Nenemle hastanede kalmak ...

Annem bakamaz çünkü hem okuma yazması yom hem isitme zorluğu çekiyor. Birde hayvancılık yapıyoruz babam tek başına bakamaz o hayvanlara

Yani hem dayın hem anneannen vicdansız, biri kızının biri kardeşinin hakkına geçmiş hem de kadın engelli diyorsun. İletişim kurmanız bile hata, Allah affetsin ama ben hepsini engellerdim annen olsam. Bir de yüzsüz yüzsüz gel sen bak mı diyorlar:KK51:Baban alsın telefonu dayına açsın, madem aldın paraları bakıcaksın desin çat çat anneni bir de enayi yerine mi koyacaklar çok ayıp

Yani hem dayın hem anneannen vicdansız, biri kızının biri kardeşinin hakkına geçmiş hem de kadın engelli diyorsun. İletişim kurmanız bile hata, Allah affetsin ama ben hepsini engellerdim annen olsam. Bir de yüzsüz yüzsüz gel sen bak mı diyorlar:KK51:Baban alsın telefonu dayına açsın, madem aldın paraları bakıcaksın desin çat çat anneni bir de enayi yerine mi koyacaklar çok ayıp
Babam annemi yedirmez zaten bana da diyemiyorlar artık . En son bakalım yengen izin alacak ya dedi . Bende tamam o zaman nene bakarız dedim

Arkadaşlar bazen çok saçmalıyorsunuz. Anneanne hem dayı ve yengenin yanında yaşasın, onlar sahip çıksın, ilgilensin (ki yenge için kayınvalide ile yaşamak ne kadar zordur tahmin edersiniz) hem de varsa gelirini yanına almayan, 15 gün bile bakmayan kızına mı versinler? Ne demek parasını yiyen baksın? Aynı evde yaşayan insanların geliri ortaktır, bu kadın havayla beslenmiyor, dötüne yaprak takıp gezmiyor öyle değil mi?

Konu sahibi, içinizden geliyorsa destek olursunuz, gelmiyorsa olmazsınız. Sizin sorumluluğunuz değil. Ama dayı ve yenge hakkındaki düşüncelerinizi beğenmedim. Anne babanızınkileri hiç beğenmedim.
katiliyorum. yasliya kim bakarsa geliri onundur.
bizde de ananemin yanina bir cocugu gitti allah razi olsun. ananemin dubleks evinde yasiyorlar, dedemin arabasini kullaniyorlar. dedem ölünce bahçeler bölünmedi hala hepsini sanki dedem yasiyor gibi onlar belleyip hasadini yapiyorlar. dedemin ananemin emeklisi de onlarda - evi onlar cekip ceviriyorlar. ananem de kislari gelip 4 ay büyüksehirde bizde ve diger cocugunda kaliyor.
bütün cocuklar olarak bir kere "annemin rahmetli babamin parasini onlar yiyor" lafi asla cikmadi. herkesin tek dedigi "allah razi olsun onlar olmasa aklimiz annemizde kalacaktı. onlar olmasa kadincagiz evini kapatip çocukların evine nasil sigacakti"
yasli akraba kimin yaninda kaliyorsa aldigi her kurus helaldir benim gözümde. lafini etmek cok igrenc
hadi kızı torunu ayrimcilik görür üzülür ama damadin kaynana parasini yiyemedi diye üzülüp kizini doldurmasi kesinlikle normal degil

Yorumları şaşkınlıkla okuyorum. Gidersin gitmezsin senin bileceğin iş fakat sana para yedirmediyse gitme, kime yedirdiyse o gitsin ne demek … bu yorumu yapan insanlar çok maddiyatçı insanlar bence.
Hem yaşlı kadının bakımını üstlenmeyip, yaralı parmağa işemeyip hem parasını yeme derdinde olan damadı kimse görmüyor nedense.

Arkadaşlar bazen çok saçmalıyorsunuz. Anneanne hem dayı ve yengenin yanında yaşasın, onlar sahip çıksın, ilgilensin (ki yenge için kayınvalide ile yaşamak ne kadar zordur tahmin edersiniz) hem de varsa gelirini yanına almayan, 15 gün bile bakmayan kızına mı versinler? Ne demek parasını yiyen baksın? Aynı evde yaşayan insanların geliri ortaktır, bu kadın havayla beslenmiyor, dötüne yaprak takıp gezmiyor öyle değil mi?

Konu sahibi, içinizden geliyorsa destek olursunuz, gelmiyorsa olmazsınız. Sizin sorumluluğunuz değil. Ama dayı ve yenge hakkındaki düşüncelerinizi beğenmedim. Anne babanızınkileri hiç beğenmedim.
Yengem kendine 2 tane ev yaptı. Komşularıyla kavga etti gecinemedi nenemin yanına taşındı. Ayrıca nenem çiçek gibi kayınvalidedir. Şimdi dedemin arkasına annemden izin almadan birdaha ev yaptı. Evi biteli kaç ay oldu ama ona rağmen yengem nenemle kaldı. Neden biliyor musunuz.yemgem hazıra alışkın. Akşam geliyor sobası yanmış çayı demlenmis yemeği yapılmış. Yengem hakkında dusuncelerimiz gayet normal

katiliyorum. yasliya kim bakarsa geliri onundur.
bizde de ananemin yanina bir cocugu gitti allah razi olsun. ananemin dubleks evinde yasiyorlar, dedemin arabasini kullaniyorlar. dedem ölünce bahçeler bölünmedi hala hepsini sanki dedem yasiyor gibi onlar belleyip hasadini yapiyorlar. dedemin ananemin emeklisi de onlarda - evi onlar cekip ceviriyorlar. ananem de kislari gelip 4 ay büyüksehirde bizde ve diger cocugunda kaliyor.
bütün cocuklar olarak bir kere "annemin rahmetli babamin parasini onlar yiyor" lafi asla cikmadi. herkesin tek dedigi "allah razi olsun onlar olmasa aklimiz annemizde kalacaktı. onlar olmasa kadincagiz evini kapatip çocukların evine nasil sigacakti"
yasli akraba kimin yaninda kaliyorsa aldigi her kurus helaldir benim gözümde. lafini etmek cok igrenc
hadi kızı torunu ayrimcilik görür üzülür ama damadin kaynana parasini yiyemedi diye üzülüp kizini doldurmasi kesinlikle normal degil
Konu yaşlı bakımı olunca kk kadınları birden tırnaklarını çıkarıverdi. Ne kadar çirkin şeyler söylenmiş konuda ağzım açık okudum. Tabi ki yaşlının geliri bakanındır.

Damat zaten rezalet bir insan (konu sahibi kusura bakma baban ama maalesef öyle) anne nasıl laf söyletiyor kendi annesine ve kardeşine çok tuhaf. Kızı da doldurmuş baba belli ki kendi çirkin düşünceleriyle.

Yengem kendine 2 tane ev yaptı. Komşularıyla kavga etti gecinemedi nenemin yanına taşındı. Ayrıca nenem çiçek gibi kayınvalidedir. Şimdi dedemin arkasına annemden izin almadan birdaha ev yaptı. Evi biteli kaç ay oldu ama ona rağmen yengem nenemle kaldı. Neden biliyor musunuz.yemgem hazıra alışkın. Akşam geliyor sobası yanmış çayı demlenmis yemeği yapılmış. Yengem hakkında dusuncelerimiz gayet normal
İyi de yengen böyleyse anneannenin suçu ne

Merhaba . Umarım linclenmem. Nenem bacağından dolayı yürümekte zorluk çekiyor. Yürüyor ama asa kullanarak ve durduk yere bacağı kasılıyormus. Birkaç kez doktora götürdüm fizik tedaviye yönlendirdi. Yaklaşık 2 saat uzaklıkta bir şehirde fizik tedavi görmek istiyormuş ve 15 gün hastanede yatacakmis.
Nenem ufak ufak bana çıtlatıyor yanımda sende gel demesine. Babamın da gönlü yok . Nenem en çok dayimi sevdi ona hizmet etti. Aynı evde yaşadılar aynı evde yatıp kalktılar. Yengem sabah işe gittiği zaman bulaştığını yıkadı çamaşırını yıkadı, coluguna cocuguna öğle yemeği, akşam yemeği yaptı. Yengem elini sıcak sudan soğuk suya sokmadı. Hep dayımın arkasında durdu . Emekli parasını ona yedirdi , nenemden bir kere ,ne annem ne de ben para istemedik. Bana gelince yoktu ama dayıma gelince vardı. Babamın bu yüzden gönlü olmuyor .bırak yengen izin alsın kalsın yanında diyor. Ama bir yandan da suçlu hissediyorum . Çocukluğum onun yanında geçti sever sayar da beni . Ne yapmalıyım. Bir yandan da üni sınavına hazırlanıyorum. Taa ocağın 27 sindeymis yatış günü . Evet biraz abarttım ama ....
fizik tedavi hastanelerinde refakatçi kalmıyor diye biliyorum ben, anneannem de kaldı bir ay kadar tedavi gördü oradaki hemşireler yemeğinden kaldırıp tedaviye götürmesine kadar her şeyiyle ilgileniyor, aile yakınları ziyaret saatinde gelip ilgileniyor ihtiyaci varsa gideriyor banyo vs, tabi ki farklı bi uygulama da olabilir önce refakatçi olup olmadığını öğrenin bence

Siz baksaydınız nenenize o zaman. Anneniz babanız baksaydı, onlar yapsaydı evleri. Ki evler kimin parasıyla yapıldı bilmiyoruz. Çalışan kadın, kendi gücü vardır yapmak için.

Yorumları şaşkınlıkla okuyorum. Gidersin gitmezsin senin bileceğin iş fakat sana para yedirmediyse gitme, kime yedirdiyse o gitsin ne demek … bu yorumu yapan insanlar çok maddiyatçı insanlar bence.

Konu para değil, hakka geçilmesi ve adam yerine konmamak. Bir anne nasıl evladını ayırır, bir kardeş nasıl kardeşinin hakkına geçer? Böyle bir şeyi ben asla kabul edemem. Siz hakkınıza geçilse geçen kişilerin biri anne/baba diğeri kardeş olsa sindirebileceksiniz yani??
Kaldı ki konudaki anne milyoner değil, hayvan bakarak geçimini sağlıyor, bir de üstüne engelli mutlaka şimdi değilse ilerde paraya ihtiyacı olur. Zoruna gitmesinden de öte bu kadının yenen o hakkına ihtiyacı var gayet. Bir de çiğnediği çocuğuna utanmadan telefon açıyor gel bana bak diye hangi yüzle :KK51:

Siz baksaydınız nenenize o zaman. Anneniz babanız baksaydı, onlar yapsaydı evleri. Ki evler kimin parasıyla yapıldı bilmiyoruz. Çalışan kadın, kendi gücü vardır yapmak için.
Oyy yarabbi vallahi çıldıracağım. Sizce buradaki mesele ev miiii

X