E
EU1
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi MsscooL
hanımlar slm
herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun
keçi51 birdaha uğrarmısın buralara bilmem ama benden de bikaç katkı olsun :)
evet burası çok küçük bir şehir ve gerçekten dedikodu almış başını gidiyor durumda, bu durum inan beni de sıkıyor, başta bilmiyordum daha doğrusu her yerde olan ve olağan bişey sanıyordum ne zaman ki başka bir şehre gittim ve tekrar buraya döndüm işte o zaman farkına vardım. millet açık aramak için yeryüzünde sanki ve daha kötüsü olmayan şeyler bile oluyor gibi anlatılıyor, ikinin yanına ikide katılıp dört ediliyor buralarda, kendi memleketim ama bu yönden acayip ağzım yanık.
Bunun için öncelikle kimse için giyinme kimse için hiç birşey yapma :) tamam sosyal aktivite yönünden zayıf bir şehirdeyiz ama, laf arayanları, laf üretenleri susturacak sensin. Kimse kırılır, daha çok laf üretir filan deme biraz sert ol :) malesef böyle olmazsan yumuşak başlı olursan herkes ezmeye kalkar. Hiç bir şeyi düşünme sen sadece eşin için burdasın kimse için değil. Allah yuvanın huzurunu bozmasın inş. Bir ömür mutlu bir yuva dilerim
ya şimdi hem mersinli hem niğdeli olarak cevap vereyimm mersinli diyorum 11 senedir burdayım eşim buralı
akşamları saat 8 den sonra cıkılır be selenayımmm amma velakin mersin artık çok karışık bir kent haline dönnüştü o yüzden çıkılamayabilir
niğde de kolay kolay korkulmaz rahat hareket edilebilir dışarıda cıkılabilir denenmiştirrrr:)
nigdeye gelin geleli 2sene oldu.belkide izmirden gelmis olmanin verdigi hosnutsuzluk bilemiyorum ama burayi hic bir sekilde sevmiyorum elimde degil alisamiyorum.kimse darilmasin bu tamamen benim gorusum.ilk gunler bana tamamen yabanci bir sehir goruyordum.zamanla alisirim diyordum ama goruyorum ki yasantiyi gelistirmek icin hicbir caba verilmeyen bir sehirdeyim.ailecek yapabilecegin pek fazla bir alternatifin yok.sadece ev gezmeleri.oda nereye kadar.kiminle tanistiysam hep bir kusur hep bir şer arama cabasina giriyor.dedikodu kumkumasi resmen insanlar.sokakta alt komsun gorsee hemen hesap sormaya kalkiyor.herkees senin uzerinde hak idda edermiscesine karisiyor ve bundan asla rahatsiz olmuyorlar.kasin gozun onlarin istedigi gibi durmuyorsa arkandan girip ciktikca soylenen lafin haddi zaten yook.insani huzursuzz eden bir dusunce sekli var buralarda.kucuk yer olur diyordum ilk zamanlar ama sonralari artik bogmaya basladi.sacma sapan bir komsu bile eve geldiginde laf sokmak icin yer ariyor.haz duyuyor insanlari birine laf tikistirmaya.buna okadar cok rasladim ki.hani diyecegim sadece aile cevresi degil.yaygin bir ugrasi olmus bu hal.yerlisi icin belkide kolay ustu basip gecilecek seyler bunlar ama bilemiyorum bana kulfet geldi.esimi cok severek aldim.o olmasa bir saniye dahi durmazdim nigdede.ne patatesi ne gazozu ne dagi tasi.yasantisi herseyiyle itiyor insani.izmir buyuksehir insani yorar derler ama nigde beni oradakinden daha fazla yipratti.surekli susup boyun egmek zorunda kaliyorsun.kimselere cvp veremiyorsun.niye cunku gelinsin.izmirden gelmisin yabancisin.onun icin vurun abaliya dercesine yaklasiliyor.bir keresinde arkadas edindim diye sevinmistim.bir bayanla iki uc geldim gittim.heemmmen pesinden kaynanama dedikodular gelmeye basladi.yapmadigimi yapmis soylemedigimi soylemis gitmedigim yere gidilmis diye edilen laflar.ve bu kiz hic alakasiz bir koyden dusunun.ama nerdeen nereyee irtibat burosu gibi dedikodu sistemi cok saglam.belki bana kiziyorsunuz haklisiniz ama benim acimdan bu anlattiklarimi dusunurseniz biraz olsun hak verirsiniz diye dusunuyorum.birgun buralardan hadi gidiyoruz dese esim donupte asla arkama bakmam buna eminim.cok yoruldum insanlarin dillerinin serrinden illet geldi diyebilirim..