Nevresim takımı ile yatıya gelen misafir

daha konu başlığını okurken cevabı tahmin ettim.valla çok iyi düşünmüş açıkçası.bir de bende de o huy vardır, anneannemde bile kalsam çok huylanırım kendi nevresimlerim dışında bir şeyden.onda da vardır hem öyle şey belki.hem de nasılsa 1 gece kalacak ve siz 1 gecelik nevresimleri baştan yıkayıp kaldıracaksınız.bunu yapmanızdansa yanında getirmiş ki sizinkiler temiz dursun.

Sırf bu nevresim çarşaf yıkama durumundan dolayı yatılı misafir sevmiyorum. İnsanlara zahmet vermeyi de sevmiyorum yatılı giderek. Ben olsam alınmazdım. Yaptığını ince düşünmek olarak algılardım. Takıntısı varsa da saygı duyarım sonuçta sadece bana değil herkese öyle gidiyormuş.

Yakın tanıdığım bir arkadaşım da aynısını yapıyor ve gerçekten niyetinden eminim gittiğim yere zahmet olmasın diye düşünüyor bence de çok garip ama var böyle düşünenler

Aslında burda sizin misafirin niyeti iyi bence. Kötü bir niyet olsa o cümleyi size başka türlü kurardı ama misafiriniz nevresim yıkmakla uğraşmayın demiş. Yani bizim afetlere göre ters hakikaten ama ben misafirinizde kötü niyet sezmedim. Bence yıkamaktan kurtuldunuz yani sevinin :KK48:

Yok artık!
Obsesiflikte çığır açanlarda bugün :KK70:
Yani bir çok şey duydum da bunu ilk defa duydum.
Sanki yazlığa tatile gitmiş gibi..

Tatile otele bile gittiğimizde çarşaf,yastık kılıfı ve havlu götürürüm ben de.
İçime sinmiyor başka türlü.
Ben de mi garibim acaba?
otele kesinlikle goturulmeli bence. ben heo götürürum cunku kac insan yatiyor. turlu turlu vucut sivisi bulasiyordur falan diye dusunurum. yikansa da icim rahat etmez diye. ben bunu kendi abartim olarak algıliyordum. eksisozlukte otel calisanin yorumuna denk gelmistim. yemekle ilgili bir topikti. yemekler neyse de carsaflari görseniz kendi carsafinizi mutlaka getirirsiniz tarzi bir yorumdu. demekki abartmiyormusum dedim o zaman. artik o da ne gördüyse.

Çok sinir bozucu bir şey ya. Benim annem birkaç aydır bende, evinden yaatık kılıfıyla geldi, burdan yeni yastık aldı kendine. Yorgan kullanmıyor battaniye ayırdı kendine. Onun yattığı odada benim elbise dolabım, üzerimi değişirken ister istemez kıyafetimi çıkardığımda yatağın üzerine indiriyorumişim bitince kaldırıyorum, yatağın üzerine temiz battaniye serip öyle yatmış. Sizin konunuzu görünce ev sahibi için ne kadar sinir bozucu olduğunu farkettim tekrar. Ben olsam bir daha yatıya çağırmam o misafiri.

Eskiden olsa ben de garipserdim.Ama aylar önce yine bu platformda insanlar bunu nezaket gereği yaptıklarını, bunun bir incelik olduğunu söylüyorlardı.Bir grup çevrede gerçekten iyi niyet kalıbı olarak kabul görmüş bir hareket olduğunu yine bu forumdan okudum.O günden sonra ben de garip bulmuyorum açıkçası.Belki de gerçekten size zahmet vermek istememiştir.Çünkü eğer sizin pis olduğunuzu düşünse size söyleyerek kırmak istemezdi bence.Sizinde bilmenizi ve yıkama zahmetine girmeyeceğiniz için mutlu olmanızı istediği için açıkça dile getirmiş bence.

belki gercekten zahmet olmasin diye yapmıştır. titiikten olsa caktirmazdi yada ustune sererdi bence. ben yazlik ev tuttugumuzda tum nevresimi yanimizda tasiyamayacagim icin carsaf almistim yanima sadece. ustune sermistim nevresimin. titizlikten olsa baska sekillerde cozerdi isini.

size soyledigine gore gercekten yikamayim tekrar diye yapmistir. cok da samimi değilseniz mumkun mertebe az zahmet vermek istemistir.

Boşver takintilidir bazen hos görmek lazim seni pis görse evine gelmez yemegini yemez

Bunun sizi temiz görmemesiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bazen insanlarilin saçma şeylere takıntıları olabiliyor malesef.
Benim de havlu takıntım var mesela. Kullanamıyorum, olmuyor. Temizlik konusunda level atlamış olan annemin, evinde bir nokta toz bile kimsenin göremeyeceği eltimin evindeki havluyu bile kullanamıyorum. Kağıt havlularin çok daha sağlıksız olduğunu bilmeme rağmen vazgeçemiyorum da.

Olabilir. Demek bu konuda hassasiyetleri var. Kuaföre kendi makası tarağıyla giden var, makyöze kendi makyaj setiyle... Demek kimisi de nevresimiyle yatıya gidebiliyor. O da bir şeylere şahit olmuş olabilir. Mesela ben, kaldığım bir evde ev sahibinin benim yattığım nevresimi yıkamadan, olduğu gibi katlayıp paketine koyup kaldırdığını gördüm. Kimbilir ben kimin kullandığını kullandım... Kimi insanlar çok pis ve düşüncesiz. Misafir sizin temizlik anlayışınızı bilmiyorsa tedbirli gelmesine alınmayın.

Ben de "ev yapımı" diye sunulan yiyeceklerden biraz huylanıyorum. Çoğu insanın wcden çıkınca bile el yıkama alışkanlığı yokken, yemek yapmadan önce yıkıyorlar mı ki... Hele instagram gibi yerlerde gördüklerimden sonra iyice huylandım. Toplamış başına çoluk çocuğunu, yemekle hem oynuyorlar, hem yapıyor, hem de ev yapımı diye millete satacak. Herkesin eli kolu hamurun içinde. Iyy. Fabrika yapımı ürünü bin kere terih ederim.
Şimdi ben bunu niye yazdım? Evinize gelen misafir mesela yemeğinizden az az yiyip kalkınca alınmayın. Sebepleri var.

Başıma bir şey gelemeyeckse, benim de yanımda götürmüşlüğüm var.
Şimdi bir gece kalacağım, o insanlar dünya kadar çamaşır yıkayacak ne gerek var diye düşünüyordum öğrenci evindeki arkadaşlarıma kalmaya giderken. O alışkanlıkla bir kez de bir akrabamıza götürdüm. Artık taşımıyorum.
Bence alınmayın, size karşı bir hakaret değil. Gerçekten zahmet vermek istemeyen biri belli ki.

X