Herkesi herseyi bir kenara at ailen seni hoş görür ve barışırsın farzet sen kalpten inanıyor musun onunla mutlu olacağına. Önemli olan sadece sensin sen kendi mutlulugunu düşün. Sen bu kadar üzülmüşsün o da bu kadar üzüldüğümü mü sence? Belki sevgililikte olanlar unutuluyor ama isteme söz nişan kına düğün olaylarında ki en ufak bir yanlış unutulmuyor ve evlendikten sonra huzurunu bozmaya devam ediyor

X