• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neolur yardım edin

biliyo musun burda sular kesik cümleni okuduğumda okadar ağlarken bi anda gülümsemeye başladım:) nekadar içten geldi o an bu cümle.okadar doğru söylüyosun ki .şuan bile okadar çok geç kalmışlığım var ki.tek duam bu süreci çok çabuk ve akıl sağlığımı koruyarak atlatabilmek.

Bak kendi hayatımdan daha doğrusu kardeşimin hayatından bazı bariz örnekler vereyim sana.. Kardeşim çok çok iyi bir üniversitede okurken ki iki bölüm birden okuyordu o kadar fazla gereksiz insanla "seviyorum aşığım o benim ruh ikizim" diye beraber olmaya çalıştı.. Ne kazıklar yedi, ne kadar ağladı bilemezsin..Resmen o yıllarını heba etti.. Şu an bütün arkadaşları ya yurtdışındalar ya da Türkiye'de iyi yerlerde çalışıyorlar..

Kardeşim hiçbir işte dikiş tutturamadı..Çünkü bir girdiği depresyondan aylar yıllar boyunca çıkamıyordu..İşe girmiyordu yaa.. Neden diye sorunca hazır hissetmiyorum diyordu.. Eee yaş geçiyor?? Şu an 35 yaşında ve işi mesleği yok..

Birilerinin peşine takılıp duracağına bir daha bu yıllarının geri gelmeyeceğinin ve iş hayatının gelecek kurmanın ne kadar önemli olduğunu düşün.. Ailenden maddi destek ne kadardır bilemem yalnız ne olursa olsun kendi geleceğini kendin inşa etmelisin.. Bu da öyle birilerinin arkasından ağlamakla beklemekle olmuyor.. Kimse sana ilerde madalya takmayacak bu kadar sevdiğin ağladığın için.. Hayat akıp gidiyor.. Bir bakmışsın 40 olmuşsun, anlamazsın bile..

Düzeltme yapma gereği duydum..
Psikolog ilaç tedavisi uygulamaz sadece konuşma terapisi yapar.
İlacı psikiyatri bölümünde ki doktorlar verir bunun yanında gerekli görülürse psikologla konuşma terapisi yapılır.
Ben konu sahibine psikoloğa gitmesini önerdim, çünkü bizler bazen olumsuz davranışlarımızın sebebini anlayamıyoruz,
bizim göremediklerimizi psikolog görüp, iç dünyamızda farkındalık yaratıyorlar.
Bu yazdığınızı her kez bilir psikolog gerekli testleri yaptıktan sonra ilaç için uygun olan hastayı belirler ve yönlendirir. Psikiyatrisi bunun nesini anlamayıp açıklama yaptınız. İlk gideceği kapı psikolog ve ilaca ilk adım yeridir.

İlişki bitmiş. umudunuzu tamamen kesip unutmak için çabalayın. ayrıca bence siz yanlışı en başta yapıyorsunuz.
kendinizi oldugu gibi tanıtmak yerine kusursuz mükemmel bir insan olarak göstermenin sonucu karsı tarafı da yıpratır.
Ayrıca ne olursa olsun ilk ayrılıgınız da degil sanırım, ayrılınmasa bile evlilikte de zamanla ilişki aynı modunda olmuyor. Herşey aşk sevgi değil. bu dünyaya bunun için gelmedik. Siz düşünce yapınızı değiştirmeniz lazım. 4 sene okul uzatmak nedir ya ? İlerde bu zaman kayıplarına üzüleceksiniz. ayrılıklarınıza değil

aynen sağlıksız sevme biçimim olduğunun farkındayım.okadar çok istiyorum ki normal insanlar gibi ayrılık yaşamayı.hayatıma okuluma devam edebilmeyi.teşekkür ederim empati yapıp zaman ayırdığınız için

Normal insanlar gibi ayrılık yaşamak demişsiniz ama baskasının acısını nerden bilebilirsiniz ki? Kendi acınızı içinizde büyütüp iyice içinden cıkılmaz bi hal aldırmayın. Millet kaç çocugunun babasından hem şiddet görüp hem aldatılarak ayrılıyor. Nasıl bir acıdır kim bilebilir ?

yapacaklarını söylüyorum.
1. evet sürekli ağlayacaksın kötü hissedeceksin belki ama Allah bazen senin iyiliğin için bazı insanları senin hayatından çıkarır. Peşlerinden koşma. Üzülmen çok normal, ama hiçbir acı ölene dek sürmez.
2.Hemen bir arkadaşını ayarla ve maddi imkanın varsa güzel bir alışverişe çık. (Vallahi bana çok iyi gelirdi)
3. Telefonuna hiç bakmadan dışarıda vakit geçir. Hayatın devam ettiğini, bunlarında geçeceğini düşün. Kimse senden daha değerli olamaz. Daha mükemmel olamaz. Hatta bence bir kursa yazılmak iyi bir fikir. İstanbuldaysan yabancı dil konusunda sana yardımcı olabilirim (ücret beklemeden)
4. Hayatında x kişisi varken yapamadığın ne yapmaya başla. Onun resimlerini sil, heryerden yok et. Düşünmemeye çalış kafanı başka şeylerle meşgul et.
5. Ders çalışmak kötü bir fikir çünkü böyle dönemlerde zihnin almayacaktır. Sen daha eğlenceli şeylerle vakit geçir.
Daha çok gençsin hayatının baharındasın
Allah büyüktür kendin için dua etmeyi ihmal etme
derdi verende Allahtır, alanda yine Allah olacaktır
kendine özen göster
süslen iyi gelecektir
kalk oje sür bakım yap kuaföre git hiçbirşey yapmazsan hiçbirşey değişmeyecektir
kendin için bişeyler yap, başkaları için yaptığın hiçbirşey işe yaramayacaktır sonuç gördüğün gibi ortada.
He birde, film izlemeni sana yasaklıyorum
7. Yaşanan güzel şeyleri unutmak mümkün olmayabilir, ama hatırlamamak mümkündür.
Bence hatırlamamaya çalış.

Normal insanlar gibi ayrılık yaşamak demişsiniz ama baskasının acısını nerden bilebilirsiniz ki? Kendi acınızı içinizde büyütüp iyice içinden cıkılmaz bi hal aldırmayın. Millet kaç çocugunun babasından hem şiddet görüp hem aldatılarak ayrılıyor. Nasıl bir acıdır kim bilebilir ?

Iyi de burda zaten şahıs daha zor durumlar var ama ben işin içinden çıkamıyorum bu bile bana ağır geliyor diyor. Kaldıramıyorum diyor başka şeylere odaklanamıyorum. Ve bunun üstesinden gelmek için yardım istiyor bizden

bak canım 26 yasında pırıl pırıl bir kızsın beni cok iyi dinle aklını lütfen basına al bir abla olarak sana öğüt verecegm
BEni co iyi dinle lütfennnn.sana yazdıklarımın faydası dokunacak.ve dediklerimi ayp lütfen
sana inanamıyorum bir mühendissin sen
sen bayagı basarılı ve akıllısn masallh bak ne güzel bir bölüm okuyorsun cok güzel bir mesleğe sahip olucaksın
bu kendine güvensizlik nedir yahu bir silkelen kendine gel lütfen amaaa
kaç yıl okulunu uzatmıssın sen yaaa
senden su dünyada daha kıymetli bişey varmı
bak senin yasadıklarını yasayan sevgilisini takıntı haline getiren ve gururunu hiçe sayan bir arkadaım vardı
konussanız aynı osun sevgilisi hayatının odak noktasıydı vazgecemiyor ayrılınca yılarca depresyona giriyordu bak lütfen beni iyi dinle lütfennnnn
o arkadas gitti bir tedavi gördü kesinlikle ilaç tedavisi alıcaksın bunu unutma saglıklı ruhun yok ruhun hastalanmıs
kesinlikle ilaç kullanmalısın psikiyatriye git
sonra bu bagımlılıktan depresyondan bataktan cık. kendini emin ol harika hissedeceksin
saglıklı düşüneceksin hayatını yoluna koyacaksın
sevdiğin adam senin hayatınımı kurtaracak canından kıymetlimi
allah askına su erkekleri bosverin sallamayın
o dediğim arkadas ilaç tedavisi kullandı simdi cok saglıklı bir birey işi gücü var evli ve çocuklu ve
taptıgı o eski sevgilisi için o kadar pişmanki
bu bir hastalık hayatım ruhun su an hasta lütfen beni dinle ilerde bir üye yazmıstı ne kadar haklıymıs diyeceksin:kızgın::stop:
dediklerimi lütfen uygula ve yap hayatını kurtar

lütfen yargılamadan ay nekadar salak kızsın ya da zaten en baştan belliymiş diyenler lütfen yorum yazmasın.şuan gerçekten tek ihtiyacım olan beni anlayan birilerinin olması. gerçekten akıl sağlığımı koruyabilmek için tavsiyelerinize ihtiyacım var.hatta belki okuduğunuzda seninkide dert mi diyebilirsiniz ki buna sonuna kadar katılıyorum insanların çocukları ölüyor sevdikleri ölüyor yada bi lokma ekmeğe muhtaç olan insanlar var. ama inanın elimde değil. son çare olarak buraya yazıyorum çünkü eğer yine toparlanamazsam sakin kalamazsam hayatımı mahvetmekten korkuyorum

öncelikle 26 yaşındayım genel olarak zaten çözüm bulamadığım bir durumum var.ayrılık acısını normal insanlar gibi yaşayamıyorum çok şiddetli geçiyor yas sürecim.bir yıldır buyüzden antidepresan kullanıyorum.bu sebeplerden dolayı okulumu 4 yıl uzatmış durumdayım.(mühendislik okuyorum)

Bir ilişkiye başladığımda herşey mükemmel başlıyor.hatta karşımdaki insan mükemmel birisi olduğumu düşünüyor.ama zaman geçtikçe bazı şeylerin farkına varmaya başlıyor.işte bu noktadan sonra engelleyemediğim bi yıkıma doğru gidiyorum.

bundan bir yıl önce bir ilişkiye başladım dedim busefer herhalde doğru bir ilişki yaşayabilirim.herşey her zaman ki gibi mükemmeldi.2 ay beraber zaman geçirdik.maalesef yurtdışına gitmek zorunda kaldı eğitim için.ama her zaman uzaktan ilişki yaşamak istemeyen birisiydi(başak burcu otu boku günlerce düşünen bi tip).ilişki başlangıcında özgüveni çok yüksek bir insanken zaman geçtikçe kaybetme korkusundan dolayı inanilmaz özverilerde bulunmaya başlıyorum.her kavgada barışmak için adım atan ben oluyorum gururumu ayaklar altına alan ben oluyorum. son zamanlarda iyice uzaktan ilişki istememeye başladı. evlenseydiniz diyebilirsiniz ama maddi durumdan dolayı buna imkanımız yoktu.artık belkide ilişkiyi sonlandırmak için kendince haklı sebepler bulmaya çalıştı son zamanlarda. biz bi internet sitesinden tanışmıştık.bu yüzden kafasında soru işaretleri oluşmaya başladığını söyledi.sinirlendiğim zaman gözümün döndüğünü evlendiğimizde bunun sorun olcağını neler yapabilceğimden korktuğunu falan söyledi.bikaç gündür buyüzden aramız baya kötüydü.işin aslı okadar çok taviz verdim ki beni kaybetme korkusunu tamamen kaybetti.dün gecede artık ayrılık konuşması yapmaya başladı. işte iplerin koptuğu nokta bende bu an oluyor.normal insanlar gibi tamam sen beni istemiyorsan bende seni istemiyorum diyemiyorum.ağlayıp neolur ayrılmayalım demeye başladım. seni seviyorum dediğim zaman bende seni seviyorum diyen adam busefer sorduğumda belkide eskisi kadar sevmiyorum dedi.ondan sonra tamamen kontrolümü kaybettim heryerden engelledim sonra dayanamadım konuşmaya çalıştım.kendisinden nefret ettiğini söyledi sürekli beni üzdüğü için.kendi hayatına odaklan otur ders çalış vs dedi. en azından beni sevdiğin günlerin hatrına neolur hemen bi ilişkiye başlama dedim.aklımın ucunda kalbimde böyle bişey zaten yok dedi.sende lütfen benim hatrıma kendine iyi bak artık üzme kendni otur ders çalış vs dedi.

şuan okadar bitik bi durumdayım ki. görseniz gerçekten acırsınız halime.gözlerim okadar şiştiki açamıyorum.sanki ayrılık acısından ilk ölecek insan benmişim gibi hissediyorum. 6 ay boyunca çalışmam gereken çok sıkı sınavlarım vs var ve ben yine eskisi gibi eve kapanıp hiç bişey yapamamaktan korkuyorum.yine okulu uzatmaktan korkuyorum.hayattan vazgeçmekten korkuyorum.üstelik halen çok seviyorum.

şuan tek istediğim şey güçlü olabilmek.psikopat gibi sürekli arayıp neolur ayrılmayalım diye yalvarmak istemiyorum.hatta pişman olmasını istiyorum.aslında okadar aciz olmadığımı ona muhtaç olmadığımı sevdiğimden dolayı bukadar taviz verdiğimi anlamasını istiyorum.

şuan beni çok seven bir arkadaşı var onu arayıp sormak istiyorum; bi süre yokluğumu anlaması için beklemelimiyim yoksa sevgisi tamamen bitti mi diye sormak istiyorum.ama bunun nekadar doğru nekadar yanlış olduğunu kestiremiyorum.

kısaca böyle...aa yurtdışına gitmiş kesin aldatıcak ondan ayrıldı yada sevseydi senle evlenirdi vs demeyin lütfen.bunlar sadece canımı acıtmaktan başka bi işe yaramıyor. tek istediğim beni anlayan birinin tavsiyeleri..
Eskiden ben de boyleydim belki senin kadar degildim yani gunlerce aglamazdim. Isimi okulumu bi baskasi icin asla aksatmadim ama sagligim kotu etkilenmisti bir zamanlar. Bence senin sorunun kendine deger vermemek. Kendine deger vermedigin belki de anlasiliyor iliskilerinde. Bence bugunden itibaren kararlar al, planlar yap. Eger alttan derslerin varsa onlara odaklan kendine hedef koy su tarihte okulu bitirecegim diye.ve okul bitene kadar da bir iliski dusunme. Aciz olmamalisin. Kendini sev, odullendir, bir erkek bu kadar dagitmamali dagitamamali sizi. Herkes hayatini yasarken sen yerlerde surunmemelisin. Onceliklerin hedeflerin olmali. Bir de duaya sarıl. Insan sagligini kaybedince baskalarini onemsememeye basliyor artik. Sen herkesten her seyden degerlisin.

Bu yazdığınızı her kez bilir psikolog gerekli testleri yaptıktan sonra ilaç için uygun olan hastayı belirler ve yönlendirir. Psikiyatrisi bunun nesini anlamayıp açıklama yaptınız. İlk gideceği kapı psikolog ve ilaca ilk adım yeridir.
Sizin psikolog ve psikiyatri'den anladığınız bumu? Her psikoloğa giden ilaçmı kullanıyor?
Neyse sizinle polemiğe girmeyeceğim ki konu farklı yere gelmesin.

Psikolojik destek almak derken aklınıza neden özel klinikler geliyor. Devlet hastanelerinde psikologlar ve psikiyatristler var ücretsiz az maliyetle devlet bu imkanı sağlıyor. Özellere para vermenize gerek yok gerçekten deneyin derim

hepinizin msjını tek tek okudum.ogun ayrıldığımız ilkgün sabaha kadar ağladım sonra geldim son çare olarak buraya yazdım.okadar kötüydüm ki dünya başıma yıkılmış gibiydi.ama beni yargılamadan acıma ortak olduğunuz için nekadar teşekkür etsem az.sonra güzel bi duş aldım.ablamı aradım ve onu yemeğe götürdüm.biraz ona anlattım olanları.1 hafta boyunca ablamlarda kaldım.yeğenlerimle olmak daha iyi gelir diye.inanın o geceden sonra bir daha gözümden yaş düşmedi.normalde gözümden yaş gelmeyene kadar ağlardım.sanki hiç bişey olmamış gibi davranmaya çalıştım.sanırım bu olayı biraz abarttım çok içime attım olanları.oyüzden bir ara kalbimde fiziksel bi acı duymaya başladım.nefes aldığımda bile kalbime bi ağrı saplanıyordu.daha sonra şükürler olsun bu da geçti. ilk 3 gün hiç msj atmadım.daha sonra dayanamayıp bikaç bir şey yazdım.naber nasılsın tarzında.kendimi tutamayıp özlemiyo musun dedim.o da özlüyorum tabiki bazen elim gitsede işleri zorlaştırmamak için yazmıyorum dedi.sonra ki 5 gün boyunca günde 1 kez bu şekilde msjlar attım.şimdi 4 gündür tamamen iletişimi kopardım.şuna okadar inanıyorum ki bigün mutlaka dönücek.bugune kadar dönmez dediklerimizin kaçı dönmediki?mutlaka oda dönücektir.ama döndüğünde aynı ben olur muyum bilmiyorum. çünkü sakince düşününce diyorumki bu adam beni saçma sapan sebeplerden bıraktı.her ne kadar kendince haklı olsada gerçekten seven insan asla ayrılamaz.ama şunu çok iyi anladım.ben hayata geç kalıyorum.sürekli ayrılık acısı çekmekten hayatıma geç kalıyorum...bir gün biliyorum ki benimde karşıma sevceğim ve beni hiç bırakmıycak biri çıkıcak ama ozmn geldiğinde güçlü kendi ayakları üzerinde duran işini gücünü bulmuş biri olmak istiyorum.en basitinden bi gün beni terkeden adam elbet karşıma çıkıcak ozmn bana neyaptın die sorduğunda sen gittikten sonra ağladım zırladım hayatımı mahvettim.okulumu uzatttım.günlerce evden çıkmadım demek istemiyorum.sen gittikten sonra evet üzüldüm ama değmediğini anlayıp hayatıma devam ettim okulumu bitirdim işime dört elle sarıldım demek istiyorum.sırf bunu söylemek için bile dönsün istiyorum.bugune kadar onda hep zavallı bir kadın imajı çizdim.sürekli ağlayıp zırlayıp ayrılmayalım diye yalvaran biriydim.almadan vermek allaha mahsusmuş.sürekli fedakarlık yapınca insanın değeri azalıyomuş.okadar çok yanlış yapmışım ki bu ilişkide.
bugun sanırım ayrılalı 11 gün falan oldu.yarından itibaren tamamen kendimi derslerime vericem.bazen başkasıyla hemen bişeyler yaşama ihtimalini düşününce kalbim sıkışıyor.sonra diyorum ki sonbahar eğer okadar basit bir şekilde gidip başkasıyla başlıyosa bırak gitsin.ondan hayır gelmez diyorum.
böyle yani.. sonuç olarak düşündüğümden çok daha iyi durumdayım.sizleride haberdar edeyim dedim. iyi ki varsınız.
arada sırada güncellerim yine buraları:)

lütfen yargılamadan ay nekadar salak kızsın ya da zaten en baştan belliymiş diyenler lütfen yorum yazmasın.şuan gerçekten tek ihtiyacım olan beni anlayan birilerinin olması. gerçekten akıl sağlığımı koruyabilmek için tavsiyelerinize ihtiyacım var.hatta belki okuduğunuzda seninkide dert mi diyebilirsiniz ki buna sonuna kadar katılıyorum insanların çocukları ölüyor sevdikleri ölüyor yada bi lokma ekmeğe muhtaç olan insanlar var. ama inanın elimde değil. son çare olarak buraya yazıyorum çünkü eğer yine toparlanamazsam sakin kalamazsam

kısaca böyle...aa yurtdışına gitmiş kesin aldatıcak ondan ayrıldı yada sevseydi senle evlenirdi vs demeyin lütfen.bunlar sadece canımı acıtmaktan başka bi işe yaramıyor. tek istediğim beni anlayan birinin tavsiyeleri..

Canım bak tek yapman gereken silkelenmek kendıne gelmek, okudugun okulun bolumun kıymetını bılmek ve okulunu bıtırmek.

Evet bazı duygularını cok yogun yasıyorsun ama ınan bana zamanla bakmıssın hersey kendılıgınden duzene gırecek ama sen hayatını yasamaya devam edersen.

Ben bundan yıllar once egıtımımım en onemlı asamasında ılk erkek arkadasımla gorusmeye baslamıstım, kı benım basta ıstemedıgım bırıydı, sen evlenecegım kızsın dıyerek zorla ıkna ederek gıtmıstı hayatıma, sonra bırden durduk yerde benı terk ettı, ben o an kendıme yedıremedım durumu, agladım, defalarca aradım telı acmadı defalarca mesaj yazdım cevap vermedı o an olucam sandım sevgıden cok nasıl olur dıyor ınsan gururuna yedıremıyor bagıra bagıra agladım, o gece eve gıdemedım annemler halımı gormesın dıye en yakın kız arkadasımda kaldım, bırkac gun boyle devam ettı okula gıtmedım kı hayatımın en obemlı donemıydı yurt dısı burslu yuksek lısans ıcın mulakatlarım var dusunebılıyor musun bense gozler sıs bın kere benı terk eden kısıyı arıyorum. O gece dua ederek yattım sabah gozyaslarımı sıldım ve kendıme kendımden kıymetlı kımse olmadıgını soyleyıp mulakatıma gıttım.

6-7 gectı o kısı bırden benı aramaya basladı cok buyuk hata yaptıgını soyledı mesajlarda belkı bın kere benı aradı, okulumun onunde gunlerce benı bekledı ama, bu sefer ıse ben yoktum :)

Canım benım sakın ama sakın karsı tarafı arama hatta sana tavsıyem ne kın dolu ne sevgı dolu en ufak bır mesaj da yazma. Inan bana senın ıcın dogru ınsan o degılmıs. Bak muhendıslık okuyorsun kıymetını bıl. Senın okudugun bolume gıtmek ısteyen br suru ınsan var cok sanslısın kıymetını bıl. Derın bır nefes al yoluna bak okulunu bıtır.

Back
X