Adam çok sorumsuz ya çekeceksiniz böyle, Yada ayrılacaksınız. Allah yardımcın olsun.Hanımlar derdim eşimle ilişkimiz..
Eşimle severek evlendik. 2 çocuğumuz var çok şükür.
Eşimin iflas durumu falan oldu. Biz o dönem koptuk. Çünkü bile bile abisini kurtarmak için bizi borca soktu. Ben yapma dememe ragmen beni dinlemedi. Bütün sıkıntıyı çocuklarım ben çektim. Eltim de sefasını sürdü. Nasip böyleymiş dedim. Biz bu sürede ne kendimize zaman ayırabildik. Ne eve ne çocuklara o dönem hamileydim. Kızıma hep başkalarının verdiğiyle büyüttüm.
Daha sonra babamla çalışmaya başladı. Biraz toparladık çok şükür maddi olarak. Az bir borcumuz kaldı.
Ama ben bu sürede mutsuzlaştım. Bilmiyorum neden ama bitmiş tükenmiş hissediyorum. Eşim çok ihmalkar herşeye bakarız der ben çok dakik biriyim. Takıntılı bir yapım var. Annemden para alırız borç. Yarın vericem der veya bir hafta sonra ama o parayı bir daha unut asla vermez. 4 aylık elektrik borcu birikti kestiler geldi elektiriği kendi açtı. İşte sen ne biliyorsun o elektrik belli kw kadar cezası yok benim arkadaşım elektiriği yazanlardan onu aradım sordum o aç dedi sen çok evhamlısın falan falan . Ben ceza alıcaz diye iki gündür uyuyamadım. Stresten hala başım ağrıyor. Bu sabah benim kavgalarım sonucu verdi para yatırdım. Parası var yok değil ama cebinde durur ama borcunu evin ihtiyaçlarını vermez. Cimri asla değil. Çünkü sürekli para harcar ama gereksiz ne varsa alır. Hesap yapmayı bilmez ben yapıyım derim. Bana bırakmaz. Bu beni ondan soğuttu. Böyle sürekli borcu olan ödemeyen birinden para alıp vermemesi falan beni çok itti.
Karşına al konuş diyeceksiniz. Kaç defa konuştum. Ama şimdi siz eşimi dinleseniz. Ben haksızım bunları kafamdan uyduruyorum falan sanarsınız. Çünkü topluma girince birileriyle konulmaya başlayınca istemsiz atmaya başlıyor. Nasıl söylesem sürekli ben şunu yaptım ben şöyleyim ben bu yerdeyim. Ben şunu şu kadara aldım. Şu kadar kazandım. Ama ben şook çünkü öyle birşey yok. Hep kafadan uyduruyor. Ama ona göre de ben uyduruyorum bilmiyorum psikolojim bozuldu kendi aklımda oynuyor. Olan birşeye öyle olmadı diyor olmayan birşeye oldu diyor.
Dünde telefon faturasının kapandığını hep kapandığı için yüksek miktar ödediğimizi gününde ödesek yarı yarıya az ödeyeceğimizi söyledim. Birden parladı yani ben sorumsuzum ben eve bakmayan işe yaramaz biriyim. Kendini üste çekiyor. Halbu ki en son eve ramazanda alışveriş yaptık. Hep ailem destek çıkıyor. Ama biriyle konuşurken kendi ailesi destek çıkıyormuş öyle diyor. Bir tane evimde bardakları varsa gözüme dursun. Ama anlatamıyorum...
Bir çıkış birşey istiyorum bir fikir. Mutsuzum daraldım artık. Evde iki mutsuz insan var çocuklarıyla aşırı ilgili kızlarım babalarına çok düşkün. Ama birbirimize artık iyi gelmiyoruz. Hiç bir konuda ortak biryere gelemiyoruz. Sonu hep laf kavgası.. İnsanlar cinsellik yaşayınca hani bir yakınlaşma olur bizde hep yaptıktan sonra bir kavga var. Bütün olumsuz şeyleri bilerek mi yapıyor bilmiyorumbirlikte olduktan sonra açıyor hep küs yatıyoruz. Kendimde sorun arıyorum ama artık. Böyle parmağımı kaldıracak halim halmadı çok yorgunum psikolojik olarak çöktüm.
E siz zaten evli değilsiniz sanki. Adam sizi derde sokuyor siz onu çekip çıkarıyorsunuz. Boşayın gitsin. Zaten geçiminşzi aileniz sağlıyor en azından afedersiniz asalak kocanızın doyurmazlar.Bu konuyla ilgili de ayrı bir konu açılabilir. Hiç istemiyorum. Bu da sorun hiç istemiyorsun falan diyor bende kırgınken kafam doluyken olmuyor diyorum. Ama kendime bi reset atıyorum. Tamam bu sefer herşey düzelcel diyorum. Yakınlaşıyorum hopp geri başa.
Bana böyle akıl veren bi arkadaşa da arkadaşım demem. Boşanmak için daha ne sebep olsun. Adam utanmıyor, sizi geçindiremiyor, etrafa para saçıyor. Gerçekten ben çatladım burda. Ailenizin durumu da iyi sanırım ben olsam hiç düşünmem bile.Kaynım halinden çok memnun. Nasılsa borç bölündü. Eşime saygım vardı hepten bitti. Saygı duymayınca da bir hayatı geçiremiyorum. Boşanmayı 1 senedir düşünüyorum. Bir arkadaşıma anlattım bu olayları deli misin aldatma yok dövme yok bunun için bolanır mı insan dediben şok kes bu tepkiyi verecek artık sevmiyorsun diye insan yuva mı yıkar diyecekler
Basbayağı cimri eşiniz hemde fazlasıyla, cimri insanla mutlu olmak çok zorCimri asla değil.
Ailemin durumu iyi ama onlarda çok baskıcı tekrar oraya dönmek istemiyorum. Birikim yapıp eşimi bu evden göndermek istiyorum aslındaBana böyle akıl veren bi arkadaşa da arkadaşım demem. Boşanmak için daha ne sebep olsun. Adam utanmıyor, sizi geçindiremiyor, etrafa para saçıyor. Gerçekten ben çatladım burda. Ailenizin durumu da iyi sanırım ben olsam hiç düşünmem bile.
Sanırım ben hep olumlu taraflarına bakmaya çalışıyorum olayların. Zaten tek endişem çocukların geleceği. Hiç bir yatırım yapmıyoruz onlar içinKızınızı başkalarının eskileriyle büyüttüğünüzü yazmışsınız. (Ben ikinci ele karşı değilim ama sizinki varlık içinde yokluk olmuş.) Neden? Eşiniz başkaları için büyük borçlar altına girdiğinden. Bu evlatlarına çok düşkün bir babanın yapacağı bir şey mi?
Ramazandan beri alışveriş yapılmadı, ailem aldı diyorsunuz. Oysa çocukların beslenmesi ne kadar önemli ama eşiniz bu defa da bir başkasına destek olduğu için bunu da önemsemiyor. Bu mu evlatlara düşkünlük?
Bence siz bu konuda kendinizi kandırıyorsunuz. Babalık yapmak olarak saydığınız şeyler zaten basit şeyler. Eşinizin sağa sola saçmak yerine çocuklarının sağlığı, beslenmesi, eğitimi ve geleceğini ön planda tutması gerekiyordu.
Ailenizle ilgili yaptıklarına ise diyecek sözüm yok.
Umarım siz evlatlarınızı düşünürsünüz de boşanırsınız. Ömür boyu başkalarının gölgesinde kalacak gibiler çünkü.
Gerçekten hiç birşey de gözüm olmadı. Evimde bir koltuk takımı beyaz eşya fazladan hiç birşey almadım. 3 sene oldu eşya alalı daha bir taksit ödememiş. Geçen beni aradılar. Artık arayanlara biz konuşmuyoruz kendisiyle görüşmüyorum diyorum. Diyecek birşey bulamıyorum çünkü. Diyorum hani 100 - 200 olsun yatıralım ne olacak. Yok diyor önemli değil o borçlar daha önemli borçlarımı var diyor. O borçlardan abisinin borcu. 1 senede 3 telefon değiştirdi. O kadar luzümsuz ki bin TL den fazlaya alıp 500 - 600 e satıyor saka gibi. Resmen hep kazık yiyoruz. Geçen sene bir mağazadan taksitle telefon almış onu satmış parasını krediye vermiş. Baya zarar etmiş. Geçen ay öğrendim beni aradılar. Telefonun piyasası 1000 tl bizim ödeyeceğimiz 1700 faiz işleye işleye buraya gelmiş. Birde diyor ki mecbur faiz silecekleri. Şimdi de bankaya var 5 bin TL 2 senedir 1 TL yatırmadı. Eve haciz gelemezmiş birşey olmazmış. Yazarken içim şişti gerçektenNerde böyle tok gözlü kadın, bu kıymet bilmezlere yar olmuş.
Valla artık donuna kadar aldıran, bilezik sayısı veren, karşı tarafı gırtlağına kadar borca sokup öyle evlenen kadınlara saygı duyuyorum.
Bizim gibi salakların paspas kadar değeri yok çünkü.
Sana tavsiyem hiç yapmadığın bir şey yap.
Gelsin eve boş gardiroba bakakalsin. Telefonlarını bile açma.
Babanın yanından seni almaya geldiğinde baban desin ki yok oğlum sana artık kızımı vermek istemiyorum. Sararıp soldugunu izlemek istemiyorum artık.
Ondan sonra bak nasıl adam olmaya başlıyor.
Şu dediklerinizin birini yapacak biri değil malesef. Evlendiğimiz ilk sene babamla çalışıyordu. Babam maaşı eleçine vermiyordu. Sadece ihtiyaçlar için verip gerisini bizim adımıza biriktiriyordu. Ailesi karşı çıktı babamla çalışmasına güya babam onu vuracakmış öldürecekmiş (babam biraz cevre tarafından sert görülür korkulur bir kaç vukatı da var ama asla asla bir cana zarar vermez onunki kendine zarar vermek ) o zamanlar cahilim hiç ses çıkartamıyorum. Tek ailen sussunda çık işten kendine iş bul dedim gitti asgari ücret iş buldu sonra ailesi ordan çıkartıp abisinin yanına soktu. Şimdi de onlar birşey yapmadı bütün suç bizim olduÖnce ailenizle konusun durumu anlatın ve ben bosanmak istiyorum yanimda olun diyin
Sonrasinda babanizin yanindan ciksin kendi is bulup gecindirsin evi
Babaniz da verdigi borclarin ödemediğini bahane etsin
Sonra bir avukatla görüşüp durumu anlatin bosanma esnasinda da altinlarinizin geri verilmek uzere kayninizin borçları icin verildiğini ama esinizin daha onlara para yedirdigini söyleyerek altinlarinizi talep edin, cocuklar ve kendiniz icin de tazminat isteyin
Bosanmamak ve odeme yapmamak icin elinden geleni yapacaktır o zaman da tüm parani elime sayacaksin diyin ya da verilen tüm paralar şu zamana kadar geri gelecek ve bundan sonra senin maasini babam bana verecek benim sana verdiğim kadariyla idare edeceksin diye şart koyacaksınız
Yani bosanmak istemiyorsa sizin sartlariniza okey diyecek ve hatta gerekirse bunu yaziya döküp imza da alin. Yani ipleri elinize alın babaniz da isten çıkarsın
Bosanacaksaniz altinlari ve sizden giden maddiyati geri isteyin
Esiniz sorumsuz ve yanar doner bir tip maalesef
Ben 16 yaşımdan beri çalıştım kazandım. Hep başkalarına yardım ettim. Bi giydiğini bir daha giymedim. Bir vitrinde birşey göremeyince alana kadar uyuyamazdım. Şimdi ki bene bakıyorum resmen düştüm. Kendimi tanıyamıyorum. Cesaretim mi yol gücüm mü yok bilmiyorum. Cevrem de dost diyebileceğim kimsem de yok ablam var ama oda kendine Müslüman geçen yıl evime geldi çocuk odası biraz dağınık itı oyuncak falan herkesin içinde evini pislik götürüyor dedi. Onu da artık evime kabul etmiyorum. Yalnız olduğumdan hiç cesaretim yok inanınE siz zaten evli değilsiniz sanki. Adam sizi derde sokuyor siz onu çekip çıkarıyorsunuz. Boşayın gitsin. Zaten geçiminşzi aileniz sağlıyor en azından afedersiniz asalak kocanızın doyurmazlar.
Çok sinirlendim 100 bin vermek nedir, en son ramazanda alışverişe gitmek falan. Yapmayın gözünüzü seveyim kızınızı başkalarının verdikleriyle geçindirmek hiç zorunuza gitmedi mi? O dakika çekip gitmeliydiniz. Bu adamın sizi bu hale düşürmeye ne hakkı var?
Gerçekten hiç birşey de gözüm olmadı. Evimde bir koltuk takımı beyaz eşya fazladan hiç birşey almadım. 3 sene oldu eşya alalı daha bir taksit ödememiş. Geçen beni aradılar. Artık arayanlara biz konuşmuyoruz kendisiyle görüşmüyorum diyorum. Diyecek birşey bulamıyorum çünkü. Diyorum hani 100 - 200 olsun yatıralım ne olacak. Yok diyor önemli değil o borçlar daha önemli borçlarımı var diyor. O borçlardan abisinin borcu. 1 senede 3 telefon değiştirdi. O kadar luzümsuz ki bin TL den fazlaya alıp 500 - 600 e satıyor saka gibi. Resmen hep kazık yiyoruz. Geçen sene bir mağazadan taksitle telefon almış onu satmış parasını krediye vermiş. Baya zarar etmiş. Geçen ay öğrendim beni aradılar. Telefonun piyasası 1000 tl bizim ödeyeceğimiz 1700 faiz işleye işleye buraya gelmiş. Birde diyor ki mecbur faiz silecekleri. Şimdi de bankaya var 5 bin TL 2 senedir 1 TL yatırmadı. Eve haciz gelemezmiş birşey olmazmış. Yazarken içim şişti gerçekten
Yok çok yoğun çalışıyor yapacak vakti olmuyor. Sabah 5 de gidiyor akşam 9 da geliyor. Ayda yılda bir arkadaşlarıyla içer. O sadece. Farklı alışkanlığı olsa işi falan aksatır. Uyku düzeni olmaz. Dışarı alışkanlığı da yok zaten.Sorunun kardeş borcu falan oldugundan emin mısınız?
Farklı kötü bir alışkanlığı olmasın.
Boşanmak benim için kolay ama çocuklarım için tam bir tranva olur çünkü onlar için mükemmel baba pozisyonunda. Büyük kızım cizgi film izlerken bile duygusallaştıp ağlar hemen. Tavırlarım net değildi bu zamana kadar kızardım hemen görünce dayanamaz barışırdım. Olayların hep üzerini kapattım oda şu anda taşmış durumda
Paraların nereye gittiğini bilmiyorum canım. Sorunca parlıyor. Ben nereye ne verdiğimi biliyorum falan diyor. Esnaf şu anda net bir gelir yok ama günlük 250 - 300 kazanıyor. Krediler var abisine çektiği dükkan için onları ödüyoruz. Ev kira zaten
Bende biraz gelecek kaygısı oluştu. Hep günü kurtararak yaşıyoruz yarın ne oluruz bilemem
Haklısınız. Evliliğin bütün olumlu yönlerini tutmaya çalışıyorum elimde patlıyorBorcuna sadık olmayan adam zaten falsodur gözümde
Ancak şu var ki bu adam çocuklarına düşkün değil yanılıyorsunuz
Evlatlarını düşünen adam, o kadar saçma sapan borcun altına girmez, evinin elektriğini kestirmez, evlatlarının geleceklerini düşünür. Öyle iki sevmekle baba olunmuyor.
Evinin düzenini, eşinin mutluluğunu, çocuklarının geleceğini düşünmeyen adamdan eş olmaz, böyle üzülmeye devam edersiniz. Çocuklarınız büyüdüğünde ah anne neler çektin demeyecekler inanın bana, çekmeseydin bizi de yakmasaydın diyecekler, forumdaki konuları karıştırın biraz o kadar çok ki annesine böyle sitem eden insan, yapmayın yıllarınızı, geleceğinizi böyle yemeyin, savaşın yaşamak için hiç olmazsa bu kadar yapabildim dersiniz yolun sonunda