Nefes veremiyorumm

Evet düşünerek yapınca çok kötü oluyor 🥲. Galiba gastrit olabilir bende mide bulantısı ve gaz oluyor çok bilemiyorum kötü alışkanlıklarım yok.
Olabilir gastrit nedeniyle göğüs krampları çok fazla yaşanabiliyor buda nefes darlığı gibi hissediliyor.Benim de reflüm var bu sorunu çokça yaşadım bir kaç ilaç tedavisiyle çözüldü.Birde kaygı stres yapınca kendini dinlemeye başlayınca iyice takıyorsun.Bir doktora görünsen inşalh. Sorunun çözlür.geçmiş olsun

Olabilir gastrit nedeniyle göğüs krampları çok fazla yaşanabiliyor buda nefes darlığı gibi hissediliyor.Benim de reflüm var bu sorunu çokça yaşadım bir kaç ilaç tedavisiyle çözüldü.Birde kaygı stres yapınca kendini dinlemeye başlayınca iyice takıyorsun.Bir doktora görünsen inşalh. Sorunun çözlür.geçmiş olsun
Peki çok teşekkür ederimmm

bu sadece nefesim aklıma geldiğinde oluyor ama psikolojik deyip geçemiyorum çünkü beni çok kötü etkiliyor. Nefes alıyorum ama verme kısmına gelince sanki az önce aldığım nefes yok olmuş gibi nefes veremiyorum. Sonra içim kasılıyor bayılacak gibi oluyorum halsizleşiyorum ne yapıcam Nasıl geçicek bilmiyorum. Başka yaşayan var mı bu durumu

Nefesini veremeseydin ölmüş olurdun canım.
Psikolojik hepsi. Bi terapiste git nefes konusunda yardımcı olacaktır. Yada youtubedan bak

bu sadece nefesim aklıma geldiğinde oluyor ama psikolojik deyip geçemiyorum çünkü beni çok kötü etkiliyor. Nefes alıyorum ama verme kısmına gelince sanki az önce aldığım nefes yok olmuş gibi nefes veremiyorum. Sonra içim kasılıyor bayılacak gibi oluyorum halsizleşiyorum ne yapıcam Nasıl geçicek bilmiyorum. Başka yaşayan var mı bu durumu
Bir psikologla, sonra da göğüs hastalıkları uzmanıyla mutlaka görüşün öncelikle.

Sığ nefes alıyorsanız bu da sebep olabilir.
Göğüs nefesiyle birlikte karın nefesi de alarak deneyin. Yani sadece omuzlarınız kalka kalka göğsünüzü şişirmeyi değil, aynı zamanda karnınızı da şişirmeyi deneyin. Böylece daha kolay nefes verirsiniz. Klasik diyafram egzersizidir (bir opera mezununun notları 😬)

Youtube'daki yönlendirmeli meditasyonları da deneyebilirsiniz.

Bir psikologla, sonra da göğüs hastalıkları uzmanıyla mutlaka görüşün öncelikle.

Sığ nefes alıyorsanız bu da sebep olabilir.
Göğüs nefesiyle birlikte karın nefesi de alarak deneyin. Yani sadece omuzlarınız kalka kalka göğsünüzü şişirmeyi değil, aynı zamanda karnınızı da şişirmeyi deneyin. Böylece daha kolay nefes verirsiniz. Klasik diyafram egzersizidir (bir opera mezununun notları 😬)

Youtube'daki yönlendirmeli meditasyonları da deneyebilirsiniz.
Çook teşekkürler deneyeceğim

Bir insan gün boyu panik atak geçiremez herhalde 🥲
Geciremez evet ama bu yaşadığınız anksiyete ,muhtemelen biraz zaman geçtiğinde üst üstte panik atak geçirebilirsiniz o yüzden önce fiziki muayene sonra psikiyatri ve psikolog öneririm çünkü anksiyetesi olmayan insanlar nefes alip verirken farkında olmuyor ama bizim gibiler nefesi bile sorunlu oluyor bende nefes veremek değilde verirken sanki nefesim göğsüme sığmıyormus gibi oluyor sesli bir şekilde verdiğim oluyor

Doktora gidin anksiyeteniz var

X