Nişan Alışverişinde terkedildim

Merhaba Yeni üye oldum canım çok yanıyor bana tarafsız yardımcı olun ne olur. 3 yıllık bir ilişkim vardı. O İstanbul da ben Bursadayım sonra taini nedeniyle Hakkari ye göreve gitti. Artık ciddileşmesini istedi aileme konuyu anlattım meshep değişikliğinden kabul etmediler aylarca ailemi çevremi ikna etmek ile geçirdim günlerimi sonunda kızımız mutlu olsun deyip razı geldiler ailesi geldi tanıştı benim ailem onlara gitti yerlerini yurtlarını gördü izni olur olmaz İsteme ve nişan olacaktı uzak yerden gelecekleri için git gel yapmasını istemedim. Nişan alışverişine çıktık onun kuzeni ve benim benden 15 yaş büyük kuzenim yanımda geldi ne olduysa ondan sonra oldu kuzenimi getirdim diye bağırdı çağırdı istemiyorum dedi arasından çok geçmeden ablamı bize gönderdim uygun bir dille bizde artık eve dönecektik eve gider gitmez teyzesi buna ne söylediyse beni aşağı çağırdı arabada konuşçaz dedi teyzemi ve annemi de aldı araba da anneme bağırdı çağırdı kuzeni geldi alışverişe herşeye karıştı bizim huzurumuzu bozdu dedi teyzesi de misafiriz sayın biz böyle gideriz demeye başladı arabada. Anlattım ablam hiç bir şey demedi istemedi sadece saat nişan da mı takılacak düğünde mi diye sordu sebep sadece bu. Annem de arabada bu sorun edilecek şeyler değil oğlum sen sakin ol ben konuşurum bir daha gelmez katmayız işin içine dedi ama yine dinlemiyor o kadar sinirli ki hala konuşuyor bir çözüm önerdiği de yok bu böyle olmaz falan diye sonra eve çıktık babamın ne kadar zor ikna olduğunu biliyorsun babamın karşısına geçip bizim aileyi şikayet etti biz mutluyduk kızınızla herşeyi bunlar bozdu utandım babamın yanında çarşıda benim görmediğim ne oldu bu kadar niye abarttınız diyorum teyzesi bir yerden bağırıyor kuzeni bir yerden bağırıyor herkesi birbirine kattılar kesseniz kanım akmaz şaşırdım kaldım. Babam da olur cahillik etmiş gelmiş dedi ablası yok onun öyle farz et dedi benim anlamadığım diye bu kadar uzadı dedi biz biraz düşünelim dedi sonra kıyametler koptu :KK43: ben kendimi suçluyorum vicdan azabı çekiyorum bir gün sonra herşey hazırdı elbisem nişan pastam yüzüklerimiz hepsini teyzesi sinirle sürükleye sürükleye çıkardı evimizden sonra ne arayan ne soran oldu 1 hafta oldu ben çok sessiz bir insanım kırmam kimseyi o gün bile idrak edemedim neler olduğunu kimseye bir şey demedim ağlamaktan başka benim hakkım emeğim bu muydu çok içime oturuyor nasıl dayanıcam bilmiyorum
Birşey oluyorsa bir hayır,olmuyorsa bin hayır ara ,seni hakeden başka birini bulacaksın...

Benim anama babama daha bastan cemkircek adamin agzini yirtar bu is bitti der ben ceker gelirdim ewime onlar kim kopekte benim aileme bagircak kusura bakmasin nisanlin haddini baya baya asmis sen dua et ewlenmemissin bu adamla ortada bisey yokken baskasinin konusu yuzunden bu kadar abartilmaz.Sen bisey dememissin yaptigin fedakarliklari dil dokmelerini gormemismi sewqilin bu kadar emegi kenara atmis.Duan et sukret cocuk sewindir.

Sen yarın bi sadaka ver otur kınanı yak. Öyle mert adamdı madem babanın karşısına geçebilecek kadar kendi anasına kuzenine adamlığı niye sökmemiş, başbaşa çıksaydınız öyleyse, bazı şerler hayırdır biz göremeyiz sus sus otur dua et sadaka ver senin adına sevindim ciddi diyorum

Başkasının lafıyla (teyze bile olsa başkası bence) bunları yapmış gerçektende dolduruşa gelmeye çok meyilliymiş karşısında eşi olacak kişinin anne babası var.bu kişiler yarın bi gün onunda annesi babası olacaktı.belli ki hiç saygısı filan yokmuş.üstelik onay vermemişler en başta,ya zaten ailesi zor onay verdi bu kız o kadar uğraştı onları ikna etmek için onu mahcup etmeyim adımımı ona göre atayım diye düşünmeliydi her şeyden önce.Allah karşınıza hayırlı birini çıkartsın tez zamanda.

Yüksek ihtimal vazgeçti dediğiniz gibi kenara çekip ben istemiyorum artık deseydi ben yine ailem ile düzgünce konuşur bu işin olmayacağını söylerdim insanları birbirine katıp gitmek de neyin nesi benim anam babam efendiliğini bozmadı. Babam Ben kızımı kimlere emanet edicem böyle dedi biraz düşünelim nişan ertelensin dedi çıktı babam sonra evden böyle oldu yani hayırlısı böyleymiş elbet ileri de ben de iyiki olmadı dicem belki de şuan içinde olduğum için kalbim mantığımı bastırıyor kontrol edemiyorum üzgünlüğümü haklısınız

Tatlim senin yerinde olsaydim suanda kendimi üzmek, canimin yanmasi yerine, kendime cok kizardim neden biliyormusun aileme bu sekilde davrandigi icin...
Babami ve annemi kimlerle muhatap etmisim diye.

Ve onu dusunerek daha cok onlara ihanet gibi hissederdim.

Canini yakip dusunmene degmez gercekten, ailesi istememis belliki seni cocuguda doldurmuslar, senin ufacik bir acigini kollamişlar, seninkide dolduraşa zaten evde gelmiş.
Onu bu hale sokanlara degilde, masum insanlara gelip egosunu gostermiş.

Evet evde konuş annemle aşağı arabaya neden çağırıyorsun koca kadını o an ben de ne kadar salakmışım hiç bir şey diyememişim
Allah razı olsun hepinizden daha iyiyim gececek inşallah tez zaman da
Canım sakın üzülme,nişanlanacak adam böyle mi olur ya,eşim babamın adeta ellerine sarılıyordu evlenmemize izin verdiği için,nerede kaldı geçip karşısında çan çan konuşacak,annemi teyzemi sorguya çekecek :tokat:
Nişanlılık en güzel,birbiri ve aileler üzerine titrenen zamanlardır,bugün bunu yapanı yarın düşünemiyorum ne yapardı,terbiyesiz:tokat:

Evet herkes öyle diyor çevrem de biz olsaydık tekme tokat dışarı atardık canım anam babam onlarda ben gibi kurban olurum 😔😔😔
Yüksekte durma yel alır,alçakta durma sel alır der büyükler canım,çok eğilirsen üstüne basıp geçerler,bu böyle geçmiş olsun,artık dik dur,cesaret bulamasın karşındakiler.
Ailelerin işi de zor,evlat hatrına ne beş para etmezler adam diye muhatap alınıyor:KK43:
Evlatlarımız var,Allah hepimizi korusun:KK51:

Nişanı atmaya ablaniz neden olmamış nişan atmak için ablanizi bahane etmişler.. degmeyecek bir insan için ablanizin yaninda konu acip durmayın kendini suçlu hisseder giden gider allahın sevgili kuluymusun ki cpo erken donulmus yoldan ya evlendikten sonra olsaydi.kagiy kürek ugrasacaktin bosanmak icin.. hic üzülme mezhep demisin a.. ile baslayan mezhepse onlar kendi aralarinda kiz alip veriyolar genelde de hep akraba ile evlilik yapiyorlar bizim burda

Aileme sesini yükseltecek insanı parçalarım
Neden gitti diye üzülmek yerine aileme nasıl bağırabildi demen lazım
Olay içinde kurban kes :kahve:

Evet herkes öyle diyor çevrem de biz olsaydık tekme tokat dışarı atardık canım anam babam onlarda ben gibi kurban olurum 😔😔😔
kızım beni delirttin burda kuzeninle bir olup saçını başını yolup tekmeyi vursaydınız bu ne ya
o masum ailene yaptıkları terbiyesizliğe bak

Merhaba Yeni üye oldum canım çok yanıyor bana tarafsız yardımcı olun ne olur. 3 yıllık bir ilişkim vardı. O İstanbul da ben Bursadayım sonra taini nedeniyle Hakkari ye göreve gitti. Artık ciddileşmesini istedi aileme konuyu anlattım meshep değişikliğinden kabul etmediler aylarca ailemi çevremi ikna etmek ile geçirdim günlerimi sonunda kızımız mutlu olsun deyip razı geldiler ailesi geldi tanıştı benim ailem onlara gitti yerlerini yurtlarını gördü izni olur olmaz İsteme ve nişan olacaktı uzak yerden gelecekleri için git gel yapmasını istemedim. Nişan alışverişine çıktık onun kuzeni ve benim benden 15 yaş büyük kuzenim yanımda geldi ne olduysa ondan sonra oldu kuzenimi getirdim diye bağırdı çağırdı istemiyorum dedi arasından çok geçmeden ablamı bize gönderdim uygun bir dille bizde artık eve dönecektik eve gider gitmez teyzesi buna ne söylediyse beni aşağı çağırdı arabada konuşçaz dedi teyzemi ve annemi de aldı araba da anneme bağırdı çağırdı kuzeni geldi alışverişe herşeye karıştı bizim huzurumuzu bozdu dedi teyzesi de misafiriz sayın biz böyle gideriz demeye başladı arabada. Anlattım ablam hiç bir şey demedi istemedi sadece saat nişan da mı takılacak düğünde mi diye sordu sebep sadece bu. Annem de arabada bu sorun edilecek şeyler değil oğlum sen sakin ol ben konuşurum bir daha gelmez katmayız işin içine dedi ama yine dinlemiyor o kadar sinirli ki hala konuşuyor bir çözüm önerdiği de yok bu böyle olmaz falan diye sonra eve çıktık babamın ne kadar zor ikna olduğunu biliyorsun babamın karşısına geçip bizim aileyi şikayet etti biz mutluyduk kızınızla herşeyi bunlar bozdu utandım babamın yanında çarşıda benim görmediğim ne oldu bu kadar niye abarttınız diyorum teyzesi bir yerden bağırıyor kuzeni bir yerden bağırıyor herkesi birbirine kattılar kesseniz kanım akmaz şaşırdım kaldım. Babam da olur cahillik etmiş gelmiş dedi ablası yok onun öyle farz et dedi benim anlamadığım diye bu kadar uzadı dedi biz biraz düşünelim dedi sonra kıyametler koptu :KK43: ben kendimi suçluyorum vicdan azabı çekiyorum bir gün sonra herşey hazırdı elbisem nişan pastam yüzüklerimiz hepsini teyzesi sinirle sürükleye sürükleye çıkardı evimizden sonra ne arayan ne soran oldu 1 hafta oldu ben çok sessiz bir insanım kırmam kimseyi o gün bile idrak edemedim neler olduğunu kimseye bir şey demedim ağlamaktan başka benim hakkımızda emeğim bu muydu çok içime oturuyor nasıl dayanıcam bilmiyorum
İğrenç, hadsiz, seviyesiz adam. Sakın barışmayın. Ailenize bunu yapamaz. Şuan sinirden delirdim. Kuzeniniz de karışır madem gelmiş. Ya sabır:duduk: hop diyemedi mi kimse. Siz de kurban kesin bu adamla olmaz.

Adam kaçmış resmen. değer mi laftan sözden anlamayan annenize bağıran bir adam için üzülmeye.gene de ne kadar alttan almışsınız. Bir de utanmadan herşeyi anında çıkarıp gitmişler. Bir olgunluk yok bir düşünelim yok. Bunlarla bırak nişana gitmeyi çok afedersin helaya bile gidilmez.

X