Canım benim başın sağolsun.Bu nasıl bir acıdır, en iyi ben bilirim.Ben de annemi daha 22 yaşındayken, yine ağırlaştığında hastaneye kaldırmıştım.Babam yurt dışında ,ablam evli, erkek kardeşlerimin biri 20 biri 15 yaşındayekn kaybettim.
Yİne o akşam ben kalacaktım ve öyle yorgundum ki.Annem aynı seninki gibi zor nefes alıyordu, heryeri şişti( kalp yetmezliiği) , ve elinde kolunda serum vardı.Saat gece beş gibi oturduğum sandaleyede uyuyakalmışım.
Birden bir hırıltı duydum, gözümü bir açtım, annem nefes alamıyor, hemen kalktım, ağzındaki oksijen maskesine baktım, hala alamıyor ve boncuk boncuk terliyor,hemşirelere koştum , bağırdım, odaya geldiler, beni zorla dışarı çıkardılar.Ağlıyordum, 5 dk sonra çıkıp başın sağolsun dediler.Düşünsene daha genç bir kızdım, olmaz diye kendimi yerlere attım, anneme koştum, sarıldımi yüzünü açtım, doktorlara yalvardım, ne olur kurtarın diye, ses yok, anneme bağırdım kalk anne diye ,ses yok. Alnından yanaklarından öptüm, alıp götürdüler, o giderken ben de hastanenin beşinci katından kendimi atmak için bağırarak pencereye koştum, hasta yakınları zor tuttu, Bana aileni ara dediler, ablamı aradım, abla annem dedim, konuşamadım, sözlümü aradım, şimdi ki eşim, annem diye ağlıyodum anladı.Annem sabah ezanında vefat etmişti, ezan okunurken.Ben de yıkanması dahil herşeye girdim.
Aylarca ne yedim, ne içtim, ne konuştum.Sözlüm her akşam iş çıkışı gelip beni hastaneye götürüp sakinleştirici yaptırdı. Aylarca tek başıma uyuyamadım.Ve yaklaşık 2 sene sabah ezanlarında uykudan korkarak ve dua okuyarak uyanıp ağladım.
Ama belli bir süre sonra geçti.Kimse benim neler yaşadığım anlayamadı.Delirdim zannettim ve yaklaşık 6 ayı hiç hatırlamıyorum.
Diyeceğim şu ki,Allah böyle acıyı kimseye yaşatmasın.Ama ne yapalım kader.
Bu da geçecek, ben hergün ağlıyodum,annem orda üşür, korkar diye şimdiki eşime.İnsan anlamıyor ne dediğini ne yaptığını.
Ama inan hergün acın biraz daha hafifleyecek, tabi ki asla bitmeyecek.Her zaman annenin eksikliğini hissedeceksin.Ama insan kendi evladı olunca hayata biraz daha sıkı bağlanıp, anneliğin ne demek olduğunu anlayınca daha kuvvetli güçlü oluyor.
Sabırlı olmaya ve dayanmaya çalış, zaman herşeyin ilacıdır.
Allah rahmet eylesin ve mekanını cennet eylesin annenin...