Ne Olur Kendinize Dikkat Edin

çok geçmiş olsun canım dilerim bu kötü olayı en kısa sürede sağlıkla atlatır teyzen...
yazını okurken sanki birebir hissettim ve çok duygulandım
bende 8 yıl önce doğumdaki görevlilerin dikkatsizlikleri hassasiyetsizlikleri yüzünden kaybetmiştim bebeğimi ancak 4 gün yaşayabilmişti..

malesefki insan hayatı bazen bu kadar ucuz olabiliyor...

Son düzenleme:
böyle belinaycım ne yazıkki artık doktorlar... annem kemoterapi alırken ya da radyoterapi alırken o doktorların tavırlarını konuşmalarını hatırlıyorum da çok çok özür dilerim bi ağır ithamım için ama veteriner kedime o doktorların hastalara davrandığından çok daha iyi davranıyor.... kendilerini savunmaları da hazır; eğer duygusal yaklaşırlarsa kaldıramazlarmış bu mesleği o yüzden robotlaşmış gibi yaklaşıyorlarmış... insan düşmanı olsa kalkar gider ki sen yemin etmişsin bu insanların sağlığı için... boşuna mı bas bas bağırılıyor hipokrat yemini diye!!!!!!!!!! lanet olsun böyle insanlara, insanlık öldü bu ülkede.... kim bilir belki zamanında müdahale etseydi o aptal adam belkide kaybetmiycekti teyzen, belki sadece istirahat ederek bebeğine sahip olabilicekti....
annem öldüğünde onun moralini o kadar bozan hastalığının ilerlemesine sebep olan o aptal doktora hiç bişey demedim, içimden geçenler ayrı... ama alma mazlumun ahını demişler, baban annemin dosyasını götürdüğünde adam eşinin de aynı hastalığa yakalandığını söylemiş, yıkık durumdaymış, asla eşinin bu durumundan mutlu olmam kızlar sakın yanlış anlamayın ama o adam belki anlamıştır insan hayatını hiçe saymanın ne demek olduğunu... gene de umarım eşi iyileşmiştir tabiki
neyse çok dağıttım konuyu, belinaycım çok çok geçmiş olsun teyzene... ne güzel ona destek olucak bi ablası var, benim başıma gelse bu olay ablam denen insan bana ne der döner gider, hiç bişeye olmasa buna şükretsin teyzen... üzmeyin kendinizi, neyseki teyzen iyi...

zamanında kendini bilmez, insanlığını unutmuş bir doktor yüzünden ömrümüzden ömür gitti bizim de ailecek. Anneme söylediği ağıza alınmayacak laflar ve moral bozma yetisi sayesinde ben az daha annemi düşünerek yolda yürürken araba altında kalıyordum bir kez daha...

Her meslekte iyiler, kötüler vardır. Ancak ben konu can olunca, insan hayatı olunca bu iyiliği, kötülüğü tartışamıyorum, kimse kusura bakmasın. Doktorluk hakkı kazanırken hastalarla iletişimlerine de not veriliyordur diye düşünüyorum. Bunun belirli aralıklarla tekrar kontrol edilmesi gerekiyor.

Bu arada devletten az maaş alıyorlar o kadar okuyup da, günde 100 hastaya bakıyorlar konuşmalarına hiç girmeyelim lütfen, beğenmiyorsan yapmazsın mesleğini! Şeref, onur kalmamış bu yaratıklarda diyorum, affınıza sığınarak arkadaşlar, döndüm yine yıllar öncesinesenağlama

negüzelde anlatmişssin bende artikk özelliklede bodrum hastanesine güvenmiyorummmmmmm

Geçmiş olsun canım inşallah teyzen çabuk atlatır bu durumu...Şikayetçi oldunuz mu hastaneden veya dr.dan? Birşeylerin değişmesini istiyorsak tepki vermemiz gerekir çünkü. Vermezsek aynı şekilde devam ederler ve yarın öbürgün Allah korusun başkasının başına da gelebilir bu, mazallah daha kötü sonuçlar da oluşabilir.

arkadasım cok gecmış olsun inanki çok kötü oldum yaa....
inşallah çok iyi olur teyzen.....
ALLAHım bildigi gibi yapsın inşallah dıyorum.....

Belinay, çok geçmiş olsun, bu ülkenin gerçeği bu. Yazsalar; çizseler, bar bar bağırsalar da durum değişmiyor.
Ama sorduğunuz zaman, Türkiye, gelişmiş, kalkınmış, bugün yarın Avrupa Birliğine girmeye hazırlanan bir ülke. Ama gel gör kimsede tık yok.
Tekrar geçmiş olsun, Allah daha büyük acılar göstermesin ve yaşatmasın tatlım. Kendine iyi bak, teyzene de bol selamlar ve saygılar.

Çok geçmiş olsun ya inan ki çok üzüldüm, ne kötü bir durum...
Orada birşey olsa teyzenize aniden doktor gelesiye kadar ne kadar sorumsuzluk bu...
Madem doktorsun vazifeni bil, insan hayatı söz konusu...

İnş teyzeniz bu zor günleri çabucak atlatır :teselli:

Ayyy Allahım cinler tepeme çıktı resmen :kızgın:
bu nasıl bi sorumsuzluktur, bu nası bi gevşekliktir yazıklar olsun o mesleğe asla yakışmayan bazı müsvettelere :enbuyukkk:
ölen yavruya mı üzülürsün teyzenin yaşadigi ruhsal travmaya mı...
çok geçmiş olsun belinayım...
Allah'tan teyzene birşey olmadı su an için tek teselliniz bu sanırım.
bence ne olursa olsun hastane ve saglık grup başkanı olan doktor hakkında suc duyurusunda bulunun.
insanlık değil bu....

Ya kürtaj nasıl yapılmaz ya????
Ben ilaçla düşük yaptığım ve hiç parça kalmadığı halde yinede kürtaj oldum.

normal olmasa bile vakumla falan yapmalılardı bence mutlaka başka bir dr a daha görünsün

o bebişin günahını kim çekecek şimdi.
ben annemi doğumda kaybettim ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. fazla konuşamıcam bu konuda

çok çok geçmiş olsun inan gözlerim doldu,sen elinden geleni fazlası ile yapmışsın teyzene sabırlar diliyorum atlatıcak inşallah ,bir an önce sağlığına kavuşması dileği ile teyzeni seni aileyi en iyi yaşayan anlar ne demişler ateş düştüğü yeri yakar

canım öncelikle geçmiş olsun.
yaşadığınız büyük bir talihsizlik
Allah hiç kimseye göstermesin.
hani derler ya Allah ne hastanesiz bıraksın nede oraya düşürsün
bende bir doktorun ağzından duyduklarımı paylaşayım tabii bu duyduklarımdan ister istemez rahatsız oldum.
hamilelik dönemimde (geçen sene) ilaç yazdırmak için dr gitmiştim (hamilelikte kullanılan) devlet hastanesinin kendi dr. yıllık izne çıkmış yerine geçici olarak iki haftalığına bir dr. getirilmiş.(izne çıkanda çok iyi sayılmazdı) ben ilaç yazmaya gittiğimde odada dr yoktu. belli bir saatten sonra hasta olmadığı için. hastanenin arka bahçesinde hemşirelerle birlikte çay içiyordu ben gidip dr sordum. neyse ilacımı yazdırdım. dr dediki hemşireye inş bu gece şansıma acil bir doğum falan olmaz. gerekmedikçe beni aramayın dedi.
ya bunu diyen kadın doğum dr. ve buna benzer daha çok şey.
başka bir hamile kadına tanık oldum kadının haftası dolmuş üzerinden 5 gün geçmiş dr sadece muayene edip gönderiyor. kadınla sabah karşılaştık iyi gözükmüyordu ben öğleden sonraya kalmıştım tahlil sonuçları için.
o bayanı tekrar gördüm dr. özeline gitmiş geçen senin parasıyla 100 ytl verip muayene olmuş. öğleden sonra gördüm işlemlerini yapıyordu dr acil sezeryan demiş. kadın gidipte muayene olmasa çocuk belki yaşamayabilirmiş.
burda işini iyi yapan dr. lafımız yok zaten bizim sorunumuz bunu kötü niyetli kullananlarla
(her meslekte olduğu gibi). ne diyelim Allah hepimizin yardımcısı olsun...

çok çok teşekkür ederim az önce teyzemle konuştum hala etkisinde bende etkisindeyim ama güçlü olmamız lazım.. teyzoşumu güldürmeye çalıştım biraaz ve başarılıda oldum bana dediki belinay ben seni böyle bilmezdim benimle beraber çektin acı benimle beraber sende ağladın sende uyumadın sağol teyzem ALLAH RAZI OLSUN DEDİ olurmu teyzoşum dediğin lafmı birtanecik teyzem var ya sana bişi olsaydı dedim ve kahretsinki yanına gelemiyorum tam zamanında iş buldum ne olur affet teyzem dedim biz yine tutamadık beraber ağladık..annemi hiçs ormayın aklı hep teyzemde saatlerce namazda secdede dua ediyor ya bişiolsydı kardeşime diye konuşuyıor dün teyzoşumun sesi hala kulaklarımda RABBİM ISLAH ETSİNNNN nedimkii başka abiran öylee korktumkii ya şimdi tel gelir aşırı kan kaybında bişi olursa teyzme die hep yattğım yatağıma oturarark bekledim offf hala etkisindeyim ne lur kusuruma bakmayın... Caramela* canım benim teyzem bodrum konacıkta oturuyor ve eşi kocanık belde başkanı sağolasın ilgilendiğin için,seninde acını çok iyi anlıyorum artık dün akşam yaşadıklarımdan sonra bitanemm

bende bodrumdayım..neden enişte bey belde başkanı...eşini gecenin o saatinde devlet hastanesine teslim etti.???.hani olacağa çare yok kanama başlamış önceden ...düşmüş bebek ama özelde doktor başında bulunur daha itinalı müdahele olurdu....çok üzüldüm yaşanılana.....malesef devlet hastanesi bura lüks biyerde olsa devlet imkanlarıyla bu kadar ilgli alakalı olabiliyor insanlar.....yazık !!sözüm ona görev yapan üstelik maaş alan bu tarz sağlıkçılara yazıklar olsun!!!

Canim;
teyzenin baska bir doktora gitmesi gerekiyor;
bende de parca kalmadigi halde kurtaj yaptilar;
yoksa enfeksiyona yol aciyor Allah korusun..
Bodrum'da
GÜVENÇER Kadin ve Cocuk Sagligi Merkezi (Su anki doktorum ŞERMİN GÜVENÇER)
ya da Ozel Bodrum Hastanesini(hakkinda iyi seyler duydugum TAHSIN ATES) oneriyorum..
Aklinda bulunsun Belinaycim;
tekrar buyuk gecmis olsun...:teselli:

benim doktorum da şermin güvençer idi......özel kliniği var..bodrumözel ve unıversal hospital ile çalışıyor....pahalıdır ama sağlıkişi.....ihmale gelmez.....

hiç abartmamışsın canım hatta çok doğru şeyler yazmışsın.çok geçmiş olsun .
seni ve teyzeni çok iyi anlıyorum.ben de aşırı sancı ve kanamayla gittim dr a.ben ağlıyorum bağırıyorum düşüyor bebeğim yardım edin diye.dr bey zahmat edip bakmadı bile ne oluyor diye.yatırın biyere ben muayenelerim bitince bakarım demiş.üstelik gebelik takibimi yapan dr....4 aydır ona gidiyordum.onlar için para insan sağlığından daha önemli.(hepsi için söylemiyorum)
sonuçta ben 4 aylık bebeğimi kaybettim...........

çok geçmiş olsun çok üzüldüm okurken tüylerim diken diken oldu. Allah o şuursuzları bildiği yapsın. zor geliyosa niye doktorluğu seçtin be adam git bakkal ol daha rahat. her meslekte olduğu gibi sağlık sektöründede işine saygısı olmayan insanlarımız var.
inşallah teyzen en kısa zamanda hem ruhsal açıdan hemde bedenen eski sağlığına kavuşur.

Az bile söylemişsin belinay..az bile..
Çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin...
Kimse kusura bakmasın ama nerde olursa olsun maalesef ebelerin çoğu böyle...Kendilerini doktor sınıfında zannediyorlar...Neler duyuyoruz devlet hastanelerinde doktorsuz olan doğumlarda ebe hanım! ların yaptıklarını...Allah vicdan versin..
Doktorları hiç karıştırmıyorum zaten...İstisnalar tabiki hariç ama insan muamelesi görmek için çoğunun önüne balyalarla para dökmek lazım...
İnşallah teyzeninde karşısına bu acı günlerini unutacak çok güzel ve mutlu olaylar çıkacaktır.
...

Cok Büyük Gecmis olsun Belinay...Okurken tüglerim diken diken oldu...O doktorun agzina iki tane patlatasim geldi icimden... ALlah o züppeyi nasil biliyorsa öyle yapsin...

canım cok gecmış olsun ..gecmıste bızımde basımıza geldı gebelıkle ılgılı degıldı ama annem olumden dondu kendını bılmez bı allahın belası dr adayı yuzunden..seker hastası annem sekerı yukseldı acıle goturduk beyefendı geldı baktı bışeyler soyledı serum falan bagladılar..bıkac dk içinde annemın gozlerı fırıl fırıl donmeye basladı boş mıdesıne kusmaya basladı hemsıreye bagırdım o da doktora seslendı beyefendı odasında kız arakadasıyla oynasmakla mesgul oldugundan saglık karnesını ıncelememış seker hastasına sekerlı serum verdırmış neeeee sekerı mı vardı hastanın dıye bagırdı hemen sokup attı serumu annem olumden dondu o gun ..bı ınsan bu kadar vurdumduymaz olabılır mı hala aklım almıyor... tekrar gecmış olsun canım teyzosuna..

allah kahretsinnn allah kahretsinnn teyzem ağridan sancidan bugün duramamişş sabaha karşiii fena bi ağriyla çiğlikla eniştemi kaldirmişş aşiri kanamasi gelmiş ve hastaneeye kaldirmişlarr içinde parça kalmiş bebekten parçalar :KK43: kürtaj oldu teyzemmm canini dahada yaktilar beter yaptilar allahim sen sabir verrr yarabbimmm ne olursun gör bu yaşadiklarimiziiiiii

X