- 9 Haziran 2013
- 32
- 16
-
- Konu Sahibi sevilaylayyy
Yo, onda da problem yok ki.. Ölçüsüz ve abartılı hal ve hareketlerim yoktur, dikkat çekme kaygısıyla abartılı hareketlerde bulunmam, hanım hanımcık bir kızım. Nerde nasıl konuşulacağını da bilirim, öyle ki işyerinde yurtdışına falan sumum yapmaya hep beni gönderirler( Yani bu konularda da sorunum yok.
Sadece şanssızım, bahtsızım, lanetliyim sanırım(
İnşallah. Ben yine hüsran yaşamaktan o kadar korkuyorum ki sevgili bulmak konusunda Amerika'ya pek bel bağlamamaya çalışıyorum. Sadece güzel insanlarla tanışayım, arkadaşlarım olsun, şu bozkırın ortasında harcadığım zamanların acısı çıksın, tek düşüncem bu. Belki psikolojim düzelirse bu konuyu o kadar takmam.
İşte ben de düşünüyorum ne var diye, gayet de objektif düşünüyorum, ama gerçekten bulamıyorum.. Aslında birkaç düşündüğüm şey var evet.
1) Suratsız olduğum yönünde bir eleştiri almıştım bir defasında annemden, bu huyumu elimden geldiğince düzelttim ama. "Smile is the best make up" bu sözü düstur edindim kendime, somurtmamaya özen gösteriyorum.
2) Ben sessiz, sakin, kendi halinde bir tipim. "Hanım hanımcık" denilen türden. Şimdi sözlüklerde şöyle popüler bir başlık var: "kızların efendi erkek yerine piç erkek tercihi." Bunun aynısı da erkeklerde var bence, onlarda da "hanım hanımcık kız yerine cilveli kız tercihi" şeklinde zuhur ediyor.
3) Ben fazla ilişki yaşamadım. Şu bir gerçek: fazla erkekle çıkan kadınlar, kadın-erkek ilişkilerinde çok tecrübeli oluyor, strateji-taktik herşeyden haberi oluyor. Para parayı çektiği gibi, sevgili de sevgiliyi çekiyor. Ama benim bu yaşıma kadar tek ciddi ilişkim oldu, dolayısıyla stratejilerden, bir erkeği elde etmek için yapılan oyunlardan bihaberim
4) Fazlaca eğitimli olmak da erkeklerde aşağılık kompleksi yaratabiliyor. Kendimi övmek için söylemiyorum ama çok iyi bir üniversite bitirdim, master yaptım, doktora yapıyorum, 3 dili çok iyi konuşuyorum, bu yaşıma kadar yurtdışında 35 ülke gezdim. Ve bu niteliklerde erkek gerçekten çok değil. Dolayısıyla benim bu niteliklerim de karşı tarafı korkutuyor, yetemeyeceğini düşünüyor büyük ihtimalle.
Aslında "ben fazla mükemmelim" diye hissettirmek amacım yok karşıdaki erkeğe, ama mesela oturuyoruz, sohbet ederken konu açılıyor, gittiğim bir ülkeyi anlatıyorum, ben anlattıkça kaptırırım. Bir bakıyorum karşımdaki erkeğin suratı düşmüş, ama ben hava atmak amacıyla anlatmamışım ki onu ?
Ya da yaşadığım başka bir olay, otobüste kimsenin anlaşamadığı Fransız bir turistle Fransızca konuşuyorum, yardım ediyorum. Sonra aramızda muhabbet gelişiyor. Sonra bir bakıyorum yanımdaki erkeğin surat gene düşmüş.. E ben hava atmak, "bak şakır şakır Fransızca konuşuyorum" demek için Fransızca konuşmadım ki orada, bir insana yardım ettim ?? Erkeklerde gerçekten çok aşağılık kompleksi var, yani bilemiyorum.
Iste demekki o kaptirmalar yanlis anlasiliyor olabilir :))
Birde yaninda bir erkek varken yardim amaciylada olsa baska bir erkekle muhavbeti gelistirmek hicbir erkek tarafindan hoş karsilanmaz fransizca bilmen degil yani mesele
Yok erkek değildi zaten o turist, 30'lu yaşların sonundaki bir kadındı.
Bozuldu diyince aklima o geldi kimse yabanci dil konustu diye yanindakine bozulmaz heralde neyse
İşte ben de düşünüyorum ne var diye, gayet de objektif düşünüyorum, ama gerçekten bulamıyorum.. Aslında birkaç düşündüğüm şey var evet.
1) Suratsız olduğum yönünde bir eleştiri almıştım bir defasında annemden, bu huyumu elimden geldiğince düzelttim ama. "Smile is the best make up" bu sözü düstur edindim kendime, somurtmamaya özen gösteriyorum.
2) Ben sessiz, sakin, kendi halinde bir tipim. "Hanım hanımcık" denilen türden. Şimdi sözlüklerde şöyle popüler bir başlık var: "kızların efendi erkek yerine piç erkek tercihi." Bunun aynısı da erkeklerde var bence, onlarda da "hanım hanımcık kız yerine cilveli kız tercihi" şeklinde zuhur ediyor.
3) Ben fazla ilişki yaşamadım. Şu bir gerçek: fazla erkekle çıkan kadınlar, kadın-erkek ilişkilerinde çok tecrübeli oluyor, strateji-taktik herşeyden haberi oluyor. Para parayı çektiği gibi, sevgili de sevgiliyi çekiyor. Ama benim bu yaşıma kadar tek ciddi ilişkim oldu, dolayısıyla stratejilerden, bir erkeği elde etmek için yapılan oyunlardan bihaberim
4) Fazlaca eğitimli olmak da erkeklerde aşağılık kompleksi yaratabiliyor. Kendimi övmek için söylemiyorum ama çok iyi bir üniversite bitirdim, master yaptım, doktora yapıyorum, 3 dili çok iyi konuşuyorum, bu yaşıma kadar yurtdışında 35 ülke gezdim. Ve bu niteliklerde erkek gerçekten çok değil. Dolayısıyla benim bu niteliklerim de karşı tarafı korkutuyor, yetemeyeceğini düşünüyor büyük ihtimalle.
Bir de şunu ekleyeyim, hep reddedilen biri de olmadım, yani benimle ilgilenenler oluyor, ama onlar da beni çekmiyor işte. Şunu söyleyeyim benim bir erkeğe ısınma eşiğim çok yüksek, kolay ısınamıyorum, ve ısınmam için bir sürü faktör var: dış görünüşü, sempatikliği, eğitimi gibi. En son bir mühendis bey benle evlenmek istedi, ama adam İngilizce bilmiyor, yurtdışını hiç görmemiş.. Mutlaka sorun olacaktı bu durum.. Belki çok gelenekçi olacak ama sevgilimin benden aşağı olmasını istemiyorum.
Mesela konumda hüsran yaşadığımı, çakıldığımı anlatmıştım. İşte o kişiden hoşlanma sebebim çok sempatik olması, çok güzel gülmesi, olgun olması (9 yaş büyük benden) yanında zekasıydı da, beş kitap yazmış, çeşitli gazetelerde röportaj vererek Türkiye analizi yapan bir adamdı, o zekası da çekmişti beni, "işte tam bana göre biri" demiştim, ama yine hüsran oldu
çok konusuyosunuz o zaman erkekler çene sevmez bu sizi itici yapıyor olabilir bir bayana her zaman sükut yakışırAslında "ben fazla mükemmelim" diye hissettirmek amacım yok karşıdaki erkeğe, ama mesela oturuyoruz, sohbet ederken konu açılıyor, gittiğim bir ülkeyi anlatıyorum, ben anlattıkça kaptırırım. Bir bakıyorum karşımdaki erkeğin suratı düşmüş, ama ben hava atmak amacıyla anlatmamışım ki onu ?
Ya da yaşadığım başka bir olay, otobüste kimsenin anlaşamadığı Fransız bir turistle Fransızca konuşuyorum, yardım ediyorum. Sonra aramızda muhabbet gelişiyor. Sonra bir bakıyorum yanımdaki erkeğin surat gene düşmüş.. E ben hava atmak, "bak şakır şakır Fransızca konuşuyorum" demek için Fransızca konuşmadım ki orada, bir insana yardım ettim ?? Erkeklerde gerçekten çok aşağılık kompleksi var, yani bilemiyorum.
pefff ne ankaraymış beeAnkara boğucu Ankara sıkıcı