- 16 Ağustos 2010
- 293.035
- 602.909
- 43
Evet canım ülkemin her yöresinde farklı güzelliklerçok nefis şeyler var canım ya cidden resimde bile hariklar
bizim burada aynı tarz bi dükkan hiç görmedim
her yörenin bi güzelliği va cennet vatanımda işte
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet canım ülkemin her yöresinde farklı güzelliklerçok nefis şeyler var canım ya cidden resimde bile hariklar
bizim burada aynı tarz bi dükkan hiç görmedim
her yörenin bi güzelliği va cennet vatanımda işte
Jaleda beğenip beğenip kaçmaGel buraya
İyiyim canım sen nasılsınNasıl gidiyor görünmüyorsunhemen yettiim bak nasılsın nevoşum
İyiyim canım sen nasılsınNasıl gidiyor görünmüyorsun
Allah iyilik versin canımçok fazla girme fırsatım olmuyo aslında eşim bu hafta gececi olduğu için girebildim
nasılım ? iyiym diiyelim iyi olayım işte
sen nasılsın döktürmüşsün yine marifetli ellerinden
Allah iyilik versin canım
Ben de iyiyim canım sağolMemelekete gitmiştim 2 gün önce döndüm buralar çok hareketsiz kalmıştı harekete geçsin istedim
Canım sıkıntıların en yakın zamanda hallolur inşaallahGurbetin zorlukları bunlarohh iyi yapmışsın buaralar benimde çok ailemin yanında olmaya ihtiyacım var keşke yakınımda olabilselerdi
çokta iyi oldu senin yemeklerinden mahrum kalmayalım
Canım sıkıntıların en yakın zamanda hallolur inşaallahGurbetin zorlukları bunlar
Sağol canım
Allah kolaylık versin canıminşallah nevoşum inşallah:26:
evet gurbetin zor olan yönü malesef bu
neyse nasıl geçti tatilin herşey yolundadır inşallah
Allah kolaylık versin canım
İyi geçti canım sağol tatil değilde aile ziyareti,gezdik dolaştık geldik
İyi geceler canımAfiyet olsunnevoşumm benim cadı acıkmış doyurmam lazım
ben kaçıyorum kendine iyi bak öpüldün kocaman
ÇÖKERTME KEBABI
Eki Görüntüle 784374
MALZEMELER
300 gr biftek
10 adet patates
4 adet domates
1/2 kg yoğurt
tuz
Defne yaprağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3diş sarmısak
KIZARTMAK İÇİN
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Etler jülyen kesilerek bir tencereye konur üzerine 2 su bardağı,1adet defne yaprağı eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.Piştikten sonra altı kapatılır(isteğe bağlı biraz yağ ile kavrulur)
Eki Görüntüle 784363 Eki Görüntüle 784366
Patatesler ince ince doğranır (yada rendelenir)ve kızgın yağda kızartılır..
Eki Görüntüle 784364 Eki Görüntüle 784365
Bir tavaya kabukları soyulmuş domatesler konur ,pişirilir.Yağ eklenir ,salça ve 1 çaybardağı su eklenerek kavrulur.Sonra altı kapatılır.
Eki Görüntüle 784368
2-3diş sarmısak soyulur ve yoğurda eklenir..
Eki Görüntüle 784367
Daha sonra patatesler servis tabağına alınır.Üzerine sarmısaklı yoğurt eklenir..üzerine pişirilen etler dizilir ve domates sosu eklenerek servis yapılır...Afiyet olsun
Eki Görüntüle 784369 Eki Görüntüle 784370 Eki Görüntüle 784371 Eki Görüntüle 784372 Eki Görüntüle 784373
Evet canım çok güzellerKayısıdan öyle güzel lezzetler yapıyorlar
Sağol canımEvet Egunal yapmıştı ben ramazandan beri yapmak istiyordum ramazanda nasip olmamıştı dün yaptım.Çok güzel oluyor tavsiye ederimNevreste çok güzel yemeklerle dönmüşsün.Çökertme kebabında gözüm kaldı.Mutlaka deneyeceğim.Yarışmada egual yapmıştı dimi.Bak haberim yok kim birinci oldu.Bir bakayım hemen.Böreğin ve eşinin yaptığı çiğköftede harika görünüyor.Elinize kolunuza sağlık.
Sağol canımMutlaka yap canımBayılırım çökertme kebabına ne zamandır yapmıyordum yapayım bari seninki de süper gözüküyor ellerine sağlık.
Malatya pazara var İstanbul'da dayım oradan bir sepette bana getirir böyle şeyler ya da gittiğimizde verir tam hediyelik böyle şeyler daha makbule valla vitamin enerji deposu.
Oncelikle seni saygiyla selamliyor ve tebrik ediyorum ablacim
Topigini ramazanda kesfettim yarisini hatmettim ve hayran kaldim tarifler aldim daha denemedim ama ilk firsaata yapcam...sen bi harikasin inan her kadın senin gibi maarifetli olmak ister ven nasiplenememusim pek
Simdi ilk sayfadaki bukme tatlisina öldümmmmm bittiimmmmmmm....onu denemeyi düşünüyorum bizim buralarda ona oklavadan cekme derler
Simdi onun icin bezeleri kucuk küçük açıp 5-6 tanesi ust usteyken mi buyuk yukfa halibe geliriyoruz yani oklavaya tek kat yufka sarmiyoruz dimi:26:
Eger 5-6katli actigimiz yufkayi sararsak oklavayada sardigimizda tatli cok kalin olmaz mi accik kafam karistida nevreste aplama bi soram dedim:cevabin için şimdiden teşekkür edrim
Eki Görüntüle 608811 Eki Görüntüle 608813 Eki Görüntüle 608814 Eki Görüntüle 608815 Eki Görüntüle 608816 Eki Görüntüle 608817
BURMA TATLI 3yumurta 1.5 çay bardağı sıvı yağ 1.5çay bardağı süt 3 kaşık yoğurt 1.5 kaşık sirke 1paket kabartma tozu 6 bardak un
YAPILIŞI Hamur yapılır çok sert olmayacak nekadar yumuşak olsa okadar iyi açılır...Ceviz büyüklüğünde 70-80beze alınır..Onlar 5er-6şar küçük servis tabağı kadar nişastayla açılır..üst üste konur sonra büyütülür....Üzerine ceviz serpilir..Ortadan ikiye bölünür....ikiside ayrı ayrı oklavaya sarılıp büzülür,tepsiye dizilirÜzerine 1 paket margarin,1su bardağı sıvıyağ karıştırılıp dökülür..ve 175 derecede pişirilir....üzerine 6 bardak şeker,5 bardak su 1-2 damla limon kaynatılır..ve tatlı soğuk şerbet ılkıkken üzerine dökülür...AFİYET OLSUN...
Eki Görüntüle 609911 Eki Görüntüle 609912
BURMA TATLISI
İsteğe bağlı tepsiye bu şekilde dizilirBunu kalın oklava ile sarmıştımİnce oklava ile sarılınca içinde açık olmuyor bu kalın oklavayla olmuştu ozaman 1 parmak kalınlığında içi boş olduYani oklava nekadar ince olursa okadar güzel oluyor
Canım hoşgeldinÇok teşekkür ederimOncelikle seni saygiyla selamliyor ve tebrik ediyorum ablacim
Topigini ramazanda kesfettim yarisini hatmettim ve hayran kaldim tarifler aldim daha denemedim ama ilk firsaata yapcam...sen bi harikasin inan her kadın senin gibi maarifetli olmak ister ven nasiplenememusim pek
Simdi ilk sayfadaki bukme tatlisina öldümmmmm bittiimmmmmmm....onu denemeyi düşünüyorum bizim buralarda ona oklavadan cekme derler
Simdi onun icin bezeleri kucuk küçük açıp 5-6 tanesi ust usteyken mi buyuk yukfa halibe geliriyoruz yani oklavaya tek kat yufka sarmiyoruz dimi:26:
Eger 5-6katli actigimiz yufkayi sararsak oklavayada sardigimizda tatli cok kalin olmaz mi accik kafam karistida nevreste aplama bi soram dedim:cevabin için şimdiden teşekkür edrim