Nevreste'nin Mutfağı

Yemek Yarışmasına Katılmak ister misiniz?:KK36:
Yeni Kategorimiz Makarnalar :KK56:
Kazen Makarna yapmak için kollarını sıvadı:kk77::KK9:
Kazen'den daha iyi makarna yaparım diyen cesur hanımları bekliyoruz.:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Eki Görüntüle 608803 Eki Görüntüle 608804
EV YAPIMI BAKLAVA
HAMURU İÇİN:1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 PAKET KABARTMA TOZU
4 SU BARDAĞI UN
ŞERBETİ İÇİN:5 SU BARDAĞI ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
1 ÇAY KAŞIĞI LİMON
DĞER MALZEMELER:CEVİZ-ANTEP FISTIĞI
NİŞASTA
MARGARİN,TEREYAĞ,SIVIYAĞ

Hamur yoğrulur.Küçük bezler alınır(60 BEZE OLACAK)sonra bezeler 10 ar ,10 ar ayrılır...Her 10 beze tabak büyüklüğünde aralarına nişasta sürülerek açılır.....Sonra tepsi büyüklüğünde büyütülerek tapsiye serilir...3 kat üst üste konulur..Arasına dövülmüş ceviz veyahut dövülmüş antep fıstığı konur.Tekrar 10 ar 10ar bezeler açılıp,büyütülür...En son kat serilip,istenilen şekilde kesilir..Üzerine 1 paket margarin eritilip(isteğe bağlı tuzsuz tereyağıda olabilir),1su bardağıda sıvıyağ eklenip soğuduktan sonra tepsinin tamamına gelecek şekilde dökülür... 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir....Şerbeti kaynatılır..İkiside ılıyınca dökülür....Ve servise hazır Afiyet olsun:))))))))
Bu tarifi öne çıkarmam lazım :KK53:

image.jpg

İşte canım benim baklavam

Merhaba
Kışlık hazırlıklarımız yavaş yavaş başlıyor..Öncelikle geçen yıl denediğim çok memnun kaldığım nerdeyse mayıs ayına kadar pişirdiğim yemekler için hiç almadığım dolaptan kullandığım domateslerden başladım:KK56:Tavsiye ederim:KK34:Ben domateslere hiç bıçak değmeden yıkayıp poşetliyorum 2şer 3er tane ve direk buzluğa koyuyorum .Kışın kullanmadan 10-15 dakika önce çıkartıp kabuklarını soyup istediğim şekilde doğrayıp yemeklerimde kullandım..
Eki Görüntüle 802397 Eki Görüntüle 802399 Eki Görüntüle 802400

Sonra kavanozlara menemen yaptım ister yemekler için ister menemen olarak yemek için..Bunun için ihtiyacımız olan
3 kilo domates
750gr biber
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Kavanoz ve yeni kapaklar
YAPILIŞI
Biberleri istediğimiz ebatta doğrayıp istenilen bir tava veya tencereye alarak yağ ilavesi ile kavuruyoruz daha sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekleyerek tuz ekliyoruz..Yarı şekilde pişecek olan menemenleri sıcak sıcak kavanoza boşaltıyoruz ,çok doldurmamaya dikkat edin..Kapağını sıkıca hemen kapatıyoruz..Ters çeviriyoruz..Tüm kavanozlar bitince üzerine bir örtü veya sofra bezi kapatarak 1 gün bekletiyoruz.Daha sonra kapağı açılana kadar muhafaza ediyoruz.Kapağı ters olarak muhafaza edin.Afiyet olsun
:KK56:
Eki Görüntüle 802409 Eki Görüntüle 802410 Eki Görüntüle 802412 Eki Görüntüle 802413 Eki Görüntüle 802414 Eki Görüntüle 802415 Eki Görüntüle 802417 Eki Görüntüle 802418
Kullanana kadar tersi muhafaza edeceğiz.
Ellerine sağlık

Kullanana kadar tersi muhafaza edeceğiz.
Ellerine sağlık
Evet canım ters muhafaza ediliyor..Hatta öyle kalması daha uygun sorun olduğunda akıyor.Benim başıma hiç gelmedi ama öyle olduğunu duymuştum:KK19:Bu tarifi geçen yıl eklemiştim bu yıl 20 kilo domates ile yaptım çok iyi oldu:oops:
Tavsiye ederim kışın bayağı rahatlık:KK19:

Evet canım ters muhafaza ediliyor..Hatta öyle kalması daha uygun sorun olduğunda akıyor.Benim başıma hiç gelmedi ama öyle olduğunu duymuştum:KK19:Bu tarifi geçen yıl eklemiştim bu yıl 20 kilo domates ile yaptım çok iyi oldu:oops:
Tavsiye ederim kışın bayağı rahatlık:KK19:
Gercekten rahatlık. Hem kısın domatesin tadı olmuyor. Bereketli olsun. Sağlıkla yiyin

X