• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefret duygusuyla nasil basa cikiyorsunuz?

Kendinize itiraf edin. Siz aslında eşinizden itiraf ediyorsunuz.

Çünkü size bu şekilde davranılmasına izin veren kişi eşiniz. Sizi savunmayan, tam tersi örneğin sizin doktora gitmenizi bile psikolojik şiddet unsuru yapan kocanız.

Kocanızla ilgili adım atmaya cesaretiniz olmadığı için nefretinizi yansıtmışsınız.
Şu andaki mutsuzluğunuzun tek nedeni eşiniz.

Çok üzücü bir durum.
Cok dogru soyluyorsunuz beni en cok esim zor durumda birakti. Onunla bu yuzden cok kavgamiz oldu bosanma noktasina bile geldik. Kendisi net bir durus sergileyemedigi icin arkamda durmayi bilmedigi icin onlar bir laf soylediginde ben muhatap olmak zorunda kaldim. Beni savunmayi birakin dediginiz gibi onlarin izinden gidip beni daha beter baski altina almaya calisan ta kendisi. Simdi kendini toparladi ama oyle davrandigi zamanlar cok didistik. Guzellikle anlatmaya calistim olmadi kavgayla anlayma calistim oda olmadi. Adim kavgaciya cikti. Annesi denen o kadin utanmadan birde ogluma rahat vermiyor her gun kavga cikariyor diye orda burda geziyormus. Simdi esim dedigim gibi kendini toparladi ama cok sogudum ondan.

Pislikler .
Mesela ne gibi paraya tapmak? Esinden parami istiyorlar?
Babanin sana birakacagi yada vereceği mal onlari ilgilendirmez
Essek tepesinde dogurmak nedir ya ay kufur ediyorum suanda ama buraya yazmak yasak
Esinde demekki "otu çek köküne bak" dedigimiz g ot tan.
Yani annesi babasi gibi ama sen bunu gorememissin ve ya gormek istememissin
Seni hastaneye götürmesi zaten yapmasi gereken,bir lütuf degil ki..
Esin de terbiyesizmis kusura bakma..
Bu aileyi az cok kafamda canlandirdim
Hic görüşmemen lazim seni hasta ederler
Ben görüşmüyorum kafam oyle rahat ki
Ve bende nefret ediyorum. Aklima gelince sinirlerim tepemeçıkıyor
Bir de esimde annesine benziyor tip olarak
Ogun agzimdan nasil çıktıysa
"Ay suanda annene cok benziyorsun ceviryüzünü bakmicam sana "dedim
Ama o an cok benzemisti tipi durusu bakışı
Birsey sorabilir miyim? Hamile kalmakta bir sorun yaşadın mi
Bu insanlara karsi sinirli ve nefretlisin ya bende oyleyim çünkü stres hamileligi etkilerdiyorlar kafam hic rahat degil asilama oldum tutmadi da
Bende uzun zaman sonra hamile kaldim. 3.5 yil sonra cocugumuz oldu. Asilama yaptik bizdede tutmadi. Asilamadan sonra kendiligimden hamile kaldim. Hic bir sorunumuz yoktu strese bagladi bir cok kisi belkide stresten olmuyordu bilmiyorum. Benim esimde annesini andiriyor bende cok ifrit oluyorum bazen annesinin tipi gozumun onunde canlaninca tuylerim diken gibi oluyor. Tipinde meymenet yok ama kendisini oyle bir begeniyorki. Ben sarisinim ben beyazim evet sarisinsin beyaz tenlizin ama tipten kaybediyorsun kusura bakma.

Valla ben genel olarak nefret duygusuna sahip degilim. Kimseyle husumetim yok,sinir olsam da anlik olur gelir gecer. Icimde barindiramam kotu seyleri. Uzatmam. Uzatan insanlari da avam bulurum.

Esimin ailesine gelince,luzumsuz ve basit insanlar evet,ama bana zarar veremezler. Onlarla ayni hayati yasamiyorum. Zevklerimiz,cevrelerimiz ve aliskanliklarimiz farkli. Bir paylasim yok. Begenmediginiz insanlarla ortak bir hayatiniz olmadigi surece nefret etmeye de gerek kalmiyor. Ola ki sizin alaniniza girmeye calisirlarsa tepki gosterirsiniz biter gider. Ama nefret size zarar verir

Aslında daha önce bir arkadaşım bahsetmişti...aslında nefret o an kişinin "bunları bana yapmalarına nasil izin verdim, kendimi niye korumasını" diye kendini suçlaması kaynaklı oluşuyormuş, kişi kendini affedince ve nefret duygusu geçermiş diye.....yorum sahibi daha detay anlatirsa belki faydası olur..
Inanin bana bes bucuk yil oldu evleneli bu sure icerisinde ben durusumdan hic bir zaman taviz vermedim. Mesafemi hep korudum hic sicaklok gostermedim icimden gelmedi. Memlekete gelmeden once sorun olmadi bu cunku az gorusuyorduk ama buraya geldikten sonra esim tutumunu cok degistirdi. Ben taviz vermedikce o daha cok verdi annesi babasi alttan alta gonderme yaptikca o destekledi onlari hic arkamda durmayi bilmedi. Ona bu konuda kesinlikle hakkimi helal etmiyorum varsa hakkim fitil fitil burunlarindan gelsin.

Kalbinize kin yerleştirenler düşünsün nasıl temizleyeceklerini.
İnsan çogu zaman şunu unutuyor karşımızdakilerin huyu bu ne söylesek ne yapsak bizim elimiz de degil degiştirmek onların elinde.
Bahaneler bulup daha az görüşün konuştukları aynı şeylerde siz de susup cevap vermeyin.
Susmak gerçek anlamda umursamamak oluyor onlar konuşurken yanlarından ayrılın su içmeye tuvalete başka şeylerle ilgilenin duvara konuşsunlar
Bir cok seylerine sustum ama benim gozumde etik olmayan seylere veya prensiplerime ters dusen seylere kayitsiz kalamadim hic bir zaman. Cevabini verdim haksiz oldum. Para pul mal mulk mubabbetlerine girdiklerinde midem bulaniyor zaten direk ortamdan ayriliriyorum. Bu seferde bize uyum saglamiyor bak. Soguk davraniyor bak. Esimi hep boyle boyle doldurdular zaten.

4 yıllık evliyim eşimle çok mutluyum kv ve görümcemler çok şeyler yaşattılar banada en son namusuma iftira atınca eşimde bende hiç biriyle görüşmüyoruz eşim hiç bir zaman beni ezdirmedi ama ben kv ve görümcemlerden nefret ediyorum etmeyede devam edeceğim çünkü ben namusuz biri değilim sindiremiyorum ben nefretimle çok mutluyum onlarla ahirette görüşmek dileğiyle
ben anlamiyorum ya ne demek namusuna iftira atmak bu kadar mi gozleri dönmüş insan evladin var ya işin ucunda hadi gelinini sevmiyorsun tamamda saygi duy mesafeli ol ne demek iftira atmak bu nasil bir pis zihniyet anlamiyorum

ben anlamiyorum ya ne demek namusuna iftira atmak bu kadar mi gozleri dönmüş insan evladin var ya işin ucunda hadi gelinini sevmiyorsun tamamda saygi duy mesafeli ol ne demek iftira atmak bu nasil bir pis zihniyet anlamiyorum
bizler için imkânsız onlar için çok basit olay iftira atmak büyücü bile dediler eşim beni seviyor diye

Haklı da olunsa kalpte var olan olumsuz,negatif duygu ve düşünceler önce sizi mahveder.Bunlar asit gibidir.Bulunduğu kabı da yakar.Önce bu duyguların bedensel ve ruhsal size verdiği zararların farkına varın.Anlık olarak rahatlayabilirsiniz ama uzun vadede hasta olabirsiniz.Ben böyle durumlarda ya onları hayalen karşıma alır ve içimden ne geliyorsa söyler ve rahatlarım.Ya da kağıda dökerim.Mektup yazmak gibi.İçimi boşaltır ve o kağıdı yakarım.Bu çok işe yarıyor.Kin,nefret etmenin maneviyatıma da çok zarar verdiğini fark ettim.Hayır ve güzellikler böyle kalplere gelmemeye başlıyor.Hem siz nefret etmeseniz de onlar hak ettiğini bulacak.Herkesin yaptığı karşısına çıkacak.Siz güzel şeyler düşünün,güzel şeyler bulun.

evli değilim ama benimde nefret ettiğim insanlar var ve zamanında bana yakın olan insanlar bunlar ki en büyük sebep bence haklı olmak ve bizim sürekli kafamızı mesgul etmesinin nedeni belirli bir süre sonra takıntıya dönüşüyor ,şunu fark ettim ben ,zamanla yumuşuyorsun fakat o insanla karşılaştıgında hala aynı tavırlar sergilendiğinde nefretin iki katına çıkıyor anlıyorsun ki hiiiç değişmemiş hiiç pişman değil utanmadan karşında duruyor işte bu yüzsüzlük ,şahsen ben intikamı alına kadar rahat edebileceğimi düşünmüyorum,yok olmuyor, ki şans verdim ,, ayy beni bir görseydiniz var ya ne kadar düzeldiklerine ikna etmişim hemen kendimi az saftirik değilim ve sonra ne gördüm :kızgın:

Selam verin geçin aynı ortamda bulunsanız bile onu izlemeyin söylediklerini düşünmeyin hiiiç önemsemeyin saygısızlık derecesinde değil tabi ama insanlar ciddi insanlara saygı duyar ,haklıyım diye kendinizi de yırtsanız anlamazlar eşinizinde sizi anlamasını beklemeyin ,sürekli düşünmemeye çalışın zaten zamanla bu duruma o kadar alışırsınız ki önemsememeye başlarsınız belkide birşey olur affedersiniz ama sunu net biliyorum ki düşündükçe takıntı haline gelir zaten aynı ortamda bulunmak bile eziyet oluyor nefret ettiğiniz insanla şahsen benim için ortamı geç adları söylenince sinirim tepeme çıkıyor ,patlıycak bomba gibi hissediyorum

evli değilim ama benimde nefret ettiğim insanlar var ve zamanında bana yakın olan insanlar bunlar ki en büyük sebep bence haklı olmak ve bizim sürekli kafamızı mesgul etmesinin nedeni belirli bir süre sonra takıntıya dönüşüyor ,şunu fark ettim ben ,zamanla yumuşuyorsun fakat o insanla karşılaştıgında hala aynı tavırlar sergilendiğinde nefretin iki katına çıkıyor anlıyorsun ki hiiiç değişmemiş hiiç pişman değil utanmadan karşında duruyor işte bu yüzsüzlük ,şahsen ben intikamı alına kadar rahat edebileceğimi düşünmüyorum,yok olmuyor, ki şans verdim ,, ayy beni bir görseydiniz var ya ne kadar düzeldiklerine ikna etmişim hemen kendimi az saftirik değilim ve sonra ne gördüm :kızgın:

Selam verin geçin aynı ortamda bulunsanız bile onu izlemeyin söylediklerini düşünmeyin hiiiç önemsemeyin saygısızlık derecesinde değil tabi ama insanlar ciddi insanlara saygı duyar ,haklıyım diye kendinizi de yırtsanız anlamazlar eşinizinde sizi anlamasını beklemeyin ,sürekli düşünmemeye çalışın zaten zamanla bu duruma o kadar alışırsınız ki önemsememeye başlarsınız belkide birşey olur affedersiniz ama sunu net biliyorum ki düşündükçe takıntı haline gelir zaten aynı ortamda bulunmak bile eziyet oluyor nefret ettiğiniz insanla şahsen benim için ortamı geç adları söylenince sinirim tepeme çıkıyor ,patlıycak bomba gibi hissediyorum
kendim yazdım sandım..
sonra herkes sorsun istiyorsun, haksızlıklarını herkese ilan edeyim die can atıyorsun ama kimsenin tabiki umrunda değil. neden olsun ki?
düşünmemeye çalıştıkça zihninde buluyorsun aynı olaylarla baştan zehirliyorsun kendini falan. cok acı.insanın kendine yapabileceği en kötü şeylerden biri. ama daimi bir çözümü yok, varsa da ben bulamadım.

Kimseyle nefret edecek kadar yakın ilişkiler kurmuyorum .
Kimse de benim en içime giremez ..
Bende nefret duygusu yok .
33 yaşındayım sanırım kimseden nefret etmiyorum .
Çabuk unuturum ,soğurum ama uzatmam çünkü sıkılıyorum :)))
Annemin kaynanasindan ve kocasının ablalarından 40 yıldır nefret eden bir akrabası var. 40 yıl diyorum size bakın .
Kadın bunu iş haline getirmiş her gün nefret ediyor .
Ve bu tip bana deli gibi geliyor üzgünüm..
Nefret kaliteli bir davranış değil,sevmiyorum .
Kimseyi o kadar önemli görmüyorum.
Başka uğraşlarınız olsun .

kendim yazdım sandım..
sonra herkes sorsun istiyorsun, haksızlıklarını herkese ilan edeyim die can atıyorsun ama kimsenin tabiki umrunda değil. neden olsun ki?
düşünmemeye çalıştıkça zihninde buluyorsun aynı olaylarla baştan zehirliyorsun kendini falan. cok acı.insanın kendine yapabileceği en kötü şeylerden biri. ama daimi bir çözümü yok, varsa da ben bulamadım.

birde duygusalsan yandın yani ,zaman geliyor böyle konu açıldığında ya da aklına geldiğinde gözlerin yaşarıyor,ben şunu çok iyi biliyorum ki önemsememeye çalıştıkça( ama düşünmüyorum düşünmüyorum şeklinde değil )o an dikkatini başka şeylere verince zamanla eskisi kadar sarsıcı olmuyor ,bak geçmiyor ama en ufak bakış ,söz hemen başa dönüyorsun

tevekkül edeceğiz,düşünmemeye çalışacağız ,sabırlı olacağız çünkü biliyoruz ki Allah adildir.

Annemin kaynanasindan ve kocasının ablalarından 40 yıldır nefret eden bir akrabası var. 40 yıl diyorum size bakın .

ben de takmamayı, uğraşmamayı öğrenmiştm. ben izin vermeden kimsenin beni değersiz hissettiremeyeceğini de. ama bunu yapmaya calısan insanların oldugunu farkedince çevremde, garip bir ruh hali aldı beni. işleri güçleri yok sürekli beni değersiz hissetirme seansları yapıyorlar kendi aralarında diye düşünüyorum ve evet sanırım temiz delirdim.

nefret duygusunun nasıl bir duygu olduğunu bilmiyorum, hiç hissetmedim.

şiddetli duygular ancak çok sevilen değer verilen insanlara karşı hissedilmeli. ben yakın olmadığım sevmediğim birine nefreti bırak öfke bile hissedemiyorum. kendimi yıpratmamak için bir savunma mekanizması sanırım.

değer mi bu kadar değersiz insanlar için sabahın altısında burda konu açmaya. kendinizden götürüyorsunuz, kendinize yazık etmeyin lütfen.

ben de takmamayı, uğraşmamayı öğrenmiştm. ben izin vermeden kimsenin beni değersiz hissettiremeyeceğini de. ama bunu yapmaya calısan insanların oldugunu farkedince çevremde, garip bir ruh hali aldı beni. işleri güçleri yok sürekli beni değersiz hissetirme seansları yapıyorlar kendi aralarında diye düşünüyorum ve evet sanırım temiz delirdim.

Tamamen onların hayatından cikmayi denemelisiniz .
Gitmek illaki fiziksel olarak olmaz ki
Yokmuş gibi davranmak en güzeli .
Eski konularımda var 10 yıl beslediğim ,arkadaşım dediğim insan arkamdan bir sürü dolap çevirdi ,beni resmen taciz etti psikolojik olarak ,savcılıktan uzaklaştırma çıkardım onun için.
Geçen haftalarda yanimdan geçti 10 cm yanimdan.
Inan ki gözümü bile cevirmedim .
O baktı hissettim o ona yeter .
Uğraşamam daha fazla .
Pislikle uğraşınca eline de bulaşır
Ne gerek var :)

Tamamen onların hayatından cikmayi denemelisiniz .
Gitmek illaki fiziksel olarak olmaz ki
Yokmuş gibi davranmak en güzeli .
Eski konularımda var 10 yıl beslediğim ,arkadaşım dediğim insan arkamdan bir sürü dolap çevirdi ,beni resmen taciz etti psikolojik olarak ,savcılıktan uzaklaştırma çıkardım onun için.
Geçen haftalarda yanimdan geçti 10 cm yanimdan.
Inan ki gözümü bile cevirmedim .
O baktı hissettim o ona yeter .
Uğraşamam daha fazla .
Pislikle uğraşınca eline de bulaşır
Ne gerek var :)

ciddi misiniz.. hemen okuyayım, belki de okumuşumdur hatta.

dışarıdan umursuz görünüyorum çünkü direk olarak cıkardım hayatımdan kötü niyetini hissettiklerimi, bana hata yapanları. direk silerek şoka uğratmıştım hatta. tabi o kadar cok şey tolere ettiğim için bu da edilir diye düşünüldüğünden oldu bu. kısasa kısas devam ediyor her şey, nişanlandı bu arkadaştan biri tebrik dahi etmedim, onlar da düğünüme gelmediler tebrik etmediler yeni gelenlere bile anlatıp kötülüyorlar işte..

Bende uzun zaman sonra hamile kaldim. 3.5 yil sonra cocugumuz oldu. Asilama yaptik bizdede tutmadi. Asilamadan sonra kendiligimden hamile kaldim. Hic bir sorunumuz yoktu strese bagladi bir cok kisi belkide stresten olmuyordu bilmiyorum. Benim esimde annesini andiriyor bende cok ifrit oluyorum bazen annesinin tipi gozumun onunde canlaninca tuylerim diken gibi oluyor. Tipinde meymenet yok ama kendisini oyle bir begeniyorki. Ben sarisinim ben beyazim evet sarisinsin beyaz tenlizin ama tipten kaybediyorsun kusura bakma.
Hadi yaaa biraz moralim bozuldu mayista tup bebek diye konustuk esimle ama bilemiyorum nasipten ote yol yok
Simdi cocugunuz gorusuyormu babaneyle dedeyle onada sinir oluyorsundur ben olsam sinir olurum
Bende pco var doktor 3 sene sonunda kalanlar var dedi. Zayıfım yumurtam cok . Cok sukur doktorların hiçbiri bana olumsuz konusmadi tiroidim var ama surekli 1 1 bucuk ayda kontrile gidiyorum carsamba yine gidecegim 3 sene sonra ama yaşım olcak 30 bide düşündükçe çıldırıyorum cocugum olcak havasini onlar atcak ev esyalarini kendimiz aldik havasini attilar dugunu kendimiz yaptik havasini onlar atti ay suanda cok sinirliyimmmmm
Bi dakika sarisin beyaz tenli olunca ne oluyormus yani?
Ay bizim memlekette bu esmerlere cirkin deme ya da eee o esmer amaaa falan deme olaylari bitmez
Hani biz bugday tenli ırkız ya sarisinliklami ovunuyor o cadoloz kaynanan?bende beyaz tenliyim sari sacliyim (boya ama)
Kızkardeşimde beyaz
Benim esim esmer annesi epesmer. Herkes dugun de gorumceme cok guzel kiz dedi o da esmer gerci kültür meselesi cahilin övünecek birseyi olmayinca boyle tüyle kılla övünür ayhhh nasil geccek by nefretimiz merak ediyorum

Hadi yaaa biraz moralim bozuldu mayista tup bebek diye konustuk esimle ama bilemiyorum nasipten ote yol yok
Simdi cocugunuz gorusuyormu babaneyle dedeyle onada sinir oluyorsundur ben olsam sinir olurum
Bende pco var doktor 3 sene sonunda kalanlar var dedi. Zayıfım yumurtam cok . Cok sukur doktorların hiçbiri bana olumsuz konusmadi tiroidim var ama surekli 1 1 bucuk ayda kontrile gidiyorum carsamba yine gidecegim 3 sene sonra ama yaşım olcak 30 bide düşündükçe çıldırıyorum cocugum olcak havasini onlar atcak ev esyalarini kendimiz aldik havasini attilar dugunu kendimiz yaptik havasini onlar atti ay suanda cok sinirliyimmmmm
Bi dakika sarisin beyaz tenli olunca ne oluyormus yani?
Ay bizim memlekette bu esmerlere cirkin deme ya da eee o esmer amaaa falan deme olaylari bitmez
Hani biz bugday tenli ırkız ya sarisinliklami ovunuyor o cadoloz kaynanan?bende beyaz tenliyim sari sacliyim (boya ama)
Kızkardeşimde beyaz
Benim esim esmer annesi epesmer. Herkes dugun de gorumceme cok guzel kiz dedi o da esmer gerci kültür meselesi cahilin övünecek birseyi olmayinca boyle tüyle kılla övünür ayhhh nasil geccek by nefretimiz merak ediyorum
Inanin bana ayni durumdayiz. Esimin aileside birsey yapmadi bize. Herseyi esime ve aileme yaptirdilar ama dedigin gibi havasinida onlar attilar. Gurursuzlar. Toruna gelince gorusuyorlar ortalikta torunumuz torunumuz diye geziyorlar ama bugune kadar bir cop bile almadilar torunlari icin. Bunlari cokta dert etmiyorum onlarin haysiyeti bu kadarsa benim elimden birsey gelmez. Beni nefrete surukleyen sey o cahil kafalariyla beni degistirmeye curret etmeleri ve esimin bu konuda taviz vermesi hatta zamaninda onlar gibi davranmis olmasi. Sindiremiyorum bir turlu. Benim nasil bir ortamdan geldigimi biliyorlardi madem beni tasiyamayacaktiniz ne diye kapima geldiniz gidip kendi denginizde birini alsaydiniz. Geldiniz madem beni oldugum gibi kabullenin degilmi. Bu arada cocuk konusuna gelince ben asilamadan sonra kendiligimden hamile kaldim bir cok kiside oluyormus oyle insallah sizdede olur dua edecegim.

Farkinda olmadan onemsedigim icinmi bu duygulari hissediyorum bilmiyorumki. Aslinda gozumde zerre kadar degerleri yok ama bazi seyleri yediremedigim icin sanirim cikmaza girdim. Inanin bana onlara bu curreti verecek kadar yakinligi hic gostermedim hep bir mesafem oldu ama benim vermedigim cesareti esim verdi onlara. Beni cileden cikaranda bu oldu aslinda. Onlari hayatimdan sonsuza kadar silsem rahatlayacagim ama bunu yapamiyorum cunku onlari silersem esimde benim ailemi siler buda iyice cikmaza sokar herseyi. Takmamayi ogrenmem lazim sanirim.

Inanin bana ayni durumdayiz. Esimin aileside birsey yapmadi bize. Herseyi esime ve aileme yaptirdilar ama dedgin gibi havasinida onlar attilar. Gurursuzlar. Toruna gelince gorusuyorlar ortalikta torunumuz torunumuz diye geziyorlar ama bugune kadar bir cop bile almadilar torunlari icin. Bunlari cokta dert etmiyorum onlarin haysiyeti bu kadarsa benim elimden birsey gelmez. Beni nefrete surukleyen sey o cahil kafalariyla beni degistirmeye curret etmeleri ve esimin bu konuda taviz vermesi hatta zamaninda onlar gibi davranmis olmasi. Sindiremiyorum bir turlu. Benim nasil bir ortamdan geldigimi biliyorlardi madem beni tasiyamayacaktiniz ne diye kapima geldiniz gidip kendi denginizde birini alsaydiniz. Geldiniz madem beni oldugum gibi kabullenin degilmi. Bu arada cocuk konusuna gelince ben asilamadan sonra kendiligimden hamile kaldim bir cok kiside oluyormus oyle insallah sizdede olur dua edecegim.

Allah razi olsun insallah bizim de oyle olur ...
Ay suands varya kafamda canlandi
Hic kimse kusura bakmasında kimse kimseyi degistirip kendizi gibi yobaz cahil bir kaliba sokamaz
en bastan sen böyleydin bile bile geldiler. Hani bir soz vardır ya ben kimseyi yakmadim onlar benim ates olduğumu bile bile geldiler diye..
Esin de ne diye canak tutuyor?
Kiz boyleler erkekler
Benim esimde ailesinin yanina gidince;
Şiveli konuşmalar boyle kabadayı haller... iste bana kas goz yapip anneme yardim etsene demeler
Simdi görüşmüyorum ailesiyle oooooohhhh
Kesin bizde de olsa beni arayıp tebrik bile etmezler ama etrafta torun torun diye hava atarlar
Gostermicem ki cocugumu onlara
Pislikler

Back