Neşet Ertaş'ı kaybettik...

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
208
53
Diğer
Bu zaman kadar yalan yanlış haberlerini duyduk ama son dakika haberi olarak
yeni öğrendim ve çok üzüldüm.Türk Halk müziği gerçek sanatçılarından birini daha kaybetti.
Allahtan rahmet,ailesine ve sevenlerine de sabırlar diliyorum...

Son düzenleme:
Başımız sağolsun.Bir değer,bir insanlık hazinesinin daha kıymetini bilemeden ebediyete uğurladık.((

Türkiye için bir sanatçıyı kaybetmektir NEŞET ERTAŞ ı kaybetmek ,fakat biz ORTA ANADOLUlular için ailenden birini kaybetmek gibidir .o bizim babamızdan anamızdan aldığımız ilk müzik dersidir .adam gibi müzik dinle dinleyeceksen cümlesindeki gizli öznedir .uzun yollarda eski toros arabalarımızın bagajına oturtturulurken bize yol arkadaşlığı yapan yanık sestir .Türkü söylemek farklı neşetten türkü
söylemek farklıdır .
müzikten haz etmeyn dedeme bile TÜRKÜ dinletebilmiş insan demektir .bozlaklarla dinlenmek uzun havayla ağlamak sevdiğin kıza ZAHİDE gözüyle bakabilmek ,bahça duvarından aştımla parmak şıkırdatmaktır .yolcusuyla felsefenin alasını söylşeyebilmektir.
orta anadolu dilinin en saf en yalın halinin sazla buluşması ,kaba denilen şivemizin bağrında ne ozanlar beslediğinin kanıtıdır .
babamızın atamızın kulaklarımıza yadigarı bizim oraların toprağı kadar memleket hasretidir
insan ölür amma uruhu ölmez der...
Hep yolcuyuz böyle geldik böyle gideriz
Dünya senin vatanin mi yurdun mu der
eksildik bugün her birimiz bir yerimizden bir eksiğiz artık
8 yıl önce onu canlı dinlemek tanımak tanışmak fırsatını bulmuş olmam tek elimde kalan teselli

üzgünüm bugün çok üzgünüm ölümsüz eserler bıraktı üstad ama geçip gitti bu YALAN DÜNYA dan ...tüm türkiye nin ama en çok ta orta anadolu nun başı sağolsun

çok üzüldüm ben de.
eserleri çok özeldir benim için de.
herkesin başı sağolsun.
mekanı cennet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…