• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefret duygusuyla nasil basa cikiyorsunuz?

Valla ben genel olarak nefret duygusuna sahip degilim. Kimseyle husumetim yok,sinir olsam da anlik olur gelir gecer. Icimde barindiramam kotu seyleri. Uzatmam. Uzatan insanlari da avam bulurum.

Esimin ailesine gelince,luzumsuz ve basit insanlar evet,ama bana zarar veremezler. Onlarla ayni hayati yasamiyorum. Zevklerimiz,cevrelerimiz ve aliskanliklarimiz farkli. Bir paylasim yok. Begenmediginiz insanlarla ortak bir hayatiniz olmadigi surece nefret etmeye de gerek kalmiyor. Ola ki sizin alaniniza girmeye calisirlarsa tepki gosterirsiniz biter gider. Ama nefret size zarar verir
Haklisiniz bu duygu bir tek bana zarar veriyor. Esinizin ailesi mudahaleci insanlarmi veya esinizin durusu nasil bilmiyorum ama benim esimin ailesi ozellikle annesi olacak o sahis cok mudahaleci bir insan ben ona bu konuda hic firsat vermedim ama esim beni ezdi gecti resmen bu konuda. Bana karsi cesaret edemedigini esime yaptirmaya calisti oda ilkokul cocugu gibi annesinin pesinden gitti ve psikolojik baski uygulamaya basladi hal boyle olunca cok yiprandim ve sonuc olarak icimdeki butun duygular nefrete donustu.

Allah razi olsun insallah bizim de oyle olur ...
Ay suands varya kafamda canlandi
Hic kimse kusura bakmasında kimse kimseyi degistirip kendizi gibi yobaz cahil bir kaliba sokamaz
en bastan sen böyleydin bile bile geldiler. Hani bir soz vardır ya ben kimseyi yakmadim onlar benim ates olduğumu bile bile geldiler diye..
Esin de ne diye canak tutuyor?
Kiz boyleler erkekler
Benim esimde ailesinin yanina gidince;
Şiveli konuşmalar boyle kabadayı haller... iste bana kas goz yapip anneme yardim etsene demeler
Simdi görüşmüyorum ailesiyle oooooohhhh
Kesin bizde de olsa beni arayıp tebrik bile etmezler ama etrafta torun torun diye hava atarlar
Gostermicem ki cocugumu onlara
Pislikler
Iradesiz bir erkekle evli olmak cok zor ne yazikki. Kadin olsun erkek olsun insanin hayatta bir durusu olmali kendi yonunu kendi belirlemeli onun bunun agzina bakmamali. Gorusmemekle belkide en dogrusunu yapiyorsunuz en azindan iciniz soguyor.

Sizin konunuzu okurken eşim yüzümün aldıgı şekilden korkup yanıma geldi konunuza ortak oldu ve ilk tepkisi kendine hiç acımamış mı neden boşanmamış oldu. Ben dışardan aileye gelebilen her müdahalenin aile fertlerinin izin vermesi ile oldugunu düşünüyorum. Ne yaşadıysanız tek suçlusu eşiniz. Evlenecegiz diye eşimizin ailesiyle ortak bir yaşam sürme garantisi vermiyoruz ya da bu kadar ince düşünsek etrafta evlenecek insan kalmaz. Hadi size müdahale ettiler bir şekilde görmezden geldiniz ama şu para pul olayından sonra eşinize saygınızı nasıl korudunuz? Ve eşiniz yüzünüze basıl bakabiliyor? ben çocugumu böyle bir babayı ornek alarak büyütmek istemem ve yine çocugumun eşimin ailesiyle iletişimini oldugunca azaltırım.

Sizin konunuzu okurken eşim yüzümün aldıgı şekilden korkup yanıma geldi konunuza ortak oldu ve ilk tepkisi kendine hiç acımamış mı neden boşanmamış oldu. Ben dışardan aileye gelebilen her müdahalenin aile fertlerinin izin vermesi ile oldugunu düşünüyorum. Ne yaşadıysanız tek suçlusu eşiniz. Evlenecegiz diye eşimizin ailesiyle ortak bir yaşam sürme garantisi vermiyoruz ya da bu kadar ince düşünsek etrafta evlenecek insan kalmaz. Hadi size müdahale ettiler bir şekilde görmezden geldiniz ama şu para pul olayından sonra eşinize saygınızı nasıl korudunuz? Ve eşiniz yüzünüze basıl bakabiliyor? ben çocugumu böyle bir babayı ornek alarak büyütmek istemem ve yine çocugumun eşimin ailesiyle iletişimini oldugunca azaltırım.
Suna aciklik getireyim para pul mevzulari esimin ailesinin ilgi alanina giriyor. Esim paragoz bir insan degil aslinda ama ailesini o kadar kutsallastirmistiki onlarin actigi ve konustugu her konuyu destekliyordu. Yani paraya olan duskunlugunden degil ailesine olan 'hayranligindan' :kusmuk:pasif kaliyordu ve hatta onlari ornek aliyordu. Onlarin normallerini benimsiyordu artik. Mesela ailesi cimrilikte cigir acmis insanlar o cimrilik artik ona normal geliyordu ve banada uygulamaya calisiyordu. Bu zamanda 10 lira su faturasi gelen bir ev dusunebiliyormusunuz? Haftada bir dus alinan iki haftada bir camasir makinesi calistirilan? Yani anlayacaginiz ailesinin gozunu para hirsi o kadar burumuski kisisel temizlik ve hijyeninden bile bu denli odun veren insanlar ve bunu bir zamanlar kendi elestiren esim artik bunu normal olarak benimsemeye baslamisti. Haliyle benim attigim her adim onlara 'asiri' gelmeye basladi. Ben olsam komsularim o su faturasini gorur dusuncesiyle yerin dibine girerdim. Neyse. O zamanlar bosanmayi dusunmedim degil hatta bir sure ayri kaldik. Ama bosanma gerekcem tamamen esimin iradesizligi ve bana uyguladigi psikolojik siddetten ibaretti. Ama bebegime her baktigimda darmadagin oluyordum. Yavrum babasiz buyuyecek bir tarafi hep eksik kalacak dusuncesi beni alikoydu bosanmaktan. Esime bir sans verdim oda kendini baya duzeltti hatasini kabulleniyor artik ama ben yasadiklarimi unutamiyorum :KK43:

Son düzenleme:
Iradesiz bir erkekle evli olmak cok zor ne yazikki. Kadin olsun erkek olsun insanin hayatta bir durusu olmali kendi yonunu kendi belirlemeli onun bunun agzina bakmamali. Gorusmemekle belkide en dogrusunu yapiyorsunuz en azindan iciniz soguyor.
Kesinlikle.. bir de isin en guzel yâni o bana küstü.. ben esime beni de götür annene giderken dedim.goturmedi yani artık benden çıktı esimde hic zorlamiyor gel.git diye...
Ne desem
Darisi başınıza insallah canım..

Suna aciklik getireyim para pul mevzulari esimin ailesinin ilgi alanina giriyor. Esim paragoz bir insan degil aslinda ama ailesini o kadar kutsallastirmistiki onlarin actigi ve konustugu her konuyu destekliyordu. Yani paraya olan duskunlugunden degil ailesine olan 'hayranligindan' :kusmuk:pasif kaliyordu ve hatta onlari ornek aliyordu. Onlarin normallerini benimsiyordu artik. Mesela ailesi cimrilikte cigir acmis insanlar o cimrilik artik ona normal geliyordu ve banada uygulamaya calisiyordu. Bu zamanda 10 lira su faturasi gelen bir ev dusunebiliyormusunuz? Haftada bir dus alinan iki haftada bir camasir makinesi calistirilan? Yani anlayacaginiz ailesinin gozunu para hirsi o kadar burumuski kisisel temizlik ve hijyeninden bile bu denli odun veren insanlar ve bunu bir zamanlar kendi elestiren esim artik bunu normal olarak benimsemeye baslamisti. Haliyle benim attigim her adim onlara 'asiri' gelmeye basladi. Ben olsam komsularim o su faturasini gorur dusuncesiyle yerin dibine girerdim. Neyse. O zamanlar bosanmayi dusunmedim degil hatta bir sure ayri kaldik. Ama bosanma gerekcem tamamen esimin iradesizligi ve bana uyguladigi psikolojik siddetten ibaretti. Ama bebegime her baktigimda darmadagin oluyordum. Yavrum babasiz buyuyecek bir tarafi hep eksik kalacak dusuncesi beni alikoydu bosanmaktan. Esime bir sans verdim oda kendini baya duzeltti hatasini kabulleniyor artik ama ben yasadiklarimi unutamiyorum :KK43:
Beni en çok rahatsız eden kısmı babanızın malına göz dikmeleri ve eşinizin buna ses çıkarmaması ya da normalleştirmesi. Ailem arada görüştüğümüzde türkiye ye geldiğinizde ev bakalım sizin için derler eşim yanlarında ses etmez ama sonrasında bizim kimseye ihtiyacımız yok elimiz kolumuz tutuyor işimiz gücümüz yerinde kendi evimizi kendimiz alırız sen uygunbir dille anlat onlara der. Ya bilmiyorum yaşadıklarınız bana kabus gibi geldi. Ya da benim kaldırabileceğim şeyler değil. sanırım içinizdeki nefret duygusu da bu nedenle hiç yatışmıyor. Umarım siz ve yavrunuz bu aileye daha fazla maruz kalmassınız.

Haklisiniz bu duygu bir tek bana zarar veriyor. Esinizin ailesi mudahaleci insanlarmi veya esinizin durusu nasil bilmiyorum ama benim esimin ailesi ozellikle annesi olacak o sahis cok mudahaleci bir insan ben ona bu konuda hic firsat vermedim ama esim beni ezdi gecti resmen bu konuda. Bana karsi cesaret edemedigini esime yaptirmaya calisti oda ilkokul cocugu gibi annesinin pesinden gitti ve psikolojik baski uygulamaya basladi hal boyle olunca cok yiprandim ve sonuc olarak icimdeki butun duygular nefrete donustu.
Esimin ailesi halden anlamayan,basit,dunyanin kendileri etrafinda dondugunu zanneden,usul yol yordam bilmeyen insanlar. Ayni sehirde 15 dakikalik mesafede oturup da yatiya misafir olmak isterler mesela. Oyle bir luzumsuzluk,oyle bir bulasiklik. Esim izin vermez,hoslanmaz boyle seylerden. Bildigini okur,ben de dahil kimseyi dinlemez. Ona bir sey yaptirmak cok zordur ama ailesi bu zorlugu asabilen insanlardan olusmuyor. Nasil oluyor ben de bilmiyorum ama esim o aileden cikmasina ragmen onlar gibi degil,cok uzun suredir yalniz yasiyordu belki onun etkisi. Biz tanistigimizda ailesiyle tum baglarini koparmisti. Adam kafa dinliyorum bana ellesme der hep bu konuyla ilgili. Ben de bildigini yap,ister gorus ister gorusme derim. Sonucta onlarun meselesi beni ilgilendirmez.

Ama dediginiz gibi eslerin durusu cok onemli.

Beni en çok rahatsız eden kısmı babanızın malına göz dikmeleri ve eşinizin buna ses çıkarmaması ya da normalleştirmesi. Ailem arada görüştüğümüzde türkiye ye geldiğinizde ev bakalım sizin için derler eşim yanlarında ses etmez ama sonrasında bizim kimseye ihtiyacımız yok elimiz kolumuz tutuyor işimiz gücümüz yerinde kendi evimizi kendimiz alırız sen uygunbir dille anlat onlara der. Ya bilmiyorum yaşadıklarınız bana kabus gibi geldi. Ya da benim kaldırabileceğim şeyler değil. sanırım içinizdeki nefret duygusu da bu nedenle hiç yatışmıyor. Umarım siz ve yavrunuz bu aileye daha fazla maruz kalmassınız.
Ya sormayin o konuyuda sinirdirmis degilim. Evet yasadiklarim kabus gibi. Bazen kendimi tokatlayasim var nasil bir aileye dustum diye. Bu ile tasinacagimiz siralarda bunlarin cok eski bulundugumuz sehrin en kotu mahallesinde bulunan bir binalari var gidip oraya yerlesin demislerdi. Tinercilerin ve uyusturucu kullananlarin cirit attigi bir yer ve binalarinda hep suriyeliler yasiyor. Bir suru erkek bir evde yasiyor. Ogullarini cok seviyorlar ya kiradan kurtaracaklar. Gitmem dedim mahallesi cok kotu ev eski ben orda yasamam dedim. Kiraya cikariz cok sukur kiramizi odeyecek gucumuz var dedim. Babasi denen o karaktersiz donup demezmi git o zaman begenmiyorsan baban sana bir daire versin. Be adam ben senden birsey istedimmi! Ne kendi kendine gelin guvey oluyorsun. Bende sesimi yukselttim artik sinirden deliye dondum ben ne senden ne babamdan daire istemiyorum basimizin caresine bakariz siz karismayin dedim artik. Hadsiz pislik. Boyle dedim diye beni kotulemedikleri kimse birakmadilar. Lukse alismis oglumuz soz geciremiyor biz daire verdik begenmedi sifir evlere alismis. Sakiz ettiler milletin diline. O bir koldan karisi bir koldan. Sonradan duydumki bir suru erkegin olusturdu bir toplumun icindede adimi boyle seylerle anmislar. Helal etmiyorum vallahi. Yine bir seferinde bana donup baban size bugune kadar ne yaptiki bu saatten sonra yapsin dedi. Deliye dondum ya. Yine sert ciktim. Babam bugune kadar neye sahip olduysa kendi emegiyle oldu yillarca calisti dirsek curuttu alin teri doktu babasindan miras kalarak zengin olmadi kimseyede yapmak zorunda degil! oglun kocaman adam oldu dedim oyle soyleyecegine oglum sende calis kendi emeginle bir yerlere gel kimseye muhtac olmayin de! bunlari haykirdim o piskin suratina ama yuzsuz banamisin demedi adam musveddesi. Buna benzer cok diyaloglar gecti aramizda esimin pisirikligi yuzunden kalk sen sustur babani adam gibi ya erkek olacaksin birde. Kisacasi ailesi nerden tutsan elinde kaliyor. Ama onlar namaz kiliyor ya ellerinden tesbih dusmuyor onlara sorsan kendilerinden iyisi yok. Hangi yuzle allahin huzuruna cikiyorlarsa. Once insan olun biraz haysiyetli olun o yaptiginiz ibadete layik olun. Dogum yaptim sormadan etmeden kari koca evime coreklendiler sezeryanliydim eve ilk geldigim gun gaz sancim vardi dikislerime zor veriyordu kendi yatak odamda! inlemisim biraz sesim gitmis babasina esimin yaninda donup bana utanmadan diyorki yanlis anlama ama eltimin adi ayse diyelim aysede sezeryanla dogum yapti o bir gun biz varken inlemedi (ayni evde yasiyorlardi). Basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Seref yoksunu yaratik ne isin var yeni dogum yapmis kadinin evinde o zaman defol git evimden madem cok rahatsiz oluyorsun. Sustum birsey demedim yeni dogum yapmisim halim bitik 24 saat boyunca dogum sancisi cekmisim normal dogum yapamamisim bebegim sıkısmıs rahim agzinda boguluyordu neredeyse yavrum apar topar sezeryana aldilar sesim kisik dogum esnasinda bagirmaktan kaslarim agriyor ikinmaktan ustune birde dikis agrisi. Esimde butun bunlara bizzat sahit oldugu halde demezmi evet en dogrusu aysenin yaptigi. Gittim odama hungur hungur agladim. Daha neler var icimde ya. Allaha havale ediyorum hepsini ahirette bana yasattiklarinin hesabini tek tek soracagim.

Esimin ailesi halden anlamayan,basit,dunyanin kendileri etrafinda dondugunu zanneden,usul yol yordam bilmeyen insanlar. Ayni sehirde 15 dakikalik mesafede oturup da yatiya misafir olmak isterler mesela. Oyle bir luzumsuzluk,oyle bir bulasiklik. Esim izin vermez,hoslanmaz boyle seylerden. Bildigini okur,ben de dahil kimseyi dinlemez. Ona bir sey yaptirmak cok zordur ama ailesi bu zorlugu asabilen insanlardan olusmuyor. Nasil oluyor ben de bilmiyorum ama esim o aileden cikmasina ragmen onlar gibi degil,cok uzun suredir yalniz yasiyordu belki onun etkisi. Biz tanistigimizda ailesiyle tum baglarini koparmisti. Adam kafa dinliyorum bana ellesme der hep bu konuyla ilgili. Ben de bildigini yap,ister gorus ister gorusme derim. Sonucta onlarun meselesi beni ilgilendirmez.

Ama dediginiz gibi eslerin durusu cok onemli.
Ayni cinsten turemis bunlarda sanki. Ayni sehirde olmamiza ragmen oturmaya gidilince mutlaka yatiya kalin yatiya kalacagiz muhabbetleri doner. Hangi cagda yasiyoruz eskiden insanlar uzun mesafe yol gidip mecburiyetten yatiya kalirlardi nasil bir kafa yasiyorlar anlamiyorumki. Esiniz konusunda cok sansliziniz ama umarim benim esiminde bir gun tam manasiyla gozu acilir ve net bir durus sergilemeyi ogrenir.

Aile ne kadar kötü olursa olsun iş eşinizde bitiyor önce bunu kabullenin.
Ben de geçmişte bana ciddi zarar vermiş insanları düşündükçe deliyordum. Ama baktım böyle olmuyor kendime bazı telkinler verdim.
Öncelikle bu durumlardan ben mesul muyum, değilim.
Ikıncı olarak bana yasatilanlar bitti mi, bitti.
Üçüncüsü (güzel bir hayatınız olduğunu söylemişsiniz ) hayatta her şey her zaman dört dörtlük olmak zorunda mi, hayır.
Şimdi sorumlusu olmadigim seylerde neden hala kendime yükleneyim? Bitmiş gitmiş şeyleri düşünerek neden hala geçmişi yasatip aynı acıları kendime yaşatmaya devam ederek bu yillarimi da mahvedeyim ? Son olarak da insan denen varlık zaman zaman sıkıntı da çekmeli , imtihan da olmalı ki pişsin ve olgunlaşsin.
Insallah bu düşüncelerinizle basa çıkabilirsiniz.

Ben senin öfkenin su an hala bu kadar canlı olmasını biraz da eşinden umduğunu bulamamana bağlıyorum.Bu duygu su an ailesine karşı ama yakında yön değiştirecek ve eşine yönelik olacak....sana tavsiyem diplomalarını paraya çevirmen yani çalışman...veya ailenin yanına yılda bir -iki gidip orada da düzen oturtma çabalarına girismen.

Oğlak misin?Bu nefret beni de tüketiyor hatta daha da ileri giderek eşimden de soğudum.Beni savunmayan ezdiren bir adama karşı duygu beslemiyorum artik onunla yaşamak bana işkence boşanmak istiyorum.birakmiyor.
onu sahibini bilmem ama.. Ben oğlak burcuyum.. bende eşimin ailesinden gorumce denen şahıstan muzdaripim..
Onuykunun üstünde yaşattıklarını hala uyuyamıyorum yanında delircem.. bebeğim var ama ona çok kinliyim..
Acı çekmesini istiyorum boyle mutsuz olsun zaten mutsuzda
Ölmesini istiyorum..
Vee artık onu unutmak istiyorum olmuyor olmuyor

Varlik icinde buyudum diye suclandim annem babam zengin ama bana mal vermiyor diye suclandim

kalpleri icten pazarlikli olmalari para ugruna tum manevi degerleri bir kalemde satabilmeleri akbaba gibi baskalarinin malina goz dikmeleri beni tiksindirdi ve hala tiksindiriyor. Babam varlikli diye git babandan mal iste diyecek seviyeye bile dusen bu insanlar

eşinin ailesi seni yağlı kapı diye mi aldı acaba
eşiniz ile niçin hala evlisiniz ?
yurtdışına yerleşseniz

Eskiden Dr yoktu eşek tepesinde doğurdunuz ama şimdi eşeğe bindiğinizi görmüyorum. Eskiden araba mı vardı deyin.... Ben bu tarz durumlarda, güzel zamanımı boş insanlara harcayamam diye düşünüp,güler geçerim.

Benzer şeylere sahibiz. Tek fark benim esimin ailesi bu kadar cahil degil. Benim nasil bir egitim aldigimi bildikleri icin de isime karismazlar. Ama maddi konuda bizi tirtiklamaya calismalari, benim durumumun iyi olmasi vs ayni. Esim simdilik benim yanimda degisir mi bilmem. ama bende onun babasina karsi aayni hisleri tasiyorum. Adamin hem bziim hayayimiza hem kendi cocuklarina zarari var maddi acidan . Gormemislik biraz da.
Simdi kindar bi insansaniz, nefret gecmez. Bence burdaki en buyuk kin aslinda kendi esinize. Cunku onlara boyle bir durumda nasil hak verir akliniz almiyor, ozellikle egitimli biriyse. Belli ki cocuk da var, ben olsam goruamezdim . Ama esinle saygiyi yitirmeden eski zamanlarda size hak verdigini hatirlat. Esin tekrardan sie hak verirse iciniz bi nebzede olsa sogur.

onu sahibini bilmem ama.. Ben oğlak burcuyum.. bende eşimin ailesinden gorumce denen şahıstan muzdaripim..
Onuykunun üstünde yaşattıklarını hala uyuyamıyorum yanında delircem.. bebeğim var ama ona çok kinliyim..
Acı çekmesini istiyorum boyle mutsuz olsun zaten mutsuzda
Ölmesini istiyorum..
Vee artık onu unutmak istiyorum olmuyor olmuyor
Ay gerçekten bize eziyet

Fazla nefreti olan varsa üzerime atsın benimde derdim kin ve nefret duygularıyla tanışamamak biraz kin duysam kolay affetmesem hatta unutmasam

Sizler nefret duygusuyla nasil basa cikiyorsunuz? Cok klise olacak farkindayim ama icimi dokmeye cok ihtiyacim var. Esimin annesinden ve babasindan hatta abisinden NEFRET ediyorum. Onlara olan kinim bir turlu azalmiyor. Bu saatte bu mu geldi aklina diyeceksiniz. Bebegim uyandi onu yatirdiktan sonra bir anda cocukluguma ait bir ani geldi aklima ve aglamakli oldum. Allahim ne guzel zamanlardi. Ne guzel bir hayatim varmis benim. Cocuklugumda bekarligimda. Kirli hesap kitaplardan uzak ac gozlulukten para duskunlugunden cahil tiksindirici zihniyetlerden uzak. Hayatimda aklimin ucundan dahi gecmeyen pis hesaplarla esimle nisanlandiktan sonra tanistim. O donemlerde yeni farkina variyordum onlarin igrenc yuzunun ama nasil olsa biz esimle turkiyenin bir ucunda yasiyacagiz diye cok dert etmiyordum. Esimde onlarin bu ozelliklerini elestirdigi icin onemli olan esimin farkinda olmasi o farkinda oldugu surece o pis dusuncelerini bize bulastiramayacaklar diyordum. Gel zaman git zaman sartlar memlekete yerlesmeyi gerektirdi ve onlarla ayni ortama girdik. Girmez olaydik. Esim git gide onlari savunmaya ve hatta onlara benzeme basladi. Esimi etkileri altina aldiklari yetmiyormus gibi bana psikolojik baski uygulamaya basladilar. En basta esim!! Ulke degistrdim alisma surecim sancili gectigi yetmiyormus gibi bu pis zihniyetli insanlarin icine dustum debelendikce yiprandim omrumden omur gitti sanki. Bu durum 2 sene devam etti. Bir suru huzursuzluk yasadik bir kac kez sinir krizi gecirdim :KK43: Varlik icinde buyudum diye suclandim annem babam zengin ama bana mal vermiyor diye suclandim rahat bir ortamdan geldigim icin suclandim. Onlar gibi cahil ve fesat olmadigim icin dislandim! Eltimden ornek gosterdiler durmadan koy ortaminda buyumus dogru durust egitim almamis onlarla ayni kulture sahip oldugu icin esimin yaninda beni hep onunla kiyasladilar. Ben avrupanin en gelismis ulkelerinde dogdum buyudum universite okudum master yaptim calisma hayatim oldu. Ama o cahil kafalariyla beni zorla eltim gibi yapmaya calistilar. Benlgimi degistirmeye calistilar zorla baska bir kaliba sokmaya calistilar. Cok zor surecler yasadim esim kendini sonunda toparladi ama ben icimdeki kini ofkeyi bir turlu cikaramiyorum icimden. Beden olarak 30 sene once baslamislar sehir hayatina ama o eski cahil kafayi hala birakamamislar. Oyleki hameligimde doktr kontrolune gittigimde bile ama biz esseklerin ustunde dogum yaptik eskiden doktormi vardi diyerek en olagan seyi yapip hamileyken doktora gitmem bile artik esimin gozunde simariga bak eskiden doktormu vardi annem doktor yuzumu gordu bak ben seni doktora goturuyorum bu iyligimin kiymetini bil kafasini yasatmaya calistilar! Hamileligimi burnumdan getirdiler. Paraya olan duskunlukleri o fesat kalpleri icten pazarlikli olmalari para ugruna tum manevi degerleri bir kalemde satabilmeleri akbaba gibi baskalarinin malina goz dikmeleri beni tiksindirdi ve hala tiksindiriyor. Babam varlikli diye git babandan mal iste diyecek seviyeye bile dusen bu insanlar aklima geldikce kusmam geliyor. Defalarca tersledim tepkimi gosterdim ama yuzsuz insana ne anlatabilirsinki? Yuzune tukursen yarabbi sukur der boyleleri. Onlarin kirli hesaplari esimin nezdinde hic sorun olmadi hatta icten ice destekledi ama benim tepki gostermem buyuk bir yanlisti. Cok uzun oldu kusura bakmayin. Lafin kisasi ben bu insanlardan bildiginiz nefret ediyorum hatta icten ice olup gitseler umruma gelmez modundayim. Hatta ve hatta dogruyu soylemek gerekirse hayatimdan defolup gidecekleri icin mutlu bile olurum. Malesef bu kin bu nefret beni cok yipratiyor icimi kemiriyor. Tabi surekli bu dusuncelerle yasamiyorum ama bagimlilik krizi gibi dusunun aklima bir dustumu herseyi sil bastan yasiyormus gibi oluyorum hem bedenim hem zihnim cok yoruluyor. Nasil silip atacam bu dusunceleri kafamdan icimdeki ofkeyi nefreti yenmek istiyorum ama bir yanimda surekli taze tutmak istiyor bu duyguyu sanki nefretimi unutsam kendime saygisizlik etmis gibi hissedecegim. Benzer duygulari yasayan varmi siz nasil kontrol altina aliyorsunuz boyle bir durumu paylasirsaniz sevinirim.

Hasbinallah velinimel vekil der susarım
Yaşadığım haksızlığa karşı allahı vekil tutmaktan daha iç ferahlatıcı birşey Yok
Öfkem tazelendiğinde
Sık sık tekrar ederim
Ve allah eninde sonunda planlarını bozar iplikleri pazara dökülür
Yaptıkları oyunlar kendiliğinden ortaya çıkıverir ....hiç şaşmaz
La havle......bol bol çekmenizi tavsiye ederim
Faziletlerine bir bakın

Back