Nişan Alışverişinde terkedildim

Merhaba Yeni üye oldum canım çok yanıyor bana tarafsız yardımcı olun ne olur. 3 yıllık bir ilişkim vardı. O İstanbul da ben Bursadayım sonra taini nedeniyle Hakkari ye göreve gitti. Artık ciddileşmesini istedi aileme konuyu anlattım meshep değişikliğinden kabul etmediler aylarca ailemi çevremi ikna etmek ile geçirdim günlerimi sonunda kızımız mutlu olsun deyip razı geldiler ailesi geldi tanıştı benim ailem onlara gitti yerlerini yurtlarını gördü izni olur olmaz İsteme ve nişan olacaktı uzak yerden gelecekleri için git gel yapmasını istemedim. Nişan alışverişine çıktık onun kuzeni ve benim benden 15 yaş büyük kuzenim yanımda geldi ne olduysa ondan sonra oldu kuzenimi getirdim diye bağırdı çağırdı istemiyorum dedi arasından çok geçmeden ablamı bize gönderdim uygun bir dille bizde artık eve dönecektik eve gider gitmez teyzesi buna ne söylediyse beni aşağı çağırdı arabada konuşçaz dedi teyzemi ve annemi de aldı araba da anneme bağırdı çağırdı kuzeni geldi alışverişe herşeye karıştı bizim huzurumuzu bozdu dedi teyzesi de misafiriz sayın biz böyle gideriz demeye başladı arabada. Anlattım ablam hiç bir şey demedi istemedi sadece saat nişan da mı takılacak düğünde mi diye sordu sebep sadece bu. Annem de arabada bu sorun edilecek şeyler değil oğlum sen sakin ol ben konuşurum bir daha gelmez katmayız işin içine dedi ama yine dinlemiyor o kadar sinirli ki hala konuşuyor bir çözüm önerdiği de yok bu böyle olmaz falan diye sonra eve çıktık babamın ne kadar zor ikna olduğunu biliyorsun babamın karşısına geçip bizim aileyi şikayet etti biz mutluyduk kızınızla herşeyi bunlar bozdu utandım babamın yanında çarşıda benim görmediğim ne oldu bu kadar niye abarttınız diyorum teyzesi bir yerden bağırıyor kuzeni bir yerden bağırıyor herkesi birbirine kattılar kesseniz kanım akmaz şaşırdım kaldım. Babam da olur cahillik etmiş gelmiş dedi ablası yok onun öyle farz et dedi benim anlamadığım diye bu kadar uzadı dedi biz biraz düşünelim dedi sonra kıyametler koptu :KK43: ben kendimi suçluyorum vicdan azabı çekiyorum bir gün sonra herşey hazırdı elbisem nişan pastam yüzüklerimiz hepsini teyzesi sinirle sürükleye sürükleye çıkardı evimizden sonra ne arayan ne soran oldu 1 hafta oldu ben çok sessiz bir insanım kırmam kimseyi o gün bile idrak edemedim neler olduğunu kimseye bir şey demedim ağlamaktan başka benim hakkım emeğim bu muydu çok içime oturuyor nasıl dayanıcam bilmiyorum
iyiki gelmiş kuzeninde, gerçek yüzlerini görmüşsün, herşeyde bir hayır vardır, teyze lafıyla hareket ediyorsa, sadaka ver ayrıldığın için...ayrıca bak gördünmü ailen haklı çıkmış....

Evet evde konuş annemle aşağı arabaya neden çağırıyorsun koca kadını o an ben de ne kadar salakmışım hiç bir şey diyememişim
Allah razı olsun hepinizden daha iyiyim gececek inşallah tez zaman da
Üzülme diyemem ilk zamanlar zor gelecek canın yanıcak ama zamanla hepsi geçicek böylelerine aileni ezdirme dik dur lütfen

Belli ki ailesi istemiyormuş, evlenmenizi. Büyük ihtimal teyzesi bile bile ortalığı karıştırıp oğullarını da doldurdular ve yok yere gerginlik çıkartıp işi bozdular. Milletin lafına gelip daha baştan yanınızda duramayan, ailenize ve size saygısı olmayan biri ile ayrılmanız isabet olmuş. Sizi sevse bunların hiç birini yaşatmazdı, üzgünüm. Keşke ailenize böyle davranmalarına müsaade etmeyip hadlerini bildirseymişsiniz. Bunlar gibi insanlardan kurtulduğunuza şükredin.

Anlatmadığınız birşeyler var gibi geliyor; kimse bir saat mevzusundan bu kadar dellenmez.
Ne olursa olsun evleneceği kişinin ailesine böyle saygısızca saldıran, aniden delirip sağa sola bağıran adamla evlilik olmaz zaten. Tam zamanında görmüşsünüz gerçek kişiliğini. Boşverin bu deliyi, kendi yolunuza devam edin, bu da bir tecrübedir.

Merhaba Yeni üye oldum canım çok yanıyor bana tarafsız yardımcı olun ne olur. 3 yıllık bir ilişkim vardı. O İstanbul da ben Bursadayım sonra taini nedeniyle Hakkari ye göreve gitti. Artık ciddileşmesini istedi aileme konuyu anlattım meshep değişikliğinden kabul etmediler aylarca ailemi çevremi ikna etmek ile geçirdim günlerimi sonunda kızımız mutlu olsun deyip razı geldiler ailesi geldi tanıştı benim ailem onlara gitti yerlerini yurtlarını gördü izni olur olmaz İsteme ve nişan olacaktı uzak yerden gelecekleri için git gel yapmasını istemedim. Nişan alışverişine çıktık onun kuzeni ve benim benden 15 yaş büyük kuzenim yanımda geldi ne olduysa ondan sonra oldu kuzenimi getirdim diye bağırdı çağırdı istemiyorum dedi arasından çok geçmeden ablamı bize gönderdim uygun bir dille bizde artık eve dönecektik eve gider gitmez teyzesi buna ne söylediyse beni aşağı çağırdı arabada konuşçaz dedi teyzemi ve annemi de aldı araba da anneme bağırdı çağırdı kuzeni geldi alışverişe herşeye karıştı bizim huzurumuzu bozdu dedi teyzesi de misafiriz sayın biz böyle gideriz demeye başladı arabada. Anlattım ablam hiç bir şey demedi istemedi sadece saat nişan da mı takılacak düğünde mi diye sordu sebep sadece bu. Annem de arabada bu sorun edilecek şeyler değil oğlum sen sakin ol ben konuşurum bir daha gelmez katmayız işin içine dedi ama yine dinlemiyor o kadar sinirli ki hala konuşuyor bir çözüm önerdiği de yok bu böyle olmaz falan diye sonra eve çıktık babamın ne kadar zor ikna olduğunu biliyorsun babamın karşısına geçip bizim aileyi şikayet etti biz mutluyduk kızınızla herşeyi bunlar bozdu utandım babamın yanında çarşıda benim görmediğim ne oldu bu kadar niye abarttınız diyorum teyzesi bir yerden bağırıyor kuzeni bir yerden bağırıyor herkesi birbirine kattılar kesseniz kanım akmaz şaşırdım kaldım. Babam da olur cahillik etmiş gelmiş dedi ablası yok onun öyle farz et dedi benim anlamadığım diye bu kadar uzadı dedi biz biraz düşünelim dedi sonra kıyametler koptu :KK43: ben kendimi suçluyorum vicdan azabı çekiyorum bir gün sonra herşey hazırdı elbisem nişan pastam yüzüklerimiz hepsini teyzesi sinirle sürükleye sürükleye çıkardı evimizden sonra ne arayan ne soran oldu 1 hafta oldu ben çok sessiz bir insanım kırmam kimseyi o gün bile idrak edemedim neler olduğunu kimseye bir şey demedim ağlamaktan başka benim hakkım emeğim bu muydu çok içime oturuyor nasıl dayanıcam bilmiyorum
Aynı olay başıma geldi, tıpatıp nerdeyse.. Arkadaşım zorla beni nişan alışverişine çağırdı, işlerim var, sınavlarım var. Gelmezsen küserim, sen benim kardeşim gibisin falan filan dedi.. Sonra alışveriş sabahı onlara gittim çocuğun suratı beş karış oldu. Kıza da dedim gelmeyeyim bak nişanlın istemiyor diye. Yok birşey demiyor, sabahları suratı böyle olur falan dedi. Neyse biz alışverişe gittik hiç bir sebep yokken kıza suratı beş karış asık, yanaşmıyor konuşmuyor. Ben gene diyorum gideyim diye. Kız yok diyor. Kız bi sure sonra ağlamaya başladı niye yanasmiyorsun, niye bakmıyorsun aldıklarıma diye. Çocuk hırt zırt. Sonra kız ağlamaya başladı, biz geri bindim arabaya. Ağzımı bile açmadım. Ona rağmen kızı gözümün önünde arabada dövdü. Ben zaten şiddet olaylarından çok korkan biriyim el ayağıma dolandı. Sonra kızın annesini teyzesini aradı arabaya, ben tabi evin önüne gelince hemen indim, zaten çocuk in burda dedi. Kalır mıyım, hemen kaçtım.. Sonra kız beni ne aradı, ne de sordu. Nisanlari oldu. Hatta evlendiler.. Meğersem çocuk arkadaşımın derdini paylaşacak bir arkadaşı olsun istemiyormuş. Kıza o kadar çok şeyler yaptı ki. Annesi ile yolda karşılaştık. O kadar çok severim ki annesini annesi de beni. Annesi nasıl mahçup. Benim kızım gerizekalı, olay başta biticekti de bitirmedi. Şimdi yiyo dayağı oturuyor aşağı dedi. Demem o ki, sen kurtulduğuna dua et.. Insanlar böyle zamanlarda görüyor ve tanıyor birbirini

Tatlım kaç yaşındasın bilmiyorum ama, lütfen üzülme.
Geçen 3 yılına falan yanma, bunu da çok büyük bir hayat tecrübesi olarak gör.
Böyle anormal, sorunlu insanla ömür mü geçer?
Çok geçmiş olsun, seni Allah kurtarmış, demekki sevgili kulusun.
Ailenin de ellerinden öperim, senin mutluluğunda yanlış bir rol oynamamak için ne kadar olgun davranmışlar.
Dimdik ol, önüne bak.
Çok güzel günler geleceğini bil, seni çok çok seven bir eş hayal et kendin için. Allah'tan bunu dile.
Sevgimle öperim.

Başta ailen hatalı kusura bakma
Mezhep vs ne demek istememek?
Hangi devirde yaşıyoruz?
İnsanlar doğarken karar verebiliyor mu ?ayıp ya bu devirde abuk sabuk şeyler
Buna kırgın bir kere bu çocuk .
Öyle oluncada ufak tefek şeyleri büyütmüş
Sevmek76 Sevmek76 Adam odunun teki bence. Şükret kurtulduğuna.
Ailenin baştaki mezhep takıntısını bilemem ama, bu yaşadığınız durumun onunla hiçbir alakası yok.
Adamın davranışları anormal resmen.
İnsanın nişan alışverişinde yüreği pırpır olur be, sevdiğinin gözünün içine bakar.
Yok yere şu olay çıkartılır mı?
Yolu açık olsun, defolsun gitsin!

Aynı olay başıma geldi, tıpatıp nerdeyse.. Arkadaşım zorla beni nişan alışverişine çağırdı, işlerim var, sınavlarım var. Gelmezsen küserim, sen benim kardeşim gibisin falan filan dedi.. Sonra alışveriş sabahı onlara gittim çocuğun suratı beş karış oldu. Kıza da dedim gelmeyeyim bak nişanlın istemiyor diye. Yok birşey demiyor, sabahları suratı böyle olur falan dedi. Neyse biz alışverişe gittik hiç bir sebep yokken kıza suratı beş karış asık, yanaşmıyor konuşmuyor. Ben gene diyorum gideyim diye. Kız yok diyor. Kız bi sure sonra ağlamaya başladı niye yanasmiyorsun, niye bakmıyorsun aldıklarıma diye. Çocuk hırt zırt. Sonra kız ağlamaya başladı, biz geri bindim arabaya. Ağzımı bile açmadım. Ona rağmen kızı gözümün önünde arabada dövdü. Ben zaten şiddet olaylarından çok korkan biriyim el ayağıma dolandı. Sonra kızın annesini teyzesini aradı arabaya, ben tabi evin önüne gelince hemen indim, zaten çocuk in burda dedi. Kalır mıyım, hemen kaçtım.. Sonra kız beni ne aradı, ne de sordu. Nisanlari oldu. Hatta evlendiler.. Meğersem çocuk arkadaşımın derdini paylaşacak bir arkadaşı olsun istemiyormuş. Kıza o kadar çok şeyler yaptı ki. Annesi ile yolda karşılaştık. O kadar çok severim ki annesini annesi de beni. Annesi nasıl mahçup. Benim kızım gerizekalı, olay başta biticekti de bitirmedi. Şimdi yiyo dayağı oturuyor aşağı dedi. Demem o ki, sen kurtulduğuna dua et.. Insanlar böyle zamanlarda görüyor ve tanıyor birbirini
Sevmek76 Sevmek76 Bak bu hikaye sana ders olsun, affetme sakın kuzum. Seni el üstünde tutan biriyle evlen, ayakların popona değe değe koştuğun, mutluluktan havaya uçtuğun kişiyle evlen. Kıymet bilenle evlen. Sen en güzellerine layıksın unutma. Uzak dur bu sorunlu adamdan ve aileden.

En baştan beri farklı şehirlerdeymissiniz. Sen bu kişiyi gerçekten taniyabildin mi? Kuzenin gerçekten suçlu olsa bile bu kadar kiyamet koparmaya ne gerek vardı?
Belli ki bu adam çok sinirli. Ailesi de edep terbiye bilmiyorlar. Nisan hazırlığı yapıp da ayrılmak zor kabul ediyorum ama lütfen böyle insanlar için üzülme.

Nişanlı bile değilken babanın evinde seni bu kadar ağlatıp üzen adam aynı evdeyken kim bilir neler yapardı. Uzak dur bu insanlardan.
Sevmek76 Sevmek76 aynen ya, babanın yanında sana böyle davranan yalnız nerde neler yapmaz?!

Sevmek76 Sevmek76 Adam odunun teki bence. Şükret kurtulduğuna.
Ailenin baştaki mezhep takıntısını bilemem ama, bu yaşadığınız durumun onunla hiçbir alakası yok.
Adamın davranışları anormal resmen.
İnsanın nişan alışverişinde yüreği pırpır olur be, sevdiğinin gözünün içine bakar.
Yok yere şu olay çıkartılır mı?
Yolu açık olsun, defolsun gitsin!
Ben olsam soğurum valla
Mezhep farklılığından dolayı beni istemeyen aileyede saygı duymam
Böyle ilkel medeniyetsiz insanlarla işim olmaz
Onlar kim oluyor yargılıyor çocuğu ya?onların bildikleri mi doğru hep.sunni olmayan bir ailenin içinde doğduysa onun suçu ne?bize mi soruyorlar sanki kimliğimizi dinimizi vs
Son derece Onur kırıcı birşey bu
Konu sahibine üzüldüm
Ben sunni bir ailede doğdum.alevi erkek arkadasım oldu istemeselerdi benim yüzümü göremezlerdi bir daha.asla kaldıramam böyle birşeyi
Cahil cahil düşünüp kızlarının mutsuzluğuna sebep olmuşlar

10 kere falan buluştuk çok sevdim gözüm görmedi iyi de davranırdı ama polisti sinirli olduğunu biliyordum bu denli değildi ben ondan altın emaret bile istemedim takı alırken dahi yarın kötü günümüz olursa Allah korusun yine de işçiliksiz şeyler alalım yatırım yapmış oluruz dedim gözümde hiç bir şey yoktu. 😔 Yüreğim kan ağlıyor
Tatlım 10 kere buluştuğun adamla evlenilir mi yahu?
Yüreğin buna mı kan ağlıyor.
Şaşırma Allahaşkına.
Defolsun gitsin sorunlu.

Okurken inananmadım, ya bu adam kim ya bulunmaz hint kumaşı mı? gelip bir de babanın yanında saydırıyor ve siz hala alttan alıyorsunuz. Aman Allahım. Evlenmeden bunları yapan ileride neler yapmazdı. Psikolojik şiddet resmen.
Hayır falan dağıtın kurtulduğunuz için. Duygusal düşünüyorsunuz şu an, hayaller yarım kaldı vb... Gerçekten Allah kurtarmış sizi.

Yat kalk Allah'a dua et. Seni erken kurtardığı için.

Şimdi bu şekilde davranan bir adam evlendikten sonra neler yapmazdı. O yüzden sakın ha üzülme. Hatta sevin bile. Ömür boyu mutsuz olacağına bir iki hafta mutsuz olursun sonra geçer gider.

O yanında birini getiriyorken senin getirmen neden sorun oluyor. Ayrıca kuzeniniz farzedelim ki her şeye karşıtı. Yine de bu şekilde davranması onun nasıl bir psikopat olduğunu gösterir.

Dediğim gibi şükür et bol bol.

bence anlatmadığın yada eksik bişey mi var
yoksa bu ufak bir kuzen geldi meselesi değil bence

X