- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
Sebze soslu köfte dilimleri
Malzemeler:
Domatesli sos için;
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı etli biber
2 adet domates
1 defne yaprağı
8-10 sap maydanoz
½ su bardağı ketçap
tuz, taze çekilmiş karabiber
Köfte için;
600 gram kıyma
1 dilim ekmek
1 yumurta
2 diş dövülmüş sarımsak
tuz, karabiber, kekik
½ su bardağı ketçap
3 yemek kaşığı domatesli sos (tarife göre hazırlanmış olan)
Hazırlanışı:
İlk önce sosunu hazırlayın. (Çünkü köfte harcında da kullanılacak.)
Bütün sos malzemelerini küp şeklinde doğrayın.
Önce soğanları, arkadan biberleri en son domates ve defne yaprağını ilave ederek sebzeleri soteleyin. Tuz ve karabiberini ilave edin, iyice pişirin.
Sos hazır olunca ateşten alın, ince kıyılmış maydanoz ve ketçabı ekleyin.
Sosun köfte harcına katmak için olan kısmını ayırdıktan sonra, kalan yarısını da fırına girmeden üstüne yaymak, kalanını da servis sırasında kullanmak üzere ayırın.
Köfte için; gerekli bütün malzemeyi karıştırıp, yoğurun köfteyi hazırlayın. Hazırlanmış köfte karışımını yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dikdörtgen şeklinde yerleştirin.
Üzerine bolca domates sosundan yayın.
Fırında 200 derecede 45 dakika pişirin.
Eğer gerekli olursa, 30 dakikadan sonra üzerine bir yağlı kağıt koyarak sebzelerin yanmasını önleyin.
Yanına herşey yakışır, makarna, pilav, patates. Benim tercihim patates püresi.
Servis için tabağa biraz patates püresi koyun, üzerine 2 dilim köfteyi yerleştirin, ayrılan domates sosu ile süsleyin.
Eğer varsa ev yapımı hardal ile deneyin çok daha lezzetli olsun
Eki Görüntüle 692163 Eki Görüntüle 692164
ayyyyy buna bayıldım yaaaaaaaaa
slmlar. konunu az once gördüm ve hemen abone oldum. çok güzel tariflerin var gibi görünüyor. çogunu yapıcam gıbi, denenmıs olması daha da şevk verdı bana :) valla benım gıbı yemek ıslerının beceremeyen bırıne çok yardımı olacak sanırım:) tarıfler alıntı demıssın ama resımlerı senın yaptıkların sanırım onlar sana aıt,oyle mı acaba?
aynen oylebende bunu cok merak edıyorumm
tam yazacaktm ..
o fotgrafları sen mı cekıyorsun.. yanı denenmıs tariflerse ve senın yaptıklarının fotosuysa gercekten acayıp becerıklısın ..
AÇMA
MALZEMELER:
3 bardak ılıkla sıcak arası süt( elinizi yakmayacak ısıda)
1 bardak sıvıyağ
1/2 su bardağı şeker
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı tuz.
1 yaş mayadan (42 gr) biraz az
aldığı kadar un (yaklaşık 9-9,5 su bardağı)
üstüne 1 yumurta sarısı+ 1 kaşık çok çok soğuk su
YAPILIŞI:
Yarım bardak ılık süt içinde mayayı eritin, asla metal bir kaşıkla karıştırmayın. Maya köpürdükten sonra, diğer malzemeleride ekleyin, karıştırın.
En son ununu koyun. Yumuşak bir hamur olmalı.
Bolca içini sıvı yağla yağladığınız plastik kaba koyun, içinde döndürün her yanı yağlansın. Üstüne de yağ sürün . Bırakın mayalansın.İsterseniz akşamdan yoğurup dolaba koyun. Sabaha kadar mayalansın. hamur bozulmaz, içiniz rahat olsun.
Mayalanan hamurun üstüne 4-5 defa bastırın(ezmeyin). Dolapta beklettiyseniz, hamurun oda ısısına gelmesini bekleyin.Bu şekilde gazını çıkartmış oldunuz.
Limon büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin. (veya kendi etrafında sarın)
Üstüne yumurta+ su karışımını sürün. hamur tepside ne kadar beklerse o kadar güzel olur.Sabah tepsiye koyup akşam pişirebilirsiniz. yeni fırınlarda yoğurt fonksiyonu var. Onu da kullanıbilirsiniz.
Eki Görüntüle 672533
öncelikle tarif icin tes.ederim
ne yazik ki benim hamurum pisince acma tadi vermedi
belki ben eksik bir seyler yaptim
bir de ben firini yüksek ayarda calistirdim
belki de o yüzden olmadi
ama cok güzel kücük ekmekcikler halinde pisirdim
ekmek niyetine yiyecegiz
tariflerin cok güzel
basarilar
Mayalanırken süreyi kısamı tuttun acaba canım nekadar uzun süre beklerse okadar lezzetli oluyor üzüldüm tam açma tadı alamadıgına :26: fırını ben 150 ile 200 derece arasında ayarlıyorum genelde ondanda olabilir tatlım başka açma tarifimde var pastahane açması adında o daha yumuşak pufidik bir açmadır denemeni öneririm
mutlaka deneyecegim
ben de senin gibi acma hastasiyim
selamlar
canim birsey soracagim ya etimek tatlisinda misir nisastasi yerine bugday nisastasi olmaz mi :26:
Canım ben mısır nişastasıyla yaptım hep bir sorun olacagını sanmıyorum ama kesin konuşmakta istemem :26:
nisasta koymadim,bi tarifte oyleydi ama sabredemedim muhallebi iyice donmayinca krem santiyle karisti