• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nekadarda safmışım ben çok aptalmışım.

Bu ne vicdansızlıktır!!!

Gece gece cinlerim tepeme çıktı. :47::47::47:

Ben olsam bunu hayatım boyunca unutmazdım, unutamazdım hatta UNUTTURMAZDIM DA!!!

ah canım ya kıyamam sana.6 yıl önce ilk doğumum geldi aklıma.benim ailemde uzaktaydı bir hafta sonra annem zor izin alıp gelmişti ve sadece 1 hafta kalabilmişti.hastaneden geldiğim ilk gün kv görümcesiyle evimde fesatlıktan kavga etti.(bu olayımı konu olarak açmıştım uzatmayım)ben dayanamadım en sonunda kv evimden tabiri caizsse kovdum.çünkü en güzel günlerimi zehir etti saolsun.eşimin gözü önünde olduğu için olanlarda ve ilk çocuğunun sevincini boğazında bıraktığından bana tepki vermedi.aynı benim kv benziyor sizinkide.böleleri başka laftan anlamazlar.ne yaparsan yap yaranamazsıın.benim kv kızı yok belki beni kızı gibi görür dedim ama nerde.beni sanki kendine rakip gördü kadın.tanıdığımda ben 17 yaşındaydım.20 yaşında evlendim.11 yıllıkta evliyim.tanışalı kv 14 sene oldu ama hala alışamadı.
o yüzden senin yapacağın tek şey bana bakmanı istemiyorum demek.ben direkt söledim.lütfen ben ayağa kalkana kadar bana bakma sakın.sezeryanlıydım.sen benim 2 güne kalmaz dikişlerimi açarsın dedim.annem gelene kadar bana ev sahibim eşimin halası hala kızı dönüşümlü baktılar.eşinde senden yanaysa eğer net ol ve söyle.yoksa çook başını ağrıtıp doğumunun sevincini gözyaşıyla geçirtir sana.

öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla büyüsün.
kendi lohusalığım geldi aklıma, gözlerim doldu okurken. inan elimde olsa ben geir kalırdım sizinle. lohusa kadını yalnız bırakmak olur mu? doğum sonrası depresyon diye bir şeyin varlığını bilmiyor mu bunlar! eşine kızdım en çok, diğerlerinin yaptığı da kötü ama eşin yapmamalıydı.
madem olan oldu, silkelen, topla kendini. kimseden kimseye fayda yok, bebeğinin sana ihtiyacı var ama.

Bende çok sinir oldum size yapılanlara. Eşinize, k.validenize kızdım, k.pederinize daha çok kızdım. K.valideniz de k.pederinizden çekinip korktuğu için mi böyle davrandı acaba? k.valideniz eşinin ağzına göre hareket eden biri gibi geldi. Arada bir arıyormuş, bakmaya yine gelecekmiş ya, sanki kocası zora koştuğu için oğluyla gitti gibi geldi. K.pederiniz çok geçimsiz biri galiba. Size niye kızıyor huuu ben doğum yaptım diye davul mu çalacaktınız, annenize kızması da yanlış, eşinizin haber vermesi gerekirdi. Siz canınızı sıkmayın haklısınız haksız olan onlar.

Yakın olsak inanın bende bakmaya gelirdim size. Bu ne acımasızlık nasıl insanlıktır?? Yeni doğum yapmış bir kadın kesinlikle 40 gün yalnız bırakılmaz.Bakıma muhtaçtır dikişlerinizin nasıl ağrıdğını az çok bilirim kuzenim doğum yaptığında nasıl eli kolu bağlı kalmıştı gördüm bırakın kendinizle ilgilenmeyi bebekle bile ilgilenemiyorsunuz çok fazla. Yukarda allah var bu insanların allahtan hiç mi korkusu olmaz anlayamıyorum bir insan gelinine yani kızına nasıl bunu yapabilir? Hele eşinizi çok kınadım doğrusu

kimseyi istemiyorum gelmesinler,
bebek büyüyünce biraz biz gideriz de.
o kadar haklısın ki istememekte hiç bişey diyemezler.
ne eşin ne annesi.
bakma ayaklarında yerşeşir işin içinden çıkamazsın.
eline böyle bir koz geçmişken şimdiden ayağını kes kaynananın.
elini versen kolunu kapar sonra.

Cnm nedense esler annelerine birsey diyemiyor ne kadar cirfekte olsalar ne kadar yalancida olsalar anamdir diyor.

Evlenince ogullari kiymete biniyor cocuk oluncada sanki artik ne yaparsam yapim bu kadin benim oglumu birakip gidemez gozuyle bakiyorlar.

ZALIM HER ZAMAN ZALIM.

Hic kimseden medet umma ne esinden ne baska birisinden kendi isini kendin gor acik sozlu ol hoslanmadigin konulari dile getir hem kaynanana hem kayinpederine hemde esine. Herkez eyriyi dogruyu bilsin.

Sende cansin ve artik sende anasin. Sana simdi analik yapmiyacakta ne zaman yapacak?

Daha olmadi mesafeni koy ve mesafeli davran! ALLAH yardimcin olsun cnm

Cok sinir oluyorum boyle seyler okudugumda :14:

canım, bunlar için hiç ağlayıp üzülme. senin bebeğinle ilgilenmen, ona süt vermen gerek. allah korusun sütün fln kesilir çok üzülürsen,,benim öle olmuştu:( sakn kafana takma bunları, basit şeyler valla 2 gün sonra güler geçersin. güçlü olmaya çalış kimse yoksa da yanında bebeğin, eşin var. hem eşin seni anlayabilen biriymiş, çok şanslısın. bir bebeğe ve iyi bir eşe sahip olduğunu düşün takma bunları.
yalnızlığı da düşünme. Bir yakınımız anlatmıştı Almaya da yaşayan; orada Alman kadınları doğumdan sonra ayaklanırlarmış hemen, tek başlarına bakarlarmış bebeklerine, çünkü ne kendine ne bebeğine yardım edecek yakını olmazmış(ya da onların yaşam tarzı diyelim buna). Ben 17 günlükken bebişimle yalnız kalmıştım ve hala yalnızım, kızıma yalnız bakmak için ve bunun tadını çıkarmak için 2 sene ücretsiz izne ayrıldım ve çok mutluyum şu an. iyiki de yalnızmışım, çünkü yeri geliyor insanın kendi annesi bile yaptığını başına kakıyor(benim canm annem böyledir yani:)) keyfini çıkar bebeğinin ilk günlerinin, sonra çok arasın:52:

Allah eşinin ailesine merhamet versin. Yeni doğum yapmış kadını 2 saatlik yola hangi akılla götürmek isterler. Onu da geç el kadar bebek yollarda heba edilir mi? Büyükbabası çok görmek istiyorsa gelsin hayırlı olsuna görsün.
Gitmemekle en güzelini yapmışsın. Senin dinlenmen gerekiyor. Evinden başka nerde dinlenebilirsin ki. Bırak evi yemeği içeceği. Bebeğini doğur altını temizle uyut kendinde ardından uyu dinlen. Ev temizlenecekmiş yemek yapılacakmış boşver. Lohusalıkta dinlenmezsen inan ilerki zamanlarda acısı çıkar. Haftada bir al temizlet evini birine.
Kpne ne bebeğinin isminden. Sen doğurdun isim koymak da anneye babaya düşer. Ona ne oluyorsa. beğenmediyse yapsınlar kendileri bir çocuk ona koysunlar.

Sonuna kadar da şunu savunurum. eğer cidden sorunlu sevmediğiniz bir kv niz varsa lohusalığınız bitene kadar gelip yardımcı da olmasın. İnsan bir takıyor, bir üzülüyorsa o an 3-5 katı daha beter oluyor ve bir türlü de unutamıyor. 17 ay geçti lohusayken kv nin incir çekirdeğini doldurmayacak sözleri hareketleri halen benim aklımdan çıkmıyor ve eşime de derim hep 2.bebeğim olursa 40 gün kimseyi istemiyorum evimde diyorum. Eşim annesine der yada demez. Demezse de ben derim valla.

kızlar nerden başliim bilmiyorum 10 gün önce doğum yaptım.ailem geldi kayınvalidemde neyse ailem uzaktan gelmişti işlerinden izin alarak p.tesi doğum yaptım cuma gittiler malesef.kayınvalidem gelip bakacaktı bana bi nişan yüzünden oda p.tesi geldi.neyse cuma ailem gittikten 1 saat sonra kayınpederim aradı (ki kendisi doğum yaptım geçmiş olsun gözün aydınada aramamıştı beni çok sever bu arada (öyle sanıyordum) açtı ağzını yumdu gözünü yok annemler onu aramamış nedenmiş ben napabilirim dedim.ailem 20 saatlik yoldan geldi 2 saatlik yoldan gelemedi kendisi.sonra bebeğimin ismine sardı kabul etmiyormuş kızımın ismini beğenmemiş.vsss.vsss. baya saydı bana.neyse eşime söyledim aramak istedi ama arayıncada kayınvalidem ben doldurdum sanıo.eşimede böyle söyledim.arama dedim bana patlıo dedim.p.tesi geldi k.validem.sağolsun yardımcı oldu ama tabi bi anne gibi değil.o sıcaklık yoktu.perşembe eşim tutturdu memleketime gidelim die.ogün midemi üşütmüşüm kusuyorum dikişerim sızlıyor.yola çıkamam dedim.hem bebeğim çok ufak.2 saatlik yol ama ben hastaneye zor gidiyorum.ayrıca evimde rahatım.kaynanam ısrar ediyor.büyükbabasıda görsün die.görsün görmesin demiyorum ama hem çok kırgınım 4 günlük doğum yaptım bana ağzına geleni saydı hemde o gelsin canım çocuk gösterilmeye gidilmez görülmeye gelinir.bizde 40 gün dışarı bile çıkılmaz akşam ezanından sonra.neyse ben gitmiicemi belirttim nemi oldu kayınvalidem oğluşunuda aldı gitti!!! çok ağladım ama napim kaldım öle evde tek başıma gece orda kalacaktı.ablam aramış napıosun sen die.evde minicik bebekle bırakılırmı die.eşim ama arıo beni bu arada sık sık.bebek kustu ağlıodu.dedi geliyimmmi? gelme dedim.yine aradı sen bilirsin dedim neyse eşim gece çıktı yola geldi.sevgili beni çok seven kayınvalidem sağolsun düşünemedi bu kadını burda yapayalnız bırakıp nereye gidiyorsun demedi sevgili eşime.arkasına bile bakmadan gitti.(bu arada o nişanada beni zorla götürmeye çalıştılar ben adım atamıyordum) şimdide haftaya yine bana bakmaya gelecekmiş.benim ihtiyacım bitiyrya ozaman.napcam çıldırcam ben yaaa.ağlamaktan bi hal oldum günlerdir.burda hiçkimsem yok.tnıdığım bildiğim insanların hepsi çok uzak.çok karışık oldu kusura bakmayın tuşları bile zor görüyorum ağlamaktan.napim ben şimdi nasıl bir yol izliiim.nasıl davranmalıyım.salak gibiyim.eşimle hiçbir sorunumuz yok arkadaşlar.gereğinde ailesini karşısına alıyor benim için ben haklıysam.ama bu sefer ben engelledim sonrasında annesi naptı bilmiyorum.kayınvalidem ufak yalanlar söylemeyi sever.örn: ablası bizi aramadı hayırlı olsuna (unutmuş) 9. gün beni aradı daha doğrusu kaynanamı aradı ondan konuştuk özür falan dieldi.ama eşime dioki ablan aramışya karını ondan kafası karışmış falan dio.halbuki aramadı beni.

ya Allahım ne dengesiz insanlar var çıldırdım okurken hiç yanlız bırakılırmı ya yeni doğan kadın hiç mi akıl yok senin bu eşinde kusura bakma çok sinirlendim nasıl bırakır gider seni ya canım sen şuan lohusa döneminde olduğun için dikkat etmen lazım sütün kesilir ben kendimi ağlayarak hellak ettim 3.ayda sütüm kesildi her şeye takardım sakın haa bebeğine bak senin için önemli olan bebeğin hiç üzülme tatlım Allah kolaylık veriyor zaten içini ferah tut.

Ben kayınpederi anlayamadım.
20 saatlik yoldan dünürü geliyor beni aramadı diye sitem ediyor!
Araması gereken zaten kendisi..

çocuğun kırkı uçurulur benim bildiğim o zaman çıkarılır.
öncesinde çıkarılmaz diye bir şey de yok tabi..
ama kesin bir şey var bebek kapı kapı gezmez
görmek isteyen hayırlı olsuna gelir.

Allah analı babalı büyütsün..
Allah herkesin kalbine göre versin deyin kendinizi üzmemeye çalışın..

Öncelikle geçmiş olsun..Bir arkadaşımın ne annesi ne de kayınvalidesi gelebildi..

başka bir akrabası geldi, onun da faydadan çok zararı oldu (3 çocukla)..ama eşi çok iyi baktı..

Siz de sadece eşinizle karşılıklı konuşun..Çok üzüldüğünüzü anlatın..İçinizde kaldığını bilsin..

Bir arkadaşımın da kayınvalidesi geldi, kız ameliyattan geldi hazır yemeği ısıtıp önüne koymamış vicdansız kadın..

Siz kendinize iyi bakın..Kimseden de birşey ummayın..Siz artık annesiniz çocuğunuza da kendinize de en iyi siz bakarsınız..

Dost düşman böyle günde belli olur..Olanları da yazın bir kenara..

daha yeni doğum yapmış bir kadın uzun yola çıkarılır mı.insanlar çok düşüncesiz olmuş:23: peki eşin niye bırakıp gitti anlamadım ama boşver üzülme canım kimseden birşey bekleme eşine ne kadar kırgın olduğunu söyle bebeğime kendim bakabilirim de.bence kaynanan bir müddet gelmesin daha iyi:31:

eşimle kısmen konuştum.dediğim gibi zaten eşimle bi sorun yoktu.şuan daha sakinim ama bu kırgınlğım geçecek gibi değil.dün akşam aradı k.pederim.hiçbişey olmamış gbi konuşuyor.ama ben çok soğuk davrandım.bu böylede devam edecek.2 gündür çok rahatsızdım yanlış bişey yaptım sanırım dikişlerim sızladı.birazda üşüttüm heralde.eşim annesini çağarmak istedi.istersen gelsin dedi.bende dedim benim zaten bir hafta sonra değil şimdi ihtyacım vardı hiç gitmemeliydi ara gelsin dedim (gelmeyeceğini biliyordum) nitekimde öyle oldu.benim için önemsiz onun için mühim işleri varmış.eşimde görmüş oldu.çağardığımız gelmediği halde beni arayıp ihtiyacınız olduğunda haber verin diyor hala (çok ikili buldum) ne dememiz gerekiyor nooolur gelmi bilemedim.neyse gelmesede olur zaten.ben sadece denemek istedim.bide şu ikide bir arayıp soruyor ölüyorum sanki çok umrunda.telden destek verecek heralde türktelekom gibi.eşimde bu duruma sinirleniyor ama bişey diyemiyor.bigün çok fena patliicak gibime geliyor.umarım sebep ben olmam.hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.gerçekten anlatınca rahatladım.anlatamamak kadar kötü bişey yok.yakın arkadaşlarınıza sıkı sıkı sarılın.dinlemeseler bile anlatıp deşarj olmak var.

Bende çok sinir oldum size yapılanlara. Eşinize, k.validenize kızdım, k.pederinize daha çok kızdım. K.valideniz de k.pederinizden çekinip korktuğu için mi böyle davrandı acaba? k.valideniz eşinin ağzına göre hareket eden biri gibi geldi. Arada bir arıyormuş, bakmaya yine gelecekmiş ya, sanki kocası zora koştuğu için oğluyla gitti gibi geldi. K.pederiniz çok geçimsiz biri galiba. Size niye kızıyor huuu ben doğum yaptım diye davul mu çalacaktınız, annenize kızması da yanlış, eşinizin haber vermesi gerekirdi. Siz canınızı sıkmayın haklısınız haksız olan onlar.

yok o eşinin ağzına göre hareket etmez.bana göre k.validem doldurdu.çükü ilk o aradı evde kimsenin olmadığını söyleyince kçpederime verdi telefonu.eşimde evde olsa kıyamet kopardı.ama bunlar birikim içim doluyor yavaş yavaş.kimsenin haber vermesine gerek yoktuki gidecekleri gün belliydi.sadece sorun çıkarıp günümü zehir etmekti amaç.isim olayına takıldıklarından emininm.k.validemin adını koyarız die düşündüler sanırım.k.biraderim söylemişti bana (k.validem söyletmişti) x annemin ismini koyacaktı sözü vardı die.çok lafı geçti ama ben koyacağım ismi aylar önce dile getirmiştim.ama inanamadılar sanırım.annemin adını koyalım die birkere bile söylemedi eşim.kaldıki benimkide anne.haksızlık olurdu.

kızlar nerden başliim bilmiyorum 10 gün önce doğum yaptım.ailem geldi kayınvalidemde neyse ailem uzaktan gelmişti işlerinden izin alarak p.tesi doğum yaptım cuma gittiler malesef.kayınvalidem gelip bakacaktı bana bi nişan yüzünden oda p.tesi geldi.neyse cuma ailem gittikten 1 saat sonra kayınpederim aradı (ki kendisi doğum yaptım geçmiş olsun gözün aydınada aramamıştı beni çok sever bu arada (öyle sanıyordum) açtı ağzını yumdu gözünü yok annemler onu aramamış nedenmiş ben napabilirim dedim.ailem 20 saatlik yoldan geldi 2 saatlik yoldan gelemedi kendisi.sonra bebeğimin ismine sardı kabul etmiyormuş kızımın ismini beğenmemiş.vsss.vsss. baya saydı bana.neyse eşime söyledim aramak istedi ama arayıncada kayınvalidem ben doldurdum sanıo.eşimede böyle söyledim.arama dedim bana patlıo dedim.p.tesi geldi k.validem.sağolsun yardımcı oldu ama tabi bi anne gibi değil.o sıcaklık yoktu.perşembe eşim tutturdu memleketime gidelim die.ogün midemi üşütmüşüm kusuyorum dikişerim sızlıyor.yola çıkamam dedim.hem bebeğim çok ufak.2 saatlik yol ama ben hastaneye zor gidiyorum.ayrıca evimde rahatım.kaynanam ısrar ediyor.büyükbabasıda görsün die.görsün görmesin demiyorum ama hem çok kırgınım 4 günlük doğum yaptım bana ağzına geleni saydı hemde o gelsin canım çocuk gösterilmeye gidilmez görülmeye gelinir.bizde 40 gün dışarı bile çıkılmaz akşam ezanından sonra.neyse ben gitmiicemi belirttim nemi oldu kayınvalidem oğluşunuda aldı gitti!!! çok ağladım ama napim kaldım öle evde tek başıma gece orda kalacaktı.ablam aramış napıosun sen die.evde minicik bebekle bırakılırmı die.eşim ama arıo beni bu arada sık sık.bebek kustu ağlıodu.dedi geliyimmmi? gelme dedim.yine aradı sen bilirsin dedim neyse eşim gece çıktı yola geldi.sevgili beni çok seven kayınvalidem sağolsun düşünemedi bu kadını burda yapayalnız bırakıp nereye gidiyorsun demedi sevgili eşime.arkasına bile bakmadan gitti.(bu arada o nişanada beni zorla götürmeye çalıştılar ben adım atamıyordum) şimdide haftaya yine bana bakmaya gelecekmiş.benim ihtiyacım bitiyrya ozaman.napcam çıldırcam ben yaaa.ağlamaktan bi hal oldum günlerdir.burda hiçkimsem yok.tnıdığım bildiğim insanların hepsi çok uzak.çok karışık oldu kusura bakmayın tuşları bile zor görüyorum ağlamaktan.napim ben şimdi nasıl bir yol izliiim.nasıl davranmalıyım.salak gibiyim.eşimle hiçbir sorunumuz yok arkadaşlar.gereğinde ailesini karşısına alıyor benim için ben haklıysam.ama bu sefer ben engelledim sonrasında annesi naptı bilmiyorum.kayınvalidem ufak yalanlar söylemeyi sever.örn: ablası bizi aramadı hayırlı olsuna (unutmuş) 9. gün beni aradı daha doğrusu kaynanamı aradı ondan konuştuk özür falan dieldi.ama eşime dioki ablan aramışya karını ondan kafası karışmış falan dio.halbuki aramadı beni.

bence o kaynana söyle huzurunuzu kaçıracaksa hiç gelmesin sen iyi kötü bakarsın.kocanın da neresi iyi sen yeni doğum yapmışsın seni evde tek bırakıp gidiyorlar eşin çok anlayışsız bence.ay sorunlu insanlardan nefret ediyorum ne kadar da anlayışsız cahiller ya. sen sıkma canını bebişin de sağlığı yerindeyse gerisini boşver canım üzüldüm senin adına ama zaten kaynananla kötü bi polemi,k yaşamışsınız bence gelmesin yanına daha çok sinirin bozulur

bende gelmesini istemiyorum ama oğlunun yanında melek ötesi.eşim anladığım kadarıyla babasının bana yaptığı için gitmiş.dün akşam aradı k.pederim.evet eşimin yaptığını yinede affedemiyorum haklısınız yapmamalıydı.hayatım boyunca unutmiicam.alem gel bizim yanımızda doğum yap dedi.keşke gitseydim.

hatanın en büyüğü kocanda ....cocukmu kendısı acaba sacma sapan seyler yapmıs...ya hangi akıl hangi vicdan lohusa kadını tek basına bırakıp memlekete gider birşey olsa sana ya da bebeğe ne olacaktı zaman....valla diyecek cok lafım varsa söyleyemiyorum!!!!!!!!!!!!!!

eşime kalsa tüm arkadaşlarına haber vermiş.bişey olsa o gelene kadar yardımcı olacklarmış.benim ailem hiç gitmek istemediler ama annem çalışıo ablamda 3 çocuk var zaten.okulları vss.bide k.validem ben bakarım dedi ona güvendiler.yoksa hayatta gitmezlerdi.

Back