Çaresizim hayatım filme döndü

Sizce kötü hastalık sahibi birinden eşi boşanırsa kim onu yanında dostça ister. Hastalıkta sağlıkta dedik sen boşadın ben hasta olduğum için böyle davrandım diyor ama konuştuk dediğim gibi hatta dün dedim artık hergün hakaret işitmekten kendime saygımı yitirdim dayanamıyorum inş sonuçlarım temiz çıksın bitirelim diye tmm dedi. Tüm sosyal hayatı bitti saçlar gitti dış görünüşüne aşırı önem veren biri inanılmaz kafaya takıyor ben onun bu üzüntülerini gördükçe empatı yapıyorum eş olarak değil insan olarak keşke yapmasam
Hastalık yeni çıkmış zaten.
Siz 10 senedir berabersiniz. Baştan beri aynı diyorsunuz.

Doktor ne diyor. Çaresi yok mu diyor. Tedavisi yok mu. Sabredin bence. Ölümcül hastalık neticede. Şu an onun sağlığı da yerinde değildir. Biraz daha sabredin dua edin.

Dr iyi konuşmuyor bir yılda olabilir üç beş yılda ama kendisi çok iyi bişeyi yok Şuan

Hastalık hakkında çok bilgim yok ama davranışlarını da etkiliyor olabilir bu hastalık. Beyin olduğu için söylüyorum. Allah rızası için gene sabredin. En azından o kendini iyi hissedene kadar. Moral çok önemli çünkü. Boşanma ne kadar istese de travmatik birşey. Benim arkadaşım eşini sevmiyordu. Çocuk yoktu. Kendi istedi. Yine de atlatamadi saçları falan döküldü. Yani sadece toplumsal baskıdan dolayı bile kötü hissedebilir. Tekrar nuks olur. Hastalığı hızlı ilerler sizde vicdan azabı çekersiniz. Teklif gelirse ondan gelsin. Siz boşanmayı istemeyin. Sabredin.

Hastalık hakkında çok bilgim yok ama davranışlarını da etkiliyor olabilir bu hastalık. Beyin olduğu için söylüyorum. Allah rızası için gene sabredin. En azından o kendini iyi hissedene kadar. Moral çok önemli çünkü. Boşanma ne kadar istese de travmatik birşey. Benim arkadaşım eşini sevmiyordu. Çocuk yoktu. Kendi istedi. Yine de atlatamadi saçları falan döküldü. Yani sadece toplumsal baskıdan dolayı bile kötü hissedebilir. Tekrar nuks olur. Hastalığı hızlı ilerler sizde vicdan azabı çekersiniz. Teklif gelirse ondan gelsin. Siz boşanmayı istemeyin. Sabredin.
Aynen bende böyle davranıyorum ama nereye kadar gidecek hergün huzursuzluk hakaret bilmiyorum çıkmazdayım

Vicdan yapacak bisey yok hep size kotu davranmis hastalikta belki yaptiklarinin bedelidir coktan ayrilmaliydiniz hala daha ayrilabilirsiniz ama siz onu yapamazsiniz belki oluyor ozaman tehtit edin birakir giderim seni diye kendine davranislarina ceki duzen versin akillanir yoksa bikac gun terk edin bakalim ne oluyor

Vicdan yapacak bisey yok hep size kotu davranmis hastalikta belki yaptiklarinin bedelidir coktan ayrilmaliydiniz hala daha ayrilabilirsiniz ama siz onu yapamazsiniz belki oluyor ozaman tehtit edin birakir giderim seni diye kendine davranislarina ceki duzen versin akillanir yoksa bikac gun terk edin bakalim ne oluyor
Git defol der zaten. En ufak şeyde git eve gelme diyor ben çocuk var nereye gideyim ayrılmadan diyorum.

Narsist kisiyle gecinmenin (daha dogrusu huzurunuz kacmadan hayat surdurmenin) tek yolu, bloflerine dusmemektir.

+sen beni hastayim diye terkediyorsun
-hayir seni terketmiyorum (yanlis)

+sen beni hastayim diye terkediyorsun
-hayir seni hastasın diye degil su su nedenlerden terkediyorum (yanlis)

-Sen beni hastayim diye terkediyorsun
+Hmm oyle mi ilginc bir cikarim
diyerek arkanizi doneceksiniz.

herkese selam 5 yıl olmuş buraya yazmayalı eski yazılarımı okudum da aslında hiç bişey iyiye değil kötüye gitmiş.
Yaklaşık on yıldır evliyim bi çocuğum var lüks evimiz arabamız ve bir yıldır kendime ait bi işletmem var kendimi geçindiriyorum. Evlilimiz hep sorunluydu hep öfke problemleri hep toksik hep ayrılamamak iletişimsizlik küfür yeri gelirse şiddet narsist bir kişilikle birlikteyim.
Neyse kendimi işime çocuğuma verip kendime mutlu bi alan yaratmışken eşim çaresiz bi hastalık sahibi oldu ve çok ama çok genç daha tabi ki yıkıldık ameliyat olması gerekiyordu istersen evi arabayı satarız hiç önemli değil yeterki iyileş dedim tüm bana yaptıklarını tabi ki unuttum görevim yanında olmaktı ailesi ve kendisi psıkplojik olarak hastalığı görmezden gelmeyi tercih etti dr da tüm gerçekleri yüzüme söyledi annesine kardeşine söylemeye kalktım bize öyle bişey söylenmedi dediler gidin sorun dr orda dediğimde soramayız biz dendi yani onları da anlıyorum aslında kabullenemiyorlar. Ben gerçekleri bildiğim için alternatif çareler araştırmaya başladım ama en kötü ben oldum felaket tellalı oldum istenmedim eşim ameliyattan sonra hastalığının sebebini bana suçladı mutlu değildim sen hasta ettin beni dedi çok ağır ithamlarda bulundu tabi uzun süre ondan sakladık sonucu çocuğuda seni de istemiyorum hayatıma bakıcam dedi iyi olduğunu düşünerek spnra gerçeği öğrendi neden benim böyle davrandığımı anladı ama gene beni suçlamaya bana hakaretler etmeye devam etti ediyor bi gün çok kötü grip oldum kalkamıyorum hastalıkları değişsek dedi şok oldum ona karşı tüm iyi niyetimi merhametimi yerle bir etti eve çocuğa sen bakacaksın dedi çalıştım devam etmek zorundaydım çalıştım şimdi suçlu ben oldum ben bu haldeyken sen giyinip işe gittin hakkımı helal etmeyeceğim sana diyor bana benden sonra yüzüne kimse bakmayacak kezzap dökeceğim dedi o sırada çok korktum boşanalım madem bizimle mutlu değilsin dedim sonra da acıtasyon yaptı zaten bende o bu haldeyken boşayamazdım boşalamıyorum da aradan 6 ay geçti belli tedavileri aldı gene dr bana söyledi nüks olduğunu aramayın artık zorlamayın beni dedi dr u o kadar bıktırdım. Ama ben evime çocuğuma bakıyorum kendimi bırakmadım güçlü duruyorum diye ben göstermelik üzülüyor oldum keşke gerçekleri bende bilmeseydim de onlar gibi bi umut yaşadığımdan bişey anlasaydım. Kenarda kötü gün için biriktirdiğim param vardı al dedim istediğin gibi harca tatile git araba yükseltmek istiyorsan yükselt gibi gibi ama o para neye yeter diye beni azarladı evde diken üstündeyim her yaptığım ona batıyor her söyledim ters anlıyor o da üzgün ve korkuyor anlıyorum ama onu hasta ben etmedim olsaydım onca yıl üzüntüden ben olurdum dedim nereden biliyorsun belki sende hastasın dedi sanki zevk alacak öyle bişey ortaya çıksa sağlıklı düşünemez oldum güçlü durmaya çalışıyorum çocuğum için onun kalan ömrü için ama kendime saygımı yitirdim hergün hakaret duyuyorum ama cevap veremiyorum sırf hasta diye ben ne yapayım herseyi Allah bilir benim ömrümde geçiyor bu nasıl bir sınavdır yarabbim feraha çıkarsın
Yani cok acimasiz yazacagim ama boyle bir adami birakirim bir koseye kendi kendine ölsün. Su adamin olum yaklasinca once sizi oldurmeyeceginin garantisi yok. Kendinizi kurtarinm

herkese selam 5 yıl olmuş buraya yazmayalı eski yazılarımı okudum da aslında hiç bişey iyiye değil kötüye gitmiş.
Yaklaşık on yıldır evliyim bi çocuğum var lüks evimiz arabamız ve bir yıldır kendime ait bi işletmem var kendimi geçindiriyorum. Evlilimiz hep sorunluydu hep öfke problemleri hep toksik hep ayrılamamak iletişimsizlik küfür yeri gelirse şiddet narsist bir kişilikle birlikteyim.
Neyse kendimi işime çocuğuma verip kendime mutlu bi alan yaratmışken eşim çaresiz bi hastalık sahibi oldu ve çok ama çok genç daha tabi ki yıkıldık ameliyat olması gerekiyordu istersen evi arabayı satarız hiç önemli değil yeterki iyileş dedim tüm bana yaptıklarını tabi ki unuttum görevim yanında olmaktı ailesi ve kendisi psıkplojik olarak hastalığı görmezden gelmeyi tercih etti dr da tüm gerçekleri yüzüme söyledi annesine kardeşine söylemeye kalktım bize öyle bişey söylenmedi dediler gidin sorun dr orda dediğimde soramayız biz dendi yani onları da anlıyorum aslında kabullenemiyorlar. Ben gerçekleri bildiğim için alternatif çareler araştırmaya başladım ama en kötü ben oldum felaket tellalı oldum istenmedim eşim ameliyattan sonra hastalığının sebebini bana suçladı mutlu değildim sen hasta ettin beni dedi çok ağır ithamlarda bulundu tabi uzun süre ondan sakladık sonucu çocuğuda seni de istemiyorum hayatıma bakıcam dedi iyi olduğunu düşünerek spnra gerçeği öğrendi neden benim böyle davrandığımı anladı ama gene beni suçlamaya bana hakaretler etmeye devam etti ediyor bi gün çok kötü grip oldum kalkamıyorum hastalıkları değişsek dedi şok oldum ona karşı tüm iyi niyetimi merhametimi yerle bir etti eve çocuğa sen bakacaksın dedi çalıştım devam etmek zorundaydım çalıştım şimdi suçlu ben oldum ben bu haldeyken sen giyinip işe gittin hakkımı helal etmeyeceğim sana diyor bana benden sonra yüzüne kimse bakmayacak kezzap dökeceğim dedi o sırada çok korktum boşanalım madem bizimle mutlu değilsin dedim sonra da acıtasyon yaptı zaten bende o bu haldeyken boşayamazdım boşalamıyorum da aradan 6 ay geçti belli tedavileri aldı gene dr bana söyledi nüks olduğunu aramayın artık zorlamayın beni dedi dr u o kadar bıktırdım. Ama ben evime çocuğuma bakıyorum kendimi bırakmadım güçlü duruyorum diye ben göstermelik üzülüyor oldum keşke gerçekleri bende bilmeseydim de onlar gibi bi umut yaşadığımdan bişey anlasaydım. Kenarda kötü gün için biriktirdiğim param vardı al dedim istediğin gibi harca tatile git araba yükseltmek istiyorsan yükselt gibi gibi ama o para neye yeter diye beni azarladı evde diken üstündeyim her yaptığım ona batıyor her söyledim ters anlıyor o da üzgün ve korkuyor anlıyorum ama onu hasta ben etmedim olsaydım onca yıl üzüntüden ben olurdum dedim nereden biliyorsun belki sende hastasın dedi sanki zevk alacak öyle bişey ortaya çıksa sağlıklı düşünemez oldum güçlü durmaya çalışıyorum çocuğum için onun kalan ömrü için ama kendime saygımı yitirdim hergün hakaret duyuyorum ama cevap veremiyorum sırf hasta diye ben ne yapayım herseyi Allah bilir benim ömrümde geçiyor bu nasıl bir sınavdır yarabbim feraha çıkarsın

Konu sahibi, kızım sen aklını peynir ekmekle mi yedin? Bu adam büyük ihtimal son günlerini hastanede geçirecek, çocuğun daha küçük neden parayı çöpe atmaya kalkıyorsun?

Adamın zaten sana tavrı iyi değilmiş şimdi hastalık ölüm endişesi daha kötü olmuş. Evleri ayırın çocuğu bahane et seni sürekli öyle ağır hasta görmesin de.

Sen boşanmayı düşünmüyorsun bence. Doktorlar eğer birkaç yıl yaşama durumu var dediyse 15 yıl bile yaşayabilir, 3 ay 6 ay dememiş doktor. Neyi bekliyorsun?

Arkadaşım da beyin kanseriydi, ameliyat oldu ve kemoterapi aldı. psikolojik olarak eski halinden eser yok. Her şeye sinirlenen, dengesiz biri olup çıktı, eşinizin siniri de öfkesi de katmerlenmiş. Adamın ne kadar yaşayacağı belli değil, bence de felaket tellallığı yapıyorsunuz. 1-3 yıl yaşar denilen adam 5 yıl da yaşar, 10 yıl da. Önemli olan metastaz yapıp yapmaması. Eşinizin durumunu çok dillendirmeyin siz kötü olursunuz, sanki eşinizin ölmesini beklediğinizi düşünürler. Paranıza sahip çıkın, size bağırıp çağırmasını ses kaydı alın, ailesiyle konuşun dayanamıyorum artık diye, en azından çevrenize de derdinizi anlatmış olursunuz.

Yahu kızım söylemeyeyim diyorum ama sen aptal mısın, adama acıyıp al paramı ye demissin onda bile hakaret görmüşsün adam o denli leş 🙄insan ölüm döşegınde bile hayvanca davranır mı🙄🙄verme paranı, ev araba falan da sakın sakın satma rızkını yedirme ölürse de olür seni ilgilendiren bir durum yok, aileziyle de uğraşma seni ilgilendiren bir durum yok. Sana her türlü şiddeti uygulayan insanı yaşatmak için niye zahmete giriceksin, adam hala hayvanlık peşinde bırak ne ölürse de ölsün sen de kurtulursun.
Şu yorumun aynısını yazmaya geldim.
Kendinize eziyet etmekten keyif mi alıyorsunuz arkadaş? Can çıkmadan huy çıkmaz bırak ne hali varsa görsün ya,parası pulu olmayan köyden çıkamamış Ayşe teyze değilsin ama vicdan deyip böyle mahluklara ömür ziyan ediyorsunuz,size yazık değil mi?

Ben dükkanımı açarken ilk defa destek oldu maddi manevi şimdi her dükkanı açtığımda aklıma geliyor eğer vefat durumu olursa çok vicdan yapacağım bide bi insanım ömrünün az olması beni çok üzüyor be istiyorsa yapsın diyorum istersen üçümüz yurtdışı tatile çıkalım o parayla gözüm yok dedim ben seninle bi yere gelmem dedi
Fazla çok fazla safsınız( iyi kalpli anlaminda değil)Şu adama gösterdiğiniz ilgiyi az kendinize az evladiniza gosterseniz olmaz değil mi?Yerden yere vurulmak aşağılanmak yaşam biçiminiz olmuş,anlayın artık kocanız gibiler tepesinde Azrail i görse yine vicdana gelmez Kalpleri kararmış,zift dolmuş.Siz hâlâ evladınızın rızkını saçma derdindesiniz.Adam olmese çekeyim yeter ki başımda dursun Kendisi ailesi günde 3 posta hakaret etsin,asagilasın modunda yaşayan kadınlardansınız.

Bence ayni sekilde devam edin ama evde yalnizken fazla muhattap olmayin ilacini verin yemegini yapin kav vs de kosenize cekilin .zaten durumu iyiye gitmeyecek sekilde malum sonu bekleyin yaoacak bisey yok ama sunu unutmayin siz ona degil o size muhtac.

X