- 10 Nisan 2018
- 7
- 3
- 6
- 25
Size annem ve babannem arasında geçen kavgadan bahsetmek istiyorum.
Babannem yaşı iyice gitmiş hasta bir kadın,işlerini zorlukla yapan ama kimseye gel yap diyemeyecek kadar çekingendir.Annem ve bende bunu bildiğimizden haftada bir gün gidip onun temizliğini yapıyorduk oda istemediğimiz halde bize karşılığını parayla veriyordu.Büyük dedemden dedeme 30 daire kaldı ve zengin olduk diyebilirim ama şu var ki dedem bize oturmamız dışında verdiği daireler dışında birşey vermedi. Bayramlarda seyranlada verdikleri ve annemin isteyenin yüzü bir kara vermeyenin iki kara düşüncesiyle istedikleri dışında birşey görmedik.İki senedir aynı binada iki amcam babannemler ve biz altlı üstlü oturuyoruz. Anneme gelince aslında kin tutmayan bir insan olsada akrabalık içi olaylarda insanın elinde olmuyor belkide bilmiyorum ama nerdeyse bir aydır konuşmuyorlar.Ve bu durum beni çok yıpratıyor.Olayların nasıl geliştiğine gelirsek bir gün kız kardeşim bebek olan kardeşimi babannemlere çıkarttı ve 10 dakika sonra eve geldiler.Neden geldiklerini sorduğumuzda ise babannem temizlik yapıyorum çocuğu al git sonra gelirsiniz demiş.Annemde bize söylese biz yapmazmıydık diye sinirlendi ve dayanamayıp yukarıya babannemlere çıktı.Şuan size pek sinirlenilecek birşey gibi gelmiyor olabilir ama annem bir gün babannemin evini süpürken küçük amcamın oğlu çok inatçıdır ve o ara babannemlerde tv izliyordu elinde bisküvi vardı ve annem eve gitsin dediğinde babannem itiraz edip çocuğu evine göndermedi.Annem bunu hatırladığı için çok sinirlendi ve babanneme bunu söylediğinde ben onarlara (yani kardeşlerime) gidin demedim cam açık soğuk vuruyo kenara geçin üşümeyin dedim demiş .Annem daha birşey söylemeyip eve iniyo ve 10 dakika sonra babannem bize geliyor.Babannem neden küstün gittin ben sana ne dedimki deyince annemde sen diğer gelinlerinden korkuyosun onlara birşey demiyosun çekiniyosun sana minnetleri olmadığı halde hep onları düşünüyosun ve daha nicelerini ona söyledi.Babannemde bağırma bir duyacak elaleme rezil olacaz dedi ve ağlayarak gitti.O zamandan beri kavgalılar ve annem ilk iki hafta hiçbirimizi onlara göndermedi.Babannem bir kaç kez kapının önüne lahana bırakıp gitmiş ve dünde lahana,tereyağı,peynir vb. içi dolu bir çanta kapının önüne bırakıp gidince annem yine çok sinirlendi ve erkek kardeşimle hepsini geri yolladı.Hiçbirşeylerini istemiyorum.Gitsin çok sevdiği gelinleri,oğulları ve torunlarına versin dedi. Ne yapmalıyım ne söylemeliyim bilmiyorum. Üstümde koca bir yük var ve bunun altında eziliyorum.Anneme hak veriyorum ama bir yandan da büyüklerle küs olmak onlara kin tutmak bize yakışmaz diye düşünerek onu yatıştırmaya çalışıyorum.Pek düşüncelerini değiştirebildiğim söylenemez tabii.Annemin neden bu kadar katı olduğunu da anlatırsam belki daha iyi anlarsınız. Şimdi şöyle ki; dedem inşaat ustasındır ve babam ve iki amcamada onlar okumayınca kendi mesleğini öğretti ve yanında çalışmalarını istedi birkaç yıl böyle devam etti ve babam artık istemediğini söyleyip başka işler yaptı.Dişinden tırnağından arttırarak beni ve 4 kardeşimi bu zamanlara getirdi.Yeri geldi kapıcı oldu yeri geldi şoför.Yinede kimseden birşey istemedi.Şimdi meteorolojide özel şoför olarak çalışıyo ve memur maaşı alıyor.Annem ise engelli bir ablam olduğu için bakıcı maaşı. Eve iki maaş girsede 7 kişiye yetmiyo ve babamda annemde artık varken yokluk çekmek istemiyorlar.Dedem artık yaşlandığı için haliyle çalışmıyor.Bunda birşey yok tabi işin garip yanı diğer iki amcamında çalışmıyor olması.Dedem ikisinide bakıyor ve her ihtiyaçlarını karşılıyor.Annem gördüklerini duyduklarını bana anlatınca ona hak vermeden edemiyorum ama ben hep olaylara iyi tarafından bakan ağzını açıpta kimseye iki çift laf edemeyen bir insan olmuşumdur. Kime çektim bilmiyorum. Anlattıklarına göre ise babannem her hafta süt alıyo birini bir yengeme veriyo diğerini sütlaç yapıp diğer yengeme yolluyor.Sütü verdiği yengem sütü istemeyip geri yolluyo ve babannem istenmeyen sütü bize veriyo yengem sütü istemediği kendisi anneme söylince annem anlıyo.Bir gün babamnemlerde kakolu süt tozu var annem yarısını alayım diyo babanneme babannemse e can ahmet (küçük amcamın oğlu) onu arar diyo.E annemde kendi için değil kardeşlerim için istiyo sanki biz torunları değiliz.Ve büyük amcamın oğluyla en küçük kardeşim arasında bir ay var.Dedem onu bir ayrı seviyo ve anlam veremediğimiz bir şekilde onu sahiplenmiş.Konuşma aralarında ondan bizimki diye bahsederken kardeşim için sizinki diyor ve bunların hepsi anneme bir iğne gibi batıyor.Babannem büyük amcama evi süpürttürüyo ve annem yengem her gün istisnasız kendi evini süpürürken bir kerede gidip en azından yediğinin içtiğinin karşılığını düşünerek babannemin evini temizlemiyo diye çok sinirleniyor.Şimdi soruyorum size annem ne olmuş olursa olsun haklı olduğunu bilerek adımı ondan mı beklesin.Yoksa gidip büyüğüyle arasını mı düzeltsin? Annem ne yapmalı? Ben ne yapmalıyım?Ne söylemeliyim?Lütfen bir akıl verin.! Sevgiler.
Babannem yaşı iyice gitmiş hasta bir kadın,işlerini zorlukla yapan ama kimseye gel yap diyemeyecek kadar çekingendir.Annem ve bende bunu bildiğimizden haftada bir gün gidip onun temizliğini yapıyorduk oda istemediğimiz halde bize karşılığını parayla veriyordu.Büyük dedemden dedeme 30 daire kaldı ve zengin olduk diyebilirim ama şu var ki dedem bize oturmamız dışında verdiği daireler dışında birşey vermedi. Bayramlarda seyranlada verdikleri ve annemin isteyenin yüzü bir kara vermeyenin iki kara düşüncesiyle istedikleri dışında birşey görmedik.İki senedir aynı binada iki amcam babannemler ve biz altlı üstlü oturuyoruz. Anneme gelince aslında kin tutmayan bir insan olsada akrabalık içi olaylarda insanın elinde olmuyor belkide bilmiyorum ama nerdeyse bir aydır konuşmuyorlar.Ve bu durum beni çok yıpratıyor.Olayların nasıl geliştiğine gelirsek bir gün kız kardeşim bebek olan kardeşimi babannemlere çıkarttı ve 10 dakika sonra eve geldiler.Neden geldiklerini sorduğumuzda ise babannem temizlik yapıyorum çocuğu al git sonra gelirsiniz demiş.Annemde bize söylese biz yapmazmıydık diye sinirlendi ve dayanamayıp yukarıya babannemlere çıktı.Şuan size pek sinirlenilecek birşey gibi gelmiyor olabilir ama annem bir gün babannemin evini süpürken küçük amcamın oğlu çok inatçıdır ve o ara babannemlerde tv izliyordu elinde bisküvi vardı ve annem eve gitsin dediğinde babannem itiraz edip çocuğu evine göndermedi.Annem bunu hatırladığı için çok sinirlendi ve babanneme bunu söylediğinde ben onarlara (yani kardeşlerime) gidin demedim cam açık soğuk vuruyo kenara geçin üşümeyin dedim demiş .Annem daha birşey söylemeyip eve iniyo ve 10 dakika sonra babannem bize geliyor.Babannem neden küstün gittin ben sana ne dedimki deyince annemde sen diğer gelinlerinden korkuyosun onlara birşey demiyosun çekiniyosun sana minnetleri olmadığı halde hep onları düşünüyosun ve daha nicelerini ona söyledi.Babannemde bağırma bir duyacak elaleme rezil olacaz dedi ve ağlayarak gitti.O zamandan beri kavgalılar ve annem ilk iki hafta hiçbirimizi onlara göndermedi.Babannem bir kaç kez kapının önüne lahana bırakıp gitmiş ve dünde lahana,tereyağı,peynir vb. içi dolu bir çanta kapının önüne bırakıp gidince annem yine çok sinirlendi ve erkek kardeşimle hepsini geri yolladı.Hiçbirşeylerini istemiyorum.Gitsin çok sevdiği gelinleri,oğulları ve torunlarına versin dedi. Ne yapmalıyım ne söylemeliyim bilmiyorum. Üstümde koca bir yük var ve bunun altında eziliyorum.Anneme hak veriyorum ama bir yandan da büyüklerle küs olmak onlara kin tutmak bize yakışmaz diye düşünerek onu yatıştırmaya çalışıyorum.Pek düşüncelerini değiştirebildiğim söylenemez tabii.Annemin neden bu kadar katı olduğunu da anlatırsam belki daha iyi anlarsınız. Şimdi şöyle ki; dedem inşaat ustasındır ve babam ve iki amcamada onlar okumayınca kendi mesleğini öğretti ve yanında çalışmalarını istedi birkaç yıl böyle devam etti ve babam artık istemediğini söyleyip başka işler yaptı.Dişinden tırnağından arttırarak beni ve 4 kardeşimi bu zamanlara getirdi.Yeri geldi kapıcı oldu yeri geldi şoför.Yinede kimseden birşey istemedi.Şimdi meteorolojide özel şoför olarak çalışıyo ve memur maaşı alıyor.Annem ise engelli bir ablam olduğu için bakıcı maaşı. Eve iki maaş girsede 7 kişiye yetmiyo ve babamda annemde artık varken yokluk çekmek istemiyorlar.Dedem artık yaşlandığı için haliyle çalışmıyor.Bunda birşey yok tabi işin garip yanı diğer iki amcamında çalışmıyor olması.Dedem ikisinide bakıyor ve her ihtiyaçlarını karşılıyor.Annem gördüklerini duyduklarını bana anlatınca ona hak vermeden edemiyorum ama ben hep olaylara iyi tarafından bakan ağzını açıpta kimseye iki çift laf edemeyen bir insan olmuşumdur. Kime çektim bilmiyorum.