- 16 Kasım 2008
- 13.766
- 13.437
Evet..aynı yöre [emoji2][emoji2][emoji2][emoji2] evlimisiniz
Evli değilim.Siz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet..aynı yöre [emoji2][emoji2][emoji2][emoji2] evlimisiniz
Bende değilim .nisanliyimEvli değilim.Siz?
Bende değilim .nisanliyim
Nisanlin askerde galiba.Allah kavustursun:)
O zaman siz Antep yemeklerinin tadını iyi bilirsiniz.
2 gün sonra 33 olacağım
Bilirim bilirim mesela yuvalamayla aram iyidir :))
Hm yarın doğum günün, tam zamanında mı sormuşum ne
Merhaba hoşgeldinizMerhaba tavuk şinitzel tarifi arıyorum denenmiş verebilir misiniz acaba
Teşekkür ederim alakanız için hiç denemedim ilk kez yapacağım tarif için sagolunMerhaba hoşgeldiniz
Tavuk Şinitzel
5 parça şinitzel olarak dilimlenmiş tavuk göğsü
1 su bardağı Galeta unu
Yarım su bardağı Un
2 tane yumurta
1 tatlı kaş.köri(isteğe bağlı)
1 tatlı kaş.kekik
Karabiber
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Tavuk şinitzel için ilk olarak yumurtaları yayvan olan tabağa kırıyoruz
Daha sonra içerisine köri , kekiği, karabiberi ve tuzu ilave ederek güzelce çırpıştırıyoruz.İsteğe bağlı başka baharatlar ekleyebilirsiniz..
Sonrasında tavuk etlerini ilk olarak una, sonra çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa her iki tarafına buluyoruz
Daha sonra tavaya az miktarda yağ koyarak ısıtıyoruz. Hazırladığımız tavuk etlerimizi önlü arkalı kızarana dek pişiriyoruz..
Teşekkür ederim alakanız için hiç denemedim ilk kez yapacağım tarif için sagolun
Canım hoşgeldin nasılsınNevoşumm
Teşekkür ederim canımkış için çok pratik oluyor cidden
bende yapıyorum genelde
ellerine sağlık
nevrestecim sirke su karışımını 10 dk da bir kaynatma kısmını anlayamadım ayrıntılı anlatabilir misin o kısmı ?MALZEMELER
1 adet karnıbahar
1 kg lahana
1.5 kg havuç
2 kg acur
2 kg salatalık
1 kg domates
1/2 kg biber
3 baş sarmısak
1 avuç nohut
5 adet 5 kg lık bidon
9 lt su
3 lt sirke
12 yemek kaşığı tuz
YAPILIŞI
Sebzeler yıkanır ve istenilen şekilde doğranır(salatalıkları doğramıyorum çok yumuşak oluyor o zaman)Bidonların altına nohut ve biraz sarmısak ekleyip üzerine sebzelerimizi ekliyoruz..Turşu yaparken sirke ve su karışımını on dakika kadar kaynatıyoruz bu işlem sirkenin kalitesini yükseltiyor, turşular dayanıklı ve kütür kütür oluyor. Bu karışım soğuduktan sonra sebzelerin üzerine döküyoruz.
Eki Görüntüle 828403 Eki Görüntüle 828404 Eki Görüntüle 828405 Eki Görüntüle 828406
Afiyet olsun
*Turşu yaparken sirke ,tuz ve su karışımını on dakika kadar kaynatıyoruz bu işlem sirkenin kalitesini yükseltiyor, turşular dayanıklı ve kütür kütür oluyor. Bu karışım soğuduktan sonra sebzelerin üzerine döküyoruz.nevrestecim sirke su karışımını 10 dk da bir kaynatma kısmını anlayamadım ayrıntılı anlatabilir misin o kısmı ?