• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nerede yanlış yapıyorum?

ey_lul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
176
36
118
arkadaşlar biraz karışık olcak galiba benim için zor bi dönemi anlatıyorum mazur görün.
psikiyatristten zar zor randevu almıştım. ateş basması aşırı terleme kusma mide bulantısı uykusuzluktan şikayetçiydim.
kayınvalidem ve görümcem(7aylık bebeğiyle) uçak bileti almışlar. ki arayıp müsait misin ne zamn gelelim diye sormadılar bile. arkadaşlar ben haftasonları çok sık ailemin yanına gidiyorum hepsi de biliyo ve biletlerimi genelde önceden alıyorum. ya ben de bilet almış olsaydım ya benim biletim yancaktı ya da onların. ayrıca psikiyatrist randevumu iptal etmem mümkün değildi cünkü istifralarım artmıştı. bi yandan da dershanem vardı haftanın 5 günü aşırı yoruluyordum gece 1de yatıp 6 da kalkıyordum hergün. h.sonu bile evde olmuyordum. telefonda falan konuşurken defalarca ne kadar yorulduğumu yıprandığımı anlattım.(ev konusunda takıntılıyım dağanıklığa gelemem ve hijyen takıntım var bu yüzden ders çalışmaya bile vaktim olmuyordu. dersanede beynim evde bedenim yoruluyordu.)
yani yatılı misafir kaldıramayacağım bir dönemdeydim...

neyse dedim ki kvalidem gelir bana azıcık destek olur en azından bi hafta yemek düşünmem diye kendimi avuttum.( kv genç bir kadın bi hastalığı da yok çok şükür.)

onlar gelmeden bir hafta önceden temizliğe başladım cünkü eltim pis diye benim akrabalarıma bile dedikodusunu yapıyorlar. evet bunları takmayan bi insanım normalde ama depresyonun verdiği hassaslıktan dolayı takmadan edemedim.

geldikleri gün 5te kalktım yemekler yaptım hava alanından ben aldım eve geldik yemek hazırla topla derken saat 9 oldu(kv ve görümcem tabaklarını bile masadan kaldırmadılar. yeni geldiler yorgunlardır dedim ) ben daha bir dk bile ders calışamamıştım daha. depresyonda olduğum için neşeli ve keyifli degildim. ama asla surat asmadım sadece ekstra neşem yoktu bi de ders calıştığım için çaylarını doldurmadım. tabi bu arada kusmalarım ateş basmalarım devam ediyo. ertesi gün dr. gitiim ve bunu kv lere söylemedik. cünkü biraz cahiller anlayışlı degilller hemen deli damgası vururlar.

dr ağır drpresyonda olduğumu ve obsesif olduğumu söyledi 3 tane ilaç verdi. o gece ilaçlar beni öldürüyodu nerdeyse yan etki yapmış kusarken boğuluyodum baygınlık geçirdim eşim acile götürdü kucaklayıp. serum falan taktılar sabh kv sordu nereye gittiniz diye. eşim de eylül üşütmüş iğne vurdurmaya gittik biraz hasta dinlenmesi gerek hiç kalkmasın dedi dr dedi. bu arada 3 gün bir yudum su bile içemedim yemek yiyemedim midem yüzünden 3 gün boyunca defalarca serum yedim. ve bu üç gün içinde kv ve görümcem hizmet etmiyorum diye bi tripler bi surat asmalar. evde yemek yoktu azıcık gücümü topladım ıspanak aldım geldim yemek yapayım diye 1 saat ıspanak yıkadım baygın bi halde yemeği yaptım. eşim geldi kızdı niye ayaktasın diye yatırdı beni yine bi suratlar kv de.

insan demez mi kızım neyin var iyimisin nane limon yapayım mı çorba yapayım mı bu akşam yicek yemek yok bi makarna haşlayayım demez mi. ben o halde olan düşmanıma bile acırım da en azından bi çorba kaynatırım.
bi gün cok kötüydüm ağlıyodum odada kv geldi noldu diye sordu snra eşim anlattı mecburen ağı rilaçlar kullanıyo biraz anlayışlı olun desteğinize ihtiyacımız var diye. ben uyumuşum uyandım odadan cıktım akşam kv yüzüme bakmıyo bişey soruyorum cvp vermiyo. 3 gün böyle sürdü ben hasta yatarken. sonra yine eşim üzülmesin diye gittim sarıldım öptüm( ne kadar salağım dimi) annecim nolur kusura bakma bu halimin senle bi ilgisi yok cok hastayım ayağa kalkamıyorum desteğinize ihtiyacım var. lütfen aklına takılan bişey oldugunda gerekirse bağır çağır hesap sor ama alınganlık yapma dedim. zoraki bi barışma oldu ben öyle yanaşınca geri çeviremedi.

bir hafta boyunca soğuk davrandı arada laf soktu. giderken zoraki sarıldı etti.
bir buçuk ay oldu ve bir sefer bile aramadı. bıraktığında cenaze gibiydim insan hiç mi merak etmez. ben nerde hata yapıyorum lütfen bi akıl verin.

ekleme
iki hafta önce bilet alıp ani bi kararla ailemin yanına gittim kvlerde aynı şehirde oturuyolar hatta aynı semtte. ama bi kere bile uğramadım aramadım geldim diye. cünkü psikolojim daha fazla yıpranmaya müsait degil kendimi düşünmek zorundayım. (ben ailemein yanına gitmeden bir birbuçuk ay önce küsmüştü bana yani gitmedim diye küsmedi.)

Son düzenleme:
canim gecmis olsun oncelikle ne yapman gerek bilemiyorum cunku ben nisanli olmama ragmen kayinvalidem ve saz arkadaslari beni ezmeye calisiyor simdiden ustelik nisanlim bana destek degil allah yardimcin olsun

canim gecmis olsun oncelikle ne yapman gerek bilemiyorum cunku ben nisanli olmama ragmen kayinvalidem ve saz arkadaslari beni ezmeye calisiyor simdiden ustelik nisanlim bana destek degil allah yardimcin olsun
en azından eşim herşeyin farkında ve hep arkamda duruyor. en azından bu konuda şanslıyım umarım sen de problemlerini halledersin.. ama güleryüz göstermekle olmuyormuş onu anladım. iyi günde yüzüne gülüp kötü gününde böyle yerin dibine sokuyorlarmış

Asla! Sarılıp öpmem ..
nen kaynanamı kotu bilirdim.
bir kereatesim cıktı kimsem yoktu ondan baska sabaha kadar yatmadı benle..

boswerin aramasın sizde aramayın..

Asla! Sarılıp öpmem ..
nen kaynanamı kotu bilirdim.
bir kereatesim cıktı kimsem yoktu ondan baska sabaha kadar yatmadı benle..

boswerin aramasın sizde aramayın..
zaten cok uzun oldugu için devamını yorumda yazayım dedim:)
iki hafta önce bilet alıp ani bi kararla ailemin yanına gittim kvlerde aynı şehirde oturuyolar hatta aynı semtte. ama bi kere bile uğramadım aramadım geldim diye. cünkü psikolojim daha fazla yıpranmaya müsait degil kendimi düşünmek zorundayım

zaten cok uzun oldugu için devamını yorumda yazayım dedim:)
iki hafta önce bilet alıp ani bi kararla ailemin yanına gittim kvlerde aynı şehirde oturuyolar hatta aynı semtte. ama bi kere bile uğramadım aramadım geldim diye. cünkü psikolojim daha fazla yıpranmaya müsait degil kendimi düşünmek zorundayım
Canım yukardaki mesajında düzenleme yapıp yazabilirsin.
daha acıklayıcı olur..bazı uyler yorumlara bakmıyorlar cunku ..
onlara gıtmediginiz icin kızgın olmasınlar haberleri olddumu niye?

Canım yukardaki mesajında düzenleme yapıp yazabilirsin.
daha acıklayıcı olur..bazı uyler yorumlara bakmıyorlar cunku ..
onlara gıtmediginiz icin kızgın olmasınlar haberleri olddumu niye?
zaten ben ailemin yanına gittiğimde bir aydır falan hiç konuşmuyoduk zaten küsmüştü bana yani. yoksa bana destek olsa sahip çıksa arayıp merak etse gitmez miyim eşimin annesi ne olursa olsun üzerime düşeni yaptım bugüne kadar ama tek tarafla olmuyor

yanlış nerde biliyor musun? beklentiye girmişsin. bırak bi çorba bile kaynatmasın. o gelmese de senin bi tas sıcak çorban olmayacaktı. aramazsa aramasın. sen de arama işte mis gibi. annenlere gittiğinden bile haberi yok, uğramak zorunda kalmadın. ne istiyorsun?
yanlış anlama seni anlamıyor değilim. ama saf gibi anne yerine koyuyorsunuz. beklentiye giriyorsunuz. gerçekleşmeyince üzülüyorsunuz.
farz et ki eşinin herhangi bir arkadaşıydı gelenler. onlardan bulaşık yıkamasını veya çay yapmasını bekler misin? hayır. öyle davran.

kayınvalidesinden hiçbir beklentisi olmayan, kaynvalidesine aşırı mesafeli davranan ve bu yüzden şiddetle eleştirilen gelin adayı bildirdi.

yanlış nerde biliyor musun? beklentiye girmişsin. bırak bi çorba bile kaynatmasın. o gelmese de senin bi tas sıcak çorban olmayacaktı. aramazsa aramasın. sen de arama işte mis gibi. annenlere gittiğinden bile haberi yok, uğramak zorunda kalmadın. ne istiyorsun?
yanlış anlama seni anlamıyor değilim. ama saf gibi anne yerine koyuyorsunuz. beklentiye giriyorsunuz. gerçekleşmeyince üzülüyorsunuz.
farz et ki eşinin herhangi bir arkadaşıydı gelenler. onlardan bulaşık yıkamasını veya çay yapmasını bekler misin? hayır. öyle davran.

kayınvalidesinden hiçbir beklentisi olmayan, kaynvalidesine aşırı mesafeli davranan ve bu yüzden şiddetle eleştirilen gelin adayı bildirdi.

haklısın arkadaşım cok güzel yazmışsın. tamam corba yapmasın umrumda değil diyelim. ama benden hizmet beklediler ben ölü gibi yatarken kahvaltı hazırlamasam kahvaltı yapmazlar çaylarını doldurmasam surat yaparlar. bari kendi işlerini kendi görsünler. ben zaten perişan olmuşum manevi olarak bedensel olarak beni yıpratmaya ne hakları var. madem sormadan gelmişsin baktın bu kız gebermiş resmen kalk cayını da kendin doldur niye suratını asıp oturuyosun ki...

evet artık hiç takmıyorum eşimde arkamda dediğiniz gibi işime bile geldi. ama eşimin üzülmesi annesine soğukluk hissetmesi beni kahrediyo. sonuçta onun annesi benim annem eşime böyle davransa mahçup olurdum utanırdım üzülürdüm.. ben aslında beni deg,l oğullarını üzdükleri için kırgınım

zaten ben ailemin yanına gittiğimde bir aydır falan hiç konuşmuyoduk zaten küsmüştü bana yani. yoksa bana destek olsa sahip çıksa arayıp merak etse gitmez miyim eşimin annesi ne olursa olsun üzerime düşeni yaptım bugüne kadar ama tek tarafla olmuyor
Aynnen canım esin bişey demiyorsa takma bosver.

cok fazla kv muhabbeti yapmak istemedigim için konu acmıyordum ama artık kendi başıma işin içinden cıkamıyorum anneme anlatsam üzülüp duruyo uzaklarda. arkadaşlarım bekar onları kv muhabbetiyle sıkmak istemiyorum.. size dökmek istedim içimi son çare
o kadar zor günler geçirdim ki dah aöncesinden komşumla mahkemelik oldum önceki konularda var. gece gece kapıma dayandı eşim görevdeyken. ramazanda tek başıma ev taşıdım ardından hemen dersaneye başladım tabi bu süreçte maddi manevi sıkıntılar. artık kopma noktasındayım..

Notun cok acıklayıcı olmuş:KK48::KK70::KK70:

haklısın arkadaşım cok güzel yazmışsın. tamam corba yapmasın umrumda değil diyelim. ama benden hizmet beklediler ben ölü gibi yatarken kahvaltı hazırlamasam kahvaltı yapmazlar çaylarını doldurmasam surat yaparlar. bari kendi işlerini kendi görsünler. ben zaten perişan olmuşum manevi olarak bedensel olarak beni yıpratmaya ne hakları var. madem sormadan gelmişsin baktın bu kız gebermiş resmen kalk cayını da kendin doldur niye suratını asıp oturuyosun ki...

evet artık hiç takmıyorum eşimde arkamda dediğiniz gibi işime bile geldi. ama eşimin üzülmesi annesine soğukluk hissetmesi beni kahrediyo. sonuçta onun annesi benim annem eşime böyle davransa mahçup olurdum utanırdım üzülürdüm.. ben aslında beni deg,l oğullarını üzdükleri için kırgınım

ay bırak surat assınlar, hastasın işte git yat. astıkları suratı bile görmek zorunda değilsin ki. bi zahmet herkes kendi karnını doyuracak yeterlilikte olsun. "mutfağıma giremezsiniz" dememişsin ki.

seni değil de oğlunu üzdüğünü kendi fark etmediği sürece hiçbir şey olmaz. ve sen sakın bunu kocana söyleme. çünkü ben sevgilime söylemiştim, "üzülen sensin, arada kalan sensin" demiştim. çok mahrem bi şey söyledim gibi olmuştu, yani kırıldı gibi geldi bana. el kızı beni annemden daha çok düşünüyor diye kinlenmiş bile olabilir. ama dememek lazım sanırım.

evet çok haklısınız biraz psikolojim düzelse belki de umursamıcam. ama böyle küslükler beni çok geriyor. ailem de huzursuz oluyor gelin kaynana muhabbetlerinden. en sonunda babamla annemi de karşıma aldım herşeyi anlattım.
yarın öbürgün sizin kızınız sunu bunu yaptı derlerse bu yüzden eşim böyle istedi.ben elimden gelenin hepsini yaptım yıllardır ama başaramadım. kızım eşinin annesine gelinlik kaynananalık yapıyo diye düşünmeyin dedim. toplum kurallarına aşırı önem veren herşeye olsun sen saygıda kusur etme görme diyen annem babam bile bana hak verdiler.

ay bırak surat assınlar, hastasın işte git yat. astıkları suratı bile görmek zorunda değilsin ki. bi zahmet herkes kendi karnını doyuracak yeterlilikte olsun. "mutfağıma giremezsiniz" dememişsin ki.

seni değil de oğlunu üzdüğünü kendi fark etmediği sürece hiçbir şey olmaz. ve sen sakın bunu kocana söyleme. çünkü ben sevgilime söylemiştim, "üzülen sensin, arada kalan sensin" demiştim. çok mahrem bi şey söyledim gibi olmuştu, yani kırıldı gibi geldi bana. el kızı beni annemden daha çok düşünüyor diye kinlenmiş bile olabilir. ama dememek lazım sanırım.
Evet bencede dememek lazım kan davasına dönüyor sonra ..

esin daha önce söylemeliydi annesine.. senin durumun böyle böyle diye..
yani kim olsa hosuna gitmez.. siz nasilolsa yabanci degil diye kendi yemegini kendi yapar gözüyle bakmissiniz..
ama bence biraz ayip olmus.. gücenmis yanlis anlamis olabilir
kayinvalide gelin konulari zaten cok zor konular..cok kolay yanlis anlasilmalar olabiliyor
birbirini yeterince tanimamaktan kaynaklaniyor..iletisim kopuklugundan da
kvdeniz inanmamistir hastaliginiza ..biz gelincemi hasta oluyor diye düsünmüs olabilir belki :KK53:
o yüzden esin annesine gelmeden önce söyleseymis keske senin durumu
yoksa böyle sizde kvlidenizde ayri ayri kafanizda kurup dertlenirsiniz

yani kim olsa hosuna gitmez.. siz nasilolsa yabanci degil diye kendi yemegini kendi yapar gözüyle bakmissiniz..
kayinvalide gelin konulari zaten cok zor konular..cok kolay yanlis anlasilmalar olabiliyor
kvdeniz inanmamistir hastaliginiza ..biz gelincemi hasta oluyor diye düsünmüs olabilir belki :KK53:
evet zaten sonradan söylemememin hata oldugunu düşündügüm için gidip konuştum en azından ben o kadar samimi konuştuktan sonra anlayış gösterebilirdi.

inanmaması mümkün degil cünkğ ğç gün su bile içemedim sürekli serum taktılar. eşim yüzüme baktığında resmen kahroluyodu o kadar çöktüm.

bi de ben konuşmadan önce eşim anlattı böyle böyle diye zaten o zamndan sonra küstü.

keşke büyüklügünü gösterip bana destek olsaydı biraz affedici olsaydı.. bugüne kadar bana neler yaşattılar inanın coğunu eşime bile anlatmadım o sadece gördüklerinden haberdar. ama bir sefer bile saygısızlık etmedim. hatta gecen sene evime geldi haftanın 5 günü okulum olmasına rağmen bebekler gibi baktım suyunu bile önüne getirdim on beş gün gelir gecer yeterki kalpler kırılmasın diye.

öyle dırdırı kavgası yoktur ama arada laf sokar ve yüzünü asar ortamı herkese zindan eder yani o derece

şu anda bile eminim ki gelin deli ilaçları kullanıyo bana neler etti oğlum deli kadına kaldı diye millete dertleiyodur.
cünkü eltimle ilgili de sürekli dedikodu yapar olur olmaz ufacık seylerden bile

ben idare ederim sandım ama ilaçlar yüzünden bu hale gelince bi de söylememmiş bulunduk.
hata olabilir belki ama biz evladız yani annelik nerde yok:(

Ah canım sen bilmiyor musun , ülkemizde gelinler üzülmez , hasta olmaz, alınmaz.Sen gelinsin gelinilğini bilip onlara kul köle olman lazım Kİ kul kölede olsan yaranamzasın ÇÜNKÜ SEN BİR GELİNSİN:KK14::KK14::KK14:

Back