🌺Niloya'nın Günlüğü🌺

Günlük yapmanız gereken işlerinizi aksattığınız oluyor mu yoksa her gün belli bir rutinim vardır?

• Evet, arada aksatırım.

OY: 100 86,2%
  • Hayır, rutinlerimi düzenli yaparım.

OY: 16 13,8%

• Ankete Katılan
    116
  • Anket Kapalı .
Öyleyse iyi madem dedim görenek falan mı çantaya maya koymak falan Türkiye burası 😁ben yine görümceme menekşelerim bayadır açmıyor demiştim onlara gittiğimde kuru maya verdi bana saksıların dibine sulandır koy diye ben gittim tarhanaya kullandım maya deyince aklıma hep o geliyor 😁
Ayyyy inanmıyorum hahahahah 😂😂😂😂😂

Valla mayalı yapıyor annem canım.
Sen et bakalım tarif 🥰 onu da yapacam 😆
Sizin aileye göre vereyim tarif
3 su bardağı ılık su koyuyorum kaba
2 tatlı kaşığı tuz tepeleme değil
Alabildiği kadar un
Hamuru yuğur ama tıkız yapma yumuşak hani derler ya kulak memesi kıvamında 😁
Eline de yapışmasın hamur tıkız da olursa hiç açılmaz sonra yumaklara böl biraz yuğur yumakları da merdaneyle aç tabak büyüklüğünde üzerlerini yağla ben ayrı ayrı koyuyorum hamurları üst üste koymuyorum yapışır da ayıramam diye annem koyar ama 😂
Onlar bi 15 dk beklesin o sırada iç harcını hazırlarsın istediğin hangisi ise eşime ıspanaklı kendime pırasalı yapıyorum ben soğanı annem kavurur da koyar iç harcına ben kavurmadan koyuyorum çünkü üşeniyorum 😁iç harcı da tuzla sonra hamurları birer birer elinde döndür döndürebildiğin kadar böyle hamur havaya uçsun sonra yakala :KK70: sonra yere yay başla açmaya diyeceğim işin şakası yok daha o marifet bende de yok biraz elde açtırıyorum ama sen yere yay açmaya kenarlardan başla istersen masada da yapabilirsin annem masada yapar ben yerde daha kolay geliyor açtıktan sonra yufkalara biraz kaşıkla yağ serpiştir sonra sofra bezinin ucundan hamuru yuvarla tepsiye diz üzerine de yoğurt ve yumurta karışımı sürüyorum sonra 175 derece fırında pişiriyorum umarım iyi anlatmışımdır 🥰😁

Yoğurt yapma makinası almak istiyorum galiba 🤦🏻‍♀️
Ay ben bunu yazacaktım sana sormak için arada kaynadı bayadır benim de aklımda eskiden tutan güzel olan yoğurtlarıma bir hal oldu yoğurt ayran yapınca resmen süt tadı var acaba süte ilaç mı katıyorlar diye aklıma geliyor aslında mahallede çok satan bir sütçüden alıyorum iyi de kaymağı var ama yoğurt yapma makinası bayadır benim de aklımda hiç araştırma yapmadım ama ben de istiyorum almak nedir fiyatları marka önerisi satış sitelerine bi bakmak lazım ben de kafaya koydum onu bi alıcam inşallah

Sizin aileye göre vereyim tarif
3 su bardağı ılık su koyuyorum kaba
2 tatlı kaşığı tuz tepeleme değil
Alabildiği kadar un
Hamuru yuğur ama tıkız yapma yumuşak hani derler ya kulak memesi kıvamında 😁
Eline de yapışmasın hamur tıkız da olursa hiç açılmaz sonra yumaklara böl biraz yuğur yumakları da merdaneyle aç tabak büyüklüğünde üzerlerini yağla ben ayrı ayrı koyuyorum hamurları üst üste koymuyorum yapışır da ayıramam diye annem koyar ama 😂
Onlar bi 15 dk beklesin o sırada iç harcını hazırlarsın istediğin hangisi ise eşime ıspanaklı kendime pırasalı yapıyorum ben soğanı annem kavurur da koyar iç harcına ben kavurmadan koyuyorum çünkü üşeniyorum 😁iç harcı da tuzla sonra hamurları birer birer elinde döndür döndürebildiğin kadar böyle hamur havaya uçsun sonra yakala :KK70: sonra yere yay başla açmaya diyeceğim işin şakası yok daha o marifet bende de yok biraz elde açtırıyorum ama sen yere yay açmaya kenarlardan başla istersen masada da yapabilirsin annem masada yapar ben yerde daha kolay geliyor açtıktan sonra yufkalara biraz kaşıkla yağ serpiştir sonra sofra bezinin ucundan hamuru yuvarla tepsiye diz üzerine de yoğurt ve yumurta karışımı sürüyorum sonra 175 derece fırında pişiriyorum umarım iyi anlatmışımdır 🥰😁
Maşallahh sana iyi beceriyorsun hee:)
Evet elinde döndür havaya uçsun yakalayım hı hı😆
Yok canım ben yapamam galiba.
Annemle konuştum da. Ustalar mayasız yapıyo dedi dedim sen de ustasın. Yok canım o kadar değil dedi🥰
Teşekkürler tarif için. İşte inşallah o mertebeye ulaşabilirim😄

Maşallahh sana iyi beceriyorsun hee:)
Evet elinde döndür havaya uçsun yakalayım hı hı😆
Yok canım ben yapamam galiba.
Annemle konuştum da. Ustalar mayasız yapıyo dedi dedim sen de ustasın. Yok canım o kadar değil dedi🥰
Teşekkürler tarif için. İşte inşallah o mertebeye ulaşabilirim😄
Abooo ustalar mı mayasız yapıyor vay başıma usta da oldum heee kız inan ki ustalıkla alakası yok gerçekten kolay

Ay ben bunu yazacaktım sana sormak için arada kaynadı bayadır benim de aklımda eskiden tutan güzel olan yoğurtlarıma bir hal oldu yoğurt ayran yapınca resmen süt tadı var acaba süte ilaç mı katıyorlar diye aklıma geliyor aslında mahallede çok satan bir sütçüden alıyorum iyi de kaymağı var ama yoğurt yapma makinası bayadır benim de aklımda hiç araştırma yapmadım ama ben de istiyorum almak nedir fiyatları marka önerisi satış sitelerine bi bakmak lazım ben de kafaya koydum onu bi alıcam inşallah
Benim sorunum sıcak mayalıyor olmam . Vücudumun sıcaklık anlayışı çok farklı eşim mesela benim elimi yıkadığım suda hayatta el yıkayamaz ona çok sıcak geliyor 🙄 ama bebeğe de yoğurt lazım o yüzden bende baktım biraz . Ama baktıklarım 8 saatte filan yoğurt yapıyor ve 8saat o makina fişte çalışıyor israf valla dedim . Dün akşam 23 TL te gıda permometresi aldım 😂 gelsin yoğurt yapacağım

Benim sorunum sıcak mayalıyor olmam . Vücudumun sıcaklık anlayışı çok farklı eşim mesela benim elimi yıkadığım suda hayatta el yıkayamaz ona çok sıcak geliyor 🙄 ama bebeğe de yoğurt lazım o yüzden bende baktım biraz . Ama baktıklarım 8 saatte filan yoğurt yapıyor ve 8saat o makina fişte çalışıyor israf valla dedim . Dün akşam 23 TL te gıda permometresi aldım 😂 gelsin yoğurt yapacağım
Parmağını değirdiğinde elini hafif yakacak şekilde ben de şu kaskatı nasıl mayalıyorlar onu merak ediyorum kavanozu döndürüyorlar yoğurt dökülmüyor

Haydi işlere başla tembellik yok bak 😃
Merdane gelir sonra 😁hiç iş yapasım yok eşim aradı az önce dedim ki akşama ne yemek yapayım yemek yapma benim canım lahmacun istiyor dedi yok be yapayım dedim 😁eh sen bilirsin dedim😁içimden de kıs kıs gülüyorum 😁aslında yemek yapmak zor değil de bugün ne yapsam diye karar vermek zor 😁

X