Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evet canım aynen öyle denemeden bilemeyizyaptıkça güzelleşiyor
Bende 31 yaşındayım
günaydın canım
tek kelime ile süpersin 31 yaşında ve bu kadar hünerlisin
ben yemek yapmayı çok severim ama sizin kadar yapamam sanırım
ama tariflerinizi fırsat buldukça deneyeceğim
aslında en çok içli köfte yapmayı isterim ama hiç beceremiyorummmmmm
bunu deneyeceğim. tabii hamuru ben yapamam. buradaki yufkacı su böreği yufkası satıyor.onu alıp bu tarife göre yapacağım. çok severim. ellerine sağlık .SU BÖREĞİ
HAMURU İÇİN
4 yumurta
1kahve ficanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ(zeytinyağı)
Tuz
Aldığı kadar un
İÇ MALZEME
Peynir ve maydanoz
DİĞER MALZEMELER
Tereyağı
YAPILIŞI
Yumurta,yoğurt,yağ,tuz,un karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur yapılır...Hamur 15-20 dakika yoğrulmalı..Sonra eğer tepsi büyükse 10 beze alınır..Daha küçükse 12 beze alınır...Bezelerin üzeri nemli bir bez örtüp 10 dk.Dinlendirdikten sonra açmaya başlıyoruz.....Açtığımız hamurlarımızı seriyoruz.Üstüste gelmesi önemli değil.Dağınık olarakta mutfak tezgahına veya sofra bezine serebilirsiniz.Bütün hamurları açtıktan sonra haşlamaya geçiyoruz..... Büyük bir tencerede kaynattığımız suyumuza 1 tatlı kaşığı tuz ve biraz yağ akıtıyoruz.Kaynayan suyun içine yufkaları atıp haşlıyoruz..Sonra haşlanan yufkaları soğuk su dolu bir leğenin içine alıyoruz.Elimizle yufkayı açtırıp suyunu sıkarak tepsiye alıyoruz. Yufkanın birisini tepsinin altına serip yufkayı yağlıyoruz.Üzerine haşladığımız 4 yufkayı aralarını tereyağı ile yağlayarak seriyoruz.Bu şekilde yufkaları döşedikten sonra tam ortasına içimizi yayıyoruz... Sonra geri kalan 5 yufkayıda haşlayıp aralarını yağlayarak döşüyoruz.En üstüne kuru bıraktığımız yufkayı serip üzerini yağladıktan sonra.Doğru fırına... Fırınımızın ayarını çok fazla yapmayın.Ağır ağır pişirin daha güzel olur.. Böreğimiz nar gibi kızardıktan sonra üzerine tepsi kapatıp 5 dk.dinlendiriyoruz.Sonra üzerini açıp dilimleyip servis yapıyoruz.....AFİYET OLSUN..........
Eki Görüntüle 675697 Eki Görüntüle 675698 Eki Görüntüle 675699 Eki Görüntüle 675700 Eki Görüntüle 675701 Eki Görüntüle 675702 Eki Görüntüle 675703 Eki Görüntüle 675704 Eki Görüntüle 675706 Eki Görüntüle 675705 Eki Görüntüle 675707
bunu deneyeceğim. tabii hamuru ben yapamam. buradaki yufkacı su böreği yufkası satıyor.onu alıp bu tarife göre yapacağım. çok severim. ellerine sağlık .
Selamlar
Bugün benim herşeyim ,canlarım,ikiz kızlarımın doğum günü arkadaşlarıyla çok güzel bir kutlama yaptıkRabbim yavrularımı benim yanımdan eksik etmesin,hiçbir zaman kötü insanlarla karşılaştırmasın umarım güzel,mutlu günler geçirirler
Eki Görüntüle 672630 Eki Görüntüle 672629 Eki Görüntüle 672628 Eki Görüntüle 672631
EV YAPIMI SUCUK
Benim çocuklar sucuğu seviyorlar ama hazır sucuktan hoşlanmıyorlarBen de kendim böyle yapmayı düşündüm denedim gayet güzel oldu..Haftasonları sucuk yumurta veya pizza yapımın da denedim çok güzel olduPişirmeden 10-15 dakika önce buzluktan çıkartınca iyi oluyor..Çok bekletince keserken sorun olabilir..Buzluyken kesmek daha iyi oluyor
MALZEMELER
Yarım kg yağlı kıyma
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı yeditürlü(köfte baharatı)
1baş dövülmüş sarmısak
Tuz,pulbiber
Tüm malzemeler karıştırılıp 1 gün dolapta sarılı bir şekilde bekletilir... Sonra streç film ile şekil verip tek kullanımlık olarak buzluğa konur
Eki Görüntüle 674689 Eki Görüntüle 674690 Eki Görüntüle 674691 Eki Görüntüle 674692 Eki Görüntüle 674693
SU BÖREĞİ
HAMURU İÇİN
4 yumurta
1kahve ficanı yoğurt
Tuz
Aldığı kadar un
İÇ MALZEME
Peynir ve maydanoz
DİĞER MALZEMELER
Tereyağı
YAPILIŞI
Yumurta,yoğurt,yağ,tuz,un karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur yapılır...Hamur 15-20 dakika yoğrulmalı..Sonra eğer tepsi büyükse 10 beze alınır..Daha küçükse 12 beze alınır...Bezelerin üzeri nemli bir bez örtüp 10 dk.Dinlendirdikten sonra açmaya başlıyoruz.....Açtığımız hamurlarımızı seriyoruz.Üstüste gelmesi önemli değil.Dağınık olarakta mutfak tezgahına veya sofra bezine serebilirsiniz.Bütün hamurları açtıktan sonra haşlamaya geçiyoruz..... Büyük bir tencerede kaynattığımız suyumuza 1 tatlı kaşığı tuz ve biraz yağ akıtıyoruz.Kaynayan suyun içine yufkaları atıp haşlıyoruz..Sonra haşlanan yufkaları soğuk su dolu bir leğenin içine alıyoruz.Elimizle yufkayı açtırıp suyunu sıkarak tepsiye alıyoruz. Yufkanın birisini tepsinin altına serip yufkayı yağlıyoruz.Üzerine haşladığımız 4 yufkayı aralarını tereyağı ile yağlayarak seriyoruz.Bu şekilde yufkaları döşedikten sonra tam ortasına içimizi yayıyoruz... Sonra geri kalan 5 yufkayıda haşlayıp aralarını yağlayarak döşüyoruz.En üstüne kuru bıraktığımız yufkayı serip üzerini yağladıktan sonra.Doğru fırına... Fırınımızın ayarını çok fazla yapmayın.Ağır ağır pişirin daha güzel olur.. Böreğimiz nar gibi kızardıktan sonra üzerine tepsi kapatıp 5 dk.dinlendiriyoruz.Sonra üzerini açıp dilimleyip servis yapıyoruz.....AFİYET OLSUN..........
Eki Görüntüle 675697 Eki Görüntüle 675698 Eki Görüntüle 675699 Eki Görüntüle 675700 Eki Görüntüle 675701 Eki Görüntüle 675702 Eki Görüntüle 675703 Eki Görüntüle 675704 Eki Görüntüle 675706 Eki Görüntüle 675705 Eki Görüntüle 675707
Hemsoom ikizlerin gecmis dogumgunu kutlu olsun saglikla,sihhatle nice guzel yaslari olsun guzellerin...yine harikalar yaratmissin.aslinda hepsine tek tek alinti yapacaktimda sayfalarinda cok yer kaplamamayim dedim
Ellerine saglik hemsom,tabi ya en sagliklisi,en guzeli.icinde ne oldugunu bilmeden aldigimiz yerine boyle evde temiz temiz yapip cocuklarada en guvenilir sekilde yedirmek gerekiyor..
bu nasil birseydir yaane kadar zor ne kadar ugrastirici ama benim hemsom yapmis iste vallagercekten cok guzel gorunuyor,ben bunu yerim soyleyeyimellerine saglik canim hemsom
SU BÖREĞİ
HAMURU İÇİN
4 yumurta
1kahve ficanı yoğurt
Tuz
Aldığı kadar un
İÇ MALZEME
Peynir ve maydanoz
DİĞER MALZEMELER
Tereyağı
YAPILIŞI
sen varyaa çookk fenasınnn çokkkbukadar becerikli olma bak kadınlığımdan utanıyorum burda
bu yapılırmı benim gibi zayıf incecikk bir kadına
çooook güzel görünüyo çoookk şöyle elimi daldırdım ekrana belki alabilirim diye ama cıkk
kendi çapındamı nevoşum senin çapın çok geniş valla o yufkaların şekli şemali boyutu bile aynı maşşallahın var arkadaşımTeşekkürler canımYapıyorum kendi çapım da birşeyler
İncecik,zarif benim arkadaşım
kendi çapındamı nevoşum senin çapın çok geniş valla o yufkaların şekli şemali boyutu bile aynı maşşallahın var arkadaşım
kendi çapındamı nevoşum senin çapın çok geniş valla o yufkaların şekli şemali boyutu bile aynı maşşallahın var arkadaşım
Jaledanın benim gibi bir takipcisi daha varmışDiyeti unutup böreklere bakıyordu ben şahidimeminem yakalandın
ben acıktım da kolayca bişeyler yapim diye geziniyorum
hehe yakalndımmıeminem yakalandın
ben acıktım da kolayca bişeyler yapim diye geziniyorum
Jaledanın benim gibi bir takipcisi daha varmışDiyeti unutup böreklere bakıyordu ben şahidim
Verebilme imkanı olsa ne güzel olur isteyenlere 3 kilo da ben verirdimhehe yakalndımmı
tabi yakalrsın mervem senin benim gibi sorunun yok ye iç kilo almaya bak sen istersen benim şu fazla olan 5 kilocuğumu sana ücresiz devredebilirim
yalaannnnn böreklere sadece göz ucuyla baktımm:18:
şimdi önüme bir tabak koysan bile dönüp bakmaamm:125::125::125:
Verebilme imkanı olsa ne güzel olur isteyenlere 3 kilo da ben verirdim
Tabi tabi yemezsin ben bilirim
Tamam jaleda ile biz sana kiloları verelimben alırım fazla kiloları hem de seve seve
ya ben daha da acıktım cok da üşendim yapmaya tavuk sarmasına bayıldım t. göğsüm olaydı keşke :26:
börekler pastalar.... Allahhhhh ben burdan gidiyorum ya
yemem tabii ben çok iştahsızzımdır aslındaa:101::101::101: