Nigde///51

Köy sakinleri Yağmur Duasına çıkmışlardı.Bütün Köy ahalisi toplandı.İçlerinden birinin elinde Şemsiye vardı. Bu: İNANÇ'TIR. Babalar bebeklerini havaya hoplatır,çocuklar gülmekten bayılır.Yere düşeceklerini akıllarına bile getirmezler.Çünkü babaları onları tutacaktır. Bu: GÜVEN'DİR Yatağımıza girerken yarın uyanıp yaşamaya devam edeceğimize dair teminatımız yoktur.Ama yinede ertesine güne dair planlar yaparız. Bu: ÜMİT'TİR İnancınızı Güveninizi ve Ümidinizi hiç kaybetmemeniz dileğiyle NİCE BAYRAMLAR DİLİYORUM...

nigdeye gelin geleli 2sene oldu.belkide izmirden gelmis olmanin verdigi hosnutsuzluk bilemiyorum ama burayi hic bir sekilde sevmiyorum elimde degil alisamiyorum.kimse darilmasin bu tamamen benim gorusum.ilk gunler bana tamamen yabanci bir sehir goruyordum.zamanla alisirim diyordum ama goruyorum ki yasantiyi gelistirmek icin hicbir caba verilmeyen bir sehirdeyim.ailecek yapabilecegin pek fazla bir alternatifin yok.sadece ev gezmeleri.oda nereye kadar.kiminle tanistiysam hep bir kusur hep bir şer arama cabasina giriyor.dedikodu kumkumasi resmen insanlar.sokakta alt komsun gorsee hemen hesap sormaya kalkiyor.herkees senin uzerinde hak idda edermiscesine karisiyor ve bundan asla rahatsiz olmuyorlar.kasin gozun onlarin istedigi gibi durmuyorsa arkandan girip ciktikca soylenen lafin haddi zaten yook.insani huzursuzz eden bir dusunce sekli var buralarda.kucuk yer olur diyordum ilk zamanlar ama sonralari artik bogmaya basladi.sacma sapan bir komsu bile eve geldiginde laf sokmak icin yer ariyor.haz duyuyor insanlari birine laf tikistirmaya.buna okadar cok rasladim ki.hani diyecegim sadece aile cevresi degil.yaygin bir ugrasi olmus bu hal.yerlisi icin belkide kolay ustu basip gecilecek seyler bunlar ama bilemiyorum bana kulfet geldi.esimi cok severek aldim.o olmasa bir saniye dahi durmazdim nigdede.ne patatesi ne gazozu ne dagi tasi.yasantisi herseyiyle itiyor insani.izmir buyuksehir insani yorar derler ama nigde beni oradakinden daha fazla yipratti.surekli susup boyun egmek zorunda kaliyorsun.kimselere cvp veremiyorsun.niye cunku gelinsin.izmirden gelmisin yabancisin.onun icin vurun abaliya dercesine yaklasiliyor.bir keresinde arkadas edindim diye sevinmistim.bir bayanla iki uc geldim gittim.heemmmen pesinden kaynanama dedikodular gelmeye basladi.yapmadigimi yapmis soylemedigimi soylemis gitmedigim yere gidilmis diye edilen laflar.ve bu kiz hic alakasiz bir koyden dusunun.ama nerdeen nereyee irtibat burosu gibi dedikodu sistemi cok saglam.belki bana kiziyorsunuz haklisiniz ama benim acimdan bu anlattiklarimi dusunurseniz biraz olsun hak verirsiniz diye dusunuyorum.birgun buralardan hadi gidiyoruz dese esim donupte asla arkama bakmam buna eminim.cok yoruldum insanlarin dillerinin serrinden illet geldi diyebilirim..

sevgili hemşerilerim herkesin kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar mutluluklar dilerim
tatlı tatlı bayramlar herkese
a.s.

keçi 51 merhaba canım öncelikle
canım yaşadıklarını anlayabiliyorum ama bence sen o tarz insanlara denk gelmişsin şimdi sen bir kaç insan tanıyıp ta onlar öyleler diye niğdenin tamamımını aynı kefeye koyamayız degilmi canım yalnız şu bir gerçektir ki küçük yerlerde dedikodu daha çok olur büyük yerlerde kim kime dum duma insan karşı komşusunu bile tanımıyor haksızmıyım canım
evet niğde çok gelişmemiş bir yer haklısın bu konuda alternatiflerin izmir gibi olamaz mutlaka ama sende demişsin canım eşimi çok seviyorum diye o yüzden elimizdekilerle yetinmeyi bilmeli hayatın pozitif taraflarını görmeye calışmalıyız canım negatif düşünerek hayatımızı cekilmez kılmamalıyız bir tanem sen sakın üzülme emin ol seni anlıyorum bende niğdeliyim ama ankara dogumluyum bursada gecti çocuklugum sonra niğdeye geldim bende sıkıntılı ve zor günler gecirdim ama yinede elimizdekilerin kıymetini bilelim tatlım derim bennnn kendini üzmemek içinnnnn

Merhaba keci51 hoş geldin Niğdeye,yıllar önce evlenip Bor'a gelin geldim.İzmirden.Bu arada çok şanslısın çünkü gelişmiş bir Niğdeye geldin.Benden sana tavsiye (bir abla olarak) yaşadığın çevreyi sevmeyi,yeni arkadaşlar edinmeyi,kendini oyalayacak el sanatlarına yönelmeni söyleyebilirim.Bunları yaparsan daha az acı çekersin.Zamanlada alışırsın. Hoşça kal kendine iyi bak.

hanımlar slm

herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun

keçi51 birdaha uğrarmısın buralara bilmem ama benden de bikaç katkı olsun :)

evet burası çok küçük bir şehir ve gerçekten dedikodu almış başını gidiyor durumda, bu durum inan beni de sıkıyor, başta bilmiyordum daha doğrusu her yerde olan ve olağan bişey sanıyordum ne zaman ki başka bir şehre gittim ve tekrar buraya döndüm işte o zaman farkına vardım. millet açık aramak için yeryüzünde sanki ve daha kötüsü olmayan şeyler bile oluyor gibi anlatılıyor, ikinin yanına ikide katılıp dört ediliyor buralarda, kendi memleketim ama bu yönden acayip ağzım yanık.

Bunun için öncelikle kimse için giyinme kimse için hiç birşey yapma :) tamam sosyal aktivite yönünden zayıf bir şehirdeyiz ama, laf arayanları, laf üretenleri susturacak sensin. Kimse kırılır, daha çok laf üretir filan deme biraz sert ol :) malesef böyle olmazsan yumuşak başlı olursan herkes ezmeye kalkar. Hiç bir şeyi düşünme sen sadece eşin için burdasın kimse için değil. Allah yuvanın huzurunu bozmasın inş. Bir ömür mutlu bir yuva dilerim

arkadaslar beni anladiginiz icin gercekten minnettarim. tabiki arada belki iyiler vardir sanirim ben henuz ona yuzyuze denk gelmedim diyeyim.fakat sokulan laflara kotu bakislara tepki vermek senin elinde demisin ya ne yazikki elimde olmuyor.benim mizacim esime gore daha biraz serttir.altta kalmak boyun egmek bana gore davranislar degil.ve asla su bana ne gozle bakar boyle olursa diye dusunmem.ne istersem o.ama ne yazikki esim oyle degil.cevrenin dusuncesine duygusunaa bakisina bile cook fazla deger veriyor.kaynanamda ayni sekilde.oyuzden hal boyle olunca ben uyumsuz durumuna dusuyorum onlarin onunde tepki aliyor.

nedense buralarda erkek cocuguna karsi hastalikli derecede bir baglilik var.disari vermek onlara gore sanki bir savasin zaferini kaybetmek gibi gorunuyor.kadinlar bile kiz cocugun oldugunu duyunca burun kiviriyor.sanki kendileri kiz dogmamis gibi.ve bisekilde erkek cocuklarini hep kendilerine yapisik bagimli annesiizz asla hicbirsey olamazsin yapamazsin haline getirerek buyutuyolar gordugum.bu hali gordukce de esimle buradan bigun tasinabilme umudum gittikce uzaklara gidiyor.suan bebegimin cinsiyeti erkek inanirmisiniz cevrem benden daha fazla sevindi buna.altın bulmusum gibi tebrikler yagiyor herseferde.oh oh ne guzel ilk seferde erkegi bulmusun gibi sacma sapan sozler duyuyorum ve sinir oluyorum.kiz cocugu Allahin lutfu olmuyor sanki dedigim zaman yuzume bir bakislari var.hatta bikeresinde surekli kiz dogursaydin gorurdukk seni dedilerde yapistiriverdim lafi.Allah bana 1 degil 10 tane kiz evladi versiinn yatip kalkip sukrederim,oglan olunca basima turbe mi kondurcak sanki diye.
hepsi biyana beni cileden cikaran aylardir savasini verdigim bir mevzu var ki !kayinbaba adi koyma dayatmasi.sizlerdede oldumu?boyle bir zorunlulugu koyan mezarinda rahat uyumasin bile dedim o derece sinirimi bozuyor artik.mecburmu dogmamis cocugum dedesinin eski adini omur boyu uzerinde tasimaya.dogum hastanesine gittigimde o cocuk dr na gelen cocuklarin isimlerine bakiyorum icim aciyor.
muhittin kagan
bayram can
mahmut tuna
haciali serkan
vb. cocugun psikolojisini dagitmaya birebiir. muhittiin kagaan gel yavrumm :))) mahmut tuna bugun ogretmen ne odev verdi?? bu vb sorular aklima geliyor aciyorum kendi cocuguma suanda.o da onlardan biri olacak.aranizda bu dayatmadan yirtmayi basarmis biri varmi? bi yolu varsa soyleyebilir mi?

keçi ciğim canım yaaa aslında niğde de öyler degildir kızzz erkek çocuklarına daha çok öenme verilir gibi degil yani canım ya sna kimler denk gelmiş çok merak ettim doğrusu
bu olay ülke genelinde böyledir onu takma kafana
isim konusuna gelince böyle bir dayatma yok o senin eşinle halledebilecegin bir problem iki tane oğlum var ikisininde adı kayınbaba adı degil canım yani öyle dertt etme kendine ya çok karamsar duruyorsun burdan inan ki bizim memleketi tam yobaz görmüşün sen kızzzzz
valla aş bunları boşverrrrrrrr inan önüne bak gelecek güzel günlerine bak endekslen canım kulak ardı et herşeyi bizimde başımızdan bir çok şey gecti bu sadece niğdeye has bişi degil unutma canı yaşadıgın olaylar sadece niğde de degil dünyanın her yanında yaşanabilecek şeyler öyle düşün canım
herşey gönlünce olur inaşllah

niğde sayfasına öylesine bi bakayım demiştim, yazılanları okudum yazmadan geçemedim.
niğde borda üniversite okuyan bi kız arkadaşım vardı. akşam hava karardıktan sonra dışarda gördüklerinde taşlamışlar bi seferinde. inanmamıştım. ne bilim niğde sonuçta üniversite yönünden gelişmiş olmalı diye düşünüyorum. çok sayıda öğrencisi var.
ama şimdi bu yazılanlarıda okuyunca şaşırdım. bana öyle geliyorki sizin eşinizin aile tarafı biraz anlattığınız yönde. çünkü herkes bu kadar cahil değildir. dedikodu olayı her yerde var. mersin büyük bi yer görünür ama burda bile herkes kendi çapında dedikodu peşinde. çocuk olayında kız-erkek olayı ise yine sadece niğdede diil cahilliğin had safhada olduğu kişilerde var. Allahım çocuk vermiş ayrım yapılabilirmi hiç erkek yada kız diye. çocuk sahibi olmayı isteyipte olamayan kişileride örnek almıyolar. çocuğun olmasa olmuyo derler oluncada kızmış erkekmiş konuşurlar işte cahil cahil. bu olay benide sinir eder oldu olası. baba ismi koyma olayı ise yine sadece niğdede diil tüm türkiyede ama yine altını çiziyorum cahil insanların düşünce kalıplarında var. ben nevşehirliyim, ailem hala orda ve benim annem her zaman için kızı olsun oğlu olsun hiç farketmez, isim koyma hakkının o çocuğu doğuran kişide olduğunu söyler. yani ismi çocuğun annesi koymalı der. sonuçta annemde iç anadolulu ama işte eğitim ve düşünce yapısı önemli.
keçi51 sen eşinin ailesinden ve çevresinden memnun diilsin. ama eğer eşin seni anlıyorsa onla paylaş tüm bu düşüncelerini. şu durumda sana en fazla yardımcı olması gereken kişi odur bence. ailesiyle aradaki dengeyide o kurmalı. ama eğer oda ailesi gibi düşünüyorsa o zaman işin zor.
bu arada bebişin hayırlı olsun. kaç aylık?
umarım bundan sonra daha sık gelirsin bu siteye, en azından bizlerle iletişim kurarak bir nebzede olsa rahatlarsın. a.s.

ya arkadaşlarrr okuduklarıma ben bile inanamadım yahu bu neeeee ne olmuş bu niğdeye böylee akşam dışarda oldukları için insan mı taşlıyorlarmışşşşş
ay valla inanamadım olmuştur size yalan söylüyorsunuz demiyorum ama bende yaşadım niğde de hem o kadar çok üniversite ortamından arkadaşlarım vardı ki akşamları çıkardık yürürdük gezerdik ooooooooo valla beni hiç kimse taşlamadı yani gece yarılarına kadar gezdiğimiz günler oldu be korkusuzca hemde evet hani gençlik vardı delilik vardı belki biraz ama insanlar da aaaa bu saattte bir kızın ne işi var diye düşünebilirler ama ne bilim yani beni hiç kimse rahatsız etmedi canlarım
ya sizi hep kötü yanlarını görmüşsünüz ne acı ki.......

Ben bunlara inanamadım,Bor da oturuyorum,bunları duymadım,sanmıyorum ki böyle dışarı çıkanları taşlasınlar.Millet işinde,aşında geçim derdinde.

kızlar ben aksaraylıyım ama nigdede komşumuz bu bahsettiniz olayların oldugunu sanmıyorum taki nigde okumuş kültürlü insanları çok tür yani komşunuz olaraktan böyle şeyleri takmayın yok öyle bişi .......

anacım neler görüyoruuum

taşlama olayı da nerden çıktı :S o olayı anlatan arkadaşınız haddinden fazla olayı abartmış bence, öğrencilerle sorun yaşanıyor ama bunun taşlama boyutunda olduğunu hiç sanmıyorum, hatta şunu diyebilirim Mersinde okudum, saat 8 den sonra dışarda kimseyi göremiyordum ben(metropolde), burdakiler daha şanslı, her daim dışarda öğrenciler filan mevcut

valla şekerim ben abartmadım, sadece arkadaştan duyduğumu ilettim. dediğim gibi bende inanmakta zorlanmıştım. ama bir kaç densiz kişide yapmış olabilir. neden olmasın.
ayrıca bende mersinde okudum, 8 den sonra kimse olmuyor mu? yapma allah aşkına yaa...

ya şimdi hem mersinli hem niğdeli olarak cevap vereyimm mersinli diyorum 11 senedir burdayım eşim buralı
akşamları saat 8 den sonra cıkılır be selenayımmm amma velakin mersin artık çok karışık bir kent haline dönnüştü o yüzden çıkılamayabilir
niğde de kolay kolay korkulmaz rahat hareket edilebilir dışarıda cıkılabilir denenmiştirrrr:)

aslında demek istediğim buydu :)
metropol de diye özellikle belirttim, pozcu taraflarını bilemiyorum
demirtaş gibi bir yerdeydi yurt (mersinliler biliyordur devlet yurdunu nerde olduğunu)
burda rahatça çıkabilirsin dışarıya, laf atabilenler oluyor o durumlar gündüz gözüyle bile yaşanıyorda, ben o demirtaş ta güpe gündüz, arkadaşımla tek suçumuz o yolda yürümek olduğu için kürt çocukları olduğu apaçık belli olan (ayırdım yapmak hiç istemezdim ama böyle olması benim suçum değil) daha ilköğretim çocuğu olduğu belli olan bir grup çocuktan ömrü hayatımda duymadığım küfürler yedim ve onca esnaf ağzını açıpta tek kelime etmedi bakındılar sadece, burayla çok üzülerek karşılaştırıyorum burda kimse bakmaz öyle Çok üzgünüm çoook

ve crescentmoon canım ben senin abartıyor olduğunu düşünmüyorum sanırım sana anlatan arkadaşın abartıyordur, ağız dalaşmaları olabiliyor ama öylesine şahit olmadım ki bizim apartman bi ara öğrenciler yüzünden çok sorunluydu gecenin bir yarısı millet pjamalarıyla ne tartışmalara çıktı ama taşlama olmadı :ecrin_bebek: sadece öğretmen olan bir komşumuz elinde sopayla öğrencinin üstüne yürümüştü kaydirigubbakcemile3 buna hayret etmeyin gerçekten hak etmişti o öğrenci çok kaşınmıştı, o öğretmene hemde haksızken küfür edip birde üstüne sen kim olursun burdan uçarım sana bak diyince film kopmuştu, ay ne günlerdi yaa hihoyyyt

neyse işte sonuç olarak önceki mesajlarımda belirttiğim noktaya geliyoruz, sadece niğdede yada orda burda diil, tüm yerlerde yaşanan sorunlar bunlar. her şehirde iyiside var kötüsüde.

merhabalar bende niğde liyim ve çok severim çok rahattır niğde de yaşamak istediğin saatte dışarı çıkabilirsin kimse bir şey demez şahsen ben kaçkez tek başıma akşam 11 de sinemadan çıkıp eve gittim güzeldir memleketim

merhaba insan başka şehirde yetişip farklı bir şehire yerleştiğinde alışamıyor mesela herkez antalya yı çok sever ama ben sevmiyorum çok sıkılıyorum burda aslen niğde liyim ama ordada oturmadım tatilden tatile geliyordum ve severim bence sen şanslısın ya nevşehir de otursaydın ne yapacaktın :) inan bana nevşehir daha sıkıcı neyse alışman dilegiylea.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…