- 16 Ağustos 2010
- 293.025
- 602.887
- 43
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de çok severimBen bunu yaptım ama yemeyeceğim birde beni düşün
Biz kilo verelim boşver
Seninde benden farkin yok o zaman. Bak ama yeme.
Yok tabi ki tatlı canavarıydım bir zamanlar ne olursa olsunÖyle yapacağım
Benim yanimda olsa bir dilim alirdim , her gun bir tatli hediye ediyorum kendime.
Biz diyetteyiz yiyemiyoruz sen yiyebilirsin
Kırmızı yakışmış güle güle kullan canım
Yok ben yemiyorum
Ben de yiyemiyorum ki . Bana paket yap yolla.
Olmaz sen de yiyemezsin
ama ama ben tatli yemezsem depresyona girenlerdenim.
Aldin mi dedigim cayi?
Yok canım daha almadım:26:Hiç vaktim olmadı Ama en yakın zamanda alacağım
Bir cay daha ogrendim cok iyi diyorlar.
Onunda adını alayım
Dur gonderiyorum. :)
Yalancı Mantı(Hazır yufka ile)
Eki Görüntüle 1138128
Malzemeler
350 gr kıyma
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarımsak
pul biber, karabiber, tuz
6 adet yufka
1yemek kaşığı salça
Arasına sürmek için:
2 su bardağı koyu ayran
1 su bardağı sıvı yağ
üzerine: sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı pulbiberli sos
YAPILIŞI
Eki Görüntüle 1138123 Eki Görüntüle 1138130 Eki Görüntüle 1138124 Eki Görüntüle 1138125 Eki Görüntüle 1138126
Soğanı rendeleyelim, sarımsakları dövelim. Kıyma, tuz, karabiber, pul biber, soğan ve sarımsağı yoğurup iç harcımızı hazırlayalım. Yufkanın üzerine ayran ve sıvıyağ karışımını sürelim..Yufkayı ortadan ikiye keselim. Bir parçayı alıp kıymayı kol böreği yapar gibi sarıp yufkayı rulo şeklinde saralım. ruloyu 2 cm kadar kalınlıkta dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine fotoğraftaki gibi dizelim. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiyi fırına sürelim. 20 dk kadar fırında kızartalım. Daha sonra fırından alalım. Üzerine ayrı bir yerde yağ salça kavurup 3 su bardağı su ekleyip kaynatalım, suyu fırın tepsisine gezdirelim. Tekrar fırına sürüp 10-15 dk kadar suyu çekmesini bekleyelim. Sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ve tereyağlı pulbiberli sos ile servis yapalım.
Eki Görüntüle 1138127 Eki Görüntüle 1138129
Afiyet olsun
Bende az önce nevreste abla ne zamandır birşeyler yapmıyo yazıyım diyecektim ki tarif geldii :) lezzetli birşeye benziyor denemek lazım ellerine sağlık canım benim
Canım yaptıklarımı genelde tek tek konu açıyorumAma dediğin gibi burayı çok boş bıraktım bugün buraya eklemek istedim
Ben daha önce salça sosu yapmadan denemiştim fena olmamıştı bu tarifi yeni denedim sahiden güzel oldu tavsiye ederimDiyetteyim ama bugün bir kaçamak yaptım
Teşekkür ederim canım