Neden Sevgilim olamıyor, neden, neden :(((

Erkeklerin mutlaka sizde hoşlanmadığı ya da itici bulduğu birşey olmalı.ama ne?..
3 yıl epey uzun bir süre gerçekten.
birkaç tahmininiz de varmış,şu aşağılık kompleksi durumunda haklı olabilirsiniz .fakat karşınızdaki de sizin seviyenizde de olsa yine de hoşlanmıyorsa belki de bunu nasıl yansıttığınızı bir daha düşünmelisiniz?
buluşmalarda konuşurken biraz fazla kaptırıp anlatıyorum diyorsunuz mesela, biraz gizemli olsanız?belki de bu kaptırıp anlatmalar karşı tarafa üstünlük taslıyormuşsunuz gibi gelebilir.ya da ilk 2 buluşmada herşeyi konuşup merak edecek birşey bırakmıyorsunuz karşı tarafa??erkekler aşırı düz mantık çünkü.eğitimlisi olsun eğitimsizi olsun.
evet güzel bir eğitiminiz,yabancı diliniz vs. olabilir ama buluşmalarda bunları olabildiğince geri planda tutmayı deneyin mesela..bırakın karşınızdaki sizi çözmeyi denesin.kendi hakkınızda ne kadar az konuşursanız karşısınızdakinin merakı o kadar artar.
 

bunun hiçbir sebebi yok. tamamen kısmet. ne kadar kötü mızmız kaprisli insanlara katlananlar çıkıyor. aşk elektrik varsa. bunlar yoksa kimse kimseye katlanmaz. aşkın da formülü yok. bu yüzden kısmet. eğitime, güzelliğe, iyiliğe bakmaz.

burada çok konuşuyorsundur hal hareketlerin tuhaftır diyen olmuş. çok konuşanların sevgilisi yok mu ya da davranmayı bilmeyenlerin. gayet herkesin sevgilisi oluyor. bunun açıklanabilir bir sebebi yok. akışına bırak.
 
Bu konulara hep aynı şeyi yazıyorum. Kendimden de biliyorum, kesinlikle özel bir sebebi yok. Sende bir eksik veya yanlış olduğundan değil, tamamen şans. Sevgilisi olanlar çok mu mükemmel sence ? Evladım olsa sevmeyecegim insanların bile bir alıcısı çıkıyor. Erkek olsam iki gün katlanamayacagim kadınların bir çoğu evli. Demek ki bunun bir ideali yok. Şans işte. Ama şu da bir gerçek, fazla iyiysen işin daha zor.
 
Aşkta düz mantık yok ki. her tipten insana aşık olan olur. Hepimizde defektler var. 3 yıl uzun bi süre. önce arkadaş çevresinde tanısa seni ona göre gelir zaten. hayal kırıklığı olmaz.sosyal çevre önemli. Ayrıca seni olduğun gibi sevmeyecekse salla zaten.kendini değiştirmeye çalışma.

Yalnız,birini ingilizce bilmiyor diye reddetmek garip. Önceki ilişkinden aslında bunların çok da matah olmadığını anlaman lazımdı. tamam entelektüel olarak uyuşmanız gerekir de. Bunu yurtdışına çıkmak ve yabancı dil bilmemeye indirgemek pek mantıklı gelmedi. Kriterlerini gözden geçirmelisin belki de.
 

Bu yazdığınız yoruma katılmıyorum. bütün sevgilisi olanlar mükemmel mi? hiçbir erkeğe itici gelecek özellikleri yok mu? böyle bir şey olabilir mi? en kötülük üzerine doktora yapmış olan, gayet erkeksi giyinen davranan, insanlara tepeden bakan kızların bile sevgilisi vardır olmuştur. bunların bir kısmı bana göre itici ötesidir. eminim birçok kişi için tabi ki birçok erkek için de öyledir. ama kendilerini sevecek biri çıkmış karşılarına. konu sahibinin çıkmamış.

bu sizin görüşünüz tabi. benim alıntılayıp cevap yazma sebebim konu sahibi bu yoruma bakıp illa bir sorunum var ama ne diye düşünmesin diye yazdım. siz böyle düşünüyorsunuz ama ben kesinlikle böyle düşünmüyorum.
 


benimle aynı düşünmüyor olmanız beni hiç ilgilendirmiyor aslında,bana göre benden alıntı yapıp konuyu baltalamak yerine konu sahibine sadece kendi düşüncelerinizi yazmanız kafiydi.
bir de tarzınız resmen kendi fikrinizi kabul ettirme amaçlı yazılmış gibi.
herneyse,yine de cevap yazayım.ben sevgilisi olan herkes mükemmeldir demedim çok abuk bir cümle bu.
herkesin bir eksiği kusur var elbette.ama burada kilit nokta kişinin artılarının mı yoksa eksilerinin mi fazla olduğu.kusurlu sevgilisi olana mutlaka çekici gelen yanları olmalı ki ilişki devam ediyor.kız erkeksi giyiniyordur ama erkek arkadaşına yaklaşımı onu çekici kılıyordur.ya kusura bakmayın ama insanların çeşitli yönlerini örnek vererek bunun bile sevgilisi vardır demek çok saçma.zira kimse kusursuz mükemmel değildir.eksiler artılardan fazlaysa zaten ayrılık kaçınılmazdır.
ben hayatta herşey kısmettir demiyorum.evet kısmet olması da önemli ama kendi yanlış hareketleriyle kısmetlerini kaybeden insanlar da çok.karşına çok kısmetin çıkar, ama senin itici,soğuk hareketlerin vardır çıkan kısmetlerin gidiyordur.bilemeyiz.
şansını kısmetini değerlendirebilmek diye birşey var. ne ben ne siz konu sahibini yakınen tanımıyoruz o nedenle kusuru çok var ya da yok diyemeyiz.ama tahmin yürütebiliriz.ben biraz daha mantık yürütürüm genelde.
 
Yurtdışına hiç çıkmamış, İngilizce bilmiyor diye meslek sahibi birini eleyen birinin niye sevgilim yok diye ağlaması çok çelişkili geldi bana. Firmanıza eleman mı alıyorsunuz, yoksa kendinize arkadaş mı? Elalemin yabancı dilinden, gittiği yerlerden size ne ki? Oldu olacak cv ve özgeçmiş belgesi isteyin karşınıza çıkanlardan. Bana biraz kibirli geldiniz ne yalan söyleyeyim. Kendinizce donanımlı olabilirsiniz. Ama Sizin eğitiminiz de, gezdiğiniz ülkeler de, dilleriniz de sizi bağlar. Bunların sevgililikle ne alakası var çözemedim.

Sosyal çevrenizi niye kaybettiniz, sizin deyiminizle? Sanırım farkında bile olmadan itici oluyorsunuz etrafta. Ne arkadaş ne sevgili bu yüzden yoktur belki etrafınızda.
 

Konuyla alakası yok ama kafama takıldı. Eski sevgilinizle 3 yıl önce ayrıldınız ve o evlendi. 4 çocuk ne ara oldu? Açık bulmak için yazmadm walla yanlış anlamayn sadecs merak
 
Size de iyi bayramlar

Her şey fasa fiso kısmetinizde ne yazıldıysa o'dur olacak olan. Ne güzeller var yalnız, ne çirkinler var sevgilisi olan. Herkes kısmetini yaşıyor. Bu işler tipe bakmıyor gerçi bana göre, huy güzelliği çok önemli.
 

niye kendi düşüncemi kabul ettirmeye çalışıyım. sizin düşüncenize saygı duyduğumu belirtme amacıyla yazmıştım o sizin düşünceniz bu benim düşüncem diye ama maalesef anlaşılmamış. ben "mutlaka" itici bir özelliğin vardır yazmanızı rahatsız edici buldum konu sahibi adına. ondan alıntılama yaptım. ben de onu diyorum ya işte. her insanın kusuru var zaten. herkesin itici ve çekici yanı var. konu sahibinin de illa ki itici olduğu gibi çekici tarafları da vardır. yani itici özelliği var olması direk sevgili bulmamasına sebep olamaz. ben de bunu diyorum zaten önemli olan birini olduğu gibi sevebilmek. konu sahibini de elbette çıkar olduğu gibi seven.

hem belki karşıdaki erkekler kusurludur. bağlanma problemleri vardır, eğlence arıyorlardır. nasıl mutlaka itici özelliğin var diyebiliriz ki.
neyse benim amacım sizinle tartışmak değil konu sahibini rahatlatmaktı. yoksa siz benim düşüncemi kabul etseniz ne olucak?
 
Kriterleriniz çok yüksek. Sizi beğenenler de olmuş üstelik. Neden sevgilinizin olmadığına değil de, neden kriterlerinize göre sevgilinizin olmadığına üzülmeniz daha mantıklı bence. Size hitap eden % çok düşük. Belki Amerika'da bulabilirsiniz.
 

Siz bir muhendisi sizden yetersiz
gördüğünüz için istememişsiniz ya,
sizin kendinize uygun gördükleriniz
de belki sizi yetersiz bulmuştur. Siz
"yurt dışı görmemiş, ingilizce
bilmiyor" yazmışsınız. Belki beş kitap
yazan beyefendi de sizin için "hiç kitap
yazmamış mutlaka sorun olur bu
durum" demiş olabilir.

biraz kibirli buldum sizi. Ilk buluşmada kendinizi anlatmayın çok fazla. Belki erkekler de böyle hissediyordur. Yoksa bu kadar iyi birini neden istemesinler ki
 

bu mesajınızı okumamıştım. sizde aşırı seçicilik var. bu da belli bir yaştan sonra aslında birçok kişide oluyor. ama 3 dil bilmenizin ilişki üzerinde ne gibi önemi var ki. dil bilse ne olur bilmese ne olur? mühendisi bile beğenmemişsiniz ya mesleğinizi merak ettim. master yapmakla doktora yapmakla olmuyor bir tek. işletme okuyup master yapmak doktora yapmak var mühendislik okuyup yapmak var. ilk size iyimser yaklaşıyım demiştim ama şu mesajınızı okumuş olsam iyimser yaklaşmazdım. neyse artık.
 
Bunlar hep kismet...
Ben de senin gibiydim, ankara da yasiyordum seninle benzer seyler yasadim. Hatta bir cok kizarkadasimin da yasadigini gordum. Kriterlerine uygun kisi bulamama olayini da anliyorum. Hatta seninle ayni okuldan mezun bile olmus olabilriz neyse :)
Sonuc is icin gittigim sehirde biriyle tanistim ve evlendim.
Yukarıda da yazilanlara takmayin kafaniza, yok sen sorunluydun bilmemneydi, kriterlerine bak falani bosver.
Ozetle kismetinde varsa gelir seni bulur, yoksa da naparsan olmaz
 
Aynisi benim de basima geldi, millet patir patir yurtdisina master a doktora gidince kimisi de evlenince yurtdışında is bulunca
Istanbula tasininca is icin sosyal cevre buharlasiyor. Yenisini yapiyosun tekrar buharlasiyor tekrar dagiliyor millet
 




konu sahibinin tüm mesajlarını okudunuz mu?
bir yerlerde sırf ingilizce bilmediği için birisini reddettiğini yazmış mesela,düşük bulmuş onu.
ben bu konudaki tüm yazıları okudum ve kısmetinde yoksa olmaz canım deyip geçemedim maalesef.
konu sahibi de yüksek mevkide bir insan,rahatsızlığını kendisi dile getirebilir bence.aslında avukatı gibi davranıp "konu sahibi adına" başkasının yorumlarını eleştirmek vs. de ayrı bir rahatsız edici durum.
karşısındaki erkeklerde de elbette sorun olabilir ama 3 yılboyunca hepsinde de sorun var mı bunu bilemeyiz.bence özeleştiri şart.
 


Siz de işletme okuyanlari kucumsemeyin. Ne alaka ? Hepsinin yeri ayri..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…