- 22 Kasım 2010
- 11.087
- 19.383
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
nikah gunu cektirsen mekan fotosunu? tek sorun bu ise.. hem dugun gunu telas olmamis olur.. hem iki kere gelin olursun : )Çoğu çift için hem rahatlama hem de heyecanla gün sayma anlamına gelen nikah günü benle nişanlım için uzuun bir yolun başlangıcı sadece arkadaşlar...Sebebi ise benim eylülde başka şehre atanmış bir öğretmen olmam. 7 yıldır beraber olmamıza rağmen resmi adımlar atmamız benim atanmamla başladı. 30 ocakta nişanlandık, şimdi ise nikah tarihi aldık. Kısmetse 8 mayısta nikahımız olacak.
Nikahı hemen yapmamızın sebebi benim eş durumu atamasından faydalanmam için. Ağustosun son haftası eş durumundan atamalar yapılacak ve inşallah ben o tarihte eşimin olduğu şehirdeki bir okula atanacağım. Bütün planlarımız bu yönde. Ondan sonra ise düğün yapılacak. Eşimin bulunduğu şehre (istanbula) atanmam yüzde 95 lik bir ihtimal. Fakat sorunumuz şu: hangi ilçe olur neresi olur hiç belli olmadığı için biz ne düğün tarihini kararlaştırabiliyoruz ne de ev tutabiliyoruz. Yani evleneceğiz ama ortada ne en var ne eşya...Üstüne üstlük atama olduktan çok kısa bir süre sonra göreve başlamamız bekleniyor. Elbette rapor alabilirim ama hem düğün hem ev tutma işlerini halletmek için kaç günlük bir rapor alabilirim ki...
Düğünü ne zaman yapacağımıza karar veremedik arkadaşlar. Aile büyükleri bu konuları konuşmak için kolay kolay bir araya gelemiyor çünkü nişanlımın babası yük gemisi kaptanı ve ayda anca 2-3 kere eve gelebiliyor. benim annemle babam zaten ayrı, annemin ak dediğine babam kara diyor...babamla nişanlımın babası bir aydır buluşmaya çalışıyorlar mesela bir türlü işlerden denk getiremediler...Hoş sonuçta onlar da tarih bizim ne dediğimize bakıyor çünkü atama işlerini nişanlımla biz takip ediyoruz.
Nişanlıma kalsa kendimizi hemen atama sonrasına sıkıştırmayalım diyor. sen gel gene b,ir süre ailenin yanında kal. birkaç ay ev tutarız eşyamızı döşeriz sonra düğün yaparız diyor. fakat o zaman da kış gelmiş oluyor. nişanım da kışa denk geldi mekan fotosu vs çektiremedik. bari düğünümde gelinlikle mekan fotoğrafları çektireyim istiyorum. sonuçta insan hayatında bir kez yaşanacak bir şey. o zaman baharı bekleyelim diyor. 2016 baharını yani...nikahtan nerdeyse 1 sene sonra düğün...bu da bana hiç cazip gelmiyor. zaten bekleyeceğimiz kadar beklemişiz...nişanlım sen nasıl ne zaman istersen öyle olsun ben sadece mantıklı olanı yapmaya çalışıyorum diyor.
sizce hemen atama sonrası iki ayağımız bir pabuca girer mi? hem düğün hem ev düzmek? ben en fazla 1-2 ayda hallederiz diye düşünüyordum. ekim kasım gibi düğün yaparız diye. hala havalar iyice bozmamışken. yokse nişanlımın önerdiği gibi baharı mı beklemek mantıklı? hem daha iyi birikim yaparız herşey istediğimiz gibi olur sıkıştırılmış olmaz diyor. üff ne zormuş ayrı şehirlerden bu işleri yürütmek...kafam çok karışık, tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar...
nikah gunu cektirsen mekan fotosunu? tek sorun bu ise.. hem dugun gunu telas olmamis olur.. hem iki kere gelin olursun : )
Aa, aynı işyeri şartı mı var? Bugün işyerinden çıkıp yarın yeni işe girmiş olsa bile tayin istenemiyor mu yani? Çok üzüldüm. Umarım en azından bu sene için bir istisna tanınır.arkadaşlar son durumlar hiç parlak değil.
belki haberlerde duyuyorsunuzdur öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği yayınlandı. yeni yönetmeliğe göre eşi özel sektörde çalışan bir öğretmenin eşinin yanına tayin isteyebilmesi için eşinin aynı iş yerinde son 3 yıl kesintisiz olarak ssk sının yatmış olması şartı geldi. önceden bu madde 1 yıldı. yıllardır böyle uygulandı. biz de bütün planlarımızı buna göre yaptık. ama ne yazık ki bu şarta takılıyoruz şu anda. çünkü nişanlım iş değiştirdi, şu andaki iş yerinde 2 yıldır çalışıyor. daha önce de çalışıyordu ama primlerinde kesinti olduğu için tayin isteyemeyecek gibiyiz. yıkılmış durumdayım birkaç gündür. o da öyle. aileler ne yapacağız şimdi diyor.
bizim durumumuzda olan binlerce kişi var. kamuoyu oluşturup sesimizi duyurmaya, bu maddeyi esnetmeye çalışıyoruz. lütfen siz de destek olun, dualarınızı esirgemeyin. şu durumda ne yapacağız hiç bilmiyorum. nikaha çok az kaldı ama o kadar mutsuzum ki...tadını çıkaramıyorum...
Canım biz mart ayında evlenmeye karar verdik, Mayıs'ta hem istemeye geldiler, hem nişan hem nikah yaptık(Bütün bunlar bir hafta içinde oldu) , Ağustos'ta da evlendik. Eşim de bu nikah ve düğün arasında evi buldu, ev eşyalarını falan halletti. İstedikten sonra her şey olur. Hayır işlerinin fazla uzatılmaması gerekir. Benden söylemesi... Siz istedikten sonra her şey kolayca, kısa sürede halledilir. Sakın nikahtan sonra 1 sene beklemeyin. Belki anlaşmazlık yaşarsınız. NE olur ne olmaz. Nişanlın tutacağı evin fotolarını çeker gönderir sen de seçim yaparsın, eşyalar da öyle. Eşim her şeyin fotosunu çekip attı bana, ben seçtim, gitti aldı. Fazla uzatmayın bence...Çoğu çift için hem rahatlama hem de heyecanla gün sayma anlamına gelen nikah günü benle nişanlım için uzuun bir yolun başlangıcı sadece arkadaşlar...Sebebi ise benim eylülde başka şehre atanmış bir öğretmen olmam. 7 yıldır beraber olmamıza rağmen resmi adımlar atmamız benim atanmamla başladı. 30 ocakta nişanlandık, şimdi ise nikah tarihi aldık. Kısmetse 8 mayısta nikahımız olacak.
Nikahı hemen yapmamızın sebebi benim eş durumu atamasından faydalanmam için. Ağustosun son haftası eş durumundan atamalar yapılacak ve inşallah ben o tarihte eşimin olduğu şehirdeki bir okula atanacağım. Bütün planlarımız bu yönde. Ondan sonra ise düğün yapılacak. Eşimin bulunduğu şehre (istanbula) atanmam yüzde 95 lik bir ihtimal. Fakat sorunumuz şu: hangi ilçe olur neresi olur hiç belli olmadığı için biz ne düğün tarihini kararlaştırabiliyoruz ne de ev tutabiliyoruz. Yani evleneceğiz ama ortada ne en var ne eşya...Üstüne üstlük atama olduktan çok kısa bir süre sonra göreve başlamamız bekleniyor. Elbette rapor alabilirim ama hem düğün hem ev tutma işlerini halletmek için kaç günlük bir rapor alabilirim ki...
Düğünü ne zaman yapacağımıza karar veremedik arkadaşlar. Aile büyükleri bu konuları konuşmak için kolay kolay bir araya gelemiyor çünkü nişanlımın babası yük gemisi kaptanı ve ayda anca 2-3 kere eve gelebiliyor. benim annemle babam zaten ayrı, annemin ak dediğine babam kara diyor...babamla nişanlımın babası bir aydır buluşmaya çalışıyorlar mesela bir türlü işlerden denk getiremediler...Hoş sonuçta onlar da tarih bizim ne dediğimize bakıyor çünkü atama işlerini nişanlımla biz takip ediyoruz.
Nişanlıma kalsa kendimizi hemen atama sonrasına sıkıştırmayalım diyor. sen gel gene b,ir süre ailenin yanında kal. birkaç ay ev tutarız eşyamızı döşeriz sonra düğün yaparız diyor. fakat o zaman da kış gelmiş oluyor. nişanım da kışa denk geldi mekan fotosu vs çektiremedik. bari düğünümde gelinlikle mekan fotoğrafları çektireyim istiyorum. sonuçta insan hayatında bir kez yaşanacak bir şey. o zaman baharı bekleyelim diyor. 2016 baharını yani...nikahtan nerdeyse 1 sene sonra düğün...bu da bana hiç cazip gelmiyor. zaten bekleyeceğimiz kadar beklemişiz...nişanlım sen nasıl ne zaman istersen öyle olsun ben sadece mantıklı olanı yapmaya çalışıyorum diyor.
sizce hemen atama sonrası iki ayağımız bir pabuca girer mi? hem düğün hem ev düzmek? ben en fazla 1-2 ayda hallederiz diye düşünüyordum. ekim kasım gibi düğün yaparız diye. hala havalar iyice bozmamışken. yokse nişanlımın önerdiği gibi baharı mı beklemek mantıklı? hem daha iyi birikim yaparız herşey istediğimiz gibi olur sıkıştırılmış olmaz diyor. üff ne zormuş ayrı şehirlerden bu işleri yürütmek...kafam çok karışık, tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar...
Aa, aynı işyeri şartı mı var? Bugün işyerinden çıkıp yarın yeni işe girmiş olsa bile tayin istenemiyor mu yani? Çok üzüldüm. Umarım en azından bu sene için bir istisna tanınır.
Ne yapmayı düşünüyorsunuz peki?
Yani çoğu meslek için tek bir yerde 3 yıl, hele ki evlilik çağındaki insanların çoğunun maksimum 5 yıldır çalışıyor olduğunu düşünürsek, çok fazla. Hele ki bazı sektörlerde iş değiştirmenin meslekî avantajı olduğundan insanlar yılda bir iş değiştiriyor -özellikle ilk senelerde. Umarım halletmenin bir yolunu bulursunuz. Biz de nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz ama biz ikimiz de özel sektörde olduğumuzdan böyle bir sorunumuz yok. Sizin için çok üzüldüm.aynen öyle canım. aynı iş yerinde kesintisiz 3 yıl ssk şartı var. bir gün kesinti dahi olmuyor. bu yüzden mağdur olan okadar çok kişi var ki...sonuçta burası türkiye, özelde iş garantisinin olmadığı herkesçe bilinen bir şeyken, bazı şirketler her yıl sonunda girdi çıktı yaptırırken böylesine katı bir şart koymaları çok acımasızca. şu anda bimer , akim ve meb in şikayet hatlarına ihbarlar oluşturuyoruz. sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. ama bir sonuç alınır mı bilinmem. bu yasayı getirenlere hakkımı helal etmiyorum, çok öfkeli ve mutsuzum...
Konuları okumuştum. Çok üzüldüm senin için. Nikaha sayılı günler kalmışken çok üzücü oldu bu yeni yönetmelik. Ne diyeceğimi bilemiyorum..arkadaşlar son durumlar hiç parlak değil.
belki haberlerde duyuyorsunuzdur öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği yayınlandı. yeni yönetmeliğe göre eşi özel sektörde çalışan bir öğretmenin eşinin yanına tayin isteyebilmesi için eşinin aynı iş yerinde son 3 yıl kesintisiz olarak ssk sının yatmış olması şartı geldi. önceden bu madde 1 yıldı. yıllardır böyle uygulandı. biz de bütün planlarımızı buna göre yaptık. ama ne yazık ki bu şarta takılıyoruz şu anda. çünkü nişanlım iş değiştirdi, şu andaki iş yerinde 2 yıldır çalışıyor. daha önce de çalışıyordu ama primlerinde kesinti olduğu için tayin isteyemeyecek gibiyiz. yıkılmış durumdayım birkaç gündür. o da öyle. aileler ne yapacağız şimdi diyor.
bizim durumumuzda olan binlerce kişi var. kamuoyu oluşturup sesimizi duyurmaya, bu maddeyi esnetmeye çalışıyoruz. lütfen siz de destek olun, dualarınızı esirgemeyin. şu durumda ne yapacağız hiç bilmiyorum. nikaha çok az kaldı ama o kadar mutsuzum ki...tadını çıkaramıyorum...
Dun kesinlestigi haberini ben de aldim. Zaten uzun bir zamandir kamuoyu olusturulmaya çalışılıyordu, bayagidir gündemde cunku bu olay. Hakkinizda hayirlisi olsun.arkadaşlar son durumlar hiç parlak değil.
Yani çoğu meslek için tek bir yerde 3 yıl, hele ki evlilik çağındaki insanların çoğunun maksimum 5 yıldır çalışıyor olduğunu düşünürsek, çok fazla. Hele ki bazı sektörlerde iş değiştirmenin meslekî avantajı olduğundan insanlar yılda bir iş değiştiriyor -özellikle ilk senelerde. Umarım halletmenin bir yolunu bulursunuz. Biz de nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz ama biz ikimiz de özel sektörde olduğumuzdan böyle bir sorunumuz yok. Sizin için çok üzüldüm.
Dun kesinlestigi haberini ben de aldim. Zaten uzun bir zamandir kamuoyu olusturulmaya çalışılıyordu, bayagidir gündemde cunku bu olay. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Eğer istifa etmeyecekseniz erkenden nikah yapmanın da bir mantığı kalmıyor.
Bence nikahınızı erteleyin.
Paranız olduktan sonra eşya kolay.
Zaten mobilya falan 30-40 gün sürüyor siparişten sonra gelmesi. Atanın annenizin yanına gelin siparişleri verin evi tutun ekim ortası evlenin kış gelmeden