Nenemle hastanede kalmak ...

Anneniz 2 kardeşler mi?Dayı ve yenge bakmak istemediler mi?parayı onlara yedirdi derken dedenizin mirasını dayıya mı verdi nine

Tamam da ne olursa olsun oğlunun bunu teklif etmesi lazım biz kalalım diye anne engelli okuma yazması yok kalamaz onların kalması lazım ama konusunu bile açmıyorlar nedense onlar varken ergen bir çocuğa düşmez bence

Bu nene hayvan bakan kızının yanında olsaydı kızı evine çıkınca bir tencere yemeği yapılı olurdu genelde yaşlı neneler yardımcı olmayı severler ama gelinlerine genellikle

Nenem diyorsun yaşlı sanıyorlardır anneannem de gerçi yaşlı da olsa eski insanlar gelini çalışıyorsa çok yardım ediyorlar

Yaşlı bir kadına hangi evde bakılıyorsa emekli maaşının o eve girmesi normal değil mi? Yani o evde bakılıyorsa maaşı başka eve mi girecek? Ne olursa olsun yaşlı biriyle aynı evde yaşamak zordur yani en azından bir sorumluluktur. Anneanne hastaneye düşünce de ortak bakılmalıdır. Siz 15 gün zaten bakmamalısiniz o ayrı konu..1-2 gün gidersiniz, diğer günleri çocukları düşünecek.Herkes 3-4 gün kalsa zaten süre dolar.. Herkes birbirinden bekleyeceğine oturup gün planlaması yapsın bence

Yengen gitsin...

Aynısını söyledim yüzüne... cevap veremedi
Böyle de söylemeniz ayıp olmuş gibi.
Saygı ve had sınırı aşılmamalı.
Ninenize destek olmalısınız, hastanede ziyaretine gidebilirsiniz. Ama bence yazılanlar gibi anne, dayı ya da yenge kalmalı. Siz ikinci kuşaksınız ve de küçüksünüz okul işi falan nasıl olucak

Böyle zamanlarda ne para yedirdiği oğlu, ne kızı bakar, sadece vicdanı olan bakar.. Eğer sınavınızı etkilemeyecekse kalın yanında, 15 gün şunun şurasında, ne kaybedersiniz? Gönül kırmaya değmez..

Dayınızın evinde yaşadıysa normaldir yengenize yardım edip, para vermesi.. Herkes kendi davranışından sorumlu, o öyle yapmış diye sırt çevirmek bana göre değil..

Gelinin bakma zorunluluğu hiç yok dediğin gibi ama bu kız ne alaka yani. Çocukları bakıcak.

Dayımın evinde yaşamadı ki dayım nenemin evinde yaşadı.

Yaa aslında hiç yorum yapasım yoktu ama tavrınız ve konuşma şekliniz hiç hoş değil. Kendi ağzınız ile söylüyorsunuz nenem “Baston ile yürüyor” diye böyle bir insan evinde ne kadar yemek,soba,çamaşır gibi işlere koşabilir ki eminim yengeniz ve dayınız içinde de oldukça zor ve yorucudur sonuçta bir özel hayat kalmıyor uzaktan davulun sesi hoş gelir derler madem yengeniz paraları yiyor (sizin kötü tabiriniz ile) o halde 1 ayda sizde kalsın nineniz siz bakın maaşını da siz alın hem görün bakalım yaşlı insanla uğraşmak ne kadar zor o insanlar da belki biraz nefes alır 15 gün bile bakabilecek tahammülünüz yok şimdiden bahaneleri sıraladınız bile bu yazidan çıkaracağım tek şey rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin en ufak zorlukta nasıl da bahanelere sığınılıyor aylar yıllar değil 15 gün sadece hiçbir sey olmasa allah rızası için gene susup bakar insan yazık..

Sınava girecek çocuğa bu teklif edilmez, geleceği sözkonusu. Bir de ben torunların nine dede işine koşturulmasını doğru bulmuyorum. Herkes kendi büyüğüne baksın, gençlerin daha küçüklükte sabrı taşmasın. Annen ve dayın aralarında halletsinler. Ayrıca nineyi konu sahibinin annesi babası istememiş de dayı ve yenge isteksiz olmalarına rağmen yanlarına almışlarcasına yorumlar gerçeği yansıtıyor mu merak ettim??? Bu arada eşimin ninesi kimin yanında kalırsa maaş kartını o aile kullanırdı. Nine de bunu yapmış olabilir. Dayı iyilik olsun diye bakmadı belki, kadının geliri var mı acaba?

Yedi dediginiz parada 10 bin civari... insaf gercekten! Kayinpederime eltilerim bakti maaşini, kurbanini vs gelirlerini hep onlar kullandi çünku bakan onlardi Allah razi olsn.Ne gorumcelerim ne esim bu durumun hic lafini etmediler.Bir hastane durumu olsa gorumcelerim refekatci oldu.Esim maddi destek oldu. Farkli sehirlerdeydik istediginde geldi bizde de kaldi ama genel olarak bakan eltilerimdi. Yasliya bakmak zor hele ki neneniz gibi bastonsuz gezemeyen bir yaslinin evin tum islerini yapmasi cok gercekci degil... yengeniz bakiyor anneniz refaketci olmali ama ona bile gönlu yok... anne babaniz cok da hayirli evlat degil sizde onlarin ayni zihniyetteki evladisiniz... (sagliginda baktim ama keske yasiyo olsa tekrar bakabilsem ananeme , bir daha hic goremeyeceginiz birini deli gibi özlemek cok caresiz bir duygu...kiymet bilin bu gunler geri gelmiyor)

Yahu abartmayın lütfen aylar yıllar bakmayacak ya 15 gün yardımcı olacak ne kadar etkileyebilir lütfen yaaa

Çocuğunuz var mı? Benimkinin sınav senesinde ben izin vermem şahsen.
Evet var yani ben belki işin çok duygusal boyutundayım bilemiyorum 18 yaşında gıda mühendisliği kazanmış ama babası hastalanıp yatağa düşmüş mecburen üniversiteyi bırakıp borç hastalık döngusunde 6 yıl böyle debelenmis yatalak bir babaya bakmış kız çocuğu olarak söylüyorum şimdi 30 a merdiven dayadım babacığım rahmetli oldu anneciğimle çok çektik ama şimdi her şeyimiz tastamam inanın ben okuyacağım ne yaparsanız yapın deseydim şuan ki gibi vicdanım rahat ve böylesine mutlu bir hayatım olmazdı

Ama sizin babanız sözkonusu, sizin evinizin direği. Ninenin çocukları, gelini ve damadı var zaten. Kendi çocukları yetişkinler ve sağlıklılar. Konu sahibinin düzenini bozması abes. Allah rahmet eylesin bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…