Teşekkürler canım
Teşekkürler canım
Sağol canım
Canım kkdan tarif alıp yaptığım bir browni var sahiden süper oluyor
BROWNİmikrodalga ayarini 600 watt a ayarlayip ,saat göstergesinide 7 dk süresine ayarlayalim bu arada kalibimizi yaglayip hazir edelim...
süt,siviyag,seker,kakao,yumurta,kabartmatozu,vanil ya sekeri ,un ve silikon(BORCAMDA DA OLUR) bir kalip....
MALZEMELER:1su bardagi süt, 1 su bardagi siviyag,1,5 su b.seker,1,5 su b.un, 4 corba kasigi kakao,3 adet yumurta,1 paket kabartmatozu,1 paket vanilya YAPILISI: öncelikle mixerle süt,yag,seker,kakaoyu iyice cirpalim.bu karisimdan 2 su bardagi ayiralim.sonra yumurtalari kirip ununu,kabartma tozunu, vanilyasini koyup,yaglanmis silikon kalip veya borcaminiz varsa keki ona koyup 600 wda tam 7 dk pisirelim cikinca sicakken ayirmis oldugumuz karisimi üzerine dökelim hepsi bukadar AFIYET OLSUN
Poğaçadan pek anladığımı söyleyemem genelde açılan şeyler yaparım topicte bir tane poğaça eklemiştim o çok güzel oluyor...
BAYATLAMAYAN SODALI POĞAÇA 1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu(200ml)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(artırabilrsnz)
1 paket yaş maya
5-6su bardağı un
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
haşhaş,susam,çörek otu
yapılışı:Yoğurma kabına maya ve ılık sütü alıp karıştırın.Üzerine toz şekeri ekleyip 5 dakika köpürene dek bekletin.Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Ilık ortamda 1 saat bekletin.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.Poğaçaları fırın tepsisinde 20-30dk dakika bekletin.Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200 derece
BUNU NETTEN ALDIM AMA DENEMEDİM ÇOK GÜZEL OLDUĞUNU DUYMUŞTUM
Teşekkürler canım
12 yaşından beri zevkle yemek yapıyorum dersem yeterli olur mu