• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefret duygusuyla nasil basa cikiyorsunuz?

Oğlak misin?Bu nefret beni de tüketiyor hatta daha da ileri giderek eşimden de soğudum.Beni savunmayan ezdiren bir adama karşı duygu beslemiyorum artik onunla yaşamak bana işkence boşanmak istiyorum.birakmiyor.
Kusura bakmayin mesajinizi yeni farkettim. Aslan burcuyum. Aslinda kindar bir insan degilimdir ama beni zorla o noktaya getirdiler. Bende esime karsi artik eskisi gibi sevgi beslemiyorum cok sogudum ama ozunde kotu bir insan olmadigini bildigim icin
Aile ne kadar kötü olursa olsun iş eşinizde bitiyor önce bunu kabullenin.
Ben de geçmişte bana ciddi zarar vermiş insanları düşündükçe deliyordum. Ama baktım böyle olmuyor kendime bazı telkinler verdim.
Öncelikle bu durumlardan ben mesul muyum, değilim.
Ikıncı olarak bana yasatilanlar bitti mi, bitti.
Üçüncüsü (güzel bir hayatınız olduğunu söylemişsiniz ) hayatta her şey her zaman dört dörtlük olmak zorunda mi, hayır.
Şimdi sorumlusu olmadigim seylerde neden hala kendime yükleneyim? Bitmiş gitmiş şeyleri düşünerek neden hala geçmişi yasatip aynı acıları kendime yaşatmaya devam ederek bu yillarimi da mahvedeyim ? Son olarak da insan denen varlık zaman zaman sıkıntı da çekmeli , imtihan da olmalı ki pişsin ve olgunlaşsin.
Insallah bu düşüncelerinizle basa çıkabilirsiniz.
Cok guzel yazmissiniz elinize saglik. Iyi geldi yszdiklariniz.
Ben senin öfkenin su an hala bu kadar canlı olmasını biraz da eşinden umduğunu bulamamana bağlıyorum.Bu duygu su an ailesine karşı ama yakında yön değiştirecek ve eşine yönelik olacak....sana tavsiyem diplomalarını paraya çevirmen yani çalışman...veya ailenin yanına yılda bir -iki gidip orada da düzen oturtma çabalarına girismen.
Evet haklisiniz en buyuk ofkem esimeydi zaten ama simdi o kendini duzelttikce ona olan ofkem azaliyor ama ailesinden hala tiksiniyorum cunku ayni kafadalar. Diplomaya gelince trde denklik kapsaminda bir suru sinava tabi tuttular buyuk bir cogunluguna girdim bir kac tanesi kaldi uzak bir sehirde sinavlara girdigim icin bebegimden dolayi dondurmak zorunda kaldim. Yurtdisima yerlesme konusunda yavas yavas esimi yumusatmaya baslasim ama ikna olmasi zamana bagli.

Onları yok sayip umursamamaniz lazım aksi takdirde bu şekilde psikolojiniz bozulur. Suan bile bana pek sağlıklı gelmedi fikirleriniz.. yani nefret etmekte haklısınız belki ama bunun sizi yıpratacak boyuta gelmesi bunalımda olabileceğinizin işareti bana göre. Bir komşumuz sizin gibi eşinin ailesinden nefret ediyordu hatta onları görünce bile oturup ağlıyordu sinirden en sonunda psikologa gitti. Doktor tavsiye olarak o insanlarla görüşmeyin hayatınızdan çıkarın. Görüşünce de umursamayin duymazdan gelin demişti. Suan öyle yapıyor ve hemen hemen yendi diyebilirim o nefreti

eşinin ailesi seni yağlı kapı diye mi aldı acaba
eşiniz ile niçin hala evlisiniz ?
yurtdışına yerleşseniz
Babasi kesinlikle o niyetle yaklasti. Ayni seyi esim desem haksizlik etmis olurum cunku bana korkutuk asikti beni gordugunde eli ayagina dolaniyordu. Hala evli olmamin sebebi guzel gunlerin hatiri ve esimin ozunde kotu bir insan olmadigimi bilmem ve en buyuk etken bebegimin babasiz buyumesine gonlum razi olmamasin kaynakli. Esimle cok guzem baslamastik herseye o bana cok asikti bana bakinca gozlerinin ici parildiyordu. Hayranlikla bakardi bana icten severdi bende cok sevdim. Ama iste yapi olarak koay manipule olan bir insan ozellikle ailesinin gazina cok gelir. Bir suredi toparladik bazi seyleri. Hala soyler durusundan taviz vermemen aslinda cok hosuma gidiyor durustlugune karakterine cok saygi duyuyorum diye. Ee madem oyle ailene karsida ayni tutumu sergile degilmi. Oda oluyor yavas yavas hatasinin farkinda artik.
Benzer şeylere sahibiz. Tek fark benim esimin ailesi bu kadar cahil degil. Benim nasil bir egitim aldigimi bildikleri icin de isime karismazlar. Ama maddi konuda bizi tirtiklamaya calismalari, benim durumumun iyi olmasi vs ayni. Esim simdilik benim yanimda degisir mi bilmem. ama bende onun babasina karsi aayni hisleri tasiyorum. Adamin hem bziim hayayimiza hem kendi cocuklarina zarari var maddi acidan . Gormemislik biraz da.
Simdi kindar bi insansaniz, nefret gecmez. Bence burdaki en buyuk kin aslinda kendi esinize. Cunku onlara boyle bir durumda nasil hak verir akliniz almiyor, ozellikle egitimli biriyse. Belli ki cocuk da var, ben olsam goruamezdim . Ama esinle saygiyi yitirmeden eski zamanlarda size hak verdigini hatirlat. Esin tekrardan sie hak verirse iciniz bi nebzede olsa sogur.
Evet aynen su an icin o seviyeye geldim cok sukur dahada duzelecek insallah.
Hasbinallah velinimel vekil der susarım
Yaşadığım haksızlığa karşı allahı vekil tutmaktan daha iç ferahlatıcı birşey Yok
Öfkem tazelendiğinde
Sık sık tekrar ederim
Ve allah eninde sonunda planlarını bozar iplikleri pazara dökülür
Yaptıkları oyunlar kendiliğinden ortaya çıkıverir ....hiç şaşmaz
La havle......bol bol çekmenizi tavsiye ederim
Faziletlerine bir bakın
Bende bu yontemj bazen deniyorum ama her zaman aklima gelmiyor ne yazikki.

Size bu denli yoğun nefret hissettiriyorlarsa söyleyin gitsin. Valla içinden tutmak senden başkasına zarar vermiyor. Kim olursa olsun. Eşinize de söyleyin. Bakın hissettirin mesafe koyun falan demiyorum açıkça söyleyin. Ağzınız dolu dolu " NEFRET EDİYORUM" diyin. Onun omurgasızliginin sizi ne denli yıprattigini söyleyin. Bırakın sonuçlarıyla duydugunun acısıyla o uğraşsın. Bebeğiniz var. İçinizde biriken ve dışarı atılamayan o kötü enerjinin bebeğinize verebileceği zararı düşünün. Hatalı olan siz değilsiniz çözüm düşünen de siz olmayın.

Ben yine istediğimi yaparak, kulak asmayarak, hehe deyip geçiştirerek başka türlüsü olmuyor, bir erkeğin cahil ve sinsi anne ve babası ile muhatap eninde sonunda olunuyor kapıyı kapayınca hiçte dışarıda kalıyorlar deyip öyle olmuyor bunuevlenecek gençler bilsin

Back