- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
dolandım geldim cevabını bekledım
sımdı kalkıp yapıyorum tadınıda aksam yıyınce yazarım
annem biraz düzelir dedı bakalım hayırlısı
canım ya annemde dedı az mı kaynattın dıye ama kaynattım gibi ay :) neyse üzülme canım ya
olur böyle seyler benle alakalı büyük ihtimal
yapayım sana haber edecem...cok sağol ilgine
canım kurtardık tatlıyı
yeniden şerbet dökünce ekşiliği gitti..
tabi yumusadı ama olsun çöpe gitmedi:)
sağol canım , benim yüzümden böyle oldu inşallah bidahine
ya birde istemeye istemeye yaptım sanırım ondan oldu
eşim istedi üşendim fikan yaparken bile aman havasında yaptım demek gerçekten sevgi katmak önemliymiş:))
Zeytinli çörek
malzemeler;
•3 yumurta
•1 bardak sıvı yağ
•1 bardak yoğurt
•1-1,5 bardak çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytin (ben zeytinleri küçük parçalara kestim)
•5 adet taze soğan ( ince kıyılmış)
•1 demet ince kıyılmış taze nane (Taze nane yoksa 1 kaşık kuru nane de olur)
•1 paket kabartma tozu
•aldığı kadar un
•Üstüne 1 yumurta sarısı
hazırlanması;
1.yumurtaları kırıp karıştırdıktan sonra yağ ve yoğurtla karıştırın.
2.zeytini, taze soğanı ve naneyi katıp karıştırın. hamuru ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.
3.hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. tepside 10-15 dakika dinlendirin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180C'de 30-45 dakika pişirin. (üzerleri kızarana kadar)
Eki Görüntüle 749470
Canım ben genelde ölçü şeklinde yapmıyorum misket büyüklügü ceviz büyüklügü şeklinde parçalar koparıp yapıyorum bir süre sonra elin alışıyor çok yakın oluyor ölçüleri kaşıkla falan ayarlanabilinir belki diycem bir dene bakalım püf noktası başka birşey oldugunu sanmıyorum canımslm kızlar ben minik kurabiyelerden yapmak istiyorum, ona nasıl şekil veriliyor da hepsi aynı boy oluyor püf noktası nedir?? internetten baktım bulamadım, yardımcı olabilir misiniz?? şekil özürlüyüm maalesef :)
Arkadaşım merhaba,
topiğini tesadüfen buldum ve tariflerini inceledim bazılarını kaydettim denemek için
ve yukarıdaki zeytinli tarifini denedim bugün ,eşim çok beğendi
yalnız ben denemek için ölçüleri yarıya indirip daha az yaptım bidahakine tam ölçü yapıcam
takipçinim artık,diğer tariflerini de denemeye çalışıcam
Canım ben genelde ölçü şeklinde yapmıyorum misket büyüklügü ceviz büyüklügü şeklinde parçalar koparıp yapıyorum bir süre sonra elin alışıyor çok yakın oluyor ölçüleri kaşıkla falan ayarlanabilinir belki diycem bir dene bakalım püf noktası başka birşey oldugunu sanmıyorum canım
Merhaba canım hoşgeldin tarifleri begendigine sevindim ayrıca denedigin güvendigin içinde teşekkür ederim zeytinli çöreginde begenildigine sevindim yarı ölçüyle yapmak güzel fikir herkesin damak zevki aynı olmayabilir denemek lazım ufak ufak sonra begendikçe daha çok yaparsın bende bu şekilde hep yaparım her zaman beklerim denedigin olursa yorumunuda beklerim canım
Beklerim canımteşekkürler, deneyince sonucu bildiririm
nehirnilcim ilk tarifi denedim dün tencerede fincan kek
görüntüsü çok hoş oldu ama sanırım hamuru fazla koymuşum tabanı hamur gıbı olmuş daha kabarcaktı sanırım .. yoğun kıvamlı düştü:26: çok pratik hazırladım teşekkür ederim sırada tuzlu tariflerin varkeklerim de şöyle oldu uzman gözüyle bak bakalım Eki Görüntüle 758675
hepsi birbirinden güzel tarifler ellerine sağlık nehirnil.....son sayfalara daha bakamadım ama eminim onlar da cok güzeldir.benim merak ettiğim nereli olduğun?
Teşekkürederim canım begendigine sevindim herzaman beklerimErzurumluyum dadaş kızıyım ben
tariflerin bizim buralara pek uyuyo da....adanalıyım bende o yüzden sordum