Tamam da ne olursa olsun oğlunun bunu teklif etmesi lazım biz kalalım diye anne engelli okuma yazması yok kalamaz onların kalması lazım ama konusunu bile açmıyorlar nedense onlar varken ergen bir çocuğa düşmez benceBir de yengeden dinlesek o neler anlatır acaba? Ergen bir kızın muhtemelen babasının dolduruşlarıyla oluşmuş kanaatleri çok ciddiye alınacak şeyler değil.
Dayıyla yengenin bir talebi de yok bu konuyla ilgili belli ki. Anneanne rica etmiş torunundan. Belki gelinime oğluma çok yük oldum, biraz da diğerleri el atsın diye düşündü, bile
Bu nene hayvan bakan kızının yanında olsaydı kızı evine çıkınca bir tencere yemeği yapılı olurdu genelde yaşlı neneler yardımcı olmayı severler ama gelinlerine genellikleah o yenge "bana ne ben senin anana mj bakacagim" diye yollasaydi kaynanasini evden neler cekecekti bu konusan damadi da konu acan emily de.
kadinin kaynanasini sevip yaninda isteyerek kendilerine ne büyük iyilik yaptığını farkinda bjle degiller
Nenem diyorsun yaşlı sanıyorlardır anneannem de gerçi yaşlı da olsa eski insanlar gelini çalışıyorsa çok yardım ediyorlarYa şimdi hakaret edeceğim YA ZAYEN EV NENEMİN SİZ NERENİZLE OKUYORSUNUZ. YENGEM EVİ OLMASİNA RAGMEN NENEMIN YANINDA YATIP KALKIYOR . NENEM SABAH YENGEMIN KAHVALTISINI HAZIRLIYOR , EVİ TEMIZLIYOR, CAMASIRLARI YIKIYOR HER SEYI NENEM YAPIYOR . YENGEM HEM CALISIP HEM NENEME HİZMET ETMİYOR .YARABBI CILDIRCAM
Yengen gitsin...Merhaba . Umarım linclenmem. Nenem bacağından dolayı yürümekte zorluk çekiyor. Yürüyor ama asa kullanarak ve durduk yere bacağı kasılıyormus. Birkaç kez doktora götürdüm fizik tedaviye yönlendirdi. Yaklaşık 2 saat uzaklıkta bir şehirde fizik tedavi görmek istiyormuş ve 15 gün hastanede yatacakmis.
Nenem ufak ufak bana çıtlatıyor yanımda sende gel demesine. Babamın da gönlü yok . Nenem en çok dayimi sevdi ona hizmet etti. Aynı evde yaşadılar aynı evde yatıp kalktılar. Yengem sabah işe gittiği zaman bulaştığını yıkadı çamaşırını yıkadı, coluguna cocuguna öğle yemeği, akşam yemeği yaptı. Yengem elini sıcak sudan soğuk suya sokmadı. Hep dayımın arkasında durdu . Emekli parasını ona yedirdi , nenemden bir kere ,ne annem ne de ben para istemedik. Bana gelince yoktu ama dayıma gelince vardı. Babamın bu yüzden gönlü olmuyor .bırak yengen izin alsın kalsın yanında diyor. Ama bir yandan da suçlu hissediyorum . Çocukluğum onun yanında geçti sever sayar da beni . Ne yapmalıyım. Bir yandan da üni sınavına hazırlanıyorum. Taa ocağın 27 sindeymis yatış günü . Evet biraz abarttım ama ....
Böyle de söylemeniz ayıp olmuş gibi.Aynısını söyledim yüzüne... cevap veremedi
Böyle zamanlarda ne para yedirdiği oğlu, ne kızı bakar, sadece vicdanı olan bakar.. Eğer sınavınızı etkilemeyecekse kalın yanında, 15 gün şunun şurasında, ne kaybedersiniz? Gönül kırmaya değmez..Merhaba . Umarım linclenmem. Nenem bacağından dolayı yürümekte zorluk çekiyor. Yürüyor ama asa kullanarak ve durduk yere bacağı kasılıyormus. Birkaç kez doktora götürdüm fizik tedaviye yönlendirdi. Yaklaşık 2 saat uzaklıkta bir şehirde fizik tedavi görmek istiyormuş ve 15 gün hastanede yatacakmis.
Nenem ufak ufak bana çıtlatıyor yanımda sende gel demesine. Babamın da gönlü yok . Nenem en çok dayimi sevdi ona hizmet etti. Aynı evde yaşadılar aynı evde yatıp kalktılar. Yengem sabah işe gittiği zaman bulaştığını yıkadı çamaşırını yıkadı, coluguna cocuguna öğle yemeği, akşam yemeği yaptı. Yengem elini sıcak sudan soğuk suya sokmadı. Hep dayımın arkasında durdu . Emekli parasını ona yedirdi , nenemden bir kere ,ne annem ne de ben para istemedik. Bana gelince yoktu ama dayıma gelince vardı. Babamın bu yüzden gönlü olmuyor .bırak yengen izin alsın kalsın yanında diyor. Ama bir yandan da suçlu hissediyorum . Çocukluğum onun yanında geçti sever sayar da beni . Ne yapmalıyım. Bir yandan da üni sınavına hazırlanıyorum. Taa ocağın 27 sindeymis yatış günü . Evet biraz abarttım ama ....
Gelinin bakma zorunluluğu hiç yok dediğin gibi ama bu kız ne alaka yani. Çocukları bakıcak.Arkadaşlar bazen çok saçmalıyorsunuz. Anneanne hem dayı ve yengenin yanında yaşasın, onlar sahip çıksın, ilgilensin (ki yenge için kayınvalide ile yaşamak ne kadar zordur tahmin edersiniz) hem de varsa gelirini yanına almayan, 15 gün bile bakmayan kızına mı versinler? Ne demek parasını yiyen baksın? Aynı evde yaşayan insanların geliri ortaktır, bu kadın havayla beslenmiyor, dötüne yaprak takıp gezmiyor öyle değil mi?
Konu sahibi, içinizden geliyorsa destek olursunuz, gelmiyorsa olmazsınız. Sizin sorumluluğunuz değil. Ama dayı ve yenge hakkındaki düşüncelerinizi beğenmedim. Anne babanızınkileri hiç beğenmedim.
Dayımın evinde yaşamadı ki dayım nenemin evinde yaşadı.Böyle zamanlarda ne para yedirdiği oğlu, ne kızı bakar, sadece vicdanı olan bakar.. Eğer sınavınızı etkilemeyecekse kalın yanında, 15 gün şunun şurasında, ne kaybedersiniz? Gönül kırmaya değmez..
Dayınızın evinde yaşadıysa normaldir yengenize yardım edip, para vermesi.. Herkes kendi davranışından sorumlu, o öyle yapmış diye sırt çevirmek bana göre değil..
Yorumlarınızı sonradan okudum, kalmaya gönlünüz yokmuş zaten, ne diye burada konu açıp milleti yoruyorsunuz?Dayımın evinde yaşamadı ki dayım nenemin evinde yaşadı.
Yaa aslında hiç yorum yapasım yoktu ama tavrınız ve konuşma şekliniz hiç hoş değil. Kendi ağzınız ile söylüyorsunuz nenem “Baston ile yürüyor” diye böyle bir insan evinde ne kadar yemek,soba,çamaşır gibi işlere koşabilir ki eminim yengeniz ve dayınız içinde de oldukça zor ve yorucudur sonuçta bir özel hayat kalmıyor uzaktan davulun sesi hoş gelir derler madem yengeniz paraları yiyor (sizin kötü tabiriniz ile) o halde 1 ayda sizde kalsın nineniz siz bakın maaşını da siz alın hem görün bakalım yaşlı insanla uğraşmak ne kadar zor o insanlar da belki biraz nefes alır 15 gün bile bakabilecek tahammülünüz yok şimdiden bahaneleri sıraladınız bile bu yazidan çıkaracağım tek şey rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin en ufak zorlukta nasıl da bahanelere sığınılıyor aylar yıllar değil 15 gün sadece hiçbir sey olmasa allah rızası için gene susup bakar insan yazık..Merhaba . Umarım linclenmem. Nenem bacağından dolayı yürümekte zorluk çekiyor. Yürüyor ama asa kullanarak ve durduk yere bacağı kasılıyormus. Birkaç kez doktora götürdüm fizik tedaviye yönlendirdi. Yaklaşık 2 saat uzaklıkta bir şehirde fizik tedavi görmek istiyormuş ve 15 gün hastanede yatacakmis.
Yahu abartmayın lütfen aylar yıllar bakmayacak ya 15 gün yardımcı olacak ne kadar etkileyebilir lütfen yaaaSınava girecek çocuğa bu teklif edilmez, geleceği sözkonusu bu bir. Ben torunların nine dede işine koşturulmasını doğru bulmuyorum. Herkes kendi büyüğüne baksın, gençlerin daha küçüklükte sabrı taşmasın. Annen ve dayın aralarında halletsinler. Ayrıca nineyi konu sahibinin annesi babası istememiş de dayı ve yenge isteksiz olmalarına rağmen yanlarına almışlarcasına yorumlar gerçeği yansıtıyor mu merak ettim??? Bu arada eşimin ninesi kimin yanında kalırsa maaş kartını o aile kullanırdı. Nine de bunu yapmış olabilir. Dayı iyilik olsun diye bakmadı belki, kadının geliri var mı acaba?
Çocuğunuz var mı? Benimkinin sınav senesinde ben izin vermem şahsen.Yahu abartmayın lütfen aylar yıllar bakmayacak ya 15 gün yardımcı olacak ne kadar etkileyebilir lütfen yaaa
Evet varÇocuğunuz var mı? Benimkinin sınav senesinde ben izin vermem şahsen.
Ama sizin babanız sözkonusu, sizin evinizin direği. Ninenin çocukları, gelini ve damadı var zaten. Kendi çocukları yetişkinler ve sağlıklılar. Konu sahibinin düzenini bozması abes. Allah rahmet eylesin bu arada.Evet varyani ben belki işin çok duygusal boyutundayım bilemiyorum 18 yaşında gıda mühendisliği kazanmış ama babası hastalanıp yatağa düşmüş mecburen üniversiteyi bırakıp borç hastalık döngusunde 6 yıl böyle debelenmis yatalak bir babaya bakmış kız çocuğu olarak söylüyorum şimdi 30 a merdiven dayadım babacığım rahmetli oldu anneciğimle çok çektik ama şimdi her şeyimiz tastamam inanın ben okuyacağım ne yaparsanız yapın deseydim şuan ki gibi vicdanım rahat ve böylesine mutlu bir hayatım olmazdı