Nenemle hastanede kalmak ...

Paraları çat çut yediyse bir de hakka geçerek yediyse bakma zorunluluğu kesinlikle var
O kadını bağlamaz ki ama. Anneannesi o paraları oğlu için vermiştir gidip de elin kadınına hayran olduğu için değil. Bu oğlu ve annesi arasındaki bir konu. Yine de bakma yükümlülüğü yok. İçinden gelir ve bakmak isterse bakar. Ayrıca bu tarz şeyleri biraz vicdan meselesi olarak görüyorum. Parayla ölçülmeyecek durumlar.

e annesi üzülene kadar kendi baksin onu doguran kadina:)
bu daha adil degil mi?
Annesinin bakması ıcın incelikleri var yengenc
Kaçırdın sanırım ama eşine yardım etmek zorunda
danaları/keçileri bırakamaz
Ama evdeki genc kız/oglan dıger yükü sırtlanabılır

Ayrıca annelerimiz için bırakın da bıraz fedakarlık edelım el mi bu
Ana
Can

Siz baksaydınız nenenize o zaman. Anneniz babanız baksaydı, onlar yapsaydı evleri. Ki evler kimin parasıyla yapıldı bilmiyoruz. Çalışan kadın, kendi gücü vardır yapmak için.
ah o yenge "bana ne ben senin anana mj bakacagim" diye yollasaydi kaynanasini evden neler cekecekti bu konusan damadi da konu acan emily de.
kadinin kaynanasini sevip yaninda isteyerek kendilerine ne büyük iyilik yaptığını farkinda bjle degiller

Benim bir arkadasim var. O da kayınvalidesi ile yaşıyor. Kayınvalide açık açık demiş ki; "ben kiminle yaşarsam emekli maaşımi da o ev için harcarim." Hemen bir alt sokakta da kızı yaşıyor . Ancak o gelirini arkadaşımın evi için kullaniyor. Tabii ki diğer torunlarına da bir şeyler aliyor, veriyor. Eminim anneanneniz de size alıyordur. Ancak böyle bir durumda anneannenizin parayı direkt dayinizin evi için kullanması bana normal geldi.
Refakat konusuna gelirse; açıkçası 15 gün uzun bir süre. Dönüşümlü olarak başkaları ile birlikte kalabilirsiniz diye düşünüyorum. Sonuçta çocukluğunuz onun yanında geçmiş.

iste ana can... herkese doguran anasina bakmak yakisir. anasi o kadar karnında tasimis ne emeklerle yetistirmis. kizi da 15 gun hastanede kalabilir. koca hayvancilik yapiyor ama karisi hastayken ne yapiyorsa yine idare eder 15 gun. evde 19 yasinda kzii var, gerekirse o da idarw eder hallederler. atla deve degil ki. konu sahibinin annnesi hastalansa yatsa bir ay telef mi olacak kuzular? yooo bir sekilde bakacaklar
yine bakabilirler bence

Ya şimdi hakaret edeceğim YA ZAYEN EV NENEMİN SİZ NERENİZLE OKUYORSUNUZ. YENGEM EVİ OLMASİNA RAGMEN NENEMIN YANINDA YATIP KALKIYOR . NENEM SABAH YENGEMIN KAHVALTISINI HAZIRLIYOR , EVİ TEMIZLIYOR, CAMASIRLARI YIKIYOR HER SEYI NENEM YAPIYOR . YENGEM HEM CALISIP HEM NENEME HİZMET ETMİYOR .YARABBI CILDIRCAM

Burada annesine is duser.

Benim annem kanser ve tek basina yasiyo. Kotu oldugu zamanlar bana gelip kaliyo. Ama bana her firsatta kardeslerim babam "kizin gitsin kalsin " (14 yasinda ergen) kizin gitsin kalsin diyip duruyolar. (Evet benim kizim cok iyi anlasiyo annemle, elinde buyudu sayilir. Okulu cok yakin oldugu icin hemen hemen hergun yanina ugrar.. )
En sonunda bende annemle ilgilenmek benim kizimin gorevi degil. Evlatlari olarak biz mecburuz evet ama onun uzerine bu yuku yikamazsiniz dedim kestirip attim.

Konu sahibi siz biraz kendinizi cekin evlatlari yapsin.

Bir aylık bir hastahane macerasıni yeni bitirmiş biri olarak bırak kızımı nenesine dedesine bakmakla görevlendirmesi uzulmesin diye her sorduğunda "rutin kontrolleri var" diyerek oyaladim. Hastaneden çıkıp nekahat dönemi için evime geldiklerinde öğrendi dedesinin ameliyat olduğunu, üstelik ben çalışıyorum, gece hastanede gündüz işyerinde perişan oldum yine de çocuğuma yansitmadim. Ne alakası var çünkü oglu-kızi eli tutarken , torunun ne haddine?

Öğrenci olduğundan dolayı seçim senin ama genel olarak parayı kim yiyorsa o baksın lafı ne kadar korkunç bir laf.
Size, annenize eziyeti olmamış, onun yanında büyümüşsünüz, sevgi görmüşsünüz, vefa göstermek için bunlar yetmez mi.
Ne paragöz millet olduk ya. Yengenize sahip çıktı diyorsunuz da, aynı evde yaşıyormuş, yenge işe gidiyormuş, yardımcı olması niye abartılıyor. Ne kadar menfaatperest bir millet olduk. Anneye sadece anne olduğu için, anneanne olduğu için bakılmaz mı, yardımcı olunmaz mı, insanın kanı donuyor. Evet zaman kötü diyoruz da biz iyi miyiz sanki. Pes. (sınav konusu söylediklerimin dışında dır)

Hakaret ermeden kendini ifade edemiyorsun belli ki. Aynı evde yaşayan gelin kayınvalide, tabi ki birbirlerinin elinden tutacak yardımcı olacaklar. Bastonsuz yürüyemeyen, hasta bir yaşlı kadın ne kadar ev işi yapabilir hepimiz biliyoruz. Yorma kendini.

annemin de gonlu yok zaten kalmamda
e o zaman neden kalıyorsun?
Aynı şeyi ben yaptım kızlari ogullari fink atarken kendi kizi arabayla kapinin önünden gecip giderken ben anneannemin altını temizliyordum.
Hakkım helal hoş olsun anneanneme ancak çocukları keyfine bakarken size düşmez.

Acaba biri gelip, "kayinvalidem yaşlı onunla yaşiyoruz. Bir de görümcem var. Kayınvalidem hep bizimle beraber ama maaşının yarısını da ona gönderiyor" diye konu açsa o kayınvalideyi ve görünceyi nasıl linclerdik hayır kadın tek başına kalıyor olsa zaten maaşını kimseye göndermez kendi halinde yaşar. E bı oğluyla beraber yaşayınca evin ortak masrafı olarak beraber harciyolardir ne var bunda neden herkes parayı kim yiyosa o gitsin diye saldırıyor anlamadım

İyi de yengesi bir sıkıntı çekmemiş ki evin her işini anneanne yapmış sobasını yakmış kadın işe gidince çocuklara bakmış yemeklerini yapmış çamaşırlarını yıkamış asıl anneanne onlara bakmış parasını bile vermiş onlar da bir zahmet kalsınlar yanında yani ben olsam kendimi borçlu hissederim kayınvalideme karşı bana bu kadar iyilik yapmış olsa annesi de zaten işitme engelliymiş okuma yazması da yokmuş o nasıl baksın hastane işlerini nasıl yürütsün mecbur dayıyla yenge bakacak

Babam annemi yedirmez zaten bana da diyemiyorlar artık . En son bakalım yengen izin alacak ya dedi . Bende tamam o zaman nene bakarız dedim
Babaanneniz yaşıyor mu bilmiyorum da babanız eminim aynı şekilde düşünmezdi.kimseye yedirmemiştir annenizi şimdiye kadar. Demek ki bu yaşlıların maaşı olmasa sokağa düşücekler. Çocuğum yok evlenmeyi düşünmüyorum, ileride hastane işim olursa yalnız kalmaktan çok korkuyorum diye bir konu açılmıştı. Bu konuya denk gelir umarım. Şans işi bu. Evlatlar karşılıksız bakmıyorlar artık annelerine.

Bir de yengeden dinlesek o neler anlatır acaba? Ergen bir kızın muhtemelen babasının dolduruşlarıyla oluşmuş kanaatleri çok ciddiye alınacak şeyler değil.

Dayıyla yengenin bir talebi de yok bu konuyla ilgili belli ki. Anneanne rica etmiş torunundan. Belki gelinime oğluma çok yük oldum, biraz da diğerleri el atsın diye düşündü, bilemeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…