- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
- #1.881
YAPTIM GÜZEL OLDUPudingli kurabiye
Malzemeler:
1 paket toz puding (kakaolu)
1 çay bardağı sıvıyağ
200 gr oda sıcaklığında margarin
2,5-3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
2 tatlı kaşığı damla çikolata
Yapılışı:
Puding ve 2,5 su bardağı unu yoğurma kabına alın.
Üzerine sıvıyağ, margarin ve vanilya aromasını ekleyin.
Cıvık kıvamlı ama elde kolayca yuvarlanan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gerekirse yarım su bardağı daha un ilave edin.
Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın.(25 adet kadar çıkıyor)
2-3 santim aralıklarla fırın tepsisine dizin ve ortalarına damla çikolata serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. (Fırından aldığınızda kurabiyeler hala yumuşak olacak daha fazla fırınlamayın yanabilir. Kurabiyeler soğudukça sertleşecek merak etmeyin)
Fırından aldığınız kurabiyeler tamamen soğuyunca dikkatlice tepsiden ayırın ve servis yapın
Çilekli vanilyalı pudinglede tercih edebilirsiniz.
Eki Görüntüle 688390
Aklıma çok parlak bir fikir gelmedi canım acaba yuvarlak boylarda kapak olur mu ki kola kapağı gibi biraz zor olur ama şekli verebilirsin en azındantarifler yine super.ellerinize saglik.puding dolgulu keki mutlaka deneyecegim.dolgulari olusturmaya aparat dusunuyorum henuz aklima bisey gelmedi
YAPTIM GÜZEL OLDU
selamlar bunu denemek isityorum. birisind yediğimde içinde kuş üzümü de vardı öyle denediniz mi hiçAvcı Böreği
Malzemeler:
4 yufka
4 yumurta akı
250-300gr kıyma
3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı bulgur
1 çay bardağı sıcak su
yarım su bardağı ceviz içi, dövülmüş
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı maydanoz, doğranmış
1 yumurta
galeta unu
Hazırlanması:
Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin.
4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde- sarın. Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın.
1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C fırında pişirin.
Eki Görüntüle 674830
selamlar bunu denemek isityorum. birisind yediğimde içinde kuş üzümü de vardı öyle denediniz mi hiç
teşekkür ederimHayır denemedim pek kuş üzümünü yemeklerde sevmem canım genelde nadir çerez olarak da yediğimden