Nedir bu elti saçmalığı

Daha evlenmeden eltilerin gazabına uğruyorum. Sevgilimle 2 yıldır konuşuyoruz evlilik düşünüyoruz allah nasip ederse. Ama asıl konum iki tane elti adayım var ben en kucukleriyim en büyüğü zaten 15 yıldır gelinleriyim diye hava atıp sürekli laf çarpıtıyor sevgilimle bisey konussam gidip soruyor ne konuştunuz gibisinden yada benim ağzımdan laf almaya çalışıyor bende bilmeden ağzımdan kaçırınca gidip yine sevgilime söylüyor önce bana gel anlat niye demedin bana diye.(Daha bugün konuştum sinir etti) elimden geldiğince yüz göz olmuyorum zaten benden büyükler bisey de diyemiyorum. Desem de hemen (Ben BILE YENGESIYIM BISEY DEMİYORUM) diyor yani senin hıc bisey demeye hakkin yok anlamında diğeri zaten ondan manyak😑 bisey olsa geçmiş olsun derim sağol bile demez umursamaz gibi tavırlar sanki ben yokmuşum gibi yani ben 19 yaşındayım onlar 30 yaşında neyin derdindeler anlamadım. "Biz seni almazsak üzülme, Kaynım şöyle kız isterim dedi seni mi bulmus" neler neler... Daha evli değilim çok nadir arar sorarım hatta zorda kalmadıkça hıc aramam ama ayıp olmasin diye işte. Bu arada kayınvalideyle hıc bi sorunum yok çok severim. Sevgilimde ayni şekilde bi problemimiz yok çok şükür ama gerçekten ya ben çok safım yada eltiler çok kurnaz ama ben onlar gibi lafım ağzımda değil işte napcam tecrübeleri olan ablalarım yazsın lütfen 😍🤗🤗🤗
Canım lafla üstünlük olmaz sen de laf sokma çabasına girme ama benim anlam veremediğim eltilerle neden bu aşamada bu kadar muhattap oldunuz . Size bunları söyleyecek samimiyeti lavbalilige götürecek cesareti nereden aldılar? Kendi söylediğiniz şeyleri size karşı kullanmaları da sizin kusurunuz anlatmayın yaşınız da küçük böyle böyle öğreneceksin.

Canım lafla üstünlük olmaz sen de laf sokma çabasına girme ama benim anlam veremediğim eltilerle neden bu aşamada bu kadar muhattap oldunuz . Size bunları söyleyecek samimiyeti lavbalilige götürecek cesareti nereden aldılar? Kendi söylediğiniz şeyleri size karşı kullanmaları da sizin kusurunuz anlatmayın yaşınız da küçük böyle böyle öğreneceksin.
Canım çok sıkılıyor. Ama inan bu samimiyeti nerden buldular anlamadım patavatsızlık yapıyorlar sürekli

Daha evlenmeden eltilerin gazabına uğruyorum. Sevgilimle 2 yıldır konuşuyoruz evlilik düşünüyoruz allah nasip ederse. Ama asıl konum iki tane elti adayım var ben en kucukleriyim en büyüğü zaten 15 yıldır gelinleriyim diye hava atıp sürekli laf çarpıtıyor sevgilimle bisey konussam gidip soruyor ne konuştunuz gibisinden yada benim ağzımdan laf almaya çalışıyor bende bilmeden ağzımdan kaçırınca gidip yine sevgilime söylüyor önce bana gel anlat niye demedin bana diye.(Daha bugün konuştum sinir etti) elimden geldiğince yüz göz olmuyorum zaten benden büyükler bisey de diyemiyorum. Desem de hemen (Ben BILE YENGESIYIM BISEY DEMİYORUM) diyor yani senin hıc bisey demeye hakkin yok anlamında diğeri zaten ondan manyak😑 bisey olsa geçmiş olsun derim sağol bile demez umursamaz gibi tavırlar sanki ben yokmuşum gibi yani ben 19 yaşındayım onlar 30 yaşında neyin derdindeler anlamadım. "Biz seni almazsak üzülme, Kaynım şöyle kız isterim dedi seni mi bulmus" neler neler... Daha evli değilim çok nadir arar sorarım hatta zorda kalmadıkça hıc aramam ama ayıp olmasin diye işte. Bu arada kayınvalideyle hıc bi sorunum yok çok severim. Sevgilimde ayni şekilde bi problemimiz yok çok şükür ama gerçekten ya ben çok safım yada eltiler çok kurnaz ama ben onlar gibi lafım ağzımda değil işte napcam tecrübeleri olan ablalarım yazsın lütfen 😍🤗🤗🤗

Vay arkadas elti neymiş ben cözemedim. Ortada kv görümce varken eltiye fırsat kalıyor mu???
Valla eltim umurumda olmazdı yani kocam ayrı kocası ayrı.. Allaha şükür böyle düsünmedim hiç sorun yasamadım. Bizim kv görümce yüzünden ittifak kurduk 🙈

19 yaşındaymışsın okuyor musun hayatın nasıl bilmiyorum ama yakın tarihte düğün nişan falan yoksa aile içlerine bu kadar girmen garip geldi. Kesin olarak evlilik düşünmüyorsanız bence bu durumdan acilen kurtul ilerde ilişki biterse zararına olur. Her şey yaşında güzel zamanından önce edinilen tecrübeler bazen insanı hayattan soğutuyor. Bi de yaşça senden büyük insanlar parmağında oynatırlar aranızı bile bozarlar haberin olmaz bir an önce mesafeni koru

Sevgilim 23 yaşında askere gittiği için ve bir süre haber alamadığım için aileyle haber gönderirdi bana onlarda bana o şekilde ulaştı böyle gelisti benim de istediğim birşey değildi
Tamam sağ olsunlar, haber vermişler bitmiş gitmiş.
Istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın hem de hiç kimse için. Ararlarsa açmayın, gerekirse sevgilinize görüşmek istemediğinizi belirtin olsun bitsin.

Bugün buraya açtığınız konu "Sevgilimin ailesiyle mesafeli olmak istiyorum." tarzında bir konu olsaydı belki bu durumun içten içe hoşunuza gittiğini düşünmezdim. Fakat sizde eltiler, kayınvalideler, kıskanmalar havada uçuşuyor. Bunlari yaşınızı küçümsediğim için değil; yaşınızın kıymetini bilmeniz için söylüyorum.

Zamanı gelince zibilyon tane elti derdi yaratın kendize, ama şuan derdiniz bu olmasın.

19 yaşındaymışsın okuyor musun hayatın nasıl bilmiyorum ama yakın tarihte düğün nişan falan yoksa aile içlerine bu kadar girmen garip geldi. Kesin olarak evlilik düşünmüyorsanız bence bu durumdan acilen kurtul ilerde ilişki biterse zararına olur. Her şey yaşında güzel zamanından önce edinilen tecrübeler bazen insanı hayattan soğutuyor. Bi de yaşça senden büyük insanlar parmağında oynatırlar aranızı bile bozarlar haberin olmaz bir an önce mesafeni koru
Düşünüyoruz bir aya kadar herşeyi planlıyoruz zaten bende bu yüzden sordum buraya ilerde bunlarla nasıl baş edicem diye

19 yasinda, Ortada fol yok yumurta yok, sevgilimin 7 ceddi ile tanışıp, görüşüyor olsam,
babam bacaklarımı kırardı.
Çok anlayışlı ve tatlıdır kendisi.

Ama şu yaşında kendine elti derdi edinecek kadar meraklıysan sevgiline, benim kızım olamazsın falan der yani.
Yakıştıramaz.
Sizin aileniz ne diyor bu içli dişli olma halinize? Ayıp olur kızım , hayır denmez mi diyor?

Düşünüyoruz bir aya kadar herşeyi planlıyoruz zaten bende bu yüzden sordum buraya ilerde bunlarla nasıl baş edicem diye
O zaman bence bu tür durumlarda aileye son giren siz olacağınız için önce ılımlı yaklaşın ilerde yıllarınız bu insanlarla geçecek huylarına gidin gülüp geçin yani kanlarına girmeye çalışın. Baktınız olmuyor düzgünce cevabınızı verin küçüksünüz diye ezebileceklerini sanmasınlar. Yok yine olmuyorsa belli durumlar dışında iletişim kurmayın muhabbetiniz çok yüzeysel olsun

19 yaşındasın sevgilin kaç yaşında ki evlilik düşünüyorsunuz? 23 yaşındayım annem şaka yollu ben senin yasinda seni kucağıma almıştım sen de evlen artık dediğinde bile kalbime iniyor. Bence okulu, sevgilinle arkadaşlarınla gezmeyi tozmayı, yeni bir dil öğrenmeyi falan düşünmelisin eltilerin yerine

Ben artık sıkıldım iyice burada eltim şunu demiş, kaynım şunu yapmış, kaynanam evimden çıkmıyor konularından.

İlk önce hayatınızın kontrolünü kendi elinize alın. Kendinize güvenin, kişiliğinize hayat görüşünüze uygun bir eş seçin. Karşınızdaki insanın size nasıl davranabileceğini davranış ve sözlerinizle ona belli edin. Olmuyorsa hayatınızdan çıkarın. Dert değil bunlar. Siz taviz verirseniz herkes hayatınıza karışma hakkını kendinde bulur.

Bu kadar içlerine girerek hata etmişsin yaşın daha çok küçük seni ezmeye çalışırlar. Umursamaz ol, içli dışlı olma veee hiç bir zaman onlara özel bir şeyini anlatma aranız çok iyi olsa bile.

19 yaşında kv elti evlilik gibi sorunlarla uğraşma. Görüşme kendi hayatını kazan önce.. İnşallah okuyorsundur..
Evliliği erteleyebildiğin kadar ertele.

Ayrıca "seni mi bulmuş" diyene "o ne saygısızca laf? Ne demek istiyorsun sen?" demek zor değil..
Sevgilinle ilgili soru sorana "bizim özelimiz" de geç..

Nasıl başlarsan öyle gider. Mesafe koy hoşlanmıyorsan belli et. Pasif durup saygılı olayım dersen yer bunlar seni haberin olsun..

Sen yazdıklarının tam tersini yapmışsın.
Yüz göz olmuyorum demişsin ohoo çoktan olmuşsun, onlar da o çizgiyi çoktan geçmiş.
Niye tanışıyorsun ki şimdiden anlamıyorum ben bunu. Müstakbel eltilerini arayıp soruyorsun falan..Ne gerek vardı.
Sana tecrübe olsun, insan kendi değerini kendi belirler. Daha çok gençsin sana kimsenin ‘ seni almazsak ‘ gibi cümleler kurmasına izin verme. Bunun için de bırak sen onlarla tanışıp yüz göz olma, zamanı geldiğinde onlar senin ayağına evine ailene gelsinler...

Yazdıklarımı okumuyorsun galiba. BENDE MERAKLI DEGILIM DIYE YAZDIM BIN DEFA. onlar görüşüp konuşmak istediler hayır diyemiyosun
bizde diyoruz ki daha çok çok gençsiiniz ne eltisi kv si
okul okumanız gerekmiyor mu daha ya da okumuyorsunuz diye genç yaşta ne bu acele
sevgiliniz kaç yaşında?

Yazdıklarımı okumuyorsun galiba. BENDE MERAKLI DEGILIM DIYE YAZDIM BIN DEFA. onlar görüşüp konuşmak istediler hayır diyemiyosun

Yaşın küçük tavsiyeleri iyi dinle bence. Kimse kötülüğüne yazmıyor..
İstemiyorsan hayır diyeceksin. Yok öyle bir dünya. Görüşelim tanışalım diyene "bana göre erken ben tanışmak istersen iletişime geçerim zamana bırakalım" diyeceksin.
Hayat senin kimse senden büyük diye karar veremez..

Ama asıl konum iki tane elti adayım var ben en kucukleriyim en büyüğü zaten 15 yıldır gelinleriyim diye hava atıp sürekli laf çarpıtıyor

Şu söze çok güldüm, sanki Ingiliz Kraliyet ailesine gelin gitmis, buna da düşeslik verecekler 🤣
Bence direkt iletişimi kesin. Zaten resmi bir seyde yok. Olunca da yine mesafenizi koruyun. Hic bir konuda bir başarı gosterememis, sesini duyuramamış ama egosuda tavan yapmış biri senin üzerinde şansını deniyor. İzin verip vermemek senin elinde.

X