- Konu Sahibi markovian_engineer
-
Midilli ye ben de katılıyorum.
Nişanlım ve ben nikah yapmak istiyoruz ancak bizim dışımızdaherkes düğün yapmamızı istiyor.
Eşyalarımızın bir kısmını biZ alacağız. Maddi olarak zorlanacağız. Ama aileler düğün olmadan olmaz diyor.
Dediğiniz gibi kokteyl yapsak tüm akrabalar yıllar boyunca konuşur bizi tefe koyar.
Off bunları düşünmekten günlerce baş ağrısı çekiyorum.
Babam ayrı söylüyor nişanlımın ailesi ayrı. Nişanlımla aramız bozulacak diye korkuyorum.
Bu işler çok zor yahu...
Benim de en büyük korkum nişanlımla kendi ailem yüzünden aramın bozulması veya bu hazırlık sürecinden ikimize de bıkkınlık gelmesi... Ama geçenlerde konuştuk yıpranmamak için elimizden geleni yapmamız gerektiğine karar verdik.maaşallah diyelim iyi gidiyoruz son bir kaç haftadır hiç gerginlik yok aramızda.
Ha bu arada, bahsedildi mi görmedim ama belki nikahtan sonra aile ve yakın arkadaşlar arasında maksimum 100 kişilik bir yemek de güzel olabilir. Hem insanlar bir şey yemeden içmeden evlerine dönmemiş olurlar bu da bi seçenek. Daha ucuza geliyo düğüne göre:)
yok yok, kokteyl değil, bildiğin yemek, güzel bir restoranda ama 100 kişiyi geçmeden. sadece en yakınlarla.
ben de düzgün şık bir mekanda 100-150 kişilik yemekli bir düğünden yanayım öyle 500-1000 kişiyi yemekli bir düğüne çağırmak haliyle çok masraflı olur düğün salonlarını da ben hiç istemiyorum onun yerine sadece nikah yaparım daha iyi yani. O yüzden önce herkesin olduğu bir nikah ordan da akşama 100-150 kişilik aile ve arkadaşlarla bir düğün bana daha sıcak geliyor.
benim gönlümden de 100-150 kişilik bir düğün yemeği geçiyor. gerçi güzel bir yerde yapmaya kalktığınızda 100-150 kişinin masrafı da çok oluyor. sevgilime kalsa nikah ve arkadaşlarla bi yerde eğlence olması daha makul. yemeğe harcayacağımız parayla kendi evimizin ihtiyaçlarını karşılayabilceğimizi düşünüyor. düşününce çok mantıklı ama gönlüm el vermiyor... içimde ukte kalmayacağına emin olsam yapmayalım diyeceğim...
sadece nikah olsun diye düşünmeye başlayınca gelinliğe bile hevesim kalmıyor. "15 dakikalık bir nikah için gelinlik seçmekle uğraşmış ve masraf yapmış olacağım" diyorum. bilemiyorum, düğün/kutlama olmazsa birşeyler hep eksik kalacak gibi hissediyorum. keşke böyle hissetmeyebilsem...
Selam bayanlar,
uzuuun bir tatilden sonra, umarım güzel bir pazartesi geçiriyorsunuzdur :)
Dün arkadaşlarla muhabbet ederken, herkes bana nikah yapmamı önerdi. Nikahtan sonra kendi arkadaş çevremle daha rahat eğlenebileceğimi, maddi olarak ta daha az sıkıntı olacağını söylediler. Ne yapacağımı ben de bilemiyorum. Daha 1 sene var fakat şimdiden düşünmem gerek diye düşündüm.
Kimisi de kuru kuru, dul bayanlar gibi nikah olur mu diyor?
Aslında ben de düğün de pek eğlenemem ailemin ve ailemin arkadaşlarının çoğunluklu olacağı bir ortamda. Ama yakınların yanında daha eğlenceli olabilir.
Yorumlarınızı bekliyorum arkıdişşlerrr
Ben de sadece nikahım olsun istiyorum ama bana zorla düğün yaptırıyorlar.
Mahalledeki kadınlar kızım sende kusur mu var niye nikah yapıyorsun dediler.
Ne biçim psikolojisi bozuk toplumlarda yaşıyoruz :26:
Ben de sadece nikahım olsun istiyorum ama bana zorla düğün yaptırıyorlar.
Mahalledeki kadınlar kızım sende kusur mu var niye nikah yapıyorsun dediler.
Ne biçim psikolojisi bozuk toplumlarda yaşıyoruz :26:
ben de gecen gun birinden boyle bisi duydum...
dul bayan nikah yaparmis sadece!!!
gercekten cok enteresan bir mantalite!!
bence dul olmakla bilmem neyle ne alakası var? tamamen iki kişinin isteğine bağlı.
nikah tabiki de daha ekonomik, yani bir düğün nerden baksan 10 milyara mal oluyo, salonuydu, pasta , ikramlar... ama nikah daha iiyi bu yönden. şimdi artık nikah sonrasında arkadaşlarla eğlence de yapılıyo, illa birşeyler eskiden olduğu gibi davul zurnalı olacak diye bir şart yok, insan nasıl rahat ederse öyle olmalı bence.
hem için rahat ettikten sonra elalem ne derse desin, akşam kapıyı kapatınca, elalem olmuyor yanınızda, iki kişi kalıyosunuz. o yüzden, herkes içine sineni yapmalı bence
(bu arada benm nişanımda, kınamda, düğüüm de salonda oldu ve hepsi de düğün oldu yani:) pişman değilim, yine olsa yine yaparım :86: :90:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?