valla aklın varsa tirp degil tripleks atsın :))merhaba.bir sıkıntım var 1 yıllık evliyim henüz bir evimiz yok kiradayız ben de çalışıyorum eşimin aldığı maaş da iyi hatta annesine her ay benim maaşımdan fazla maddi destek yapıyor. sorun şu birikim yapamıyoruz eşim eline geçen parasını harcıyor hiç tutumlu değil çok savurgan ve eli açık bir insan bana kendine ailesine arkadaşlarına hiç düşünmeden fazla fazla harcar. çok şükür var ki yapıyor ama dediğim gibi kiradayız ve kenara bir kuruş para atamıyoruz. dün altınları bozdurdu 20 bine yakın para yapmış. dün akşam parayı ortak hesaba atalım dedim, eşim bende dursun dedi. harcarsın sen harcamayalım birikimimizi dedim harcasam neolur dedi. ben de üstüne biriktirip ev kredisine girelim neden harcayalım ki diyince o paranın bir kuruşuna dokunursam şerefsizin tekiyim dedi ve dünden beri benimle konuşmuyor. ben mi yanlış birşey dedim anlamadım fikir verirseniz çok sevinirim. üstelik 2 aylık hamileyim. teşekkürler okuduğunuz için sevgiler
yanı şunu demek ıstedım madem eşi ev almaya yanaşmıyor konu sahıbının yapması gereken eşi almayacagı için kendı hazır çalışıyorken hesabındada para varken kıredıye başvurup ev alması zaten kıredıye kendi başvuracagı ıçın mecburen ev konu sahıbının ustune olacak dedıgınız gıbı evlendıkten sonra alınan mallar zaten ortak sayılıyor bılıyorum evı ustune alması bırsey degıstırmıycek benım demek ıstedıgım esı almayacagı ıcın kıredıye başvurup kendının alması zaten onun ustune olur ev kıredıde ustune olacagı için...Koyu yazdığım yerde takılı kaldım. Evi kendi üstüne alması neyi değiştirir? Evlendikten sonra alınan her şey ortaktır. Yarı yarıya hak sahibi oluyor eşler. Ama konu sahibesinin mutlaka borç çıkarması lazım.
yanı şunu demek ıstedım madem eşi ev almaya yanaşmıyor konu sahıbının yapması gereken eşi almayacagı için kendı hazır çalışıyorken hesabındada para varken kıredıye başvurup ev alması zaten kıredıye kendi başvuracagı ıçın mecburen ev konu sahıbının ustune olacak dedıgınız gıbı evlendıkten sonra alınan mallar zaten ortak sayılıyor bılıyorum evı ustune alması bırsey degıstırmıycek benım demek ıstedıgım esı almayacagı ıcın kıredıye başvurup kendının alması zaten onun ustune olur ev kıredıde ustune olacagı için...
Anladım demek istediğinizi ama yarının neler getireceğini bilemeyiz.yanı şunu demek ıstedım madem eşi ev almaya yanaşmıyor konu sahıbının yapması gereken eşi almayacagı için kendı hazır çalışıyorken hesabındada para varken kıredıye başvurup ev alması zaten kıredıye kendi başvuracagı ıçın mecburen ev konu sahıbının ustune olacak dedıgınız gıbı evlendıkten sonra alınan mallar zaten ortak sayılıyor bılıyorum evı ustune alması bırsey degıstırmıycek benım demek ıstedıgım esı almayacagı ıcın kıredıye başvurup kendının alması zaten onun ustune olur ev kıredıde ustune olacagı için...
haklısın aslında ne konular okuyoruz her ıhtımalı dusunmek lazım dedıklerın dogru... bence ozaman yapması gereken teksey hesabındakı parayı kesınlıkle esıne acıl ıhtıyaç dısında vermemesı elındekınden olaması adına başkada birşey gelmedı aklımaAnladım demek istediğinizi ama yarının neler getireceğini bilemeyiz.
Belki adam borca hiç karışmayacak. Evle ilgilenmeyecek. Madem kendi başına karar aldın borcunu da kendin öde ne halin varsa gör diyecek?
Allah korusun ama (burda çok okuduğum için aklıma geldi) herhangi bir sebepten ötürü boşanmaya karar verseler konu sahibesi o borçla napacak?
Felaket tellalı gibi hatunum yahuama her ihtimali düşünmek lazım.
Eşinin acil paraya ihtiyacı mı olacak? O önce elindeki parayı tutmayı, birikim yapmayı öğrensin.haklısın aslında ne konular okuyoruz her ıhtımalı dusunmek lazım dedıklerın dogru... bence ozaman yapması gereken teksey hesabındakı parayı kesınlıkle esıne acıl ıhtıyaç dısında vermemesı elındekınden olaması adına başkada birşey gelmedı aklıma
Anladım demek istediğinizi ama yarının neler getireceğini bilemeyiz.
Belki adam borca hiç karışmayacak. Evle ilgilenmeyecek. Madem kendi başına karar aldın borcunu da kendin öde ne halin varsa gör diyecek?
Allah korusun ama (burda çok okuduğum için aklıma geldi) herhangi bir sebepten ötürü boşanmaya karar verseler konu sahibesi o borçla napacak?
Felaket tellalı gibi hatunum yahuama her ihtimali düşünmek lazım.
haklısın aslında ne konular okuyoruz her ıhtımalı dusunmek lazım dedıklerın dogru... bence ozaman yapması gereken teksey hesabındakı parayı kesınlıkle esıne acıl ıhtıyaç dısında vermemesı elındekınden olaması adına başkada birşey gelmedı aklıma
ya bebek geliyor ya benim düşüncem bi ev borcuna girmek hazır altın çıkmışken bozduralım da olan parayla onu ikna ederim üstüne bir iki ekleyip gireriz kendi evimize borç öderiz gerekirse diye düşündüm. aldım valla parayı ne trip yaparsa yapsın. şimdi yaza kadar üstüne eklerim maaşımdan sonra işten çıkıcam zaten ev borcuna sokmazsa araba alır onun borcuna sokarım ne yapayım
Evet, bu arkadaşımıza katılıyorum, çok güzel düşünmüş.Şahsi fikrim çalışmasanızda size harçlık zaten verecekti ve evin masraflarını zaten karşılayacaktı öyle değil mi?
Bence kuruşuna dokunmayın çalıştığınızın.
inşallah . ama yapamıyorum o savurganlık yaptıkça ben daha fazla tasarruflu olmaya çalışıyorum ama o cimrilik yaptığımı paraya çok değer verdiğimi söylüyor. onun gözünde böyle bi insan oldum çıktım, halbuki öyle olsam baştan evi olan bi adam seçerdim. düğünüm dahi olmadı nikahtan evlendim ama hiç birşeye bu zamana kadar sesimi çıkarmadım. o uzun yıllara dönük plan yapmanın yanlış olduğunu söylüyor. rızkın allahtan geldiğini bebeğimizin rızkını bukadar düşünmemem gerektiğini ona gereken dini eğitimi nasıl vereceğimi düşünmem gerektiğini söylüyor. işine böyle geliyor zannedersem.
çünkü annesine her ay 1800 lira veriyor. durum böyle oldukça ben ev kredisine borç ödeyemem diyemiyor ki