- 20 Şubat 2007
- 7.296
- 347
- 40
- Konu Sahibi nehirnil111
kalburabastı tarifininz var mı:))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nehir bizde bunun adı tavada hamurişi. Dün gece sahurda yedim.Çok lezzetli birşey ama çok tehlikeli kilo açısından.
kalburabastı tarifininz var mı:))
Nehir bizde bunun adı tavada hamurişi. Dün gece sahurda yedim.Çok lezzetli birşey ama çok tehlikeli kilo açısından.
Var canım denedigim bir tarif henüz sıra gelmemişti ama senin için düzenleyip birazdan eklerim
Çok tehlikeli çok lezzetli oldugu için yediriyordu fazlada agır gelmiyor bana geldin kilolar napalım
Kalburabastı
Malzemeler
125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
bir fiske tuz
bir paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 su bardağı ceviz
İÇİNDE ŞEKER YOK
ŞURUP İÇİN:3.5 su bardağı şeker,3.5.su bardağı su,yarım limon suyu
Kalburabastının yapılışı;
Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapın.Cevizi hamura katıp yoğurun.Veya açıp içine koyun.Oval şekiller verip,rendeye veya kalbura bastırın.200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Tatlı soğuduktan sonra sıcak şurubu üzerine dökün.
Eki Görüntüle 752980
Geldi bile tarif canım kıyır kıyır bir tatlı buyur bakalım denersen yorumunu beklerim memnun kalırsın inşallahtamam canım bekleyecegim..
Ayyyyyyyyyyyyyyyyyyy canım bunlar şahane görünüyo
çok teşekkür ederim ellerin dert görmesin
canım dün tatlıyı yaptım
güzel oldu hamuru ama ben sey yaptım
tam şerbeti kaynatırken eşim geldi konusurken
limon çok fazla gitti birde anlamdım hic kıvamında bir şerbet olmadı
yinede limon o kadar gitmedı sandık tatlıya döktük velhasıl kelam
ekşice bir serbet olmus..
anneme söyledım oda talıları al şerbetten süz
yeni şerbet yap soguk olsun dök dedi insalah kurtalabılırım :))
ama dun zaten hic serbet kıvamında olmadı anlamdım neden böyle oldu
ya kaca kac şerbet yapayım cok olmasa olur demı
hala aklım almıyor şerbet nasıl olmadı hadı limon kaçtıda bildigin su gibşydi..
Canım şerbetin kıvamında olmamasını inan anlayamadım her daim yaptıgım ölçüdür tutmama gibi birşey yoktur şekerle su eşit kullanırım fazla kaynatmadınmı acaba bayagı bir kaynatsaydın muhakkak koyulaşması gerekirdi şerbeti hamura fazla gelir anlarımda şerbetin koyulaşmasını anlayamadım :44:İnşallah kurtarabilirsin canım çok üzülürüm yoksa bir sürü emek :26:2,5 su bardağı şekerle 2,5 su bardağı suyu kaynat diycemde onlarda eşit yine aynı koyulukları biraz daha az şerbetli olur bu şekilde iyice kaynat canım yogunlaşana kadar limonunu biraz daha azalt durumu bildirirsen sevinirim canım merak ettim