• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Nikah mı düğün mü?

Midilli ye ben de katılıyorum.
Nişanlım ve ben nikah yapmak istiyoruz ancak bizim dışımızdaherkes düğün yapmamızı istiyor.
Eşyalarımızın bir kısmını biZ alacağız. Maddi olarak zorlanacağız. Ama aileler düğün olmadan olmaz diyor.
Dediğiniz gibi kokteyl yapsak tüm akrabalar yıllar boyunca konuşur bizi tefe koyar.
Off bunları düşünmekten günlerce baş ağrısı çekiyorum.
Babam ayrı söylüyor nişanlımın ailesi ayrı. Nişanlımla aramız bozulacak diye korkuyorum.

Bu işler çok zor yahu...
Benim de en büyük korkum nişanlımla kendi ailem yüzünden aramın bozulması veya bu hazırlık sürecinden ikimize de bıkkınlık gelmesi... Ama geçenlerde konuştuk yıpranmamak için elimizden geleni yapmamız gerektiğine karar verdik. :nazar: maaşallah diyelim iyi gidiyoruz son bir kaç haftadır hiç gerginlik yok aramızda.

Ha bu arada, bahsedildi mi görmedim ama belki nikahtan sonra aile ve yakın arkadaşlar arasında maksimum 100 kişilik bir yemek de güzel olabilir. Hem insanlar bir şey yemeden içmeden evlerine dönmemiş olurlar bu da bi seçenek. Daha ucuza geliyo düğüne göre:)

Bu işler çok zor yahu...
Benim de en büyük korkum nişanlımla kendi ailem yüzünden aramın bozulması veya bu hazırlık sürecinden ikimize de bıkkınlık gelmesi... Ama geçenlerde konuştuk yıpranmamak için elimizden geleni yapmamız gerektiğine karar verdik. :nazar: maaşallah diyelim iyi gidiyoruz son bir kaç haftadır hiç gerginlik yok aramızda.

Ha bu arada, bahsedildi mi görmedim ama belki nikahtan sonra aile ve yakın arkadaşlar arasında maksimum 100 kişilik bir yemek de güzel olabilir. Hem insanlar bir şey yemeden içmeden evlerine dönmemiş olurlar bu da bi seçenek. Daha ucuza geliyo düğüne göre:)

Kokteyl bizim aileye uygun değil malesef. :32:
İlla tüm adetlere uygun bir düğün yapacaklar. Off kimseye laf anlatamıyorum (Nişanlım dışında. Biz nikah konusunda hemfikiriz ama başkaları düğün yapmamızı istiyor.
En sonunda kaçıp kimsenin haberi olmadan nikahlanacaz o olacak :8:
Delirttiler bizi yaa :27:

ben de düzgün şık bir mekanda 100-150 kişilik yemekli bir düğünden yanayım öyle 500-1000 kişiyi yemekli bir düğüne çağırmak haliyle çok masraflı olur düğün salonlarını da ben hiç istemiyorum onun yerine sadece nikah yaparım daha iyi yani. O yüzden önce herkesin olduğu bir nikah ordan da akşama 100-150 kişilik aile ve arkadaşlarla bir düğün bana daha sıcak geliyor. :69:

yok yok, kokteyl değil, bildiğin yemek, güzel bir restoranda ama 100 kişiyi geçmeden. sadece en yakınlarla.

Nişanlımın adetlerine göre kendi evlerinde tüm konu, komşu, eş dosta yemek verilecekmiş adetleri o şekilde yani.
Yakın akrabalarla yemek pek uygun olmaz malesef
Babamın hevesini kırmak istemiyorum ama bizim bir kez olacak evliliğimiz kendi istediğimiz şekilde olsun istiyorum. Ay gene ağlayacam galiba :2:

benim gönlümden de 100-150 kişilik bir düğün yemeği geçiyor. gerçi güzel bir yerde yapmaya kalktığınızda 100-150 kişinin masrafı da çok oluyor. sevgilime kalsa nikah ve arkadaşlarla bi yerde eğlence olması daha makul. yemeğe harcayacağımız parayla kendi evimizin ihtiyaçlarını karşılayabilceğimizi düşünüyor. düşününce çok mantıklı ama gönlüm el vermiyor... içimde ukte kalmayacağına emin olsam yapmayalım diyeceğim...
sadece nikah olsun diye düşünmeye başlayınca gelinliğe bile hevesim kalmıyor. "15 dakikalık bir nikah için gelinlik seçmekle uğraşmış ve masraf yapmış olacağım" diyorum. bilemiyorum, düğün/kutlama olmazsa birşeyler hep eksik kalacak gibi hissediyorum. keşke böyle hissetmeyebilsem...

ben de düzgün şık bir mekanda 100-150 kişilik yemekli bir düğünden yanayım öyle 500-1000 kişiyi yemekli bir düğüne çağırmak haliyle çok masraflı olur düğün salonlarını da ben hiç istemiyorum onun yerine sadece nikah yaparım daha iyi yani. O yüzden önce herkesin olduğu bir nikah ordan da akşama 100-150 kişilik aile ve arkadaşlarla bir düğün bana daha sıcak geliyor. :69:

aynen katılıyorum ben de..:13:
çoluk çocuk artı yarısından fazlasını tanımadığım davetliler..:97:
en iyisi yakın arkadslarınla nikah ertsi birşeyler yapmak..

benim gönlümden de 100-150 kişilik bir düğün yemeği geçiyor. gerçi güzel bir yerde yapmaya kalktığınızda 100-150 kişinin masrafı da çok oluyor. sevgilime kalsa nikah ve arkadaşlarla bi yerde eğlence olması daha makul. yemeğe harcayacağımız parayla kendi evimizin ihtiyaçlarını karşılayabilceğimizi düşünüyor. düşününce çok mantıklı ama gönlüm el vermiyor... içimde ukte kalmayacağına emin olsam yapmayalım diyeceğim...
sadece nikah olsun diye düşünmeye başlayınca gelinliğe bile hevesim kalmıyor. "15 dakikalık bir nikah için gelinlik seçmekle uğraşmış ve masraf yapmış olacağım" diyorum. bilemiyorum, düğün/kutlama olmazsa birşeyler hep eksik kalacak gibi hissediyorum. keşke böyle hissetmeyebilsem...

Ömrün boyunca içinde ukte kalacağına bir kaç yıl masraflardan dolayı sıkıntı çekilebilir bence.
Ben de nişanlın gibi düşünüyorum ama benim nişanlım ve ailesi düğün istiyor off :5:

Selam bayanlar,

uzuuun bir tatilden sonra, umarım güzel bir pazartesi geçiriyorsunuzdur :)

Dün arkadaşlarla muhabbet ederken, herkes bana nikah yapmamı önerdi. Nikahtan sonra kendi arkadaş çevremle daha rahat eğlenebileceğimi, maddi olarak ta daha az sıkıntı olacağını söylediler. Ne yapacağımı ben de bilemiyorum. Daha 1 sene var fakat şimdiden düşünmem gerek diye düşündüm.
Kimisi de kuru kuru, dul bayanlar gibi nikah olur mu diyor?
Aslında ben de düğün de pek eğlenemem ailemin ve ailemin arkadaşlarının çoğunluklu olacağı bir ortamda. Ama yakınların yanında daha eğlenceli olabilir.

Yorumlarınızı bekliyorum arkıdişşlerrr kaydirigubbakcemile4

NİKAH VE ARDINDAN AİLE VE YAKIN ARKADASLAR ARASINDA YEMEK ŞÖYLE DAVULLU ZURNALI:d

düğünüm olmasına ragmen keske nıkahtan olsaydı dıyorum ama buda ımkansızdı benım nıkahımla dugunum arası 10 ay var..eşimin işinden dolayı nıkahımızı erken yapmak durumunda kaldık..
dugunumde ise salon değil k.validemlerin kapı onunde yapıldı...davul zurna olsa yine içim yanmazdı tamamen cerkez müziklerii oynayamadım bileee...

nikah için esınızın durumu yoksa (memur ,asker ,polis..yada sızın için es tayını durumu yoksa) ve maddiyat acısından da iyi yada kötü olsun bence nikah en guzeli...

Ben de sadece nikahım olsun istiyorum ama bana zorla düğün yaptırıyorlar. :5:
Mahalledeki kadınlar kızım sende kusur mu var niye nikah yapıyorsun dediler. :53:
Ne biçim psikolojisi bozuk toplumlarda yaşıyoruz :26:

ben de gecen gun birinden boyle bisi duydum...
dul bayan nikah yaparmis sadece!!!

gercekten cok enteresan bir mantalite!!

Ben de sadece nikahım olsun istiyorum ama bana zorla düğün yaptırıyorlar. :5:
Mahalledeki kadınlar kızım sende kusur mu var niye nikah yapıyorsun dediler. :53:
Ne biçim psikolojisi bozuk toplumlarda yaşıyoruz :26:

ben de gecen gun birinden boyle bisi duydum...
dul bayan nikah yaparmis sadece!!!

gercekten cok enteresan bir mantalite!!

öylee saçmalık mı olur ya bizim sülalede herkes nikah yaptı düğün hiç görmedim ama nişanlımın tarafı düğün istiyor karadeniz bölgesi malumm ama bizdede düğün yok yani evlenen akrabalarımda hiç düğün görmedim :36:

Son düzenleme:
bence dul olmakla bilmem neyle ne alakası var? tamamen iki kişinin isteğine bağlı.
nikah tabiki de daha ekonomik, yani bir düğün nerden baksan 10 milyara mal oluyo, salonuydu, pasta , ikramlar... ama nikah daha iiyi bu yönden. şimdi artık nikah sonrasında arkadaşlarla eğlence de yapılıyo, illa birşeyler eskiden olduğu gibi davul zurnalı olacak diye bir şart yok, insan nasıl rahat ederse öyle olmalı bence.
hem için rahat ettikten sonra elalem ne derse desin, akşam kapıyı kapatınca, elalem olmuyor yanınızda, iki kişi kalıyosunuz. o yüzden, herkes içine sineni yapmalı bence
(bu arada benm nişanımda, kınamda, düğüüm de salonda oldu ve hepsi de düğün oldu yani:) pişman değilim, yine olsa yine yaparım :86: :90: :71:

bence dul olmakla bilmem neyle ne alakası var? tamamen iki kişinin isteğine bağlı.
nikah tabiki de daha ekonomik, yani bir düğün nerden baksan 10 milyara mal oluyo, salonuydu, pasta , ikramlar... ama nikah daha iiyi bu yönden. şimdi artık nikah sonrasında arkadaşlarla eğlence de yapılıyo, illa birşeyler eskiden olduğu gibi davul zurnalı olacak diye bir şart yok, insan nasıl rahat ederse öyle olmalı bence.
hem için rahat ettikten sonra elalem ne derse desin, akşam kapıyı kapatınca, elalem olmuyor yanınızda, iki kişi kalıyosunuz. o yüzden, herkes içine sineni yapmalı bence
(bu arada benm nişanımda, kınamda, düğüüm de salonda oldu ve hepsi de düğün oldu yani:) pişman değilim, yine olsa yine yaparım :86: :90: :71:

İki kişinin isteğine bağlı diyorsun ama malesef bizim toplumda evlenen 2 kişi değil aileler olduğu için ailelerimizin istekleri bizimkiklerin önüne geçiyor.
Ben bu yaşıma kadar derslerle uğraştım, düğün dernek nasıl olur onu bile bilmem derken aileler düğün planları yapıyorlardı. Tabiki borçları ödetme planlarını da yapıyorlar.

Nikah gerçekten rahat ve düğüne göre daha hoş bence.
Nikah konusunda çok fazla da inatlaşamadım . Allah sonumuzu hayretsin :37:

Herkes bütçesine ve kişisel tercihine göre yapar sonuçta bence de dullukla filan alakası yok tamamen saçma sapan toplum baskısı gibi. İçime hiç sinmeyecek bir düğünü yapmaktansa nikah yaparım daha iyi. İçime sinmemiş bir düğüne de bir sürü para vermemiş olurum böylece.

Merhaba arkadaşlar bende nikah sonrası yemek yapma düşüncesindeim hem pasta kesemk hem oynamak hemde yemek istiormmm anadolu yakasında bildiğiniz bizi çok zorlamayacak bir yer varsa bilgi verirseniz çok mutlu olrmmm ist-anadolu yakasında uygun bir restorant

benim ailem nikah diye tutturuyor, nişanlımın gelenek göreneklerinde de düğün dediğin davullu zurnalı oluyor..
kimsenin gönlü kırılmasn, kimsenin içinde ukde kalmasın diye önce nikah salonunda nikah sonra düğün salonunda düğün.. nikaha gelen nikaha düğüne gelen düğüne.. davetiyelri de ayrı yaptırcaz, bazı kesim çalgılı düğüne karşı biizm tarafta onlara nikah davetiyesi vericez.. çok yorulucaz belki, biraz masraf olarak da zorlicak bizi ama naapalım..
nikah salonu bakarken nişanlımla bir nikaha denk geldik, oturduk izledik. çok da hoşumuza gitti, "eğer ailemin içinde ukde kalmayacağını bilsem burda yapar bitirirdik" dedi.. napiim,nişanlım üzülmesin ben yorulayım nolur..
şunu anladım ki kesinlikle buna 2 kişi karar veremiyor.. yoksa bize kalsa nikah eşliğinde ikramlar, hafif bir müzik... biterdi bu iş.. ama ailelerle beraber karar alınıyor, hatta en çok kararı onlar alıyor.. biz de en azından beğendiğimiz yerler olsun diye iki tarafın saat- tarihini ayarlamaya çalışıyoruz...

Back