Sizin aileye göre vereyim tarif
3 su bardağı ılık su koyuyorum kaba
2 tatlı kaşığı tuz tepeleme değil
Alabildiği kadar un
Hamuru yuğur ama tıkız yapma yumuşak hani derler ya kulak memesi kıvamında
Eline de yapışmasın hamur tıkız da olursa hiç açılmaz sonra yumaklara böl biraz yuğur yumakları da merdaneyle aç tabak büyüklüğünde üzerlerini yağla ben ayrı ayrı koyuyorum hamurları üst üste koymuyorum yapışır da ayıramam diye annem koyar ama
Onlar bi 15 dk beklesin o sırada iç harcını hazırlarsın istediğin hangisi ise eşime ıspanaklı kendime pırasalı yapıyorum ben soğanı annem kavurur da koyar iç harcına ben kavurmadan koyuyorum çünkü üşeniyorum
iç harcı da tuzla sonra hamurları birer birer elinde döndür döndürebildiğin kadar böyle hamur havaya uçsun sonra yakala
sonra yere yay başla açmaya diyeceğim işin şakası yok daha o marifet bende de yok biraz elde açtırıyorum ama sen yere yay açmaya kenarlardan başla istersen masada da yapabilirsin annem masada yapar ben yerde daha kolay geliyor açtıktan sonra yufkalara biraz kaşıkla yağ serpiştir sonra sofra bezinin ucundan hamuru yuvarla tepsiye diz üzerine de yoğurt ve yumurta karışımı sürüyorum sonra 175 derece fırında pişiriyorum umarım iyi anlatmışımdır