- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
- #1.781
Teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim denediğiniz tarif olursa yorumlarınızı beklerimmaşallah sizee
Canım şimdi ben bir sürü liste verebilirim ama sen etli bir menümü yoksa tavuklu menümü düşünüyorsun gerçi bugün pazar menünü oluşturmuşsundur büyük ihtimal biraz geç kaldım sanırımmerhaba canm nasılsın
annemler ilk defa eviime gelcek pazar günü neler yapsam bana fikir verirmisin yemekte yapmak istiyom ardından tatlı tarzı bişeyler
Bu tarifler sizin tarif defterinizden mi? Yani hepsi denenmis tutan tarifler mi?
Kedi Dili Pasta Tarifi
20 adet kedi dili bisküvi
hazır çikolata sosu
Muhallebisi için;
yarım litre süt
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarinı
1 paket vanilya
Kedi dili bisküvilerin yarısını ıslatarak(kahveli su ile) birbirinden uzak olacak şekilde tepsiye koyun. Hazırladığınız muhallebi ılıyınca tepsiye dizdiğiniz kedi dili bisküvilerin üzerine biraz sürün ve üzerine 2. kedi dili bisküvileri koyarak yeniden muhallebi sürün. En üstüne ise hazır çikolata sosundan dökün. Dövülmüş antep fıstığı veya hindistan cevizi ile pastanızı süsleyebilirsiniz.2 kedi dili bisküviden bir kişilik pasta elde etmiş olacaksınız.
Muhallebisi için süt şeker ve unu bir tencerede çırpın ve daha sonra kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra margarini ve vanilyayı ekleyerek karıştırın ve ocağı kapatın.
Eki Görüntüle 642830
NEHİRCİM ANNEME YARIN MİSAFİR GELCEK NELER YAPSAM KARARSIZ KALDIM HELE Kİ SALATA KONUSUNDA DEĞİŞİK TARİF İSTİYORUM
nehircim bunu akşamdan yapsam olur mu çikolata sosunu döküp akşamdan hazır etsem
Kuzum hafta sonları bakamıyorum nete fazla o yüzden sana da geç kaldım sanırım ayarladınız mı menüyü belirttiğin tarifi akşamdan yapabilirsin dolapta bekletirsen daha bir kendini bulacaktırMisafir için düşünüyorsan biraz basit ama güzel daha farklı ağır bir tarifte yapılabilir canım
yaptım canım
sodalı kek
kedi dilli pasta benim borcamım büyük geldiben aralarına az koymuşum sanırım muhallebiyi bayağı arttı bende üzerine bolca döktü :)
3 2 1 poğçası yaptım hazırladım anneme bir tek salata yapmak kaldı .
Bitirmişsin bile sen menüyü maşallah ellerine sağlık canım sabah sabah poğaçalar canlandı da gözümdeen iyi ben çayımı yudumlayayım
sağol canım teşekkür ederim çok merak ediyorum pastanın tadı nasıl acaba :)
oo poğça çok güzel oluyor ya bencede biz çayımızı yudumlayalım :)
nehir fallah köftesini denedim.ama yumurta koymadım.dağılacağından korktum haşlarken şükür dağılmadılar.ama hafif sert gibi oldu minik köfteler yumurta koymadığımdanmı oldu acaba.hani yerken ben genelde bu tabiri kullanırım lokum gibi değildiFellah köftesi
Malzemeler:
•1 su bardağı kısırlık bulgur,
•1/2 su bardağı irmik,
•1,5 su bardağı su,
•1 yumurta,
•1/2 su bardağı un,
•1 tatlı kaşığı salça,
•Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar.
Sosu için;
•3 adet domates,
•4 diş sarımsak,
•1 fincan sıvıyağ
•1 yemek kaşığı salça,
•Kuru nane, pul biber,
•Üzerine sarımsaklı yoğurt,(ben üzerine kızgın yağda hazırladıgım naneli sosumuda ekliyorum)
Hazırlanışı:
1.Bulguru, irmiği ve suyu bir tencereye alıp çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin,
2.Bu karışım soğuyunca içine un, yumurta, salça ve baharatlarını katıp yoğurun,
3.Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve parmağınızla ortasına bastırarak şekillendirin,
4.Bolca suyu bir tencerede kaynatın,
5.Köftelerinizi içine atıp köfteler suyun üstünde yüzmeye başlayana kadar haşlayın ve bir kevgir yardımıyla süzerek sudan çıkarın,
6.Sos için sıvıyağını bir tencereye alıp kızdırın içine ezilmiş sarımsakları ekleyip kavurun,
7.Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
8.Rendelediğiniz domatesleri de ekleyip pişene kadar kaynatın,
9.Tuz, nane ve pul biberini ekleyip ateşten alın,
10.Sosu köftelerin üzerine gezdirip karıştırın,
11.Sarımsaklı yoğurtla servis yapın
Eki Görüntüle 652438
Bayıldığım bir lezzet herkesin damak zevki farklı olabilir ama muhakkak tadılmalı bence
nehir fallah köftesini denedim.ama yumurta koymadım.dağılacağından korktum haşlarken şükür dağılmadılar.ama hafif sert gibi oldu minik köfteler yumurta koymadığımdanmı oldu acaba.hani yerken ben genelde bu tabiri kullanırım lokum gibi değildi
hım tmm ozamn un fazla olmuş olabilir.çokta yumuşak bişey değilse normalin biraz daha sertidir muhtemelen benim yaptığım.tşk ederimYumurta yumuşak olmasını sağlar mı tam emin değilim ama ununu çok koymuş olabilirsin dağılmasın diye o yapmış olabilir canım fellah köftesi gerçekten çok da yumuşak olmuyor :)
Ne demek canım benim memnun kalsan daha mutlu olurdum ama bir daha ki sefere artıkhım tmm ozamn un fazla olmuş olabilir.çokta yumuşak bişey değilse normalin biraz daha sertidir muhtemelen benim yaptığım.tşk ederim
olurmu tabikide memnun oldum.değişik bişeyler deneyince mutlu oluyorum ben.fellah köftesinide ilk denedim.tutturamadım sadece ; )Ne demek canım benim memnun kalsan daha mutlu olurdum ama bir daha ki sefere artık