- 10 Eylül 2022
- 20
- 3
- 1
- 30
- Konu Sahibi hayallerimhayaloldu
Teşekkür ederim Mune. İşten şuan için ayrılmayı düşünmüyorum zaten o bambaşka bir sorunum.Kızmak değil benimki, en azından benim yazdıklarım kızmak değil kız evladım var sizle yaşıt, o yüzden sizlerin yaşındaki kadınların yaşadıklarını okuyunca üzülüyorum, üzüldüğüm için yazıyorum.
Hepimiz ataerkil toplumda büyüdük, 50 yaşındayım sanıyor musunuz toplum baskısı görmedim, bizim zamanımızda flört etmek bile bugün olduğundan çok ama çok daha zordu ama bu baskılara baş kaldırmayı, el aleme göre yaşamamayı da öğrendik.
Karşı tarafı düşünmeyin, öyle düşünürseniz hayatınız için kendiniz için adım atmaya asla cesaret edemezsiniz.
Eşiniz sizin namusunuza iftira atıyor, size ettiği hakaretleri siz ona etseniz karşılığı ne olurdu onu bir düşünün, bu iftirayı yutarsınız veya yutmazsınız siz bilirsiniz fakat memnun olmasanız ayrılmak isteseniz de elinizde bir işiniz var, daha iyi bir iş bulmadan elinizdeki işi bırakmayın.
Anneniz sizi uyarmış, babanızdan aynılarını çekmiş kadın. Ayrıca kayınvalideniz de daha bekarken anlaşamıyorsunuz ayrılın demiş, kadın oğlunu kayırmamış hiç.
Tipik ben düzeltirim, kötü huylarını değiştiririm sendromu. Eskiden kadınların çaresi, çalışıp para kazanma imkanları yokmuş. Kocanın dediğini yapmaya köle olmaya mecburmuş. Çalışıyorsunuz geliriniz var, şimdi neyin mecburiyetini baskısını yaşıyorsunuz?
Babaları höt dese kabul etmeyen evden kaçan kızlar, kocaları sokak kadını muamelesi yapınca ama emek verdim diyor. Ne yaparsa yapsın seviyorum kocamı bırakamam diyemeyen ajitasyon yapıyor. Bir kişi bile size kocandır dayan demez burada. Nerde yanlış yaptığınızı soruyorsunuz ama cevaplar işinize gelmiyor.
Emek verdim bahanesinin ardından çocuk bahanesi gelir genelde. Bu sefer de kendilerine o...u diyen kocalarını bırakmamak için arka arkaya çocuk yaparlar. Sizin tarzınızdan da bu izlenimi aldım.
Eğer tavsiyeleri gerçekten ciddiye alacaksanız, sakın çocuk yapmayın ve sakın işten çıkmayın. Siz bırakmasanız da bu adamdan ne koca ne de baba olur.
Evet haklısınız bile bile lades demiş olabilirim. Ama evlilik ve sevgililikte yaşanılan sorunlar aynı derecede etki etmiyor. Farklı bir ortamda büyümediğim için yaşanılan şeyler normal sandım çünkü sadece babam değil çevrem böyleydi. Sadece cahildim sevilsek bile sevildiğimizi hissedemedik. iki güzel söze aldandık. benimki aldanış değildi. ilk ve son olsun istedim sürekli onunla bununla sevgili ol ayrıl barış tercih etmek istemedim ve ilk sevgilim için verilebilecek tüm emekleri verdim. dediğim gibi kızmakta haklısınız bu paylaşımı başka biri yapmış olsa bende sizinle aynı şeyleri söylerdim ama yaşamak farklı.