- 16 Ağustos 2010
- 293.035
- 602.906
- 43
Bir yemeği güzel yapıyorlarsa kendilerini kırk yıllık ahçı sanıyorlar.
Öyle canımBenim ki yaptığım herşeyi dener içli köfteyi bile denemiştir ama olmuyor ayrı mesele
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir yemeği güzel yapıyorlarsa kendilerini kırk yıllık ahçı sanıyorlar.
Öyle canımBenim ki yaptığım herşeyi dener içli köfteyi bile denemiştir ama olmuyor ayrı mesele
Bir kıskançlık seziyorum.Kadın eli ile erkeğin eli bir mi hiç.
Eline sağlık canım.Ben de denemiştim bu keki.Benimki de tam istediğim gibi olmamıştı.Seninkinin üstü harika duruyor ama.Benimki zebrayla dalmaçyalı arası birşey olmuştu.
Eline sağlık canım.Ben de denemiştim bu keki.Benimki de tam istediğim gibi olmamıştı.Seninkinin üstü harika duruyor ama.Benimki zebrayla dalmaçyalı arası birşey olmuştu.
ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK DOLMA(PATLICAN-SOĞAN-YAPRAK)
Eki Görüntüle 803483
MALZEMELER
İÇ MALZEME
2 su bardağı pirinç
1kuru soğan
3-4 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
DİĞER MALZEMELER
1 kg patlıcan
2 adet kuru soğan
1 deste üzüm(asma) yaprağı
YAPILIŞI
Öncelikle bir tavaya doğranmış kuru soğan ,sarmısaklar zeytinyağı eklenerek kavrulur.Üzerine salça eklenerek karıştırılır ve kapatılır..Pirinçler bir kaba konup üzerine soğan salça sosu eklenir,kimyon ve tuz eklenerek karıştırlır..
Eki Görüntüle 803480
Patlıcanların içi oyulur..Kuru soğanlar soyulup bıcakla ortadaki yuvarlak kısma kadar bir tarafından kesilip su koyduğumuz tencerede kaynatılıp altı kapatılır.Çıkartılıp ayrılır..
Eki Görüntüle 803477 Eki Görüntüle 803478 Eki Görüntüle 803479
Daha sonra patlıcanlar ve soğanlar doldurulur.Yapraklar istenilen şekilde sarılıp hepsi bir tencereye konur.Üzerine salçalı su eklenerek su çekene kadar pişirilir..Pişip pişmediği kontrol edilir.
Eki Görüntüle 803481 Eki Görüntüle 803482
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 803484
Canım hoşgeldinAma canın çekdi deme sakınnevoooooşşşşşşşşşşşş
Canim.kek harika gorunuyor ilk listeye baktigimda cok sevindim.yumurta yok doye ama tarifi okuyunca yikildim yumurta varmis
Kac yumurta canim.
Ben oglumub alerjisinden dolayi yiyemiyorum ama misafirlwrim icin cok hos okur
Canım hoşgeldinAma canın çekdi deme sakın
Canım hoşgeldinDün keki acele ekledim Gece gece ne tarifi demesinler araya sıkıştırayım dedimyumurta yazmayı unutmuşumUyardığın için teşekkürlerDüzelttim3 yumurta canımBen zebra keki kaç kez denediysem becerememiştim meğer ortadan başlamak gerekiyormuş tavsiye ederimBenim kek gece bitti
Oysaki ne kadar sevinmistim ay yumurtasoz kek oluyormuki ???
Canim sen kac kez yapio olmadiysa benden hoc umut yok desene
Nevreste eline sağlık.Patlıcanların pişmemiş rengi de ne güzel.Bizim burada pek yok bu tiplerden.Soğan dolması güzel oluyor mu?
ZEBRA KEK
MALZEMELER
Eki Görüntüle 802899
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı maden sodası
2.5 su bardağı un
Kabartma tozu
Kakao
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker çırpılır. Sonra kakao hariç diğer malzemeler eklenir karıştırılır.. Karışım 2ye bölünür.. Birine kako eklenir..Resimdeki gibi şekil verilir..Daha sonra bir kürdanla şekillendirilir...175 derecede pişirilir.İlk 20 dakika fırının kapağı açılmaz.Daha sonra kürdan yardımıyla bakabilirsiniz.Afiyet olsun..
Eki Görüntüle 802906 Eki Görüntüle 802907 Eki Görüntüle 802908 Eki Görüntüle 802910 Eki Görüntüle 802912
NOT:Kakaolu harcı fazla ayırmışım kek kakao ağırlıklı olduİlk kez denedim.2. defa daha iyi olur inşaallah
ebru sanatı gibi olmuş kürdanla şekil verince,elinize sağlık,soğan dolmasını da merak ettim,ilk defa duydum.
Teşekkür ederimTavsiye ederim hem kolay hemde çok lezzetli
hem keki,hem soğan dolmasını deneyeceğim,tarif için teşekkürler.
Tamam canımNasıl olduğu hakkında fikirlerini paylaşırsan sevinirim