Nikah tarihi aldık ama...

nikah gunu cektirsen mekan fotosunu? tek sorun bu ise.. hem dugun gunu telas olmamis olur.. hem iki kere gelin olursun : )

Canım nikahından sonra atanmanı bekle atanırsan yaza yada eylüle düğününü planla sonuçta öğretmenlerin yazın belli bir süre tatilleri olmuyormu o arada evini eşyalarını alırsın düğün hazırlıklarını yaparsın. inan bana uzatınca tadı kaçıyor ben 1 sene nişanlı bekledim çok zor eve ne aldığını ne yaptığını ne söylendiğini bile unutuyorsun bir süre sonra.

arkadaşlar son durumlar hiç parlak değil.

belki haberlerde duyuyorsunuzdur öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği yayınlandı. yeni yönetmeliğe göre eşi özel sektörde çalışan bir öğretmenin eşinin yanına tayin isteyebilmesi için eşinin aynı iş yerinde son 3 yıl kesintisiz olarak ssk sının yatmış olması şartı geldi. önceden bu madde 1 yıldı. yıllardır böyle uygulandı. biz de bütün planlarımızı buna göre yaptık. ama ne yazık ki bu şarta takılıyoruz şu anda. çünkü nişanlım iş değiştirdi, şu andaki iş yerinde 2 yıldır çalışıyor. daha önce de çalışıyordu ama primlerinde kesinti olduğu için tayin isteyemeyecek gibiyiz. yıkılmış durumdayım birkaç gündür. o da öyle. aileler ne yapacağız şimdi diyor.

bizim durumumuzda olan binlerce kişi var. kamuoyu oluşturup sesimizi duyurmaya, bu maddeyi esnetmeye çalışıyoruz. lütfen siz de destek olun, dualarınızı esirgemeyin. şu durumda ne yapacağız hiç bilmiyorum. nikaha çok az kaldı ama o kadar mutsuzum ki...tadını çıkaramıyorum...

Aa, aynı işyeri şartı mı var? Bugün işyerinden çıkıp yarın yeni işe girmiş olsa bile tayin istenemiyor mu yani? Çok üzüldüm. Umarım en azından bu sene için bir istisna tanınır.

Ne yapmayı düşünüyorsunuz peki?

Eşyaları alıp mağazada kalmasını sağlayabilirsiniz, bazen alıyorlar ve parasını ödüyorlar istediğiniz zaman teslimatı yapıyorlar. Ama buyuk kurumsal markaları bellona istikbal gibi tercih edin ne olur ne olmaz. Öyle de yapabilirsiniz. Bence Ekim gibi olabilir eşyalar hallolursa gerisi çok zorlamaz sanki

Canım biz mart ayında evlenmeye karar verdik, Mayıs'ta hem istemeye geldiler, hem nişan hem nikah yaptık(Bütün bunlar bir hafta içinde oldu) , Ağustos'ta da evlendik. Eşim de bu nikah ve düğün arasında evi buldu, ev eşyalarını falan halletti. İstedikten sonra her şey olur. Hayır işlerinin fazla uzatılmaması gerekir. Benden söylemesi... Siz istedikten sonra her şey kolayca, kısa sürede halledilir. Sakın nikahtan sonra 1 sene beklemeyin. Belki anlaşmazlık yaşarsınız. NE olur ne olmaz. Nişanlın tutacağı evin fotolarını çeker gönderir sen de seçim yaparsın, eşyalar da öyle. Eşim her şeyin fotosunu çekip attı bana, ben seçtim, gitti aldı. Fazla uzatmayın bence...

aynen öyle canım. aynı iş yerinde kesintisiz 3 yıl ssk şartı var. bir gün kesinti dahi olmuyor. bu yüzden mağdur olan okadar çok kişi var ki...sonuçta burası türkiye, özelde iş garantisinin olmadığı herkesçe bilinen bir şeyken, bazı şirketler her yıl sonunda girdi çıktı yaptırırken böylesine katı bir şart koymaları çok acımasızca. şu anda bimer , akim ve meb in şikayet hatlarına ihbarlar oluşturuyoruz. sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. ama bir sonuç alınır mı bilinmem. bu yasayı getirenlere hakkımı helal etmiyorum, çok öfkeli ve mutsuzum...

Yani çoğu meslek için tek bir yerde 3 yıl, hele ki evlilik çağındaki insanların çoğunun maksimum 5 yıldır çalışıyor olduğunu düşünürsek, çok fazla. Hele ki bazı sektörlerde iş değiştirmenin meslekî avantajı olduğundan insanlar yılda bir iş değiştiriyor -özellikle ilk senelerde. Umarım halletmenin bir yolunu bulursunuz. Biz de nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz ama biz ikimiz de özel sektörde olduğumuzdan böyle bir sorunumuz yok. Sizin için çok üzüldüm.

Konuları okumuştum. Çok üzüldüm senin için. Nikaha sayılı günler kalmışken çok üzücü oldu bu yeni yönetmelik. Ne diyeceğimi bilemiyorum..

Dun kesinlestigi haberini ben de aldim. Zaten uzun bir zamandir kamuoyu olusturulmaya çalışılıyordu, bayagidir gündemde cunku bu olay. Hakkinizda hayirlisi olsun.

bu şartı getirmelerinin sebebi olarak da doğu görevinden kaçıp kendi memleketine veya batıya dönmek isteyen bazı öğretmenlerin zamanında anlaşmalı evlilik yapmasını gösteriyorlar. başkalarının yaptıkları sahtekarlık yüzünden gerçek evliliği olan, yuva kurmaya çalışan insanların başı yanıyor. bir şey yapacaksan sahte evlilikleri tespit et. doğru olmayan bir şeyi gene doğru olmayan bir adımla çözmeye çalışmak anca türkiye de olur zaten...Çok doluyum...İstifa etmeyi dahi düşünüyorum.

Eğer istifa etmeyecekseniz erkenden nikah yapmanın da bir mantığı kalmıyor.
Bence nikahınızı erteleyin.

Dun kesinlestigi haberini ben de aldim. Zaten uzun bir zamandir kamuoyu olusturulmaya çalışılıyordu, bayagidir gündemde cunku bu olay. Hakkinizda hayirlisi olsun.

gerçekleşmemesi için çok uğraştık. twitter dan, çeşitli kanallardan kamuoyu oluşturulmaya çalışıldı. haber kanallarına yazdık, milletvekillerine bakanlara...ısrarla kulak tıkadılar. ama yılmadık. temmuzda atama kılavuzu çıkıp orda kesin bir şekilde 3 yıl ibaresini görene kadar mücadeleye devam...

arkadaşlar sizden de boş bir vaktinizde bu konuyla ilgili talep yazmanızı rica ediyorum aşağıdaki linklerden...ne kadar çok kişi yazarsa o kadar iyi...buralara yapılan talepler için kayıt oluşturuyorlar, dikkate alıyorlar.

http://www.bimer.gov.tr/forms/pgquery.aspx

http://basvuru.akim.akparti.org.tr/vatandas/Default.aspx?ver=19.04.2015 18:19:50

yeni öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yer alan eşi özel sektörde çalışan öğretmenin atanması için eşinin son 3 yıl kesintisiz ssk priminin yatmış olması gibi aile bütünlüğünü hiçe sayan şartın kaldırılması ve temmuzda yayınlanacak kılavuzda yer almamasını talep ediyorum.

copy paste yapsanız dahi yeter...

ayrıca 147 alo meb şikayet hattına da yapılan şikayetler dikkate alınıyor...sadece benim için değil, benim durumumda olan binlerce insan için iyi bir şeyler yapmak istiyorsanız lütfen...

Paranız olduktan sonra eşya kolay.
Zaten mobilya falan 30-40 gün sürüyor siparişten sonra gelmesi. Atanın annenizin yanına gelin siparişleri verin evi tutun ekim ortası evlenin kış gelmeden

Eğer istifa etmeyecekseniz erkenden nikah yapmanın da bir mantığı kalmıyor.
Bence nikahınızı erteleyin.

tam olarak kaybedilmiş bir dava gözüyle bakmıyorum, kimse bakmıyor. gelecek tepkilerin farkında oldukları için açık açık 3 yıl diye yazmadılar zaten yönetmelikte de. ama onun yerine devlet memurlarının yer değiştirme yönetmeliği uygulanacaktır dediler. onda da 3 yıl şartı ağustosta gelmişti. kılavuz daha yayınlanmadı, temmuzda yayınlanacak. şu andaki amacımız temmuzda bu kılavuzun bu maddeyi içermemesi. şu anda nabız yokluyorlar. halen sesimizi duyurursak bu durumu değiştirme şansımız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…