🌺Niloya'nın Günlüğü🌺

Günlük yapmanız gereken işlerinizi aksattığınız oluyor mu yoksa her gün belli bir rutinim vardır?

• Evet, arada aksatırım.

OY: 100 86,2%
  • Hayır, rutinlerimi düzenli yaparım.

OY: 16 13,8%

• Ankete Katılan
    116
  • Anket Kapalı .
Bugün ruhumun çok yorulduğu bir gün oldu. İnsan çok iş yapınca yorulmuyor da değer verdiği insanlardan darbe yiyince çok yoruluyor. Hiçbir iş yapmadım kitap da okumadım ağladım. İşte böyle bir verimli gün oldu gözyaşından hallice verimli...
Hayırdır ne sıktı canını?

Hiiiç valla boşa sıkıyorsun canını. Sadece sen kendine değer vereceksin. Hiç bi şey için kendini üzmeyeceksin. Hadi bırak ağlamayı gül sen sana gülmek yakışıyor 😘
Bugün çok üzüldüm ağladım anlayamıyorum insanları bazen gerçekten anlayamıyorum. Çıkar ilişkileri bana göre değil neysem oyum yüzüne söyleyemeyeceğim şeyi arkasından konuşmam. İnsanlar yüzüne gülüyor arkandan konuşmayı çok seviyorlar. Bir bakıyorum arkasından bin türlü şey söylediği insanla ooo ne muhabbet ağzım açık öyle bakıyorum. Şu sıralar hiç gülme modunda değilim. 😔Desteğin için çok sağol canım 😘

Bugün Çarşamba
Haftayı yarıladık neredeyse
Bugün burada yağmur yağdı ardından güneş çıktı. Güneş çıkınca hemen dışarı çıkıp işlerimizi hallettik. Şuan evde kahvemi içiyorum. Oturma odasını toplayıp sildim. Bir makina çamaşır serdim. Bulaşık makinası boşaltılacak en sevmediğim iştir kendisi. Bazen bikaç gün boşaltmayıp elimde yıkadığım çok oldu 😁
Adetim de geldi onun da verdiği duygusallık oluyor insanda eh biraz ağladım geçti. Gülmek gibi ağlama duygusunu da tadıyoruz arada. İnsan olmanın gerektirdikleri. Dün etkilendiklerim arasında depremden 91 saat sonra Ayda bebeğin kurtuluşu çokk duygulandım. Bir de çıkınca ne yemek istersin diye sorduklarında köfte ayran dedi ya ben anne olarak bittim ağladım. Kızım da çok sever köfte ayranı. Annesinin vefat haberini duyunca daha da üzüldüm. Rabbim o yavruya ömrü boyunca kolaylıklar sağlasın. Haberleri izlemesek de sosyal medyada her yerde görüp duyabiliyoruz. Hadi etkilenmeyelim diyoruz haber izlemeyelim diyoruz bazen ama bunlar hayatın gerçekleri güldüğümüz anlar gibi bazen ağlamaya da yer vermeliyiz sanırım hayatımızda. Şöyle düşünüyorum eğer çok etkileniyorsak dozu abartmadan izlemek en iyisi sanırım.
Bikaç gündür yaşadığım bazı şeylerden insan ilişkilerinden birkaç da ders çıkardım kendime. Hayatta iyi bir insan olalım fakat bunu ispatlamak zorunda kalmayalım. Bunu kendimiz ve Rabbimizin bilmesi yeterli yoksa kıymet bilmeyecek insanlar varsa çevrenizde bin iyilik yapsanız da değer bilmeyeceklerse yine bilmeyeceklerdir. Bırakın kendi yağlarında kavrulsun dursunlar. Bir de şu dersi daha çıkardım. Herşeyi bilsen bile karşıdakine söylemeye anlatmaya çalışma ona göre kendi doğruları doğrudur. Anlatmaya çalıştığın şey karşıdakinin sadece anlamak istediği kadardır. Bazen toplumumuzda bazı kişiler için "Ne yabani değil mi doğru dürüst muhabbet bile etmiyor" aslında doğru olanı yapıyorlar selam nasılsın iyi misin dışında herkes ile çok da muhabbet edilmediğini öğrendim. Terapistim demişti ki "Ateşe yaklaşırsan yanarsın, uzaklaşırsan üşürsün." işte insanlarla arama da böyle bir mesafe koymam gerektiğini dile getirmişti. Ne kadar da doğru söylemiş insan yaşadıkça zamanla öğreniyor. Kasım ayına da birşeyler öğrenerek girdim.
Bir yazar "insanı umuttur yaşatan" demiş. Ne kadar doğru değil mi? Bazen hayatta umudunu kaybettiğin anlar oluyor. Duyduğun felaketler karşısında hayata umutsuz bakabiliyor içinden pek birşeyler yapasın gelmiyor. Ama sonra da diyorsun ki kendi kendine uyandığın her yeni bir günü fırsat bilip iyi değerlendirmeli hayatın tadına vara vara yaşamalı elimizden geldiğince... Korona hayatımıza dahil olmadan önce bikaç hayalim vardı yapmak istediğim acaba bu korona biter mi ya da bunları yapmaya bende güç kuvvet olacak mı? 91 saat sonra enkazdan bebeği sağ çıkartma kudretine sahip olan Rabbim bize hayatta her zaman bir umut var olduğu mucizesini gösterdi. Ne diyelim hadi bakalım hayata umutla bakmaya devam edelim ama hüzünle, ama sevinçle.. Evet hayat zorluklarla dolu ama bir gül dalında bile dikenler var değil mi?

Ben de çok ağladım ve dün geldi reglim şükür. 2.adetim az biraz bekletti. Her tarafımın ağrımasını ona yordum. Şimdi daha iyiyim bel bacak kasık ağrım var onla da ağrı kesici ile baş edebiliyorum.

Elbette ağlamak da bizler için lakin ben insan yüzünden onların dedikleri ve yaptıkları üzerinden ağlamanı istemedim.

Hayatta her şey bizler için. Hayat tezatlıklarla dolu. Mühim olan sevgi biz her şeye sevgi ile bakarsak her şey de bize sevgi ile bakar.
Bunu kızınla olan diyaloğundan anlayabilirsin. Sen ona biraz sinirli yaklaşsan karşılığını alırsın:)

Elbette depremler seller felaketler de oluyor olacak. Rabbim beterlerinden saklasın diyelim.

Ben de çok ağladım ve dün geldi reglim şükür. 2.adetim az biraz bekletti. Her tarafımın ağrımasını ona yordum. Şimdi daha iyiyim bel bacak kasık ağrım var onla da ağrı kesici ile baş edebiliyorum.

Elbette ağlamak da bizler için lakin ben insan yüzünden onların dedikleri ve yaptıkları üzerinden ağlamanı istemedim.

Hayatta her şey bizler için. Hayat tezatlıklarla dolu. Mühim olan sevgi biz her şeye sevgi ile bakarsak her şey de bize sevgi ile bakar.
Bunu kızınla olan diyaloğundan anlayabilirsin. Sen ona biraz sinirli yaklaşsan karşılığını alırsın:)

Elbette depremler seller felaketler de oluyor olacak. Rabbim beterlerinden saklasın diyelim.
Yok ben senin o manada ağlama dediğini anladım o konuda kesinlikle haklısın değmiyorlar çünkü hormonların etkisiyle insan daha duygusal oluyor aslında kendim de farkediyorum adetim yaklaştığı zaman değişik bir duygusallık sinirlilik oluyor ağrı kesici ben de alıyorum bacak bel kasık ağrısı oluyor ama bu ay pek olmadı geçen ay kasığım baya ağrıdı doğum yap geçer o ağrılar dediler hiç de geçmedi belki vajinal doğum yapmadım diyedir belki 😁
Sen neden ağladın dicem ama insan adeti yaklaştığı zaman saçma sapan bişeye bile ağlayabiliyor mühim bişey değildir inşallah senin de 😔

Yok ben senin o manada ağlama dediğini anladım o konuda kesinlikle haklısın değmiyorlar çünkü hormonların etkisiyle insan daha duygusal oluyor aslında kendim de farkediyorum adetim yaklaştığı zaman değişik bir duygusallık sinirlilik oluyor ağrı kesici ben de alıyorum bacak bel kasık ağrısı oluyor ama bu ay pek olmadı geçen ay kasığım baya ağrıdı doğum yap geçer o ağrılar dediler hiç de geçmedi belki vajinal doğum yapmadım diyedir belki 😁
Sen neden ağladın dicem ama insan adeti yaklaştığı zaman saçma sapan bişeye bile ağlayabiliyor mühim bişey değildir inşallah senin de 😔
Ben de Aydaya kuzumm yaa bi de köfte ayyan istemiş kıyamam.. hayat kolaylaşsın bütün çocuklara inşallah..
Aynen ben de pmsyi sonuna kadar yaşıyorum ağrılarım da çok oluyor psikolojik olarak da kötü oluyorum. Hassas alıngan melankolik😆

Ben de Aydaya kuzumm yaa bi de köfte ayyan istemiş kıyamam.. hayat kolaylaşsın bütün çocuklara inşallah..
Aynen ben de pmsyi sonuna kadar yaşıyorum ağrılarım da çok oluyor psikolojik olarak da kötü oluyorum. Hassas alıngan melankolik😆
Biz tam TV yi açtık tüm kanallarda Ayda vardı sordular köfte ayran deyince ben bastım ağlamayı😭 Sinan Akçıl babasına ulaşmaya çalışmış ulaşırsa tüm okul öncesi ilkokul hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayacağını söyledi. Rabbim annesiz hayatında yardım etsin o yavruya😪

Bugün çok şükür 35 sayfa kitap okudum elimde 5 6 tane yarım kitap var :olamaz: bi kitaba heves edip alıyorum sonra onu okurken bi kitap daha görüyorum onu da almalıyım bunu da şunu da derken şuan 5 6 tane yarım kitap var bazıları epey de kalın:KK70:birazdan mutfağa geçicem eşim kalkacak gece vardiyesi malum hamur kızartması yapıcam hazırlama eşliğinde de Hikmet Anıl Öztekin videolarıyla birlikte :KK69:sonra da biraz örgü örsem fena olmaz ip aldım ilk günü ördüm tamam ben hediyeyi örene kadar kış bitecek atkı bere örmeyi istiyorum umarım bu kış biter :KK69:

Yağmurlu ☔ bir Bursa gününden iyi günler
Hava soğudu Uludağ'a kar yağmış boğazlarım yanıyor hafif öksürük de var mevsimsel mi korona mı diye endişe ediyor insan az önce terapiden geldim güzel bir seans oldu benim için yine güzel şeyler öğrendim. Keşke herkesin böyle güzel şeyler öğrenme imkanı olsa öğrenmenin yaşı, vakti, zamanı yok. Bir kez TV de çıkmıştı bir çoban ve okuduğu kitaplar ile kendisini öylesine geliştirmiş ki belki dağın başında ama kendi hayatına nasıl lezzet katabileceğinin bir yolunu bulmuş. Bu ayki hedeflerim arasında günde en az 30 sayfa kitap okumak olacak 20 idi onu 30 a çıkardım. Sosyal aktivite şu sıralar pek mümkün değil hem hava soğudu hem de salgının yayılmış olması bu süreci evde geçirmemiz, bişeyler yaparak keyifli bir vakit için çaba harcamamız gerektiğini gösteriyor. Kitap okumak, örgü örmek, yeni tarifler denemek gibi kendimize uygun bişeyler bulacağız artık sağlıklı olalım da varsın evimizde oturalım. Rabbim kısa sürede afetleri üzerimizden alsın inşallah 🤲🏻

Kitap okuma saati eşliğinde biraz keyif zamanı kızım da uyuyorken kitabımı okuyayım hedef 30 sayfa 20 ydi 30 a çıkardım terapistim hedefi de çok da yükseğe çıkarmaya çalışmayalım sonra nasıl okuyacağım ben bu kadar sayfayı deyip strese girip bıkkıntı oluşturmanın da alemi yok diye söyledi keyif alarak okumak en önemlisi 👍

Eklentiler

• IMG_20201105_163441.jpg
    IMG_20201105_163441.jpg
    106,5 KB · Görüntüleme: 33
Bugün börekkk yaptım. Çarşaf böreği... Ne verimli geçmiş değil mi? (İsteyene tarif verebilirim) Kızımı da yıkadım bu akşam oh misler gibi oldu. Kitabımı da okudum, yatağa geçme zamanı artık uyku da çöktürmüşken hadi uyuyalım artık huzurlu bir gece ile kapanış yapıp yeni güne güzel ve umutlu uyanmak dileğiyle..
🎈İyi Geceler🎈
Dipnot: Umudum var tospiğim(kızım) umudum var olmazları olduran Rabbim var çünkü🤲🏻

Eklentiler

• IMG_20201105_194151.jpg
    IMG_20201105_194151.jpg
    147,9 KB · Görüntüleme: 39
Kahvemi aldım oturdum bugün henüz pek iş yapmadım dışarıda işlerim vardı hava da epey soğumuş onları hallettim eve geldim biraz kitap okuyayım dün aldığım ürünün bugün satışını gerçekleştirdim bugünün karı olsun 🎉30 sayfa kitap hedefimi bugün de tamamlarsam süper 👍

Eklentiler

• IMG_20201106_175458.jpg
    IMG_20201106_175458.jpg
    140,9 KB · Görüntüleme: 29
Dün börek açtın bugün hazır kekler tepside vay sündük seni diyorum şuan kendime :KK70: bi kek çırpıvermedin 😁ama bu Brrowni de çok güzel yani illaki yiyeceğim😁

X