Nikah tarihi aldık ama...

kasımda ama hangi şehirde? şahsen şubat sonu mart başı gib kumsalda muhteşem düğün fotoları çektiren bir arkadaşım vardı ama kendisi antalyada yaptı düğününü :KK70: :KK70:
konyalıyım ben konya da evlendim konya da:KK70::KK70::KK70:ikinci düğünümde eskişehirde iç anadoludan çıkmadım yani ne denizi...mutlu olmayı bilmek lazım..pozitifsen her yeri cennet yaparsın sen hangi şehirdesin ona göre fikir verelim.

konyalıyım ben konya da evlendim konya da:KK70::KK70::KK70:ikinci düğünümde eskişehirde iç anadoludan çıkmadım yani ne denizi...mutlu olmayı bilmek lazım..pozitifsen her yeri cennet yaparsın sen hangi şehirdesin ona göre fikir verelim.

denizden ziyade o tarihlerde havanın müsait olması önemli canım. istanbuldayım, kasımda istanbul gayet serin oluyor mesela, yağıs ihtimali yüksek...

düğün zamanı 1 senelik evli olma fikri hiç güzel gelmiyor, artı kendimi istanbula döndüğümde evimde eşimle olma fikrine alıştırmışken bir sene daha bekleyecek olmak gerçekten koyar...babam zaten düğünden aylar önce nikah fikrini zar zor kabullenmişken bir sene daha bekleyeceğiz dersem tepkisi ne olur bilemiyorum :)

Bence atama gelince sizin tek basiniza yasayacgnz eve birlikte cikin birlikte kalin zamanla evinizi yapin sonra da dugununuzu yapin. Zaten nikahlisiniz

denizden ziyade o tarihlerde havanın müsait olması önemli canım. istanbuldayım, kasımda istanbul gayet serin oluyor mesela, yağıs ihtimali yüksek...
yahu sen yağışa ne bakıyorsun iki gram fazla para ver düğünden bir hafta önce çektir mekan çekimini..Ayasofya sultan Ahmet Eminönü ben mi öğretecem sana istanbulu..her yeri dış mekan şehrin :KK70::KK70::KK70:
dediğim gibi düğünden bir hafta önce git hem prova olur ya da düğünden bir hafta sonra seçim senin..misal kasımda mı evlencen ben balayına Kocaeli yuvacığa gitmiştim mükemmeldi bungalowlarda kalmıştık bir hafta ama sıkılmıştım ideali 3 gün :KK70:

21212.jpg
images.jpg
images12121.jpg
untitled.png
bak dediğin mevsimin çekimlerinden.

hava durumu nisan olsa da fark etmiyor ki. bir kaç gün önce her yer bembeyazdı. mayısta da kar yağmışlığı varmış... nasip işi... kış düğün fotoğrafları diye bir arat, güzel fotolar var...

eşya vs. almak sorun olmayacaksa yazın yapın. eşya değil mi para olduktan sonra halloluyor. eksiksiz evlenmek mümkün değil zaten....

Çoğu çift için hem rahatlama hem de heyecanla gün sayma anlamına gelen nikah günü benle nişanlım için uzuun bir yolun başlangıcı sadece arkadaşlar...Sebebi ise benim eylülde başka şehre atanmış bir öğretmen olmam. 7 yıldır beraber olmamıza rağmen resmi adımlar atmamız benim atanmamla başladı. 30 ocakta nişanlandık, şimdi ise nikah tarihi aldık. Kısmetse 8 mayısta nikahımız olacak.

Nikahı hemen yapmamızın sebebi benim eş durumu atamasından faydalanmam için. Ağustosun son haftası eş durumundan atamalar yapılacak ve inşallah ben o tarihte eşimin olduğu şehirdeki bir okula atanacağım. Bütün planlarımız bu yönde. Ondan sonra ise düğün yapılacak. Eşimin bulunduğu şehre (istanbula) atanmam yüzde 95 lik bir ihtimal. Fakat sorunumuz şu: hangi ilçe olur neresi olur hiç belli olmadığı için biz ne düğün tarihini kararlaştırabiliyoruz ne de ev tutabiliyoruz. Yani evleneceğiz ama ortada ne en var ne eşya...Üstüne üstlük atama olduktan çok kısa bir süre sonra göreve başlamamız bekleniyor. Elbette rapor alabilirim ama hem düğün hem ev tutma işlerini halletmek için kaç günlük bir rapor alabilirim ki...

Düğünü ne zaman yapacağımıza karar veremedik arkadaşlar. Aile büyükleri bu konuları konuşmak için kolay kolay bir araya gelemiyor çünkü nişanlımın babası yük gemisi kaptanı ve ayda anca 2-3 kere eve gelebiliyor. benim annemle babam zaten ayrı, annemin ak dediğine babam kara diyor...babamla nişanlımın babası bir aydır buluşmaya çalışıyorlar mesela bir türlü işlerden denk getiremediler...Hoş sonuçta onlar da tarih bizim ne dediğimize bakıyor çünkü atama işlerini nişanlımla biz takip ediyoruz.

Nişanlıma kalsa kendimizi hemen atama sonrasına sıkıştırmayalım diyor. sen gel gene b,ir süre ailenin yanında kal. birkaç ay ev tutarız eşyamızı döşeriz sonra düğün yaparız diyor. fakat o zaman da kış gelmiş oluyor. nişanım da kışa denk geldi mekan fotosu vs çektiremedik. bari düğünümde gelinlikle mekan fotoğrafları çektireyim istiyorum. sonuçta insan hayatında bir kez yaşanacak bir şey. o zaman baharı bekleyelim diyor. 2016 baharını yani...nikahtan nerdeyse 1 sene sonra düğün...bu da bana hiç cazip gelmiyor. zaten bekleyeceğimiz kadar beklemişiz...nişanlım sen nasıl ne zaman istersen öyle olsun ben sadece mantıklı olanı yapmaya çalışıyorum diyor.

sizce hemen atama sonrası iki ayağımız bir pabuca girer mi? hem düğün hem ev düzmek? ben en fazla 1-2 ayda hallederiz diye düşünüyordum. ekim kasım gibi düğün yaparız diye. hala havalar iyice bozmamışken. yokse nişanlımın önerdiği gibi baharı mı beklemek mantıklı? hem daha iyi birikim yaparız herşey istediğimiz gibi olur sıkıştırılmış olmaz diyor. üff ne zormuş ayrı şehirlerden bu işleri yürütmek...kafam çok karışık, tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar...
atama ısınız kesınlesene kadar yavas yavas dugun mekanları damatlık gelınlık vs bakınmaya baslayın. buyuk ev esyalarını da alın magazada dursun atanma yerınız bellı olunca ev tutar, bır temızlık sonrası eve esyaları yerlestırırsınız. herseyı son ana bırakmak yerıne yavas yavas hazırlıklara baslayın tarıh netlesınce para sıkıntınız yoksa bır mekan tutar ve dugunu yaparsınız..

eşyaları alın hazırlanmaları ıkı ayı bıle buluyor evı tutamazsınız zaten kı bence bu yazı atlamayın ev düzme kolay genel demırbasları alırsanız zaten ufak tefek seyler hep çıkıyor ılk 5 6 ay evın eksıklerı hıc bıtmıyor halı ve perde konusunu ev tutulduktan sonraya bırakın kı fazla da vaktınızı almaz ılk gün otelde kalır sonrada balayına çıkarsınız bence bunlar buyuk sorun degıl hersey halloluyor yeter kı mutlu olun ama bı sene daha uzatmayın derım

hmm bu aklıma gelmemişti iyi fikirmiş =) gerçi ben standart 36-38 beden dışındayım, bütün gelinlik modellerinde tadilat gerekecek bir günlük kiralamanın astarı yüzünden pahalıya gelecek ama...
O zaman gosterisli beyaz bir elbise giy tatlim gayet hos olursun bence:KK66: kuyruklu falan olsun bir de isiltili etek duvak bir arada oldu mu tamamsin demektir:KK66:

Yerin belli olsun da o zamana kadar ailende kal ne olacak ki? Belli olur olmaz evi tutarsınız, eşya almak da çok mu zor sanki? Bence en mantıklısı bu..

valla istanbulda koç müzesi var böyle eski arabalar falan. Kışında olsa gayet güzel fotolar olabiliyor hatta keşke orda fotolarım olsaydı:-D yani ille kırda bayırda olmak zorunda değil fotolar güzel müzeler, güzel mekanlar, ne bilim hoş bir yalı,iyi bir fotoğrafçı ve sizin gülümsenizle gayette güzel olur fotoların. Yani nişanlın haklı atan gel bşr kaç ayda hazırlkları yapın ve evlenin:-D

Ben anlayamadım

Atananazsanız bu yaz evlenmeyecek misiniz

Aileniz hangi şehirde

Yanlış mu okudum diye baktım doğru imiş öğretmenmişsiniz 1 Temmuz da tatil başlıyor

Eylül 1 de okul açılıp 15 de ders başlayacak

Temmuz Ağustos seçin eşyayı atanınca tutun evi başka şehre tayini çıkana verilen 15 gün size de yeter

Düğünü de Temmuz ta da Ağustos başı yapar balayına da gidersiniz

Ev tutuluncaya kadarki kısa sürede de idare edilir gibi geldi

Sizin anneniz istanbul da ise sıkıntı hiç olmaz değilse Kv de de kalmak gerekebilir tabi bu hoş olmayabilir

Kolaylıklar ama tüm memurlar 15 gün içinde hiç bilmedikleri bir şehre gidiyor sizin zaten nişanlınız orda işler daha kolay olur

Bir de naçizane tavsiyem herşeyi de ayrıntısı ile düşünüp kendinizi ve nişanlınızı germeyin

Aileleri mümkün mertebe karıştırmayın ille destek olacaklarsa herkes katabileceği parayı versin nereye harcanacağına siz karar verşn

Çoğu çift için hem rahatlama hem de heyecanla gün sayma anlamına gelen nikah günü benle nişanlım için uzuun bir yolun başlangıcı sadece arkadaşlar...Sebebi ise benim eylülde başka şehre atanmış bir öğretmen olmam. 7 yıldır beraber olmamıza rağmen resmi adımlar atmamız benim atanmamla başladı. 30 ocakta nişanlandık, şimdi ise nikah tarihi aldık. Kısmetse 8 mayısta nikahımız olacak.

Nikahı hemen yapmamızın sebebi benim eş durumu atamasından faydalanmam için. Ağustosun son haftası eş durumundan atamalar yapılacak ve inşallah ben o tarihte eşimin olduğu şehirdeki bir okula atanacağım. Bütün planlarımız bu yönde. Ondan sonra ise düğün yapılacak. Eşimin bulunduğu şehre (istanbula) atanmam yüzde 95 lik bir ihtimal. Fakat sorunumuz şu: hangi ilçe olur neresi olur hiç belli olmadığı için biz ne düğün tarihini kararlaştırabiliyoruz ne de ev tutabiliyoruz. Yani evleneceğiz ama ortada ne en var ne eşya...Üstüne üstlük atama olduktan çok kısa bir süre sonra göreve başlamamız bekleniyor. Elbette rapor alabilirim ama hem düğün hem ev tutma işlerini halletmek için kaç günlük bir rapor alabilirim ki...

Düğünü ne zaman yapacağımıza karar veremedik arkadaşlar. Aile büyükleri bu konuları konuşmak için kolay kolay bir araya gelemiyor çünkü nişanlımın babası yük gemisi kaptanı ve ayda anca 2-3 kere eve gelebiliyor. benim annemle babam zaten ayrı, annemin ak dediğine babam kara diyor...babamla nişanlımın babası bir aydır buluşmaya çalışıyorlar mesela bir türlü işlerden denk getiremediler...Hoş sonuçta onlar da tarih bizim ne dediğimize bakıyor çünkü atama işlerini nişanlımla biz takip ediyoruz.

Nişanlıma kalsa kendimizi hemen atama sonrasına sıkıştırmayalım diyor. sen gel gene b,ir süre ailenin yanında kal. birkaç ay ev tutarız eşyamızı döşeriz sonra düğün yaparız diyor. fakat o zaman da kış gelmiş oluyor. nişanım da kışa denk geldi mekan fotosu vs çektiremedik. bari düğünümde gelinlikle mekan fotoğrafları çektireyim istiyorum. sonuçta insan hayatında bir kez yaşanacak bir şey. o zaman baharı bekleyelim diyor. 2016 baharını yani...nikahtan nerdeyse 1 sene sonra düğün...bu da bana hiç cazip gelmiyor. zaten bekleyeceğimiz kadar beklemişiz...nişanlım sen nasıl ne zaman istersen öyle olsun ben sadece mantıklı olanı yapmaya çalışıyorum diyor.

sizce hemen atama sonrası iki ayağımız bir pabuca girer mi? hem düğün hem ev düzmek? ben en fazla 1-2 ayda hallederiz diye düşünüyordum. ekim kasım gibi düğün yaparız diye. hala havalar iyice bozmamışken. yokse nişanlımın önerdiği gibi baharı mı beklemek mantıklı? hem daha iyi birikim yaparız herşey istediğimiz gibi olur sıkıştırılmış olmaz diyor. üff ne zormuş ayrı şehirlerden bu işleri yürütmek...kafam çok karışık, tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar...
Canım benim, Tarih Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim senin yaşadıklarını yaşamamak için atanmadan önce evleneceğim. :KK48: Hemde beklemeyi çok gereksiz buluyorum.. Bu yaz isteme ve nişan, mayıs 2016 da da düğünüm var Rabbim nasip ederse. Evlendikten sonra kpss'ye girip birkaç sene içinde atanırım. Çünkü önce atanmayı beklesem senin sıkıntılarını çekeceğimden emindim. Ekim- kasım düğünü fikri bana cazip gelmedi. Hem kış düğünü çok hoş olmaz hem eliniz ayağınıza fazlasıyla dolaşır. Bana kalırsa benim gibi bahar düğünü yapın hem herşeyin erken rezervasyonundan yararlanıp daha uygun fiyatlı bir düğün yaparsınız, hemde stresiniz daha az olur. Şimdiden bir ömür mutluluklar diliyorum size :KK68:

bekleyın ne acelenoz war kı sıkış tepıs yapacağınıza borçsuz harçsız esylarınızı alın odeyın evlenın hersey ıcınuze sınsın parasız bısey olmuyo

X