• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nekadarda safmışım ben çok aptalmışım.

7 aylık hamileyken annemlere gittim (uçakla) hamilesin gitme zorlanırsın diyordu.doğum yaptım daha 5 günlükkende zorladılar gitmedim.onlar zorluyor ben gitmiyorum nolcak bakalım sonuç.

Hmailyken uçakla zorlanırsın diyorlar.

Lohusa kadını üstelik 5 günlük yola çıkmaya zorluyorlar.Hem de nişan için.

Ne yapıcaksan orda hasta halinle.

Cidden çok mantıksızlar ya.

7 aylık hamileyken annemlere gittim (uçakla) hamilesin gitme zorlanırsın diyordu.doğum yaptım daha 5 günlükkende zorladılar gitmedim.onlar zorluyor ben gitmiyorum nolcak bakalım sonuç.

ay tabii ki gitme canım.10 günlük el kadar bebekle nasıl gidilir.hiç mi düşünemiyorlar,hayır bir kaç aylık olsa neyse diyecem ama daha minicik oo.yazık değil mi ona.o kadarcık bebekle bir yere gitmek eziyet olur zaten insana.şu an en rahat yer evin sana.bu arada Allah sağlıkla,analı-babalı büyütmeyi nasip etsin bebişinizi.:nazar:

eşim hiç klmadan geldi o gece şükürki.devamlı aradılar nişana gel die tüm aile eşimi.yollamadım oda gitmek istemedi ama arıolar ya ondan.bebeğim bazen çok yoruyor beni.ama ona kurban olurum ben.zaten ben kendimi geçtim onun için biyere çıkmak istemiyorum.bişey olur die.

tabi tabi evden çıkma canım gögüsün sızlıyorsa da sağ sütünü biberona belki ağrısı diner , bunlar önemli olaylar doğum evlilik vs boyle günlerde yanımda olmayacaklarsa hiç olmasınlar kayınvalide vs:( sen bebeğine eşine ve kocana bak canım bosver sunları hık

kayınpederim yatalak değil.sadece gelmedi okadar.yatalak olsa bi zaman sonra elbette göstermeye giderim.hatta gelmedi die nie konu edeyim.sadece canı istemedi gelmedi.

Canım biliyorum eşine de kıdın.
Ama eğer eşin bu zamana kadar böyle düşüncesizikler yapmadıysa anlamaya çalış eşini.

Belli ki annesi zorladı.Arada kaldı.
Mecburen gitti.
Seni de sık sık aramış zaten.

Ben olsam eşim ilk aradığında nasılsın dediğinde , hiç iyi değilim, bir an önce gel derdim.

Gittiğine pişman ederdim....

Hmailyken uçakla zorlanırsın diyorlar.

Lohusa kadını üstelik 5 günlük yola çıkmaya zorluyorlar.Hem de nişan için.

Ne yapıcaksan orda hasta halinle.

Cidden çok mantıksızlar ya.

nişan sahibi beni aramadı bile geçmiş olsuna ama beni yola dökmeye çalışıyorlar.

nişan sahibi beni aramadı bile geçmiş olsuna ama beni yola dökmeye çalışıyorlar.

Hyret bişey ya.

Benim kaynanamda eşime demiş ki dün akşam.

Oğlum ayşe diyor ki(ablasının kızı olur kaynanamın)

teyze siz hiç gelmiyorsunuz fatmalara gelin de görüşelim.(fatma da ablasının gelini olur)

Fatma beni evine davet etmez.Görümcesi görüşelim diye gelinin evine davet ediyor.Var mı böyle saçmalık.

Kusura bakma kendi sıkıntımı da yazdım.
Ama bunların hepsi böyle.Sıkma canını.

Kendi aklınla hareket et.İçindn nasıl geliyorsa:54:

Canim benim anneler guclu olur Allah kimseye muhtac etmesin kuzum uzme kendini uzulmekle kendine edersin eline bissey gecmez. Esin cahillik etmis annesinin her dedigi ona normal geliyo tabi esini yalniz birakmak bile erkekler annelerininde haksiz olabilecegini sacmalayabilecegini cok gec farkediyorlar. Cok ugrasmak gerekiyor. Zamanla hersey olur hepsi gecer bugunlerde cook uzaklarda kalir canim. Mesela benim babam ilk evlendiklerinde annemin camdan bakmasina kizarmis annem cok aglamis ama simdi hatirlayinca guluyoruz babamla dalga geciyoruz

Canım biliyorum eşine de kıdın.
Ama eğer eşin bu zamana kadar böyle düşüncesizikler yapmadıysa anlamaya çalış eşini.

Belli ki annesi zorladı.Arada kaldı.
Mecburen gitti.
Seni de sık sık aramış zaten.

Ben olsam eşim ilk aradığında nasılsın dediğinde , hiç iyi değilim, bir an önce gel derdim.

Gittiğine pişman ederdim....

gittiğine pişman oldu zaten.eşimde çocuğu çıkarmayalım bi yere hasta olur diyor.ama sonra birileri arayıp ısrar ediyor.anlamıyorum.bu arada ağlamam durdu çok teşekkür ederim hepinize.konuşamamak daha acı verici.içimde kaldı kaçgündür.anneme anlatsam kıyamet kopar.oda açar ağzını.sorunlarla mücadele edecek durumda değilim.çabalayamıyorum bile.ne düşüneceğimi bile bilmiyorum.eşimle konuşmaya çalıştım ama kendimi ifade edemeden ağlamaya başlıyorum.söyleyeceklerimi söyleyemiyorum.kesilip kalıyorum.bide başkaları yüzünden onu suçlamak istemiyorum.onun elinde değil.ama bu gitme meselesi önümüzdeki 50 yıl allah ömür verilirse dillenecek şey.

iyi değilim dememe gerek yokki önceki gün hastaydım zaten anneside biliyor kustuğumu dikişlerimin zorlandığını.ama diyorumya annesi önemsiz gösteriyor durumumu.

gittiğine pişman oldu zaten.eşimde çocuğu çıkarmayalım bi yere hasta olur diyor.ama sonra birileri arayıp ısrar ediyor.anlamıyorum.bu arada ağlamam durdu çok teşekkür ederim hepinize.konuşamamak daha acı verici.içimde kaldı kaçgündür.anneme anlatsam kıyamet kopar.oda açar ağzını.sorunlarla mücadele edecek durumda değilim.çabalayamıyorum bile.ne düşüneceğimi bile bilmiyorum.eşimle konuşmaya çalıştım ama kendimi ifade edemeden ağlamaya başlıyorum.söyleyeceklerimi söyleyemiyorum.kesilip kalıyorum.bide başkaları yüzünden onu suçlamak istemiyorum.onun elinde değil.ama bu gitme meselesi önümüzdeki 50 yıl allah ömür verilirse dillenecek şey.

iyi değilim dememe gerek yokki önceki gün hastaydım zaten anneside biliyor kustuğumu dikişlerimin zorlandığını.ama diyorumya annesi önemsiz gösteriyor durumumu.

Şu an hassassın.
Bir de bu olayın üzerine ağlama nöbetlerine girmen çok normal.
Eşinle de ağlayarak da olsa anlat durumunu suçlamadan.
Senden beklemezdim, hasta olduğumu bilerek beni o halde bıraktın gittin de.

Annesi önemsiz gösterse de sen ne kadar acı çektiğini hissettir eşine.
Gerekirse biraz da abart.Yani numara yap.:34:

çok üzüldüm sana ya :43:
üzülmemeye çalış sütün gıder bebegın aç kalır allah korusun:26:

o kayınpederının ben varya:47: düşüncesız bencıl yaratık:47:

eşıne aglamadan duzgunce olanların ne kadar yanlış oldugunu anlat :48:

ya cok ıcım acıdı senı evde tek bırakıp gıtmelerıne tüh yazıklar olsun:20:

Şu an hassassın.
Bir de bu olayın üzerine ağlama nöbetlerine girmen çok normal.
Eşinle de ağlayarak da olsa anlat durumunu suçlamadan.
Senden beklemezdim, hasta olduğumu bilerek beni o halde bıraktın gittin de.

Annesi önemsiz gösterse de sen ne kadar acı çektiğini hissettir eşine.
Gerekirse biraz da abart.Yani numara yap.:34:

ay ne fenasın sende ya:27:

zor canım Allah yardımcın olsun ama eşin iyi insan bence tamam giderek hata etmiş ama bi bidiği vardır belki
babasıyla konuşmak içinde gitmiş olabilir
olayın üzerine gitme bu daha fazla canını acıtır

kızlar nerden başliim bilmiyorum 10 gün önce doğum yaptım.ailem geldi kayınvalidemde neyse ailem uzaktan gelmişti işlerinden izin alarak p.tesi doğum yaptım cuma gittiler malesef.kayınvalidem gelip bakacaktı bana bi nişan yüzünden oda p.tesi geldi.neyse cuma ailem gittikten 1 saat sonra kayınpederim aradı (ki kendisi doğum yaptım geçmiş olsun gözün aydınada aramamıştı beni çok sever bu arada (öyle sanıyordum) açtı ağzını yumdu gözünü yok annemler onu aramamış nedenmiş ben napabilirim dedim.ailem 20 saatlik yoldan geldi 2 saatlik yoldan gelemedi kendisi.sonra bebeğimin ismine sardı kabul etmiyormuş kızımın ismini beğenmemiş.vsss.vsss. baya saydı bana.neyse eşime söyledim aramak istedi ama arayıncada kayınvalidem ben doldurdum sanıo.eşimede böyle söyledim.arama dedim bana patlıo dedim.p.tesi geldi k.validem.sağolsun yardımcı oldu ama tabi bi anne gibi değil.o sıcaklık yoktu.perşembe eşim tutturdu memleketime gidelim die.ogün midemi üşütmüşüm kusuyorum dikişerim sızlıyor.yola çıkamam dedim.hem bebeğim çok ufak.2 saatlik yol ama ben hastaneye zor gidiyorum.ayrıca evimde rahatım.kaynanam ısrar ediyor.büyükbabasıda görsün die.görsün görmesin demiyorum ama hem çok kırgınım 4 günlük doğum yaptım bana ağzına geleni saydı hemde o gelsin canım çocuk gösterilmeye gidilmez görülmeye gelinir.bizde 40 gün dışarı bile çıkılmaz akşam ezanından sonra.neyse ben gitmiicemi belirttim nemi oldu kayınvalidem oğluşunuda aldı gitti!!! çok ağladım ama napim kaldım öle evde tek başıma gece orda kalacaktı.ablam aramış napıosun sen die.evde minicik bebekle bırakılırmı die.eşim ama arıo beni bu arada sık sık.bebek kustu ağlıodu.dedi geliyimmmi? gelme dedim.yine aradı sen bilirsin dedim neyse eşim gece çıktı yola geldi.sevgili beni çok seven kayınvalidem sağolsun düşünemedi bu kadını burda yapayalnız bırakıp nereye gidiyorsun demedi sevgili eşime.arkasına bile bakmadan gitti.(bu arada o nişanada beni zorla götürmeye çalıştılar ben adım atamıyordum) şimdide haftaya yine bana bakmaya gelecekmiş.benim ihtiyacım bitiyrya ozaman.napcam çıldırcam ben yaaa.ağlamaktan bi hal oldum günlerdir.burda hiçkimsem yok.tnıdığım bildiğim insanların hepsi çok uzak.çok karışık oldu kusura bakmayın tuşları bile zor görüyorum ağlamaktan.napim ben şimdi nasıl bir yol izliiim.nasıl davranmalıyım.salak gibiyim.eşimle hiçbir sorunumuz yok arkadaşlar.gereğinde ailesini karşısına alıyor benim için ben haklıysam.ama bu sefer ben engelledim sonrasında annesi naptı bilmiyorum.kayınvalidem ufak yalanlar söylemeyi sever.örn: ablası bizi aramadı hayırlı olsuna (unutmuş) 9. gün beni aradı daha doğrusu kaynanamı aradı ondan konuştuk özür falan dieldi.ama eşime dioki ablan aramışya karını ondan kafası karışmış falan dio.halbuki aramadı beni.

şuan lohusasın ve bu tür saçma insanları kafana takma cnm ya

ayrıca eşinede pes doğrusu gidince başı göğemi erdi yada anası zafer mi kazandı aceba sinir oldum

bahsi gecen kayinvalide (aslinda kaynananin ta kendisi) KADIN degilmi?
oglunu dogurmadimi
sancisini cekmedimi yada zahmetini
bilmezmiki dort gunluk dogum yapmis kadin azarlanmaz (gerci hic azarlanmaz)
yada yalniz birakilmaz
kayinbabanin oyle konusmasini onleyebilirdi
ve ogluna "yeni dogum yapmis esini yalniz birakma yapayalniz demeliydi"
sirf kaynananin bu tavri yuzunden
adam yeni dogum yapmis kadinin halinden anlamadi siradan basit bir sey sandi
dunyaya cocuk getirmeyi

Son düzenleyen: Moderatör:
gözün aydın allaha analı babalı büyütsün. eşin belki babasıyla konuşmaya gitmiştir. inen lohusalıkta yapılanlar unutulmuyor ve lohusa lohusa yapılanlarda yapanlardan çıkıyor.. allah yardımcın olsun valla yakın bir yerde olsan gelip bakasım geldi.. çok üzülme kendine yaparsın.. lohusalık hastalığa dönüşebiliyor ve kalıcı oluyor psikolojik olarak gelirse kv sende toparlanmış gerekni yapar duruma gelirsin eşin ben ihtiyacım varken gelmedi şimdide gerek yok de istemediğini belirt en azından kafan ağrımaz

okurken şoookkk oldum inanki canım çok üzüldüm...
öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun canım :nazar:
sende bundan sonra ona göre değer verirsin herkese kocanda dahil...
loğusa kadın kayınpederin ayağınamı gidermiş yaaa bu nerde görülmüş....
birde nişana falan götürmek istemişler şookk oldum okurken...
bebbeğinin be loğusalığın tadını çıkar küs,naz yap,sızlan ama asla ezdirme kendini...
kocanada çok kızdım anacığına ben nereye geliyim çocuğumla karımı bırakıp bu halde diyemedimi annesine :47:

başta k.pederin olmak üzere k.validen ve eşin için güzel dileklerimi sunuyorum!! biri baba değil baba oldum sanıyor küçücük bebeği ayağına bekliyor,diğeri anne olup ortalığı yatıştıracakken lohusa gelinini bir başına bırakıp oğluşunu alıp gidiyor kundakta bebe ya,eşin için yorum bile yapmaya gerek görmüyorum! Allah evladını sana bağışlasın,o yüzünü güldürsün İnşallah..çok canım sıkıldı inan :(

Back