Nefes veremiyorumm

IntheStarss

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2023
386
78
22
bu sadece nefesim aklıma geldiğinde oluyor ama psikolojik deyip geçemiyorum çünkü beni çok kötü etkiliyor. Nefes alıyorum ama verme kısmına gelince sanki az önce aldığım nefes yok olmuş gibi nefes veremiyorum. Sonra içim kasılıyor bayılacak gibi oluyorum halsizleşiyorum ne yapıcam Nasıl geçicek bilmiyorum. Başka yaşayan var mı bu durumu

bu sadece nefesim aklıma geldiğinde oluyor ama psikolojik deyip geçemiyorum çünkü beni çok kötü etkiliyor. Nefes alıyorum ama verme kısmına gelince sanki az önce aldığım nefes yok olmuş gibi nefes veremiyorum. Sonra içim kasılıyor bayılacak gibi oluyorum halsizleşiyorum ne yapıcam Nasıl geçicek bilmiyorum. Başka yaşayan var mı bu durumu
Psikolojik deyip geçemiyorum diyorsunuz ama psikolojik görünüyor .nasıl geçecek diye sormussunuz psikolojik destekle 🤷‍♀️ psikolojinin insana neler yaptığını bir bilseniz ohoo

Ona odaklanmayin dikkatinizi dagitin zaten mantiken girdiyse mecbur cikacak,hani hic alamiyor gibi olsa panik atak gibi daha anlasilir ..Mutlaka bir uzamana gidin gerekirse ilac verir

Ay bayılazaaaammm

Belki de tam nefes alamadığınız için nefesi verirken de haliyle zayıf kalıyordur. Ben bir ara farkında olmadan nefesimi tutuyordum. Çarpıntım başlayınca fark ediyordum. Neyse ki 1-2 haftadan uzun sürmedi.

Anemi olabilir, astım/KOAH olabilir, kaygı bozukluğu olabilir, belki kilo ve/veya şişkinlikten de olabilir. Olabilir de olabilir. Derin nefes almaya çalışın sakince. Yine tam veremiyor musunuz?

Doktora görünün.
Nefes aldığımı hatırlayınca benim de düzenim bozuluyor ki herkeste oluyordur bu ama bi süre sonra düzene giriyor

Nefes almak da vermek de refleks ablacım 2sini de kontrol edemezsin🙄ne yasadığinı sanıyo4san aklının oyunu, terapiste gidiyor musun?
Ya evet refleks ama insan nefesini düşününce kontrol ediyor istemsiz. Bu durum da iki gün önce acillik olunca başladı o yüzden psikolojik başlangıçlı ama tansiyonumdan kaynaklı daha da çok etkilendiğimi düşünüyorum. Tansiyon 8/7 çıkmıştı da

Belki de tam nefes alamadığınız için nefesi verirken de haliyle zayıf kalıyordur. Ben bir ara farkında olmadan nefesimi tutuyordum. Çarpıntım başlayınca fark ediyordum. Neyse ki 1-2 haftadan uzun sürmedi.

Anemi olabilir, astım/KOAH olabilir, kaygı bozukluğu olabilir, belki kilo ve/veya şişkinlikten de olabilir. Olabilir de olabilir. Derin nefes almaya çalışın sakince. Yine tam veremiyor musunuz?
Evet ben de öyle düşünğyorum acaba sığ mı nefes alıyorum. Anemi yok ama demir eksikliği var. Bildiğim kadarıyla astım vs yok ama göğüs hastalıklarına gidicem yine de psikolojik olduğu kesinleşsin bari

bu bir reflextir ve istekten bağımsız gerçekleşir.Ama solunum yollarında bir problem varsa bu eylemi yaparken beyin bunu düşünür bilinçli reflex haline gelir, nefes alıp vermenin farkında olursun bunun sebepleri (gastrit,sigaradan kaynaklı nefes darlığı,panik atak gibi birçok neden) Bunu düşünerek yaptığında oldukça zorlayıcıdır maalesef.Boğuluyor hissi uyandırır.Miğde sorunları yada sigara gibi bir alışkanlığınız yoksa panik atak olabilir.

bu bir reflextir ve istekten bağımsız gerçekleşir.Ama solunum yollarında bir problem varsa bu eylemi yaparken beyin bunu düşünür bilinçli reflex haline gelir, nefes alıp vermenin farkında olursun bunun sebepleri (gastrit,sigaradan kaynaklı nefes darlığı,panik atak gibi birçok neden) Bunu düşünerek yaptığında oldukça zorlayıcıdır maalesef.Boğuluyor hissi uyandırır.Miğde sorunları yada sigara gibi bir alışkanlığınız yoksa panik atak olabilir.
Evet düşünerek yapınca çok kötü oluyor 🥲. Galiba gastrit olabilir bende mide bulantısı ve gaz oluyor çok bilemiyorum kötü alışkanlıklarım yok.

X