• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Nikah mı düğün mü?

markovian_engineer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2009
180
1
96
39
İstanbul
Selam bayanlar,

uzuuun bir tatilden sonra, umarım güzel bir pazartesi geçiriyorsunuzdur :)

Dün arkadaşlarla muhabbet ederken, herkes bana nikah yapmamı önerdi. Nikahtan sonra kendi arkadaş çevremle daha rahat eğlenebileceğimi, maddi olarak ta daha az sıkıntı olacağını söylediler. Ne yapacağımı ben de bilemiyorum. Daha 1 sene var fakat şimdiden düşünmem gerek diye düşündüm.
Kimisi de kuru kuru, dul bayanlar gibi nikah olur mu diyor?
Aslında ben de düğün de pek eğlenemem ailemin ve ailemin arkadaşlarının çoğunluklu olacağı bir ortamda. Ama yakınların yanında daha eğlenceli olabilir.

Yorumlarınızı bekliyorum arkıdişşlerrr kaydirigubbakcemile4

bence nikah ve sonrasında eğlence olmalı. ya bir sürü insan muhtemelen tanımadığın akrabaların :) yiycek içiçek sen ödiyceksin. banada mantıksız geliyo. ama gerçekten içten sevdiğin çevreni yanına alıp gitmek çok daha mantıklı ben öyle yapıcam. düğünler insanların eğlenip senin parasını ödediğin bi hal aldı artık

Dul kadın gibi ne demek oluyormuş, bende nasipse nikah yapıcam ve nikahtan sonra gençlerle yemeğe gidicez.
En azından ortada gezinen çocuklar ve kalabalık olmaz...

ben de güzel bir nikah salonunda nikah ardından samimi olduğum arkadaslarımla eğlence düşünüyorum :))

Bende dügün düsünürken deisiklik yaptim birden bire sanirim...Nikah ve sonrasinda kokteyl gibi bi eglence.. Ama merak ettigim su.. dügünde salon tutuyosun yada havuz basi bi yer tutuyorsun herneyse...Sizler nikahtan sonra eglenmek icin gittginiz yeri önceden tamamen kapatip mi kiralamayi düsünüyorsunuz yoksa herkesin girebilcegi bi eglence mekanimi ?

Ben de nikah düşünüyorum. Zaten öyle vıcık vıcık düğün yapmak bana göre değil. Masrafı da cabası üstelik çok can sıkıcı. Ben de nikahtan yanayım,sonrası da hoş bir kokteyl kaydirigubbakcemile4

biz de ilk başta sadece nikah olsun istemiştik, hatta aillelerin ısrarı da canımızı sıkmıştı biraz.... ama iyi ki de ısrar etmişler diyorum...
şimdi olsa yine kesinlikle düğün yapardım... insanın başına bir kez (inş) gelecek bir olay bu ve bence düğünle olmalı... çok eğlenceli oluyor çünkü... ayrıca eğer yakın arkadaşlarınız varsa zaten düğünde de fazlasıyla eğleniliyor onlarla...

Aslında herkes düğün ister ama günümüz Türkiyesinde insan yapamayabiliyor, ben nikah yaptım sonrasında yakın arkadaşlarımla eğlenebileceğimiz bir yere gittik, ailelerimiz de annemde yemeğe gitmişler.
Mantıken baktığında bir sürü tanımadığın insan gelecek ve bu insanları memnun etmek mümkün değil. Nikah yapmak daha makul duruyor artık bugünlerde, nikah masrafları nereden baksan sana külfet olacak. Borçsuz evlenmek en güzeli, biz çok rahatız eşimle şuan. Allah bozmasın. Kolay gelsin diyorum.

Ben de sadece nikahım olsun istiyorum ama bana zorla düğün yaptırıyorlar. :5:
Mahalledeki kadınlar kızım sende kusur mu var niye nikah yapıyorsun dediler. :53:
Ne biçim psikolojisi bozuk toplumlarda yaşıyoruz :26:

Son düzenleme:
Arkadaşım bu sorduğun soruya şöyle cevap verebilirim:

Kesinlikle bu işlerin gelin ve damadın kafa yapısı, sosyal durumu ve çevrelerine göre değiştiğini söyleyebilirim. Bazı kesimlerde düğün sembolik olarak çok büyük önem taşıyor. hatta düğün olmazsa kızlara "bişey yaptı da zorla mı evlendiriliyor" gibi gözle bakılabiliyor.
Amaaa.... Daha farklı bir aile, çevre ve kafa yapısından geliyorsanız, düğünün hiçbir anlamı kalmıyor. Çünkü zevkler yüksek olduğunda, bu zevki karşılayacak, herkesi etkileyecek kaliteli bir düğün eşittir servet ediyor.(Neredeyse baya iyi sıfır kilometre bir araba parası kadar).
Bizim de böyle oldu. Baktık ucuz, basık tavanlı, allı pullu düğün salonlarını beğenmiyoruz. O zaman daha pahallı yerlere baktık, ama bu kez de fiyatlar uçuk geldi. "Güzel olmayacaksa hiç olmasın" dedik. Sade bir nikah da pekala bizi tatmin eder, yeter ki sonrasında arkadaşlarımızla içkili bir yerde eğlenelim, herkes sırayla çıksın şarkı söylesin, isteyen yemeğini yesin, isteyen dans etsin falan :32: :24: ...
Böylece "düğün parasını kim verecek" gerginliklerinden de kurtulmuş olduk, zira benim ailem bu konularda çok problemli. Onları bu sürece katıp yıpranmaktansa düğün yapmamayı tercih ederim dedim :19:

Bakalım seçimimizden mutlu olacak mıyız:))

Midilli ye ben de katılıyorum.
Nişanlım ve ben nikah yapmak istiyoruz ancak bizim dışımızdaherkes düğün yapmamızı istiyor.
Eşyalarımızın bir kısmını biZ alacağız. Maddi olarak zorlanacağız. Ama aileler düğün olmadan olmaz diyor.
Dediğiniz gibi kokteyl yapsak tüm akrabalar yıllar boyunca konuşur bizi tefe koyar.
Off bunları düşünmekten günlerce baş ağrısı çekiyorum.
Babam ayrı söylüyor nişanlımın ailesi ayrı. Nişanlımla aramız bozulacak diye korkuyorum.

bende dün nişanlandım ve nişanımı düğün salonunda yaptık :64:
eğlendik yedik içtik falan ama o stresi yaşamaya kesinlikle değmez bizde kısmet olursa nikah yapıcaz
nikah yapacağımızı duyanlar soruyo durumunuz mu yok çocuğun ailesimi istemiyo gibi kötü düşününler oluyo gerekten ama kulak asmıyorum asmayıda düşünmüyorum çünkü nişanı salondo yapıp çok yıprattık birbirimizi stresi çok fazla tabi herkeste aynı olmayabilir ama çoğu tanıdığım bu stresi yaşamış. :45:

Back