• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerde Yanlış Yaptım

Kızmak değil benimki, en azından benim yazdıklarım kızmak değil kız evladım var sizle yaşıt, o yüzden sizlerin yaşındaki kadınların yaşadıklarını okuyunca üzülüyorum, üzüldüğüm için yazıyorum.

Hepimiz ataerkil toplumda büyüdük, 50 yaşındayım sanıyor musunuz toplum baskısı görmedim, bizim zamanımızda flört etmek bile bugün olduğundan çok ama çok daha zordu ama bu baskılara baş kaldırmayı, el aleme göre yaşamamayı da öğrendik.

Karşı tarafı düşünmeyin, öyle düşünürseniz hayatınız için kendiniz için adım atmaya asla cesaret edemezsiniz.

Eşiniz sizin namusunuza iftira atıyor, size ettiği hakaretleri siz ona etseniz karşılığı ne olurdu onu bir düşünün, bu iftirayı yutarsınız veya yutmazsınız siz bilirsiniz fakat memnun olmasanız ayrılmak isteseniz de elinizde bir işiniz var, daha iyi bir iş bulmadan elinizdeki işi bırakmayın.
Teşekkür ederim Mune. İşten şuan için ayrılmayı düşünmüyorum zaten o bambaşka bir sorunum.

Anneniz sizi uyarmış, babanızdan aynılarını çekmiş kadın. Ayrıca kayınvalideniz de daha bekarken anlaşamıyorsunuz ayrılın demiş, kadın oğlunu kayırmamış hiç.
Tipik ben düzeltirim, kötü huylarını değiştiririm sendromu. Eskiden kadınların çaresi, çalışıp para kazanma imkanları yokmuş. Kocanın dediğini yapmaya köle olmaya mecburmuş. Çalışıyorsunuz geliriniz var, şimdi neyin mecburiyetini baskısını yaşıyorsunuz?

Babaları höt dese kabul etmeyen evden kaçan kızlar, kocaları sokak kadını muamelesi yapınca ama emek verdim diyor. Ne yaparsa yapsın seviyorum kocamı bırakamam diyemeyen ajitasyon yapıyor. Bir kişi bile size kocandır dayan demez burada. Nerde yanlış yaptığınızı soruyorsunuz ama cevaplar işinize gelmiyor.

Emek verdim bahanesinin ardından çocuk bahanesi gelir genelde. Bu sefer de kendilerine o...u diyen kocalarını bırakmamak için arka arkaya çocuk yaparlar. Sizin tarzınızdan da bu izlenimi aldım.
Eğer tavsiyeleri gerçekten ciddiye alacaksanız, sakın çocuk yapmayın ve sakın işten çıkmayın. Siz bırakmasanız da bu adamdan ne koca ne de baba olur.

Evet haklısınız bile bile lades demiş olabilirim. Ama evlilik ve sevgililikte yaşanılan sorunlar aynı derecede etki etmiyor. Farklı bir ortamda büyümediğim için yaşanılan şeyler normal sandım çünkü sadece babam değil çevrem böyleydi. Sadece cahildim sevilsek bile sevildiğimizi hissedemedik. iki güzel söze aldandık. benimki aldanış değildi. ilk ve son olsun istedim sürekli onunla bununla sevgili ol ayrıl barış tercih etmek istemedim ve ilk sevgilim için verilebilecek tüm emekleri verdim. dediğim gibi kızmakta haklısınız bu paylaşımı başka biri yapmış olsa bende sizinle aynı şeyleri söylerdim ama yaşamak farklı.

Yaşlarınız kaç bilmem ama zaten akıl yaşta değil başta derler ..
İkiniz de çok cahilsiniz .

Eşiniz bugün namusunuza laf edip ertesi gün sizi koynuna sokacak kadar cahil.

Siz, size o laflar edilirken sadece göz yaşı dökmekle yetinip ertesi gün dönüp masaj yapacak kadar cahil.

Ayarınız , sınırınız yok.

Bu cahillik ile üç günlük dünyanın neyini paylaşamadınız?

O kadar hakarete ne lüzum varmış, birbirinizi neden stres topunuz haline getirdiniz?

İnsan eşine öfke dolar, kızar, sinir olur. Hepsi olur. Ama hakaret ederken durmalı! İşin ucu nereye varır, kime dokunur diye durup bir düşünmeli.

Ne çirkin şeyler..
yaşlar 28 .

cahillik mi bilmiyorum belkide haklısınız cahillik. benim yapmak istediğim elimin attığı bir yerde huzuru yakalamak ve konuyu unutmaya çalışmaktı, ha unutmak dedimse tamamen unutmak değil zamanı gelince o lafları yüzüne vurmak

yaşlar 28 .

cahillik mi bilmiyorum belkide haklısınız cahillik. benim yapmak istediğim elimin attığı bir yerde huzuru yakalamak ve konuyu unutmaya çalışmaktı, ha unutmak dedimse tamamen unutmak değil zamanı gelince o lafları yüzüne vurmak

İşte öyle olmuyor.
Zamanı gelince yüzüne vurunca elinizde patlıyor. Siz huzursuzluk çıkaran sayılıyorsunuz.. durduk yere tam düzeldik barıştık sen niye böyle yaptın diye suçlu oluveriyorsunuz..

Ya güzellikle konuşup neden öyle oldu, diyecek değerlendirme yapacaksınız. Ya da susup yok sayacaksiniz o sözleri..

Zamanında tepki vermek çok önemli işte. Siz de bağırın, o küfür ediyorsa sizde edin demem.. herkesin tarzı .. !
Ama tepkiniz her ne olacaksa zamanında olmalı işte..

Aksi bana kusura bakmayın sinsilik gibi geliyor.

Kocan büyük hıyarlık etmiş orası kesin ama iş yerindeki ''abi'' ile neden mesai dışında konuşma ihtiyacı hissediyorsun?
O ''abi'' neden evli olduğun halde seni arayabiliyor yani çok acil bir durum mu var?
Evde kocan var sen hakikaten elin adamıyla lak lak yapıyorsun bu yanlış anlamaya müsait bir durum.

senin yanlışın burada iş yerindeki o ''abi'' eminim erkek çalışanları öyle aramıyordur ama seni arıyor nedense?

biliyorum yine kızacaksınız.

Mune ata erkil toplumda büyümeyin baskıcı bir evde büyümenin erkek ne derse haklıdır lafı altında büyümenin acısını çekiyorum tamamen. çocukken özgüveniniz elinizden alınınca gücü başkasında arıyorsun. Yaşadığım şeylerin farkındayım yazacağınız şeyleri tahmin ederek açtım ama fevri davranıp hataya düşmek istemiyorum.

muhtemelen karşı tarafa göre çok çok hatalıyım. Ona göre temiz değilim, psikolojik olarak kötüyüm sürekli depresifim. ailem benim yüzümden bişeylerin altında kalsın istemiyorum. bu lafların siniri ile birine bişey olursa hiç kaldıramam acısını

bizim toplum olduğuna ataerkil zaten.
kendinize bahane aramayın hepimiz bu toplumda büyüdük.
bence destek alın kendinizin ve gücünüzün farkına varmak için.
tutmuş birde adama masaj yapmışsınız şaka gibi.

Bana böyle konuşacak adamın evi başına yıkarım. Yok ataerkil toplum, yok sevgisizlik yok bilmem ne.
Şaka mısınız anlamıyorum ki. Kadınların em hassas olduğu konularda böyle mıy mıy gelip anlatıyorsunuz burda.
Sinirlerim tepeme çıktı.
Kabahatli misin sen kardeşim. Büyük bir hatan mı var ne bu acizlik.
Hatayı ilk başta bunla evlenerek yapmışsın da hadi o zaman cahildin.
Adam kalkmış senin en manevi değerlerine hönkürüyor. Sadece ağlıyorsun. Yıkamadın mı o evi başına. Yetmemiş.
Beline masaj yapıyorken yine kabarmış sende tık yok.
Bugün terlik fırlatır yarın gözünü morartır
Aman evlilikçilik çok güzel derken.
Adam paronayak olmuş bir de bakmışsın kesmiş seni.
Al işte öldün!

Kocan büyük hıyarlık etmiş orası kesin ama iş yerindeki ''abi'' ile neden mesai dışında konuşma ihtiyacı hissediyorsun?
O ''abi'' neden evli olduğun halde seni arayabiliyor yani çok acil bir durum mu var?
Evde kocan var sen hakikaten elin adamıyla lak lak yapıyorsun bu yanlış anlamaya müsait bir durum.

senin yanlışın burada iş yerindeki o ''abi'' eminim erkek çalışanları öyle aramıyordur ama seni arıyor nedense?
Bir üslubunuza dikkat etmenizi öneririm öncelikli olarak. Anladığım kadarıyla okuduğunuzu da algılayamıyorsunuz her neyse.

Arayan kişi o değildi. ben rica ettim abi müsait olunca konuşabilir miyiz diye. İş yerimde bir durum olduğunu üst yönetime yakın olduğu içinde onun gözüyle olayı dinlemek istedim keyfi olarak adamla lak lak yapmadım. evet bunu mesai saatleri içinde yapabilirdim ama toplum içinde ayrı olarak sessiz sedasız konuşmak istemedim.

İşte öyle olmuyor.
Zamanı gelince yüzüne vurunca elinizde patlıyor. Siz huzursuzluk çıkaran sayılıyorsunuz.. durduk yere tam düzeldik barıştık sen niye böyle yaptın diye suçlu oluveriyorsunuz..

Ya güzellikle konuşup neden öyle oldu, diyecek değerlendirme yapacaksınız. Ya da susup yok sayacaksiniz o sözleri..

Zamanında tepki vermek çok önemli işte. Siz de bağırın, o küfür ediyorsa sizde edin demem.. herkesin tarzı .. !
Ama tepkiniz her ne olacaksa zamanında olmalı işte..

Aksi bana kusura bakmayın sinsilik gibi geliyor.
ortam gerginken tepki verince ne diyeceğimi kestiremiyorum. haklıyken haksız duruma düşebilirim. Ortada sebep yokken tabiki gündeme getirip yeni bir kaos ortamı oluşturmak değil amacım.

iletişim kuramıyorsunuz gibi geldi bana, kendinizi ifade edemdiğniz için ağlıyorsunuz sanırım. Size ve hatta bütün forum kadınlarına öfke dansı kitabını öneririm. İsteyene mail ile pdfsini yollayablirim.

biliyorum yine kızacaksınız.

Mune ata erkil toplumda büyümeyin baskıcı bir evde büyümenin erkek ne derse haklıdır lafı altında büyümenin acısını çekiyorum tamamen. çocukken özgüveniniz elinizden alınınca gücü başkasında arıyorsun. Yaşadığım şeylerin farkındayım yazacağınız şeyleri tahmin ederek açtım ama fevri davranıp hataya düşmek istemiyorum.

muhtemelen karşı tarafa göre çok çok hatalıyım. Ona göre temiz değilim, psikolojik olarak kötüyüm sürekli depresifim. ailem benim yüzümden bişeylerin altında kalsın istemiyorum. bu lafların siniri ile birine bişey olursa hiç kaldıramam acısını
Ataerkil ortamda yaşamışsınız tamam ama doğru olmadığını biliyorsunuz, farkındalık oluşmuş hâlâ eskiye , yanlışa bel bağlamak sizin kaçış noktanız, aşağılanmış olmak,küçük görülmek bize ters gelsede sizin konfor alanınızın parçaları.Yanlis olduğunu bile bile çekmek .........

1663158197674.png

öneriniz için teşekkür ederim. Kitap bu mu acaba?

Herkese merhaba,

Üyelik açıp açmamak konusunda çok düşündüm ama birine içimi dökmem gerekiyor çünkü işin içinden çıkamıyorum.

Zor olan bir evliliğin içinde olduğunu düşünüyorum ve son yaşananları birde siz yorumlayın istiyorum. Tabiki hiçbirşey tek taraflı değil ama ben kendime göre anlatacağım.
İş yerimde sıkıntılı bir süreçteyim ve ayrılıp ayrılmamak konusunda bayağı bir düşünce içerisindeyim. Bu süre zarfında eşim destek olmak yerine sadece istemiyorsan çık dedi. Sonrasındaysa hergün senin iş sıkıntını çekmek zorunda mıyım ben eve sıkıntımı getiriyor muyum dedi. Bu konu hakkında onunla fikir alışverişi yapmaktan kaçındım ister istemez. Haliyle bitkileriyle bu konuyu konuşmak ve fikir almak zorundayım. Cuma günü iş yerinden bir abimle konuşuyorduk telefonda eşim üzerine geldi. Tabi konuştuğumu görünce sinirlendi. O gelince hemen kapatamadım çünkü karşı taraf bişeyler anlatıyor sözünü kesemedim. Kapattıktan sonra Senin evliliğe saygın yokta şöyle de böylede bağırdı. Sana iş saatleri dışında konuşmayacaksın demedim mi bilmem ne ama neler söylüyor ben tabi gittim odaya ağlıyorum bu halen bağırıyor s.ktiğimn şer.fsizi dedi bir ara. Neyse ertesi gün oldu konuşmuyoruz teyzem aradı herkes annenlere geldi sizde gelin diye sordum yok dedi bişey demedim. Aradım annemi anne x in işi varmış bende temizlik vs yapacam gelmiyoruz diye oda ne işi varmış gelin işte dedi. Bende bilmiyorum dedim kapattım. Ardından geldi içerden ne işim varsa var hesap vermek zorunda mıyım onlar kim ki. Sen diyemedin mi şirketteki heriflerle konuşacam diye. Ben burda bir kez daha koptum bu ne demek ya afedersiniz or.muyum ben. Bu arada bu bağırmalarına hiç karşılık vermiyorum konuşamıyorum çünkü direkt ağlamaya geçiyorum. İki gün konuşmadık bugün biraz konuştuk tabi beli ağrıyormuş masaj istedi. Yaptım neyse bu arada daha çok bir yerin ağrır senin bana yaptıklarından sonra dedim. Ama ne ağladın dedi güldü. Tabi durmadım (burda hatalı olabilirim) ne şerefimi koydun be namusumu dedim. Böyle böyle değindin ben or muyum dedim hışımla döndü vuracaktı vurmadı git işini yap dedi mutfağa kahvaltı hazırlamaya gidiyordum istemem ben hazırlarım dedi. Üstüne yine bağırmaya başladı çok yakında işten çıkacaksın belde oturacaksın ben sana yüz verdiğimden böyle oluyor yine bağırdı bağırdı terliği fırlattı. Şimdi o mutfakta ben odadayım.

Derdimi kimseye anlatamıyorum annemi arasam ben sana demiştim diyecek, kv arasam o bekarken anlaşamıyorsanız ayrılın demiştim diyecek. Ayrıca oğlundan yana olacaktır. Çok bunaldım nefes alamıyorum artık iş ev kendi psikolojik sorunlarım.

Uzun yazdım cümlelerim devrik olmuş olabilir bazen klavye otomatik düzeltme yapıyor o olmuş olabilir şimdiden özür dilerim. Sonra düzenlerim uyarırsanız.

Şimdi ben nerde yanlış yapıyorum lütfen bişey söyleyin. Ağlamaktan düşünmekten kafayı yiyecem.
Yine karısını eş olarak değil köle ve aciz olarak görüp üstüne yürüyen stres atan pislik bir eş vakası. Hiç uzatmayacağım kim ne der diye düşünecekseniz maalesef ki bu işkenceyi ömür boyu çekersiniz zira eşiniz değişmez imkansız. Tek çare boşanmak.

Back