- 11 Ekim 2014
- 14.414
- 40.936
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Çoğu çift için hem rahatlama hem de heyecanla gün sayma anlamına gelen nikah günü benle nişanlım için uzuun bir yolun başlangıcı sadece arkadaşlar...Sebebi ise benim eylülde başka şehre atanmış bir öğretmen olmam. 7 yıldır beraber olmamıza rağmen resmi adımlar atmamız benim atanmamla başladı. 30 ocakta nişanlandık, şimdi ise nikah tarihi aldık. Kısmetse 8 mayısta nikahımız olacak.
Nikahı hemen yapmamızın sebebi benim eş durumu atamasından faydalanmam için. Ağustosun son haftası eş durumundan atamalar yapılacak ve inşallah ben o tarihte eşimin olduğu şehirdeki bir okula atanacağım. Bütün planlarımız bu yönde. Ondan sonra ise düğün yapılacak. Eşimin bulunduğu şehre (istanbula) atanmam yüzde 95 lik bir ihtimal. Fakat sorunumuz şu: hangi ilçe olur neresi olur hiç belli olmadığı için biz ne düğün tarihini kararlaştırabiliyoruz ne de ev tutabiliyoruz. Yani evleneceğiz ama ortada ne en var ne eşya...Üstüne üstlük atama olduktan çok kısa bir süre sonra göreve başlamamız bekleniyor. Elbette rapor alabilirim ama hem düğün hem ev tutma işlerini halletmek için kaç günlük bir rapor alabilirim ki...
Düğünü ne zaman yapacağımıza karar veremedik arkadaşlar. Aile büyükleri bu konuları konuşmak için kolay kolay bir araya gelemiyor çünkü nişanlımın babası yük gemisi kaptanı ve ayda anca 2-3 kere eve gelebiliyor. benim annemle babam zaten ayrı, annemin ak dediğine babam kara diyor...babamla nişanlımın babası bir aydır buluşmaya çalışıyorlar mesela bir türlü işlerden denk getiremediler...Hoş sonuçta onlar da tarih bizim ne dediğimize bakıyor çünkü atama işlerini nişanlımla biz takip ediyoruz.
Nişanlıma kalsa kendimizi hemen atama sonrasına sıkıştırmayalım diyor. sen gel gene b,ir süre ailenin yanında kal. birkaç ay ev tutarız eşyamızı döşeriz sonra düğün yaparız diyor. fakat o zaman da kış gelmiş oluyor. nişanım da kışa denk geldi mekan fotosu vs çektiremedik. bari düğünümde gelinlikle mekan fotoğrafları çektireyim istiyorum. sonuçta insan hayatında bir kez yaşanacak bir şey. o zaman baharı bekleyelim diyor. 2016 baharını yani...nikahtan nerdeyse 1 sene sonra düğün...bu da bana hiç cazip gelmiyor. zaten bekleyeceğimiz kadar beklemişiz...nişanlım sen nasıl ne zaman istersen öyle olsun ben sadece mantıklı olanı yapmaya çalışıyorum diyor.
sizce hemen atama sonrası iki ayağımız bir pabuca girer mi? hem düğün hem ev düzmek? ben en fazla 1-2 ayda hallederiz diye düşünüyordum. ekim kasım gibi düğün yaparız diye. hala havalar iyice bozmamışken. yokse nişanlımın önerdiği gibi baharı mı beklemek mantıklı? hem daha iyi birikim yaparız herşey istediğimiz gibi olur sıkıştırılmış olmaz diyor. üff ne zormuş ayrı şehirlerden bu işleri yürütmek...kafam çok karışık, tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar...
Ağustosun son haftası eş durumundan atamalar yapılacak ve inşallah ben o tarihte eşimin olduğu şehirdeki bir okula atanacağım. Eşimin bulunduğu şehre (istanbula) atanmam yüzde 95 lik bir ihtimal.
sizce hemen atama sonrası iki ayağımız bir pabuca girer mi? hem düğün hem ev düzmek? ben en fazla 1-2 ayda hallederiz diye düşünüyordum. ekim kasım gibi düğün yaparız diye.
Eğer yazılanları yanlış anlamadıysam şunu öneririm;
Ağustos'ta İstanbul'a atanma ihtimalin %95 ise eşyaları şimdiden beğenip alabilirsiniz.
Atamadan önce ev bakarsınız karar verirsiniz atanınca da evi tutarsınız eşyaları o zaman kadar depoda tutarlar istediğiniz tarihte getirip teslim ederler.
Eylül'de boş olan düğün salonlarına da bakın şimdiden. Tahminen bir tarih verin Ağustosta her şey belli olunca salonu da tutarsınız.
Ev düzmek 1 aylık iş değil. Eylül'ün ilk haftası evi tutsanız eşyalar getirilip yerleştirilse kısmen 3-4 gününüzü alır. Eylül'ün 7 sinde okullar açılsa 10 günlük rapor alsanız size bence gayet yeter. 5-6 Eylül haftasonu oluyor düğünü o zaman yaparsınız geri kalan rapor günlerinde de size balayı tatili işte( alın size program)
Benimde eylülde düğün var mesela martın ortasında bir haftalığına eşya beğenmeye gittim. Zaten daha önce hepsini ayarlamıştım hangi mağazan ne bakılacak beyaz eşya hangisi olacak diye. 2 gün gezdik 3. gün gidip beğendiklerimizin hepsini aldık. Eşyaları ağustosta istediğimiz zaman getirecekler.
Yazlık düğün fotoları istiyorsanız işi Kasım'a bırakmaya gerek yok. Ayrıca Mayıs'ta nikah yapıp bir sonra ki baharı beklemek çok saçma. Nikahtan sonra bir sene geçmiş oluyor.
Siz şimdiden her şeyin planını yaparsanız hiçte zor değil.
Eşyaları beğenin. Hangi düğün salonları olabilir onları not alın. Evlere bakmayı da unutmayın. İşinizi Ağustosa bırakmaya gerek yok şimdiden bir çoğunu halledin.
Bence kis ayina dugun yapmanin bi sakincasi yok.
Resimleri etkilemez.
Ablamin dugunu kisa gelmisti.
Bem beyaz karlar icinde o beyaz gelinligiyle cok guzel kareler yakalamisti fotografci.
Ekstra olrak bide kapali bi alana gitmislerdi tabi, orda buyuk dalli agaclar felan vardi.
Turkiyede oyle bi secenek varmi bilmiyorm.
Ama genle olarak kis masali, siyah beyza film gbi biraz filandi yani.
Kayahan geldi aklima.
Mekani cennet olsun ya, nurlar icinde yatsin.
Aynı sorunlar bizdede yaşandı tayin vs bekleme durumu biz dugunumuzu yaptık eşyalarida aldik ama mobilyacida biraktik tayin falan belli olunca ev tutup yerlesmek bir haftamizi aldi
kısa sürede iş halledenlere imreniyorum ya. darısı başımıza artık ne diyeyim...eşyaları gelinliği seçin beğenin alın hatta eve geliş tarihleri daha geç olur ev kurarsınız bir şekilde bir yıl daha beklmeyin boşuna. kuzenim 5 ay içinde tanıştı etti düğününe de yapyı eşyalarını da aldı. bazı şeylerde evlendikten sonra olsun
kimsenin evinde kalmak iyi olmaz cnm evlendikten sonra. kaldı ki hangi ilçeye atanacağım belli değil. gidip gelmek sıkıntılı olabilir. ama eşyayı yazın seçip büyük oranda halledip verilen 15 günlük süre içinde ev tutup yerleşme ve düğün yapma fikri mantıklı. tabii bunun için düğün mekanına da karar vermek gerekli şu anda.Ben anlayamadım
Atananazsanız bu yaz evlenmeyecek misiniz
Aileniz hangi şehirde
Yanlış mu okudum diye baktım doğru imiş öğretmenmişsiniz 1 Temmuz da tatil başlıyor
Eylül 1 de okul açılıp 15 de ders başlayacak
Temmuz Ağustos seçin eşyayı atanınca tutun evi başka şehre tayini çıkana verilen 15 gün size de yeter
Düğünü de Temmuz ta da Ağustos başı yapar balayına da gidersiniz
Ev tutuluncaya kadarki kısa sürede de idare edilir gibi geldi
Sizin anneniz istanbul da ise sıkıntı hiç olmaz değilse Kv de de kalmak gerekebilir tabi bu hoş olmayabilir
Kolaylıklar ama tüm memurlar 15 gün içinde hiç bilmedikleri bir şehre gidiyor sizin zaten nişanlınız orda işler daha kolay olur
Bir de naçizane tavsiyem herşeyi de ayrıntısı ile düşünüp kendinizi ve nişanlınızı germeyin
Aileleri mümkün mertebe karıştırmayın ille destek olacaklarsa herkes katabileceği parayı versin nereye harcanacağına siz karar verşn
Hayat kisA.. Sevdigim insanla fazlasan bi gun bile ayri kalmak istemezdim ben kendi adima. Yasancak paylasilcka cok sey var. ev esya dugun hazirliklari tamamen maddiyata bakar. Kendinize uygun yerlere giderseniz kisa surede halledersiniz herseyi. Dugun isi zaten kolay mekan fotograf gelinlik makyoz ve saca bakar. Evide soyle bi dosersiniz varsin hersey 4 4luk olmasin canim..zamanla tamamlanir. Yeterince uzun bi sure beklemissiniz zaten bence hemen dugun dernek kurulmali. Hi bu arada ben halledemem derseniz bi cok dugun danisma sirketleri var organizasyoncular var anlatin istklerinzi yapsinlarÇoğu çift için hem rahatlama hem de heyecanla gün sayma anlamına gelen nikah günü benle nişanlım için uzuun bir yolun başlangıcı sadece arkadaşlar...Sebebi ise benim eylülde başka şehre atanmış bir öğretmen olmam. 7 yıldır beraber olmamıza rağmen resmi adımlar atmamız benim atanmamla başladı. 30 ocakta nişanlandık, şimdi ise nikah tarihi aldık. Kısmetse 8 mayısta nikahımız olacak.
Nikahı hemen yapmamızın sebebi benim eş durumu atamasından faydalanmam için. Ağustosun son haftası eş durumundan atamalar yapılacak ve inşallah ben o tarihte eşimin olduğu şehirdeki bir okula atanacağım. Bütün planlarımız bu yönde. Ondan sonra ise düğün yapılacak. Eşimin bulunduğu şehre (istanbula) atanmam yüzde 95 lik bir ihtimal. Fakat sorunumuz şu: hangi ilçe olur neresi olur hiç belli olmadığı için biz ne düğün tarihini kararlaştırabiliyoruz ne de ev tutabiliyoruz. Yani evleneceğiz ama ortada ne en var ne eşya...Üstüne üstlük atama olduktan çok kısa bir süre sonra göreve başlamamız bekleniyor. Elbette rapor alabilirim ama hem düğün hem ev tutma işlerini halletmek için kaç günlük bir rapor alabilirim ki...
Düğünü ne zaman yapacağımıza karar veremedik arkadaşlar. Aile büyükleri bu konuları konuşmak için kolay kolay bir araya gelemiyor çünkü nişanlımın babası yük gemisi kaptanı ve ayda anca 2-3 kere eve gelebiliyor. benim annemle babam zaten ayrı, annemin ak dediğine babam kara diyor...babamla nişanlımın babası bir aydır buluşmaya çalışıyorlar mesela bir türlü işlerden denk getiremediler...Hoş sonuçta onlar da tarih bizim ne dediğimize bakıyor çünkü atama işlerini nişanlımla biz takip ediyoruz.
Nişanlıma kalsa kendimizi hemen atama sonrasına sıkıştırmayalım diyor. sen gel gene b,ir süre ailenin yanında kal. birkaç ay ev tutarız eşyamızı döşeriz sonra düğün yaparız diyor. fakat o zaman da kış gelmiş oluyor. nişanım da kışa denk geldi mekan fotosu vs çektiremedik. bari düğünümde gelinlikle mekan fotoğrafları çektireyim istiyorum. sonuçta insan hayatında bir kez yaşanacak bir şey. o zaman baharı bekleyelim diyor. 2016 baharını yani...nikahtan nerdeyse 1 sene sonra düğün...bu da bana hiç cazip gelmiyor. zaten bekleyeceğimiz kadar beklemişiz...nişanlım sen nasıl ne zaman istersen öyle olsun ben sadece mantıklı olanı yapmaya çalışıyorum diyor.
sizce hemen atama sonrası iki ayağımız bir pabuca girer mi? hem düğün hem ev düzmek? ben en fazla 1-2 ayda hallederiz diye düşünüyordum. ekim kasım gibi düğün yaparız diye. hala havalar iyice bozmamışken. yokse nişanlımın önerdiği gibi baharı mı beklemek mantıklı? hem daha iyi birikim yaparız herşey istediğimiz gibi olur sıkıştırılmış olmaz diyor. üff ne zormuş ayrı şehirlerden bu işleri yürütmek...kafam çok karışık, tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar...
canım yazdıkların gerçekten çok mantıklı. okuyunca bana kuvvet verdi adeta :) sanırım nişanlımla ikimiz gözümüzde fazlaca büyütüyoruz. aslında şimdiden kafamda eşyaları vs belirlersem ve alırsam yerleşmesi de daha kolay olacak tabii. benim kafamda hep ilk olarak evi tutmak vardı. kaldı ki kiraya çıkmak yerine acaba ev mi alsak vs diye de düşünmüyr değilim hala. o sebeple önce ev işini halletmek, sonrasında içini na göre döşemek, eşyalarını ona uygun almak geçiyordu aklımdan. e hangi semtten ev alacağımız veya tutacağımız da belli olmadığına göre bizim işleri hep öteliyorum aklımda.
bu arada ev belli olmadan hangi eşyalar alınabilir mesela? beyaz eşyalar mı? mobilyaya veya yatak odasına girmemek mi gerekir? sen neler aldın cnm?
Çoğu çift için hem rahatlama hem de heyecanla gün sayma anlamına gelen nikah günü benle nişanlım için uzuun bir yolun başlangıcı sadece arkadaşlar...Sebebi ise benim eylülde başka şehre atanmış bir öğretmen olmam. 7 yıldır beraber olmamıza rağmen resmi adımlar atmamız benim atanmamla başladı. 30 ocakta nişanlandık, şimdi ise nikah tarihi aldık. Kısmetse 8 mayısta nikahımız olacak.
ben gecen sene hazıranda ewlendım ewlılık hazırlıklarım o kadar rahattı kı kısaca anlatayım ev tutuldu 1 gun temızlıkyapıldı eşyalarımı 1 günde sectım zaten netten bakmıştım begendıklerımı gıdıp mağazaya sadece sıparıs ettım temızlık 1gun surdu sonrasında 1 gun ıcınde ceyızlerım ewe geldı aynı gun ıcınde mobılyalarımızı getırdıler hepsı bır arada halloldu bunlarda ettımı sana 2 gun sonra ewı yerlestı kapımızı kıtleyıp çıktık gıttık bana düğüne kadar o kadar cok bos zaman kaldı kı demem o kı bence abartma dugun hazırlığı felan dıe tas çatlasa 1 hafta sürer hem evın eksık olsa nolur kı düğünden sonra hayat mı bıtıyor dugununden sonra eksıklerını gıderÇoğu çift için hem rahatlama hem de heyecanla gün sayma anlamına gelen nikah günü benle nişanlım için uzuun bir yolun başlangıcı sadece arkadaşlar...Sebebi ise benim eylülde başka şehre atanmış bir öğretmen olmam. 7 yıldır beraber olmamıza rağmen resmi adımlar atmamız benim atanmamla başladı. 30 ocakta nişanlandık, şimdi ise nikah tarihi aldık. Kısmetse 8 mayısta nikahımız olacak.